25 de novembre de 2012

La Giberga. Una excusa per visitar Reus
La giberga
La Giberga
c/ d'en Vilar, 12 (prop de l'Orangette)
T. 977 34 29 47

Tenia pendent aquest lloc que fa uns mesos han obert a Reus i el fet de bellugar-me per la zona els caps de setmana, feia que el tingés a l’agenda com pendent.

Es tracta d’un lloc obert ara fa uns mesos per la Mai amb la que havíem tingut algun contacte bàsicament virtual, a través d’un blog que ella publica. I quan vaig veure que va obrir aquest lloc, em vaig fer seguidor a Facebook, per veure’n l’evolució.

Vam anar un dissabte migdia ara fa un parell de setmanes i tot i la meva costum d’entrar i sortir dels restaurants de manera anònima, es va donar el fet se que la Mai va treure el cap de la cuina i em va reconèixer d’una trobada de blogers de fa uns 3 anys a Castelldersol. La meva intenció era passar pel lloc de manera anònima, però el contacte va servir perquè ens ajudés a la tria dels plats, tot i que ja quasi ho teníem decidit quan em va "descobrir".El restaurant està molt bé a nivell de decoració i també de cuina. Potser el servei li cal una espenta, però com que ja ho vaig comunicar en directe a la Mai al moment de marxar, tampoc cal insistir aquí. Segur que és un tema que millorarà.

L’estil de cuina si que ens va agradar molt. Es tracta d’una cuina clàssica, en que saps el que menges i presentada de manera moderna i atractiva. Em va recordar una mica un dels meus llocs preferits i que també està per la zona i que és el celler de l’Aspic a Falset.

Menges molt be, saps el que menges, sense barreges d’aquelles per sorprendre a qui es vol sorprendre (m’evito l’adjectiu). La definició podria ser: "es menja molt be, sense collonades".

Molt meritòria l’oferta de vins. Cal dir que la Mai és de Porrera i això ja li dóna un grau de credibilitat.. I amb els vins a preu de botiga i per tant, poc més es pot demanar.

Com primers vam compartir unes excel·lents croquetes (que bones són quan estan ben fetes!) i uns crespells (com bunyols de bacallà), també excel·lents. Les racions com podeu veure, força abundants. També ens van servir uns entretiments, abans d'aquests plats.

La giberga


La giberga

La giberga


I com segons i decidit sense ajuda de ningú, un arròs del delta amb ànec. El plat va ser excel·lent, tot i que em va donar la sensació de que més que ànec del delta, era ànec tipus confit. Però ens va agradar molt i sabeu que tinc tan apreci als ànecs del delta com als francesos. Altre cosa és que l’ànec fos de Donyana que aquí ja tindria més perjudicis..:).

La giberga

No vam demanar postres, ni vam mirar la carta, doncs l’únic que no ens quedava era gana.
En resum, un molt bon lloc a Reus, que podria jugar perfectament en "divisió Barcelona city Premier League". Li poses una agència de premsa d’aquestes guais com les que darrerament promocionen Toto (per dir un exemple i que tinc pendent de publicar..) i ja tenim un nou lloc destacable a BCN.

El cost del dinar amb cafès i sense comptar el vi, va ser de 53€. El vi que vam deixar la tria a càrrec d'ells, va ser una agradable sorpresa i amb exel·lent RQP (17,5€).

Ben aconsellats i a preu botiga. No es pot demanar més.

31 comentaris:

 1. Dons tinc uns bons amics a Reus i un sopar pendent ...els sorpendre jo, portant-los a sopar a la Giberga..
  Gràcies per la recomanació !!
  Petonets.

  Per cert, no se si era el meu ordinador, però la entrada anterior no la vaig poder veure...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona nit,

   Penso que us agradarà. Nosaltres vam sortir contents.
   i el tema de l'entrada anterior, no sé que dir. De fet la vaig publicar dimarts passat en lloc de diumenge, que és quan publico habitualment.

   Petons..!

   Elimina
  2. Es la que posava segons...
   No deixava accedir a la entrada..
   Res , tant sols t'ho comentava a títol informatiu, però el fet de fer-ho dimarts en comtes de diumenge no crec que hi tingui res a veure...

   Elimina
 2. Jo també tinc pendent una visita, tot i que reconec que no podria ser objectiu: adoro a la Mai :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Oscar, degut a vells temps de docència massiva i veure tantes cares, tinc un overflow de memòria, que fa que em sigui dificil reconeixer la gent.

   I ni recordava haver coincidit mai amb la Mai, que de fet va ser en aquella trobada de fa 3 o 4 anys a Catelldersol. L'únic contacte que recordava era de llegir el seu blog i per aquest motiu, la meva idea era anar i dinar, però sense més contacte.

   El fet de que ella sortis de la cuina i em reconegués, va canviar les coses i m'alegro d'haver pogut parlar amb ella.

   Elimina
 3. Carai, si és que m´emociona tant bona crítica! en aquest ofici i suposo que com en la majoria la millor crítica és aquella que fan sincerament i pel poc que hem parlat crec que n´ets un bon tros. Ja hem vau dir que us va agradar però vista aquí la opinió es veu més gran hehehe. Gràcies pels elogis els faré arribar als meus amics del Solà la teva opinió del seu vi , ben segur es sentiran tant cofois com jo avui.
  Per cert,és del Delta, l´ànec i l´arròs i tens raó és confitat, però és secret.....

  Una abraçada i fins un altra, espero que smepre estem a l´alçada de tant bona crítica.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bones Mai,

   Estic content de que hagis participat. Les meves opinions, sempre pretenen ser sinceres, tot i que segur en moltes ocasions em pugui equivocar.

   Però el que em fa més content de que hagis participat, és que trenques la norma general del món de la hosteleria en relació al meu blog. Malauradament, l'experiència que en tinc, és que callen com a putes quan fas una crítica bona i quan interpreten que no ho és, ataquen amb anònims. D'aquí la sèrie de samarretes en que festejava la meva arribada a 300.000 en el post anterior.

   Una abraçada..!

   Elimina
 4. Aissss !!! Avui, no podré fer d'advocat del diable, que realment és el que m'agrada :(
  La veritat és que em va agradar molt...
  La veritat és que és just això el que jo busco quan vaig a un restaurant..
  I ja sé, que dec estar passada de moda i que sóc de poble i que segurament és culpa meva que no entenc la nova moda d'aquests "locals" amb preu de restaurant i comoditat i look de taverna.
  M'agrada tenir unes bones estovalles sota el plat.
  M'agrada poder tenir una conversa, mentre menjo.
  M'agrada tenir una suau música de fons.
  M'agrada estar a prou distància de la taula veïna.
  Tot això ho vam gaudir a Reus i no pas al TOTO...que quan el públiquis si que hi podré dir la meva opinió passada de moda....
  I el menjar realment boníssim.
  Felicitats a la Giberga...i hi tornaré de ben segur !!!!!
  Ah !!! són "crespells" i no crispells, Sr Sampere !!!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahaha Marta,

   Vas quedar traumatitzada amb "Toto" de BCN oi?. Les teves frases allà a "Toto" van ser genials...Encara recordo quen en front de l'aglomeració vas deixar anar "Si això t'ho fan al bar de Pep, la lies"....:).

   Comparteixo amb tu el que dius de La Giberga i discrepo (amb por) de si són "crispells" o "crespells"... Fins i tot vaig fer cerca a Google. En tot cas, com de purista en soc poc, siguin "crispells" o "crespells", estaven molt bons.

   Elimina
 5. Vaig tot sovint a Reus, prec nota de La Giberga per anar a la propera ocasió.
  Les teves recomanacions son garantia d'encert

  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Jaume,

   Penso que t'agradarà.
   Està just darrera l'Ajuntament.

   Salut..!!

   Elimina
 6. has estat per Reus?? i sense avisar??? jeje!!! espero que hagis estat bé, m'apunto aquest restaurant... el desconeixia..... :O

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tornavem del TastaPorrera. En principi voliem dinar per allà, però quan va a començar a haver-hi massa gent, vam fugir de Porrera... :).

   I com anàvem cap a Sabadell, ens va anar bé Reus per dinar. Tenia pendent aquest lloc, però va ser improvisat.

   :)

   Elimina
  2. no calen explicacions.. només faltaria!! m'ha fet gràcia que un senyor de Sabadell m'ensenyi llocs de casa meva... jejejeje!!!! salut!!!!!!!

   Elimina
  3. És un "senyor de Terrassa" i in "home de Sabadell", la frase que fa anys definia el tarannà de els dues ciutats... :).

   Per tant: Un home de Sabadell

   Salut!!

   Elimina
 7. Per un comentari teu a un altre blog vaig saber de l'existència de Totó, signat per l'estilista del moment el "rei dels sense estovalles" no em vull perdre els teus comentaris. En quan a la troballa de Reus, moltes felicitats, llastima que aquest si serà dificil de provar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. :)

   El tema ToTo en parlaré en 15 dies. Lo curiós del cas és que hi vaig menjar molot bé. Però les peripècies i els comentaris de la Marta allà, són sucosos.

   Però abans encara en tinc un altre... El "NoNoNO".... :)

   Elimina
 8. Tenim pensat anar a veure la Mai i a dinar, quan anem a buscar l’oli, però desprès de les teves fotos i comentaris encara en tenim més ganes.
  Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs això de l'oli ja toca...

   Teniu alguna recomanació especial pel tema oli?. Jo normalment agafo el de Cabacés, però quasevol suggeriment és benvingut.

   Una abraçada..!

   Elimina
 9. Quina pena no haver llegit el post fa un parell de setmanes, de camí al delta vam passar per Reus i ens vam quedar a dinar allà, però no teniem cap referència. Per a la propera ja en prenc nota. Per cert, l'altre dia vaig sopar al toto amb unes amigues... ;-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Montse,

   Suposo que ja imagines l'agobi que em va agafar a Toto un divendres nit... :). En el fons vam riure i em va servir per fer l'extrapolació d'imaginar, de com de diferent hagués estat el servei i la taula si haguessín pogut controlar que d'aixó en sortiria un post favorable.

   I dic això perquè feia pocs dies, d'una manera indirecta, m'havien convidat a "coneixer" el lloc. En uns 10 dies el publico... :)

   Elimina
 10. Que bien se come en los restaurantes donde a uno el conocen ;).

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tu ho saps millor que jo hehehe.. ... que sempre procures donar-te a coneixer. O no?.

   I ara ja en plan "pacific" et contesto...:)

   Vaig sortir amb el dubte, de si el fet de que em reconeguessin d'una trobada de feia 3 o 4 anys, va generar alguna millora. Molt marge de maniobra no hi havia, però igual un tros d'ànec més gran... o un crespell de més...

   Per cert.... no et van convidar ahir a Mams??.. Estic amb ànsia per llegir les "increibles maravelles" de la cuina d'Arbucies..

   Elimina
  2. No se de que ma habla. En una lectura rapida entendi que habia disfrutado de la comida por su amistad con el propietario. Eso es lo que queria resaltar y lo que muchos buscamos pero tras leer detenidamente sus comentarios caigo en la cuenta que le habia interpretado mal ya que parece que usted no desea que el reconozcan. Disculpe la intromision, creo que he entrado en el foro equivocado.

   Elimina
  3. Doncs res... disculpat estas i com diuen al país veí, "errar es de sabios".

   Salut..!

   Elimina
 11. Fa temps que no vaig per Reus, però no està de més tenir aquests punts de referància, per si de cas

  salut i peles

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola jaume,

   Jo no soc pas de fer carretera per anar a un restaurant. El que passa és que aquest em cau proper per quan estic a Cambrils els caps de setmna.

   Però és el que dius, que en ocasions va bé tenir llocs de referència.

   Salut i peles també..:)

   Elimina
 12. Ai carai!!!!! que m´he quedat una mica amb caraburra i tot i que no hi veig mala fe al comentari del senyor anònim per la part que em toca vull fer un aclariment o dos, tot i que no caldria però l´hora que és i distracció que necessito estant desvetllada allà vaig, avans que res gràcies Ricard , jo et llegeixo i entenc perfectament.
  Senyor anònim jo tinc un negoci no una ONG els meus clients del primer a l´últim són tractats per igual,al meu restaurant tots els euros ténen el mateix valor i tothom paga pel mateix , d´altra banda dir-li que treballo amb fitxes tècniques i totes les raccions de crespells són de set o vuit,les croquetes del rostit de sis tal i com indica a la carta i les cuixes d´ànec del mateix calibre,les llonzes de vedella entre 400-500grs i així tot i per tothom si la cago la cago i creguim, 25 anys en aquest negoci per molt que raspallis una cagada és una cagada , ah! a mi me la bufa que es donguin a conèixer, que no és el cas del Ricard, jo surto a saludar els clients sempre que puc al començament o al final del servei i va ser el cas que el vaig reconèixer jo treballo per guanyar-me la vida i faig la meva feina el millor que ser per tenir una bona clientela i si per fer la feina ben feta parlen be de mi donc les gràcies i agraeixo igualment si em fan saber que alguna cosa no ha estat be doncs és la única manera de rectificar i millorar i dit això sàpiga que si alguna vegada fa cap pel emu xiringuito li posaré com a tothom vuit crespells i sis croquetes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ni cas Mai...

   Aquest(s) anònim(s), sempre es mou(en) en el mateix sentit. El problema és que estan dolguts amb les meves conyes que escric i comento, sobre les convidades organitzades per restaurants.

   Amb les meves conyes els "desautoritzo" i tenen por que els espatlli la paradeta. Però el tema aquest, tampoc té massa solució i es picar pedra sense èxit per la meva part.

   Jo sempre dic el mateix... Si un restaurant promou un convit, amb 20 bloggers i/o perioistes, amb ànim d'obtenir un post, és evident que aquell dia, posa el millor del millor... I el que em digui el contrari menteix o té una inocència angelical.

   Ara fa uns mesos, un local de "Las Arenas", va montar un sarao d'aquests... Van anar com 20 bloggers (dels que tu en coneixes una bona colla)i van sortir i escriure posts amb tota mena d'alabances. Passats uns dies, un dels blogers va tornar i també un altre que no havia anat a la convidada... I els dos serveis (amb fotos que ho mostraven), s'assemblaven com un ou a una castanya...

   I aquest cas que explico, va ser amb bloggers de bona fé, que l'únic que van reflexar és el que van veure ... Però quan la visita està feta per "professionals de gorreo", ja la cosa es desmadra i es converteix en una farsa.. I tinc bastantes proves de que l'anònim, anava en aquest sentit.

   Elimina
  2. Mai, no dudo de la honestidad de tu restaurante pero es una realidad que se come mejor si te conocen. Hay deferencias que un buen anfitrion utiliza cuando trata con familiares, amigos o conocidos que no se traducen en servir el pato mas grande (hay que ser paleto para interpretar que comer mas es comer mejor) pero que tampoco representan un agravio hacia el resto de clientes. Era eso.

   Elimina
  3. Ja veus Mai... és el que et deia. L'anònim aquest està "massa pendent" dels meus comentaris. Una cosa es que jo vigili el "meu blog" i l'altre és que algú estigui pendent d'un blog "amb poca claase" com el meu... :). En mail privat ja t'explicaré qui és...

   De dolgut que està, no interpreta ni la meva ironia, quan parlo del confit més gran o d'un crespell de més.

   Deu nos en guard...!!.

   Elimina