4 de novembre de 2012

Meatpacking... Una mica new yorker.. :)

Espero que els nois de la foto no em demanin
'drets d'autor', com el personatge 'encantador' que me'ls va
reclamar fa uns dies... ;). Li vaig posar un link i content..
Meatpacking

Travessera de Gràcia, 50 (Aribau)


T. 932 00 89 08

Feia dies q em venia de gust una hamburguesa fora de casa i em conec quasi totes les alternatives de BCN, de llegir els
pots d'altres bloggers de restaurants que les han recorregut practicament totes.. No em venia de gust anar a llocs assessorats per xefs estrellats, ni tampoc passar pel tràngol de fer cua a llocs com el Kiosko Burger a prop del Born. No és pas el tema de fer cua, sinó que l'ambient és tan juvenil que tampoc m'agrada anar on no em toca per edat.

I feia dies que el meu fill em parlava d'un lloc a Travessera, prop d'on treballa, en el que les hamburgueses tenien molt bona pinta. I allà vam anar el passat 2 de novembre aprofitant que estavem per la zona.

Es tracta d'un local molt agradable en la cruïlla Aribau Travessera, costat mar, amb una terrassa exterior molt atractiva i amb una carta reduïda en la que a més d'algunes variants d'hamburguesa, es poden prendre altres plats,amanides i complements. Al final poso un link a la carta.

Ambient modern i desenfadat, molt estil 'New York'... El nom sembla una mica contradictori... Per una banda Meatpacking i per l'altre "bistró". Ofereixen un estil de "lunch" força americanitzat.... I a més els dissabtes i diumenges ofereixen "brunch" (cal pronunciar-ho amb molt accent americà).

En tot cas i tot i sabent que aquest post em costarà les rialles de més d'una amistat (tinc amistats molt "cabrones" i dit amb tot el carinyo eh?), he de reconèixer que un dia és un dia i que el balanç al sortir, va ser que havia gaudit força... I tip vaig quedar.

Vam començar amb uns "Entrantes para no pensar" que estaven configurats per "nachos", "chicken fingers" i amanida Cèsar.... (rieu, rieu... Marta, Manel, Ramon, Adelf, Carles i un llarg etc.). Mireu quin "Be de Deu". I els nachos estaven com per repetir..!!!.


i amb salsa 'barbacoa' per sucar els chicken fingers..!.

A continuació vam triar el Meatpacking Burger (la meva opció) i un Yellowfin Tuna Burguer. Tot molt ben resolt i el pa també ben seleccionat. Els podeu veure a continuació.
I ja sense més gana pels postres, dos cafès i al carrer. Que si em va agradar i el recomano?. Pos zi.... Tot té el seu moment i vaig sortir ben satisfet i és ben possible que hi torni si estic per la zona. L'ambient agradable, el servei eficient i el menjar bo dins la gamma que ofereixen.

Els preus?. Si feu clic aquí, podeu veure la carta i entendre que és això del Yellowfin Tuna Burguer o els Chicken Fingers... Segurament als preus els hi trobareu algun euro de més, però si valorem el local, el confort, el servei i que les 3B, són quasi impossibles, puc afirmar que al meu parer, la RQP, és correcta. El lloc permet conversa distesa i et fa sentir a gust.

28 comentaris:

 1. Miré un día la carta por internet y me pareció algo caro pero como siempre, antes de juzgar, hay que probar como tú bien hiciste.

  ... se me sigue haciendo raro lo de una hamburguesa de atún y parece que ahora se ha puesto de moda hacer hamburguesas de cualquier cosa ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Arantxa,

   Si que mirant la carta, les hamburgueses valen més que si vas al Kiosko o al Bacoa... Però això és més restaurant que hamburgueseria.

   I jo com tu... les hamburgueses clàssiques. Va ser el meu fill qui va triar la de tonyina que estava bona i le podeis demanar molt poc feta...

   Elimina
 2. Jo també tinc ganes d'anar a aquest lloc. Per mandra sempre anem al kiosko i al bacoa (al cosat de casa no ens canséssim pas), però tens raó amb això de l'edat... i cal sortir del barri ;-) Haurem de provar l'hamburguesa de tonyina, a vegades en fem a casa però aquesta té molt bona pinta!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola..!!

   La de tonyina de fet era com un tàrtar, passat lleugerament per la planxa. Ell és molt fan d ela tonyina que la compro al "teu barri", els divendres quan deixo el cotxe a sota de Sta Caterina.

   El lloc estava be i amb sensació d'espai polivalent.

   Elimina
 3. Se, Ricard, que les hamburgueses de xefs estrellats (La Royal) o coneguts (Coure) no són les "teves", tot i que, al meu parer, són les millors de Barcelona, per això em permeto recomanar-te l'hamburguesa d'Angus de la carnisseria del Jordi del Mercat de Sarrià (no en trobaràs una de millor).

  Salutacions,

  eduard

  PS: les del Kiosco són de "mucho ruido y poca calidad cárnica".

  ResponElimina
  Respostes
  1. Les del Coure si que m'agraden i la barra m'encanta. Crec que el dia que vaig publicar la barra del Coure, és un dia que vaig agafar hamburguesa. El Coure és un lloc que m'agrada molt.

   No conec "en directe" Royal, però ja saps que m'emprenya quan d'entrada m'ho volen embolicar tot tant bonic"... i no parlo de les hamburgueses... :)

   i molt agraït per la recomanació de la carnisseria del mercat de Sarrià.

   Salutacions,

   Elimina
  2. Si m'ho permets, Ricard, crec que, si t'oblides del "paripé" de La Royale, quedaràs rendit a les seves hamburgueses.

   Bona nit,

   eduard

   Elimina
  3. No en tinc cap dubte Eduard.

   I també per pura lògica, el xef Paco P. tampoc permetria el seu nom com assessor, si el producte no fos de primera.

   Salut...!!.

   Elimina
 4. són bones les hamburgueses del Meatpacking peró pequen de preu, no deixa de ser carn picada amb pà.
  Tot aixó de les hamburgueses té data de caducitat, que passa que si un cheff de renom fa una hamburguesa serà més bona?o si val 20€ tindrà millor gust?toquem de peus al terra i ovlidem-nos de tanta perafernàlia, que si Dimes, que si Bocagrandes, que si Cornelias, és menjar basura disfrassat per llocs de diseny, i si ens fixem amb el que hi ha al plat i no el que hi ha penjant del sostre?
  La restauració de Barcelona al meu gust no està definida, hi han varies branques.
  El que hem de tindre és sentit comú i saber on està la gastronomia de qualitat i on està la me.... amb quatre parets pintades de rosa.

  A reveure Ricard

  Ramon

  ResponElimina
  Respostes
  1. Poca cosa puc dir més Ramon... Ho has dit tu i ben dit.

   Només puc afegir que les "millors hamburgeses", les aconsegueixo tunejant-les jo mateix i fent-les a la Weber en el punt just de cocció que m'agrada.

   El pa (si es que hi vull pa), el formatge i altres aditius, no són difícils de trobar.

   Altre cosa és el caprici d'un dia (com el que avui explico), o estant pel carrer voler menjar ràpid i relativament ecnòmic.

   Salut..!!

   Elimina
 5. Amb la continuació de la crisi arribaran els hot dogs d'autor i xef famós. N'estic convençut! :D

  ResponElimina
  Respostes
  1. hot dogs Ferran Adrià
   hot dogs Pellicer
   hot dogs PP (paco perez..)
   hot dogs Ruscalleda amb tocs de Raul...

   :)

   Elimina
 6. Bona tarda,
  Jo no vaig tenir tanta sort:
  Les taules molt juntes (em vaig enterar de la vida i miracles de la noia del costat, menys mal que el seu company no parlava...)
  Taula petita i ens van portar tot alhora, filigranes per organitzar-te...
  Els cambrers una mica despistats, els hi vam tenir que demanar un vichy tres vegades (cosa que en un altre cas no tindria massa importància, però aquesta vegada era per una baixada de tensió)
  I el menjar em va semblar car.
  Salut,
  Guillermo Guallar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Guillermo,

   Suposo que amb una hora punta, la cosa pot ser diferent que en un plàcid migdia de pont a Barcelona a les 13:00. Nosaltres vam estar tranquils i ben servits.

   I amb aquest entorn tranquil, els euros de més els dones per bons. Però a ben segur que en una hora punta no ho veig igual... o ja no entro, que jo soc una mica al·lèrgic a les aglomeracions... :)

   Salut..!!

   Elimina
 7. Ahir tornava a ser 28 de desembre? Santa innocència! ;-)

  Bromes a banda, et seré sincer, encara no he caigut en la "temptació" de les hamburgueses High Quality (que és com les volen vendre, ho siguin o no, i no em refereixo a aquest cas en concret), però un parell de vegades he estat a punt a punt... No obstant, crec que pel preu d'aquestes hamburgueses es pot menjar de menú millor (al Topik, per exemple). Ep, però, que només és una impressió meva.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Manel,

   No és cap impressió teva... és la realitat.

   Just sortint, aquest pensament del menú, no marxava del meu cap.

   Salut..!!-

   Elimina
 8. Per cert, si no hi ha cap entrebanc de darrera hora, demà vaig al Meneghina, ja t'explicaré.

  Salut!

  ResponElimina
 9. La veritat, jo personalment començo a estar cansat de la nova moda i considero que encara et pots prendre un bon filet quasi pel mateix preu al que t’estan cobrant l’hamburguesa. Ricard, vas arribar a conèixer la Estancia Vieja, a la Diagonal quasi amb Av. De Sarrià?
  Si encara existissin locals amb aquell nivell de carn, potser no parlaríem d’hamburgueses. Potser no soc just, el Filete Ruso m’agrada però aquest que nomenes i La Royale, la veritat és que per mi, crec, que serà una moda passatgera.
  Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja veus Agustin que sempre coincidim practicament al 100x100 i no parlo només de les hamburgueses, sino de sorpreses com la d'ara al recordarme la Estancia Vieja.

   Gran lloc i del que tinc grans records. Un dia a la taula del costat tenia al Xavier Cugat...!!. i en tinc altres records personals, dels que no s'obliden.

   Alla vaig descubrir els talls de la cuina argentina. Trobo a faltar equivalències actuals a llocs com aquest. I no crec que llocs tipus Chez Cocó, hi estiguin a l'alçada.

   Una abraçada..!!

   Elimina
 10. Però si això ho tinc a 5 minuts de casa! la veritat és que algun cop hi he passat pel davant i m'ha cridat l'atenció... Però no hi he entrat mai. El provarem i ja et diré el què.
  Gràcies!!
  :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó Bet, aquest està als teus barris barcelonins...:)

   Tampoc és cap lloc especial, però com alternativa, em va agradar.

   Salut..!

   Elimina
 11. Hola Ricard,
  Avui precisament hi he passat per davant i he pensat: algun dia em trobare una cronica del Ricard d aquest lloc; no se si en pla ironic o mes o menys seriosa com aquesta (un caprici el pot tenir tothom), pero segur que cau per aqui algun divendres... A mi me n havien parlat molt be uns amics forca mes joves que jo i molt a la moda, per aixo pensava que era un lloc d aquells per deixar-se veure, pero la veritat es que aquesta tarda, a la terrasseta, tot eren mamas i iaios prenent cafe. Res en contra! Un ambient diferent, mes de granjes la catalana que de restaurant. Seria l hora! Una abracada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Luis..!.

   Veus com ja vaig ben encaminat... Si el lloc està ple de iaios, ja vaig en el bon camí....:)

   La veritat és que l'ambient era molt còmode a l'hora de dinar. Majoritariament gent de 20-30 anys, però bé.

   I un dia és un dia...!

   A veure quan qudem per dinar.

   Una abraçada.

   Elimina
 12. Ricard, segon cop que escric al teu blog.
  Ambdues ocasions avui, repasant les teves valoracions.
  Com veig que t'agrada anar pel Born, et puc recomanar (igual ja has anat) a Negro Carbon, a Pla de Palau, molt a prop del Kiosko, entre aquest i la parada de metro de Barceloneta.
  M'ho va recomanar un amic vasc, mllt exigent amb la carn... I EMHO :-), son molt bones.
  Es tracta d'un restaurant argenti desinformal, a vegades algo caotic a la nit (quan vaig, ja se al que vaig) on hi ha bones hamburgueses i talls de carn. Si pots, millor entre setmana i al migdia.
  I si vull hamburguese bones, bones, les prepara la meva dona amb recepte yankee dels meus tiets californians :-)

  @rdiazh81

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola...

   No he anat a Negro Carbon, però em sona de que algú m'ha parlat bé del lloc. I si em vols passar la recepta yankee dels teus tiets, estaré encantat.

   Salut!!

   Elimina
 13. Aixi ho fan els cosins i tiets, que tinc a SFO...
  Sencilleta, res no conegut.
  Filet de vedella, pasada nomes un cop per la picadora de carn ( una segona donaria massa compactacio a la preparacio).
  Preparacio a un vol amb ou cru, mostassa, ketchup i ceba molt picadeta.
  Les preparem amb una mica de farina i pa ratllat molt finet, "polvorear", per donar una mica de consitencia i no es desfassin massa, xo es desfan a cada mosegada o tall, que es la gracia... aixo si s'han de fer poquet...

  Ara no em matis amb les porcions, aixo ho domina la dona i ho fa +/- a ull i experiencia, sempre per 4 (800-1000 gr).

  @rdiaz81

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies..!!.

   En tot cas, ja és una idea. Té la seva lògica, però no m'hagués passat pel cap posar-hi tots els components d'amaniment.

   Ho provaré un dia.

   Elimina