7 de maig de 2012

I Buoni Amici. Un bon clàssic italià

I Buoni Amici
I Buoni Amici

C/ Casanova, 193 (Londres/Diagonal)
Tel. 934.396.816





Després d’alguns posts en que el grau de satisfacció no ha estat massa elevat, tocava assegurar la jugada. Però que consti que  intercalats amb els que han portat petits conflictes, jo segueixo anant als meus llocs de sempre i que no publico per no repetir-me.... Vull dir que no tot son penes..

Aquesta setmana vaig tornar a un lloc que per molts amants de la cuina italiana és mític. Però he de dir que hi vaig anar per proximitat amb temes de feina. És la tercera vegada que he estat i  he de reconèixer  que mai m’ha provocat l’entusiasme amb el que el descriuen  alguns clients com per exemple l’escriptor Joan de Sagarra i d’altres personatges coneguts als que fins i tot tenen plats dedicats.

Sempre he menjat correcte, però les altres dues vegades, vaig optar per no publicar-lo.En aquesta ocasió vam anar un migdia i volia tastar el menú de 18€, que anuncien a la web i que cada setmana està dedicat a una regió diferent. L’entrada no va ser del tot afortunada, ja que a la  taula em va arribar la carta sense el menú...(grrrr....). Vaig dirigir-me  a la cambrera (posant cara gos... gos calb, però gos en tot cas..), amb un “s’ha oblidat de posar el menú dins la carta”....  I als pocs segons tenia el menú.

De primer una amanida de la que no recordo masses detalls tot i que bona i una Bruschette. De segon vam optar pel risotto molt ben aconseguit. Es un dels bons risottos que he menjat en restaurant, tenint en compte la dificultat que comporta la preparació en la que cal  remenar de manera quasi continuada.  Només em vaig recordar de fer fotos al  risotto..:(

Amb el detall del parmesà i l'estri ratllador de formatges


Potser degut a que actualment a BCN hi ha bons italians i també que Itàlia és un país amb moltes cuines, tot i menjar be i amb un menú de bona RQP(*), no el posariaa al meu Top d’italians a BCN (Contadino, Bácaro, La Cuccine mandaroso, La Bella Napoli quan no hi ha soroll, Non solo pizza, Specchio Magico malgrat els preus, Santa Madona ** que fa temps que no vaig. ... Xemei). Però insisteixo que es menja be i en ocasions un tampoc té ganes de creuar BCN o vol un ambient tranquil.

Em recorda una mica Tramonti (que per cert no he publicat mai)... Menjar sempre correcte...  ambientació i servei una mica “demodé” i en funció del que es demani, el compta pot pujar més del que s’espera (sobre tot a Tramonti).

(*)Comentari de la RQP... Sé que algú pensarà que aquest menú amb risotto de segon plat no té bona RQP. Els risottos ben fets a Itàlia, sempre són plats cars. Aquí en canvi estem habituats a risottos trucats amb crema de llet i que posen en menús de migdia... El risotto era una de les possibilitats al costat d’altres segons aparentment "de més nivell",  com podreu veure a la web del lloc en que mostren el menú de cada setmana.

(**) ...A través d'un comentari m'he assabentat de que Santa Madona està tancat... llàstima

18 comentaris:

  1. Hi tinc ganes de anar a aquest italia... i si dius que el risotto esta aconseguit... quina gana a aquestes hores ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que el risotto és dels millors que he menjat.... Al nivell del que cuino jo.... :))

      Bromes a part, quan faig risotto, em curro molt el remenar i em desdinero amb la qualitat de l'arròs... i un bon carnaroli és car....

      El que si cal saber és que no el fan per un de sol... "mínimo dos personas"

      Elimina
  2. Ja tens raó que el tema de la crema de llet als risottos és sagnant... :(

    ResponElimina
  3. Tu i les fotos!!
    El risotto m'agrada molt però no puc amb la crema de llet així que gairebé mai en demano.
    Qué original que signin els plats :).

    ResponElimina
    Respostes
    1. :))

      Jo tampoc soc de làctics llevat de formatge.... Per això quasi mai demano risotto en restaurant, doncs sé que estarà tunejat.

      Penso que el risotto, atès que l'únic secret que té (a part de bons components) és remenar i remenar, és un plat per fer a casa.

      Lo de la signatura de plats, crec ho reserven a celebrities... :). No em van oferir cap per signar... :)))

      Elimina
  4. Pues a mi me parece una anticualla este lugar. Esto de los platos colgados en el muro, hace años que no se lleva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia "anònim"... tal com es diu en castellà "a gustos colores".

      He de reconeixer que no és el meu tipus de decoració, però tampoc passa res si el menjar és correcte. El tema plats crec que va d'una història que quan els visita un famosillo, li fan signar en un plat...

      Però a mi no m'ho van demanr... :))

      Elimina
    2. A Can Josep la decoració també és bastant hortera, bandera pre-constitucional inclosa...

      Elimina
    3. L'anònim d'aqui sobre anomena bandera pre-constitucional a una honorable bandera republicana.....
      Deu nos en guard....!

      Elimina
  5. El Santa Madonna el van tancar fa tres o quatre mesos (posava que estaven fent reformes però al cap de poc va aparèixer un cartell de "se alquila").

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavi per la informació.

      Fa temps que no hi vaig i de no rebre cap comentari de ningú ja em temia algun "canvi".

      De Santa Madona m'agradava l'ambient intimista i els plats eren bons (suposo que tenien bon cuiner).

      Salut..!

      Elimina
  6. Si vas a Gràcia, et recomanaria el Momos. Crec que compleix tots els requisits que demanes a un bon restaurant. Bona RQP, t'atenen bé... S'ha de reservar i millor anar-hi entre setmana que si no... massa ple. Les momos, els curris, els especials del dia o l'ànec estan deliciosos, i de postres les mochis de sèsam negre!

    En fi, si hi vas ja llegiré la crònica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la recomanació. Suposo et refereixes al del carrer Martínez de la Rosa, 62 oi?.

      No el coneixia però he buscat a Google.

      Actualment em bellugo poc per Gràcia i per això feia molt de temps que no anava a Santa Madona.... ni tampoc a Contadino, tot i que aquest sé que està obert.

      Gràcies..!

      Elimina
  7. Bon post, no el conec i jo realment no soc gens amant dels risottos.
    Una altra coincidència Ricard, vaig anar durant molt de temps, sent un assidu i enamorat al Tramonti. El segueixo visitant, potser menys que abans però mai he escrit res des de que tinc el blog ja fa un any; ja saps, considero que està una mica encallat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord... Jo vaig en ocasions al Tramonti i en aquests moments és "un italià més" amb preus cars...

      Com tu dius està encallat i té un cosa lletja que és la diferència de tracte. Aquell propietari-clown que es dedica a fer "agasajos" a determinats clients (no sé si dir clients o sufridors) que suposo deuen ser gent que van molt sovint.

      Però això no queda massa be de cara a la galeria.

      Com exemple hi ha un parell de llocs del meu blog en que la relació arriba més lluny que la de client... I en cap cas em fan cap comèdia quen hi vaig ni jo ho permetria...

      Una abraçada.

      Elimina
  8. Tramonti, "de capa caida"
    Non solo pizza, el seu atractiu es l'actuació freqüent de Violeta la Burra
    I buone Amici, tampoc es un referent (pot ser si de Xavi Pasqual)

    Fa temps que no hi vaig, peró prefereixo el Xemei, pot ser massa car i fora del centre... o per aixo mateix (no per car, clar)

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Felix,

      El problema de Non Solo Pizza, és la manca d'aire condicionat... O al menys quen he anat i en estiu, la calor era agobiant.

      El Xemei és un bon lloc i ara per ara no he sentit cap crítica negativa. El que passa és que com tu ja dius, "costa arribar-hi", pel tema de la seva ubicació.

      I els preus pel que recordo, a l'estil de Tramonti....

      Elimina