20 de maig de 2012

La Estrella. Que gilipolles soc... ;)

La Estrella
La Estrella

c/ Ocata 6
(Born, en un lateral de la estació de França)

T. 93 310 27 68

Reserva imprescindible els caps de setmana i millor trucar un dia abans.




Avui un lloc que us recomano sense cap mena de dubte d'equivocar-me.  Feia més de dos anys que no tornava a la Estrella.... Potser la zona.... Potser el fet de no passar mai pel davant...Potser el saber que segueix estant (les referències positives em continuaven arribant). En tot cas sempre ha estat a la llista de la dreta del meu blog dels llocs on he menjat més a gust”.

Però com dic al títol, es tracta d’un lloc injustament tractat. Imagino que degut a la llarga trajectòria del maître -propietari, ja està de tornada de convits/piloteig a periodistes i blogaires i per això queda al marge de la roda dels llocs que ens estan matxacant contínuament...

I després de tornar allà, em vaig dir a mi mateix “que gilipolles soc” per haver tardat tant en tornar-hi.  Tenia ganes d’anar a un lloc així, després d’algunes de les darreres experiències en que tot és fum.... (Casa Palet, Cercle d’amics.... "...va por ustedes señores....:)...").

I ja després del preàmbul, explico el lloc i l'experiència. Per si no heu anat mai, ja us aviso que quan us portin la carta, podeu passar de llegir-la. La gràcia del lloc són els plats que el Jordi (vaig escoltar que el cridaven així) va explicant de manera peculiar i apassionada...

L’únic “però”, és que no saps els preus dels plats que va descrivint. Però també us he de dir que MAI (i he estat més de 5 vegades) m’he trobat amb cap sorpresa. Sé que això a molts no agrada i he de confessar que el primer cop que vaig anar estava avisat per una persona de gran confiança meva, a nivell de tu “tranquil... tu deixa que canti els plats, demana el que vulguis que l’honestedat està assegurada”. I així va estar... Es possible que sense haver estat avisat, m'hagués sortit la vertent borde... :). Però vull deixar clar que d'entrada et deixen una carta perfectament detallada a la taula (que la gent que coneix el lloc, ni tan sols mira). Els plats que canta (al meu criteri els que cal fixar-se), són com si fóssin els "plats del dia".

Els dos primers que vam triar, van ser (segur que em deixo alguna cosa doncs ja sabeu que vaig als llocs de manera discreta sense apuntar res). Com tot sovint em passa, les fotografies no fan honor al nivell dels plats... . Tampoc la llum ajudava...:(

Amanida tomàquet confitat i flors de primavera,  vinagreta de pinyons i carpaccio de bacallà.
Salmó marinat amb herbes i wassabi

Els dos de gran nivell i el toc de wasabi amb el salmó, quedava extraordinari.



Els segons van ser:

Bacallà farcit amb xangurro i acabat amb pil-pik de festucs

Presa ibèrica d’unes característiques especials, però que no vaig apuntar. 
Excel·lents els dos i el bacallà un morro confitat d’altíssim nivell. De fet el bacallà, és un dels plats estrella de la casa, fet en diferents elaboracions.
 



Y el capítol de postres que sabeu que sempre passo de llarg. Doncs us vull confessar que ara fa uns dos anys, per única vegada a la meva vida, a aquest lloc vaig demanar uns segons postres després d’haver-me pres el primer...  En aquesta ocasió vam demanar,
 
El gelat de wasabi (L’he demanat sempre que he anat allà)
I un gelat de toffee amb tocs de sal del que vaig tastar una mica i em va semblar espectacular.
 

Brutals els dos....!!
 

La carta de vins?. Molt acurada i es dels llocs en que et pots deixar aconsellar. El vi va ser aquest

Un exel·lent DO Empordà de nom ben curiós....
En resum... Un lloc excel·lent que es referma en la meva llista dels "llocs en que he menjat més a gust". I que si la llista es reduis a 10 en lloc de 15, La Estrella hi seguiria estant. Us el recomano sense cap mena de dubte. Només falta ara que us expliquí els preus que van apareixer a la nota:

Els dos entrants (sense especificar quin era cada un) van costar 10 i 12€.
El bacallà (reitero d'altíssima qualitat de matèria primera) 15€
La presa ibèrica 16€
Els postres 4,50 i 5€
Els cafès a 1,15€ cada un i els pans a 0,75€.
A tot això s'ha d'aplicar l'IVA

Tenint en compte la qualitat (i que hi habien altres plats que també prometien molt) puc dir que la RQP és bona.


33 comentaris:

  1. Ricard,
    Molt ajustat el comentari.
    A mi m'agrada molt aquest restaurant.
    Sempre que hi he anat, n'he quedat molt contenta.
    Efectivament és un dels restaurants recomenable.
    S'hi menja molt bé, servei impecable, respectuós, discret i efectiu.
    totalment d'acord amb la teva entrada
    Un cop més, una entrada que s'agraeix en un gran blog que ens és a molts de gran utilitat

    Núria Aymerich

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo agrait de que quan em vas fer la recomanació, m'avisessis de que em podia deixar convèncer pels plats que va cantant el maitre...

      Doncs sense avisar, possiblement no hagués gaudit del lloc.

      Elimina
  2. A mi també em posa molt nerviós quan no està clar el preu d'entrada. Però com tots els móns a la restauració hi ha de tot: lladres i honestos. M'agrada saber que a la estrella hi ha honestedat doble: en els preus i en la proposta :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que sense previ avís de la Núria (la del comentari anterior) hagués pogut posar-me borde de veure que m'anaven cantant productes molt atractius, sense saber nivell de preus...

      I per això i coneixent-me, ja em va avisar de que em deixés recomanar sense posar-me borde. I així ho aconsello als coneguts meus i també al blog, en el sentit de que no cal patir doncs mai hi han sorpreses...

      D'aquest lloc tinc al cap una galta de vedella confitada no se quantes hores, que quan la tenen toques el cel... I els experts en coulant de xocolata (en conec dos de propers), diuen que el d'allà és de lo millor que es pot trobar... Però jo sempre al gelat de wassabi... :)

      Elimina
  3. L'apuntaré a la llista dels restaurants pendents d'anar-hi. Les teves crítiques em mereixen confiança. Escrius tal com penso... i respecte al tema de demanar a tomba oberta (sense saber el preu) a mi també m'emprenya, però llavors simplement has de perdre la vergonya, exercir els teus drets i demanar amb antelació els preus dels plats del dia. Si t'han de fer mala cara per això (on sigui) marxes i punt. Jo ho faria.
    I el gelat de wasabi... allà on el trobo el demano.
    Salut Ricard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Àngel per lo de la confiança.

      El que passa és que aquest lloc té aquesta tipicitat. Jo també d'entrada m'hagués emprenyat el fet i per això ja em van avisar de que em deixes portar...

      I després d'haver-hi anat i repetit, ja arribo a la conclusió de que es pot confiar, doncs la gamma de preus sempre és la mateixa. I el públic que hi entra (no és pas un lloc de pas), sap a que va.

      Vull dir amb això que és un lloc per anar a aquest joc o sinó crec que millor no anar per no trencar encants.

      A part de les meves estades allà, he tingut feed backs de gent i només en una ocasió em van dir "ostres Ricard... s'ha apujat o ens han clavat". I quan vaig demanar que havien menjat, resulta que després s'havien animat amb fer copes... O això va ser el que va fer traspassar la barrera dels dos dígits en una compta per dues persones..

      Salut Àngel..!

      Elimina
  4. Ricard, molt encertat el teu reportatje,fa mes de 10 anys que vaig sovint a l'Estrella i a part de tot el que dius que es ben cert, per mi, el fet mes diferencial es que sempre hi he sortit content, per mi el mes dificil d'un restaurant es mantenir sempre el mateix nivell de qualitat i servei. A l'Estrella sempre ho he trobat aixi.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó... Sempre he sortit content també. I el mateix diuen la gent que hi ha anat com recomanació meva que en porto una pila.

      Un molt bon lloc i no sé perquè no està tractat al nivell que mereix.

      Per cert... al sortir em vaig fixar amb el que està al costat i que tu vas racomanar. Un dia aniré....

      Salut!

      Elimina
  5. Sembla un lloc força interesant i fora dels circuits de moda gastronómica...
    L'apunto!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posaria la ma al foc Victor, de que si un dia vas t'entussiasmarà.

      El problema és escollir. Quan comença a explicar es plats, cal anar eliminant per poder fer la tria. Però per gust agafaries 3 primers, 3 segons i 4 o 5 postres...

      Salut..!!

      Elimina
  6. Bona nit.

    Et segueixo en silenci, però m'has fet refelxionar de que en ocasions l'èxit o fracás d'una experiència, sembla un tema de cara o creu. Tu mateix reconeixes que sense anar avisat, igual et rebotaves amb una carta cantada sense saber preus.

    I en canvi el fet d'anar avisat va provocar que permetessis la carta cantada i com conseqüencia, en sortissis satisfet.

    Salutacions,
    Carles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Carles,

      Es possible que hagués estat així i per això aviso quan recomano.

      En tot cas també tenen la carta com a tot arreu. I avisava al post de que els plats "interessants" són els que us recomanarà. Però si un va, escolta educadament i tria de la carta, segur que menja be també.

      Elimina
  7. A mi això que no es vegin els preus em fa molta mandra. L'últim cop que vaig anar a un lloc sense preus, a una barra, al Born...ja saps on...diguem que vaig tenir una mica de susto així que diguem desconfiada però no m'agrada! i crec que no deu estar ni permés legalment, no me meteré en este jardín, només faig l'observació. La carta ha d'estar amb preus i amb l'IVA inclòs i tots contents.
    De totes maneres si tu dius tot això ...és per pensar-ho.
    El gelat de wasabi és de wasabi, wasabi? no sabia ni que exitia! m'agrada molt el wasabi pq pica just el que ha de picar i al moment deixa de picar. No se si m'explico.
    Les fotos...milloren. Els gelats fantàstics.
    Petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Neus,

      Penso que cal considerar aquest lloc com una "excepció" pel que fa ha honestedat. I tampoc el "must" del lloc és que l'home canti amb gràcia els plats que ofereix a més de la carta, sinó que es menja MOLT, MOLT be...

      Insisteixo que tenen una carta perfectament detallada i l'home recomana uns plats especials.

      El gelat de wassabi, conté wassabi. Si fos wassabi puro i duro, seria impossible... :). Està molt bo i es nota el wassabi, però amb moderació.

      Les fotos m'esforça, però no em veig amb temps ni ganes per tractar-les. Sé que és poca estona, però ja em fa mandra "retallar-les" i tot ... :)

      Petons.!

      Elimina
  8. Hola Ricard,
    La pinta és molt bona i tens raó, a vegades ens oblidem d’on està lo bo tot i tenir-ho a prop; el problema és que hi ha, afortunadament, tanta oferta que sempre volem descobrir nous llocs, cosa que és natural.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit Agustin,

      Totalment d'acord.... però es que portava molt de temps sense anar-hi...

      Una abraçada..!

      Elimina
  9. Veo que siguen cocinando bien. Hace años que no voy pero hubo una temporada que fui bastante y ninguno de los platos que comí me falló. Se trata sin duda de un lugar poco conocido para lo bien que se come.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Arantxi, segueixen "en su línea"... :)

      Tal com tu dius un lloc poc conegut i que va la pena.

      Salutacions..!

      Elimina
  10. Hola Ricard,
    vam anar l'altre dia a l'estrella i no ens va acabar de convèncer, tot i que relació qualitat-preu és molt bona. Vam menjar amanida de tomàquets secs amb bacallà (bona però molt salada) i bacallà amb prunes (pel meu gust la salsa era molt potent) i bacallà amb xangurro, que aquest sí que realment estava molt bo. Ens va agradar tot però no ens va emocionar, no és un d'aquells llocs que surts pensant que hi tornaràs. Potser no vam saber escollir.

    Aprofito per recomanar-te aquests restaurants, per si no hi has estat:
    Barcelona a poble sec: funicular. És bar de tapes molt bones.
    Caldes d'estrac: can suñé. Tot boníssim. Arrossos i peixos al forn impressionants.
    I en tinc un altre molt recomanable però no recordo el nom, ho preguntaré i te'l diré!

    ResponElimina
  11. Hola Anna,

    Be... al menys no us va desagradar, que llavors em sento "culpable"... :). Jo sempre he gaudit força allà, però també dir que soc una persona que quan conec un lloc, ja sé el que demanré abans de llegir la carta...

    i això fa que si al primer dia l'encerto, com al segon segurament demano el mateix o del mateix estil, doncs ja agafo addicció i ho trobo sempre bo.. :).

    Prenc nota del Funicular i algú m'ha parlat del de Caldes d'Estrac.. el problema és que em bellugo més pel sud i vaig poc cap aquesta zona. I si recordes el tercer, encantat de rebre recomanacions.

    Salut..!!

    ResponElimina
  12. Bon dia Ricard!

    Ahir al vespre vaig anar amb la meva dona a sopar a l'Estrella.
    Després de llegir els teus comentaris, anava amb molt bones perspectives, però la realitat va ser superior (fantàstic, diria jo). La meva dona no en sabia res... Li vaig dir que anàvem a sopar pel born, i quan ens vam endinsar pel carreró d'Ocata, estava totalment desorientada... "On em portes??" Deia... Finalment vam arribar a la porta, on ens esperava en Jordi, que amablement ens va saludar i ens va entaular.
    Després de portar-nos les cartes (cosa que no vaig ni mirar), va tornar a aparèixer per recitar-nos (ho dic d'aquest manera, perquè realment semblava poesia gastronòmica) tots els plats fora de la carta.
    Com et pots imaginar, vam triar aquests plats (els haguéssim provat tots).
    Comentari de la meva dona: "el millor restaurant que hem estat fins ara,i mira que quan hem arribat,no les tenia totes...)

    Sincerament, fantàstic! Un lloc per repetir, i gaudir d'uns plats molt elaborats i originals.

    Moltes gràcies Ricard per haver-nos permès descobrir aquesta meravella, que realment està ben amagada.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Aleix,

      Em fa realment il.lusió rebre comentaris com aquest en que veig que hi ha coincidència total. L'Estrella és un gran lloc i per sobre de moltes coses que a més tenen nom.

      És un dels llocs en que a través de les meves recomanacions, he aportat de ben segur més clients. I ho dic per feed-backs privats de gent coneguda meva. I estic segur que els propietaris ni em coneixen, doncs jo mai els he comentat res i menys que els recomano en el blog.

      Caldrà tornar-hi aviat....

      Salut..!!

      Elimina
  13. Ricard, moltíssimes gràcies per fer-nos accedir a aquesta joia de gastronomia i estil, que sense el bloc mai no haguéssim conegut. Vaig anar amb la meva dona i els testimonis del casament a dinar, i ens va fascinar, fent-nos el dia memorable, tant pel impecable capteniment del servei, pel mateix lloc, per la molt agradable i eficient presentació verbal del regent i pels plats insuperables i excepcionals, com també per la honradesa que es nota i et fa sentir a gust. Hi tornarem "fijo".
    Gràcies.
    Joan Gibert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, amb la frase "joia gastronòmica", penso defineixes exactament el lloc....

      I és d'aquells llocs que a mi que m'agrada provar restaurants nous, en moltes ocasions aacabo dient-me.... Pel que he pagat, a l'Estrella hagués sopat molt millor....

      Elimina
  14. Hola!
    He anat molts cops a aquest restaurant. M`agrada molt. Però crec que cada cop les racions són més justes... si ets de menjar et quedes ¨curt¨.
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que soc de menjar... :)

      Però el darrer cop no recordo això de que fossin més petites.

      Salutacions,

      Elimina
  15. Vaig anar ahir al vespre seguint les indiciacions del teu blog i la veritat és que va ser tota una experiència. Només començar ens van portar bunyols de seitó que per si sols ja valien el sopar. Després navalles del Delta amb salsa de fruits secs, tonyina fumada espectacular, -sabor de mar total- presa ibèrica, tot espectacular.. I el cambrer (o l'amo) és tot un espectacle, et canta els plats d'una manera que t'els demanaries tots. Productes del dia i de qualitat. I també una carta petita que per mí és una virtut, poca oferta però ben feta. Sobre el tema dels preus, és veritat que els plats del dia no els tenen apuntats però no són molt diferents dels de la carta. A més li vam preguntar explícitament i ens va tornar a repetir els plats amb el seu preu. Anàvem tres amics i vam prendre dos entrants, tres segons i postres, amb vi i aperitiu, preu per persona 45 euros. Total, que repetirem en breu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... és tota una experiència aquest lloc... Però com que l'home és gran i no deu voler saber res de reportatges d'aquests, doncs ningú li fa la publicitat que tenen d'altres.

      Però és un lloc ben especial i amb plats molt aconseguits.

      Salutacions i gràcies per comentar-ho.

      Elimina
  16. Bon dia,
    Divendres a la nit vaig anar amb uns amics.
    Tot el que vam demanar era del que cantava fora de carta.
    Vam comentar que com fos la meitat de bo del que transmetia ja seria un exit.
    I la veritat es que eren com deia, de bo, els matissos...
    Vam comentar entre nosaltres que era un del millors que havíem anat.
    Tota la clientela era local (no guiri) i tranquil•la.
    També vam estar xerrant amb ell del “professionals de menjar by the face”
    Salut i que duri,
    Guillermo Guallar

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra molt que us vagi agradar.

      Suposo que a tota la gama de “professionals de menjar by the face”, els deu fotre al carrer directament ... :)

      I clar... per això no surt mai en les cròniques "so excited" típiques. perquè no em diguis que no és curiós el silenci que envolta aquest lloc, quan el menjar i atenció, són de 1a.

      Però és realment un molt bon lloc i com dius "que duri!!!

      Salutacions!

      Elimina
  17. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. He arribat arran dels comentaris del Mam i Teca sobre el bacallà i definitivament afegeixo el lloc al Foursquare per fer una soparet romàntic. ;)

    Gràcies pel post!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero amb ganes la teva opinió. Per mi és un gran lloc i si veus els comentaris anteriors, les opinions són coincidents i quasi de sorpresa en algun cas.

      Lo més curiós del lloc és que tot i que porta anys i anys, és un desconegut total als "medis de comunicació"... I tinc el pressentiment de que fot al carrer, qualsevol proposta d'aquelles de "si me invitas a cenar te hago 20 twits y 10 instagrams".... :).

      Jo no he parlat mai amb ell més enllà de la tria de plats i tot i haver-hi anat varies vegades, no em coneix ni em relaciona amb el que li fa posts que li porten gent... T'ho dic perquè em fa gràcia quant gent que van d'amics meus, m'expliquen el feed back, tot sorpresos de que quan van dir que anaven de "part meva", l'home no té ni flowers de qui soc....

      I a mi ja em va bé així... rarament m'obro al diàleg als restaurants i amb la foto del blog, no m'identifiquen mai.

      Salut!

      Elimina