24 de juny de 2012

Restaurant DO. Molt bon lloc al Vallès oriental


Restaurant DO

Passeig de la Muntanya, 2

Granollers

T. 93 841 85 80
Fa uns dies i a través del Ramon Roset, em vaig assabentar d’un sopar maridatge que feien a Granollers. I com el Ramon és persona de la meva total confiança en el tema gastronòmic i a més els vins eren de l’Anne Cannan (http://closfigueras.com), vaig posar en funcionament el Tom-Tom i cap allà.

D’entrada dir que la cuina del lloc em va sorprendre de manera molt positiva. Era una cuina ben elaborada, en la que es percebia la sòlida formació del xef, però sense caure en els modernismes tant freqüents avui en dia una mica a l’estil de “Épater la bourgeoisie”…  Algun dels plats, si ens limitem al nom, pot donar aquesta sensació , però la realitat va ser diferent i molt positiva.

També vull destacar el mèrit de la parella que ho porta (David i Verònica), doncs el lloc físic on es troba el restaurant, no el vaig trobar massa fàcil, ni es troba en un lloc massa cèntric (i ja em perdonareu si el meu escàs coneixement de Granollers, em fa dir algun disbarat).

Els vins van ser excel·lents, però per fer una valoració més tècnica de la que jo puc fer, millor aneu al excel·lent blog del Ramon que podeu veure fent clic aquí i ja us porta al post d’aquest sopar. La presentació dels vins va anar a càrrec de l’Anne Cannan, responsable  de Clos Figueras i el Ramon al seu blog en fa un exhaustiu comentari tècnic que obviaré per no fer “Copiar i enganyar”, doncs poc més es pot afegir i ja ho podeu llegir allà a través del link que us he posat  4 línies més amunt.

També remarcar que en el dia a dia i segons diu el Ramon, que en és client habitual, ofereixen un interessant menú de migdia d’excel·lent RQP. Anem ja al sopar...

En primer lloc vàrem assaborir el Serras del Priorat 2010, per acompanyar una coca de trempó amb llagostins i pètals de tomàquet kumato i un ou de corral amb patates de Prades, foie i pernil ibèric.


El segon vi de la nit va ser el Font de la Figuera Blanc 2010.  Aquest vi va acompanyar una crema de pèsols del Maresme amb vieira i perfum de gingebre i un rissotto vialone nano de safrà de la Manxa i múrgoles.A continuació va ser el torn del Font de la Figuera negre 2008, per  acompanyar una suprema de turbot al forn de llenya amb mil fulls de patata monalisa i pernil ibèric


I El moment culminant de la nit va ser quan va aparèixer a taula el Clos Figueras 2006, que és l un dels grans vins del Priorat i ja puc dir d ela meva collita que va resultar espectacular. Va acompanyar una terrina de garrí de llet, melós de vedella i peus de porc amb salsa de Clos Figueras i escopinyes.


Les postres van consistir en un mini coulant de xocolata Valrhona amb gelat de vainilla de Madagascar i una trufa gelada amb cremós de Bayleys i xocolata blanca.


Com punt final, dir que em van agradar tots els plats, però en especial la terrina de garrí..... I dels vins els meus preferits van ser el Font de la Figuera Blanc 2010 (l'Anne va tenir el detall de portar-ne les darrers ampolles) i evidentment el Clos Figueras 2006.

Penso que és un gran lloc per tots aquells que un moveu per la zona del Vallès Oriental.10 comentaris:

 1. A les fotos es veu més el vi que els plats. Aquesta vegada no hem pogut observar la imatge visual de cada un d'ells, tot i que pel que dius, el sopar va ser una festa.

  Carles,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Si que el sopar va ser una festa. I aquest cop les fotos no són pas meves. Un "accident" en el meu IPhone, va fer que en quedés sense les que havia fet i aquestes són gentilesa de l'Anne, que me les va enviar per mail...

   Elimina
 2. Com us cuideu! m'ha fet gràcia el primer plat...pètals de tomaquet kumato je, je...pètals?? que sóc de poble! i de moment pètals a les tomateres no en surten perdona però "algúhohaviadedir"!jajaja.
  M'ha agradat molt el menjar. Tots els plats molt acertats crec i de vi...no hi entenc però segur molt ben escollit i del Priorat :).
  Bon profit! i que comencis bé l'estiu!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona la dels pètals Neus...!!!!.... :))

   Els plats estàven molt ben aconseguits i els vins igual... però Priorat, és Priorat... :).

   Igualment bon començament d'estiu.

   Elimina
 3. Aquest em cau ven a prop de casa... una indicació dels preus ens pots donar Ricard? :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també tinc el dubte Oscar. Se que al migdia tenen un menú molt interessant i que si mires la seva web, tenen un menú de cap de setmana, que també pinta be, crec que a 19€.

   Però a l'anar en un "pack", em vaig quedar amb el dubte de saber quin nivell de preus tenia la carta.

   Elimina
 4. Ostres Ricard! dies enrrere em varen regalar una ampolla de Font de la Figuera blanc...
  Tindré que preparar un bon àpat per tastar-la...jeje
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs Gemma... és un molt bon vi de baixa producció, del que com comento ens va portar les darreres ampolles.

   Guarda'l (tampoc massa temps si és del 2010) per una bona ocasió... Bones copes, geladera i a gaudir-lo...

   Petons,

   Elimina
 5. Una nova referència a Granollers; no em prodigo gaire per la zona i realment només conec la Fonda Europa, que poc original! Mira, estic escrivint això i estic recordant els canelons de rostit amb tòfona de Centelles.. que bons!!!
  Pel que expliques i els vins, són una garantia segura.
  Una abraçada Ricard

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo tb coneixia només la Fonda Europa..... I a sobre em vaig casar allà.....:))))

   Molt bones coses es menjaven allà i suposo que continuen. Ara fa molt que no vaig.

   Una abraçada Agustn...!!.

   Elimina