14 d’octubre de 2012

Massimo. Podria arribar a ser el millor italià a BCN






Massimo Restaurant
Les cadires acuradament restaurades...
Massimo

Via Augusta 217(cruïlla Molodell)

T. 934 548 146

He de dir que vaig conèixer aquest restaurant a partir del blog de l’Eduard Ros (Brillat-Savarin) i al veure a través dels comentaris que es tractava d’un italià molt recomanat i que de fet ja portava temps d’existència, havent-se traslladat del carrer Muntaner a la Via Augusta, va provocar que l’apuntés a l’agenda de pendents.

Estic una mica fart de novetats ‘guais’, amb noms ‘guais’, amb pseudo cambrers ‘guais’ i promocionats per agències ‘guais’, que ja prefereixo anar sobre coses amb més rodatge.

I si que tenia raó en que es tractava d’un dels millors restaurants italians de BCN, tot i que crec que a BCN li falta realment un italià que pugui liderar el panorama. Soc admirador de Contadino, La Bella Napoli (c/ Margarit), La Cuccine Mandaroso, Non solo Pizza, Bacaro… Reconec que també es menja molt be a Specchio Magico i Xemei, tot i que penso que la seva RQP no es correcta i per tant queden fora de la meva agenda. Tramonti també era un referent, però a part de mala RQP, està demodé, lo mateix que al meu criteri passa amb Da Greco. I segur que algun em deixo…

Però tot i que tots fan mèrits, manca un restaurant italià que sigui modèlic… indiscutible. I no parlo de cap cas de luxe, sinó d’alguna cosa autèntica.

Dit això, vull deixar clar que a Massimo es menja be, amb un local ampli i confortable i amb un servei d’una professionalitat fora de lo habitual (i ja és trist haver de destacar això). Per tant, si fem tot el còmput, de virtuts, com si es tractés d’una escala matemàtica, igual quedaria en primer lloc entre els italians de BCN. El poc que li pot mancar a nivell cuina, ho compensa amb confortabilitat i tracte.

Al final, deixo fotos de la carta i així us feu idea del que ofereixen i dels preus…

Els plats que vam triar…..

Massimo Restaurant
La Burrata que la servien sencera i vam compartir. Fins i tot superior a la que venen a  Castafiore... ;)

Massimo Restaurant
Paccheri amb cua de bou

Massimo Restaurant
Parppadelle amb ragú de carn

Massimo Restaurant
Excel·lent tiramisu. Els postres realment molt acurats

Massimo Restaurant
Pinya colada. Excel·lent

I normalment quan surto d’un restaurant, em pregunto… "Hi tornaria?". En aquest cas la resposta és segurament si. L’espai és ampli, còmode i acollidor, la terrassa posterior, de lo millor que es pot trobar a BCN, el servei també de lo millor i el menjar bo.... sense arribar a excel·lent, és bo.

Podeu veure la seva oferta i gamma de preus.


Massimo Restaurant


Massimo Restaurant



28 comentaris:

  1. I és que per popular, la cuina italiana ha patit molt a base de males pizzes i mala pasta banyada amb males salses... jo personalment la considero injustament desprestigiada. La veritat és que m'has fet venir ganes de menjar BON menjar italià! Com sempre, gracies Ricard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Angel,

      Totalment d'acord i dels que enumero, molts d'ells ni tenen pizzes a la carta. Però si que amb la proliferació de pizzeries sembla que la cuina italiana a BCN, no estigui a l'alçada que mereix. I coses com La Tagliatella, no han ajudat massa a prestigiar.

      Per sort, hi ha una altre capa de restaurants italians que manté el nivell i aquest és un d'ells.

      Elimina
  2. Jo aquest el tinc apuntat, desde que el vaig veure en un article de la Revista Cuina, sobre restaurants italians de Barcelona on hi surtien el Massimo, Xemei i Le Cuccine Mandarosso.

    Veig que has parlat de molts restaurants italians pero no has anomenat Le Quattro Stagioni, també a la zona alta. Hi he anat 3 o 4 vegades, pero fa molts anys, i el recordo com una referencia de la cuina italiana a Barcelona. També hi tinc ganes de (re)visitar-lo, a veure si mante el nivell.

    PD: Haurem de tastar aquesta Burrata ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó amb el Le Quattro Stagioni... M'he oblidat d'ell. He estat un parell de vegades, però fa uns 7 o 8 anys.

      Ens va agradar, tot i que recordo que les dues vegades, vaig tenir problemes de digestió. Vull dir que passades 3 o 4 hores em venien encara gustos del que havia menjat.

      I això era una cosa que fa anys em feia "classificar" els restaurants. Però suposo que avui en dia les cuines han evolucionat, doncs ara rarament em passa. Actualment es cuina menys pesant arreu..

      Tal com tu dius, caldrà (re)tornar-hi.. :)

      Elimina
  3. Bona nit,

    Ens agrada el menjar italià i en canvi dels que enumeres, en conec a penes la meitat. Som clients de Tramonti de fa anys i en la nostra opinió és dels millors llocs de Barcelona amb bona cuina italiana.

    En tot cas aquest Masssimo que no coneixem, caldrà explorar-lo tal com ja hem fet amb altres recomanacions d'aquest blog que ens agrada molt. Tot i que avui no coincidim amb el tema Tramonti, som seguidors del blog i aprofitem per felicitar-te per la tasca de compartir.

    Aina i Marc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ara fa un parell d'anys que no vaig a Tramonti, però les darreres vegades el vaig trobar com si s'hagués quedat ancorat en el passat.

      També dir-te que el darrer cop alguna de les excenticitats del seu conegut Franco, ja em cansaven un mica. I no va pas fer res a la nostra taula, però es allò que dius "els temps estan canviant"

      En tot cas, gràcies per seguir el meu blog i ja veus que veiem les sanes discrepàncies en positiu.

      Elimina
  4. Tot té molt bona pinta, en especial la pasta. Però, la burrata 16,50€? bufff, no se.
    Igual sóc jo que como m'han baixat el sou i m'he quedat sense paga al nadal ho veig tot molt car.
    Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,

      Pensa que la burrata és per compartir. La seveixen sencera i cal pensar que el preu és per dos persones.

      El problema ve si vol burrata un de sol, doncs no hi ha opció...

      Salut..!

      Elimina
  5. Es curioso ver el Yakisoba en la carta de un restaurante “típicamente” italiano.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig pensar el mateix... Em va desquadrar...

      Com pots veure no va ser pas la nostra elecció els yakisoba...

      Elimina
  6. Celebro que t'hagi agradat, Ricard.

    Sens dubte, les seves pastes amb ragú i cua de bou i la majoria de les seves postres són magnífiques.

    En la pròxima visita has de provar les croquetes de gorgonzola i nous.

    Moltes gràcies per la menció.

    Salutacions,

    eduard

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eduard... al Cesar lo que és del Cesar... :). El vaig descobrir a partir del teu post.

      Jo anava ja amb el menú fet, cosa que és habitual amb mi. I anava de croquetes de gorgonzola i nous i de segon la pasta amb cua de bou.

      Però tampoc era un dia que anéssim amb molta gana i com qui m'acompanyava, és molt pro burrata, vaig adaptar-me, doncs la burrata és per compartir.

      Elimina
  7. L'afegeixo a la llista. Per cert, Ricard, has de provar Meneghina. A veure que et sembla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tinc "en llista" a partir de quan el vas publicar.

      Sempre el mirom quan pass per el carrer Tiradors.. I precisament ahir tenia previst anar-hi al migdia, però em van anular una reunió i vaig tornar a Sabadell doncs tenia que esperar massa estona (acabo classe a les 11:30). No tardarà.....

      Elimina
  8. Ricard,

    molt bona impressió, per un moment m'ha recordat el Rossini que hi havia hagut, amb èxit, al carrer Aribau, i després a Via Augusta (de capa caiguda).

    Veig que a les llistes, ni de "a favor", ni "en contra", hi tens I buoni amici, un dels que, al meu parer, també ha anat a menys.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manel,

      He de dir que a "I buoni amici", els he donat més d'una oportunitat i mai m'han convençut. Ni be, ni malament...

      Però al finall he deduit que si tu vas a "I buoni amici", com acompanyant d'algú conegut d'allà, el tracte no té res a veure amb si hi vas com anònim. I explicat per algú que ho ha comprovat...:)

      Els va (o ananva) el rollo "famoseo" amb els plats signats, els plats de la carta mb nom de "famosos", etc.

      Una mica també el rollo Tramonti.. que si ets client habitual i/o "famosete", et surt a rebre el Franco i monta el número de benvinguda...:).

      i jo ja saps que, malgrat pesi a algú, m'agrada l'anonimat...

      Elimina
  9. Estic d’acord amb el que dius i subscric el teu rànquing d’italians, encara que saps que per mi el Bacaro ocupa un lloc primordial.
    Havia sentit a parlar i el tenia a pendents i, sense trepitjar-lo el diré que em sembla una carta una mica desproporcionada a nivell de preus. Realment s’ha de pagar per una burrata 16,50€!!!, quan la podem comprar, i boníssima, per 5€?? Quina preparació porta? O es que ens hem tornat tots bojos?
    Perdona Ricard, només pensava en veu alta mentre escrivia.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Agustin,

      Es que Bacaro és molt Bacaro...!!. Amb la cuina de Baccaro i el local de Massimo, ja tindríem el restaurant italià de referència...

      El tema burrata, el vaig trobar com tu dius. Però no entenc com no fan plat amb porció de burrata en lloc de la burrata sencera i quasi per compartir obligatoriament.

      El seu preu "destaca" de la resta de la carta.

      Una abraçada..!

      Elimina
  10. Si em permets, jo et recomanaria un restaurant molt especial a La Floresta (a prop de Sant Cugat) que es molt diferent de tot el que havia tastat en cuina italiana.

    Crec de debò que si el tastes, es convertirà en un dels teus preferits. Fa un tipus de cuina molt casolana en el que no cal ni que et miris la carta. En Vittorio et recomanarà sempre la opció més fresca que tingui.

    Si vols donar-hi un cop d’ull al meu post sobre aquest fabulós lloc es:

    http://lacuinademindundi.blogspot.com.es/2012/03/piccola-cucina-italiana.html

    I si t’animes a anar, ja m’explicaràs...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi,

      En primer lloc agrair-te la recomanació de la que prenc nota. I quan vagi publico.

      I m'ha agradat molt descobrir el teu blog (no recordo haver-hi aterrat abans). M'he fet seguidor per tenir controlades les novetats que vagis publicant.

      Fa molts anys que no passo per la Floresta i en canvi en la meva època universitària hi passava a diari quan anava en cotxe de sabadell a la U.B a Pedralbes i no existien els tunels.. :).

      Salut i seguim en contacte..!

      Elimina
    2. Bon dia!

      Fa un tems que et segueixo ja que crec que tenim uns gustos culinaris i uns nivell d'exigència similars.

      Fa un parell de setmanes que vàrem estar amb un grup de gent a Bohèmic, i al recordar que era un dels teus favorits vaig estar a punt de comentar-ho al teu blog, però vaig pensar que no tocava... (http://lacuinademindundi.blogspot.com.es/2012/10/bohemic-si-pero-no.html).

      I ara, al veure lo del italià, vaig pensar que un lloc com la Piccola no pot quedar desconeguda. Realment, es molt diferent de qualsevol altre “italià” dels que havia anat fins al punt de que em costa molt anar a d'altres italians.

      Com es un lloc molt petit (només hi ha sis taules) millor que reservis. Entre setmana no crec que tinguessis problemes, però els caps de setmana es més complicat...

      Fins aviat!

      Elimina
    3. Ja he llegit ara lo de Bohemic.

      Tot és discutible segons el costat des de el que es miri, però per part del restaurant, podien haver-ho solucionat millor, que els temps no estan com per emprenyar clients...

      A veure quin dia m'ho puc organtzar pel italià que ja m'has fet venir ganes..

      Salut!.

      Elimina
  11. Hola Ricard,
    Jo com el Víctor també el tinc a la llista de pendents després de llegir un article a la revista cuina. Dels italians que comentes estic d'acord amb tu, n'hi ha que estan força bé però n'hi ha d'altres que és flipen molt amb els preus quan el menjar no és tan espectacular. Pel que fa a la cerca de l'italià modèlic no ho sé, a vegades a la pròpia Itàlia et trobes amb més d'un fiasco, fa uns mesos vam anar a florència i vam pagar una quantitat indecent per un menú degustació que estava molt bó "però", en canvi una nit vam sopar a un restaurant prop de l 'hotel, sense reservar ni res, per casualitat, i estava tot deliciós (el festival de la carxofa que m'encanta ha ha ha), i per un preu molt més econòmic... No sempre l'encerto!
    Salut!
    Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse,

      Comparteixo el que dius d'Itàlia, en que et trobes en sorpreses com la que comentes. Vas a un lloc i et mig estafen amb suplements... al dia següent vas a un altre ja amb desconfiança i et sorprenen no carregan-te cap suplement i menjant molt be..

      Quan el meu fill va fer 18 i atès la seva passió pel món de la moda de luxe, vaig organitzar un viatge sorpresa a Milan. I anava amb la meva llista de restaurants ben triats... Arribem el primer dia i per manca de temps entrem en un de senzill i autèntic... I ens va agradar tant que en 3 dies hi vam fer 3 àpats de ganes que teniem d'anar tastant plats diferents...

      Elimina
  12. Cal que difongeu també el projecte de la Tapa Solidària a 71 restaurants de Barcelona!!! Sacies la teva gana i la dels demés!
    http://eltrendelaltruismo.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. De bon rollo eh..?. Però el "cal que difongueu", no em sembla una bona carta de presentació.

      Millor un "Ens agradaria difonguessiu"... o un "Podrieu fer difusió", penso que serien millor carta de presentació.

      Dit això comentar que rarament participo en propostes virals. El meu blog va de publicar restaurants que visito i que em ve de gust publicar. I rarament surto d'aquest camí.

      Salutacions,

      Elimina
  13. Fa 3 o 4 setmanes vem visitar el Massimo i ens va encantar. Una cuina molt bona i a un preu que es pot pagar.
    La pega que hi trobo és que tenen una carta un pel justeta.
    Aquest cap de setmana hi hem tornat i ens ha agradat però ja hi hem anat trobant més pegues.
    Nosaltres tenim una petita de 2 anys i mig i això fa que anem als restaurants força d'hora (allà quarts de nou o les nou) i això té coses positives com que acostumes a tenir taula sense reservar, però també dolentes com que veus com actua el personal encara a mig gas i relaxats. És amb això que vem trobar que al Massimo algú no es va comportar del tot bé.

    ResponElimina
  14. D'acord amb el que dius de carta curteta.
    A mi ja em va be, al tenir menys feina en triar, ja que m'agrada tot, però si que és curta.
    El tema que dius q els costa posar-se en marxa a primera hora, també el vaig detectar, doncs vam anar-hi just a les 21h i em vaig adonar de que el Massimo "maitre", començava a moure's més tard, però en el nostre cas tot va anar be. Però no hi va haver res negatiu...

    Salut..!!.

    ResponElimina