11 de novembre de 2012

Shunka. Tocant el cel en un japonès

Senzillesa total a l'entrada
Shunka (2012)

Sagristans, 5  (Catedral)
T. 934 12 49 91


Un dels inconvenients d’anar a la cerca de nous restaurants, és que en la majoria d’ocasions quan surts t’acabes dient a tu mateix, “millor m’hagués anat en un del meu top 15”.

I ara fa una setmana, amb motiu d’una celebració, vam tornar al Shunka que al meu parer juga en una altre lliga en l’àmbit de la restauració. I no parlo pas de la lliga japonesa sinó l’absoluta. I el que dic del Shunka també val pel Koy Shunka que pertany a la mateixa família.

En moltes ocasions m’han preguntat quin preferia dels dos i la veritat és no sé que dir. Potser al Koy, amb la possibilitat del menú degustació, et poden sorprendre més, però jo realment gaudeixo igual als dos. La principal diferència està en l’entorn. Mentre el Koy ofereix un disseny espectacular, Shunka mostra aire de taverna japonesa que també té el seu encant.

En tot cas és important aconsegir lloc a la barra, que és més dificil del que sembla i millor reservar amb dies, per gaudir de l'espectacle dels cuiners com a complement a un àpat que no falla mai.



La gràcia de la cuina, és que sense perdre l’esperit japonès, saben combinar les seves tècniques en productes relativament locals. Aquí podeu veure la nostra tria que va ser tota a nivell de plats compartits.

De primer vam demanar uns Yakisobas. Tot i que com sempre dic, demanar yakisobas, és com ser guiri i demanar una paella, m'agraden molt i tinc superat aquest trauma. Estaven molt bons i van matar la gana.

Una tempura va ser el segon, abans de passar a coses més delicades.


Ja vam passar a un carpaccio / sashimi de toro amb eriçons de mar. Delicieux.


I finalment la festa de l'assortiment de sushi del xef, del que vam demanar dues racions i a la fotografia hi falten dues peces. Despistat que soc..!. I de fet vaig a dinar, no a fer fotos.



En quant al cost, la qualitat té sempre un preu i els 5 plats (vam repetir de sushi), sense comptar el vi, van sumar 85€.  I si voleu veure l'anterior publicació del lloc, feu clic aquí. Podreu veure més fotos (aquell cop erem 4 i vam demanar més delikatessen) i comentaris.

40 comentaris:

  1. Els vells clàssics mai fallen ;-)

    El (Koy) Shunka segueix sent una de les meves assignatures pendents. Es un d'aquells restaurants que tothom en parla, i sempre per bé.
    Aquest any ho veig impossible, pero al 2013 espero poder anar-hi.

    Un parell de preguntes:
    Amb una setmana d'antel·lació és suficient per demanar lloc a la barra per 2 persones?
    A la barra hi pots estar suficientment comode o es més aviat estreteta? Ho dic pel Shunka, suposo que el Koy guanya en confort...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Victor,

      Jo per assegurar-me, demanaria amb 2 setmanes. No en tinc proves, però penso que com la barra té molta demanda, intenten desviar-te a les taules a la que poden o et deixes. I això ho dic més pel Shunka. Jo per aconseguir barra al Shunka utilitzo l'ajuda d'un bon amic que és amic d'ells... :)

      En quant a confort a la barra, el Koy és superior al Shunka. Però si deixessis a banda l'espectacle de la barra, una taula sempre permet més comoditat i xerrar amb qui vas... El "problema" és que a aquests llocs vaig tant a mirar com a menjar, deixant per un dia la conversa en segon terme.

      Salut..!

      Elimina
  2. SHUNKA. Així en majúscules. I no cal afegir gaire res més
    ;-)

    ResponElimina
  3. Jo de tu ja no em bellugaria dels teus 15. Si tant t'agraden tampoc val la pena anar a restaurants que ja saps que d'entrada no et fan el pes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc és això anònim... Encara que algú ho dubte, jo vaig sempre amb l'esperança de trobar un de nou pels 15 i substituir un parell que ja tinc pensats... Però no hi ha sort.

      Elimina
  4. Shunka es una apuesta segura. Lo conozco desde sus inicios y nunca ha dejado de sorprenderme. Ahora hace un tiempo que no voy, me pilla un poco lejos y siempre se me presentan nuevas opciones, pero es cuestión de plantearselo y volver. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Xesco amb lo d'aposta segura.

      El tema que a mi em fa més mandra d'aquest lloc, és l'haver de reservar amb temps si vols anar a la barra.

      salut..!

      Elimina
  5. Vols creure que tinc pendent d'anar a un Japonés...Aquets plats fan molt bona pinta!!!
    El dia que em decideixi, tindré en comte les teves recomanacions...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma,

      Si t'has d'estrenar en japonesos, millor comencis per un de més terrenal. Penso que per començar és millor anar a llocs més fàcils i ja després anar pujant el llistó... La Cuina del Uribou o Can Kenji, poden ser bons entry points.... ;).

      Petons

      Elimina
  6. Si teniu l'oportunitat de viatjar no ja a Japó sinó a qualsevol altre lloc d'extrem orient (Xina, Singapur, Taiwan, etc.) i aneu a algun japonés mitjanet, veureu que el Shunka no és res de l'altre món. La societat esnob barcelonina només coneix aquest i el seu germà, i els de la sociedaz madrilenya només saben del Kabuki.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho dubtem pas Francesc... Però els "esnobs pobres", que no viatgem lluny, ens quedem maravellats amb aquestes "mitjanies". Que hi vols fer si som esnobs low-cost...:)

      Elimina
    2. No tergiversis. Aquest restaurant serveix bon menjar amb producte fresc de bona qualitat i seure's a la seva barra és una delícia visual. No obstant, a BCN s'hi troben restaurants japonesos iguals de bons i no cal posar noms. El nom d'aquest local va començar a sonar per a la societat barcelonina arran dels comentaris del cuiner més mediàtic, i d'ençà passà a ser un lloc a ser apuntat a totes les agendes. Per cert, existeix una bèstia que només existeix a les cartes dels locals esnobs de la península ibèrica anomenat "toro" i que als diccionaris tant de la RAE com el del IEC anomenen ventresca de tonyina. Curiós.

      Elimina
    3. Més que ànim de tergiversar, era conya pura i dura, que si passes sovint pel meu blog, veuràs que sovint es dóna.

      I ara que ho dius, mai m'havia aturat a pensar el perquè en diuen 'toro', ni d'on havia sortit aquest nom, que és ben cert, que el primer dia que el vaig escoltar relacionat amb la tonyina, em va deixar extranyat.

      De moment la cua de toro, segueix sent de carn.... Però ves a saber en el futur....:)

      Elimina
    4. Això ajuda?
      http://gastronomia.laverdad.es/sibarita/2004-07-22/792-una-nueva-especie-atun.html

      Elimina
    5. Un bon article Enric,

      En tot cas i qualsevol nom que en diguin, això del toro m'agrada...:).

      Salut...!!.

      Elimina
    6. Jo he anat a un dels Ten Ichi de Tokyo on, segons diuen, fan una de les millors tempures del món i si, molt bo. Boníssim. Espectacular. Però a preu força superior a Can Roca. I no vull comparar: vaig gaudir molt i ja està, però s´ha de tenir tot en compte...
      http://www.tenichi.co.jp/shopinfo2/index.html#sony

      Au, ja he pogut fer-me l´important ;-)

      Salut

      Elimina
    7. Perdona el retard en respondre.... Si que impresiona això del Ten Ichi...!!!.

      :)

      Elimina
  7. Bona tarda! Jo que, com el Ricard, sóc dels "esnobs pobres", també m'he hagut de conformar amb els japonesos de Barcelona, Madrid, Londres i, fins i tot, São Paulo i, sincerament, fins ara, i amb tot el respecte pels restaurants de l'Orient, "els" Shunka són el millor que he provat. En aquest sentit, del Kabuki en podria parlar com d'un lloc amb molt bon menjar, però que sí que tendeix als "focs d'artifici", cosa que, altre cop sincerament, no crec que sigui el cas del Shunka.

    També és veritat que a Barcelona hi ha d'altres llocs, més discrets i amb propostes molt interessants, però que no crec que arribin a la varietat --potser el punt diferencial per a mi-- de plats diferents i, tots ells, excel·lents dels Shunka.

    N'estic convençut, però, que a l'Orient hi ha d'haver restaurants millors que el Shunka i, sobretot i per al meu gust, més populars (on van la gent a fer els àpats del dia a dia)..., però, mentre no hi puguem anar, em conformaré a gaudir, excepcionalment (pel preu), dels Shunka.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb tu al 100x100 Manel...!!
      Jo ni a Madrid vaig...

      :)

      Elimina
  8. Ara potser dic una tonteria però jo crec que el més important és una bona matèria primera i tallar bé la peça. Un bon tros de tonyina ben tallat és bo aquí i a la xina popular. Vaig anar fa temps amb uns amics a aquest lloc i em va agradar. No sóc una gran fan del sushi i per tant no tinc massa criteri però vaja, potser quan vagi a l'Àsia podré comparar, tant de bo ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No dius cap tonteria.... Tens tota la raó de que les claus són una matéria primera d'altíssima qualitat i saber tallar que és tot un art.
      Segur que al Japó, el Shunka seria un de tants, però BCN pot sentir-se orgullosa de tenir llocs de referència com aquest, encara que sigui a nivell de "lliga europea"....;)

      Elimina
  9. Bon dia,

    Fa uns 3 mesos vam anar al Koy Shunka per primer cop i les 6 persones que anàvem vam gaudir moltíssim del menjar. Una d'elles bastant reticent a anar-hi va sortir també molt satisfeta.
    També he estat a Shaghai i Beijing i puc dir que he menjat també molt bé. En alguns moments no sabia què menjava però tot i així tot ho vaig trobar perfecte.
    Si puc tornar al Koy Shunka hi tornaré i si tinc oportunitat de tornar a Xina doncs encara millor!

    Salutacions,
    Carme Vidiella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme,

      Content de llegir-te de nou. En el tema Koy, ja veus que estem d'acord al 100x100 i de llocs remots, poc puc opinar.

      La meva poca afició a viatjar, fa que rarament m'alluny massa de l'arc mediterrani.

      Salutacions,

      Elimina
  10. Bon dia!

    He d'anar a provar-lo, ja que només sento bons comentaris.
    L'anoto com prioritari!!
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Jordi,

      Si aquest tipus de menjar t'agrada tant com a mi, segur que ho gaudiràs molt!!

      Salutacions,

      Elimina
  11. No em va massa el menjar japonès però aquest seria del que triaria. Ja el vaig llegir al teu top. L'estètica desde el carrer és tan senzilla que el primer dia que el vaig buscar no el vaig veure.
    Un petÓ!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus,

      Si que el primer cop que vas, costa de creure que darrera aquells draps penjats, ja el que hi ha.

      Com diuen a espanya... "las apariencias engañan...."... :)

      Petons..!.

      Elimina
  12. Tot i que la cuina japonesa m'agrada força, ara fa molt temps que no la probo.
    Bon suggeriment pel dia que decideixi tornar-hi


    salut i peles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest lloc està de conya Jaume. Segurament i tal com diuen alguns comentaris de gent més "viatjada" que jo, al Japò seria un de tants.... Però a BCN, és una sort tenir aquests i altres de bon nivell.

      Salut...!!.

      Elimina
  13. Aquest es el millor restaurant que he estat mai. L'únic que es carissim si vas a tope, tant que jo ni el tinc en el meu top ten: http://www.picturesofbarcelona.net/wordpress/top-ten-restaurants-in-barcelona/

    Me encanta vuestro blog, enhorabuena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvingut per aquí,

      Tens raó que si "vas a tope", el compte put pujar molt... :)

      En alguna ocasió m'ha passat.

      Ara visito el teu lloc.

      Salutacions,

      Elimina
  14. Et debies quedar amb gana nanu... per aquest preu al shunka no et diuen ni hola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ves ara que deu voler dir l'anònim llumbreres aquest....

      Que deu voler dir...?. Que em vaig equivocar amb el preu?.... Que no vaig saber triar tant bé com ell faria..... O que em van fer descompte...?.

      Quina especie més detestable la dels anònims incordiants.... Sort que aquest al menys és catalanet....

      Elimina
  15. Et vull dir que per aquest preu al shunka no menjes gaire quantitat, només això; Jo hi he estat moltes vegades i mai he menjat per menys de 60 € per cap i sense demanar massa. Tranquil e? que és només un blog. Si que t'alteres ràpid, no crec que hagi fet un comentari ofensiu no?("llumbreres", "espècie" però qui t'has pensat que ets?) El que segur que no crec es que et féssin descompte, de què t'han de fer descomopte a tu? perquè tens un superblog amb 300.000 visites?
    Per cert felicitats a Dos palillos i a l'Albert per la seva estrella Michelin guanyada fa dos dies, més que merescuda. I tu Ricard fas una miqua de peneta.
    PD: Si només t'agrada que et comentin els teus amics no penjis un blog a internet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als anònims "graciosets" que ni saben argumentar, els contesto amb la manca de respecte quenes mereixen. I em permeto licències provocatives com "llumbreres", sense cap mena de dubte...

      Als que donen la cara o signen, els contesto amb més educació, tot i que sense passar-me quan van del teu plan.

      A veure Joan (t'ho explicaré "despacito y vocalizando" i així ho entendràs. 85€ més el vi, ja passem de 100€ oi?. I si li sumessim postres (que no em van prendre ja que no ens 'agraden), ja estem als teus 60 per persona.

      El que vam menjar, és el que reflexen les fotos i no vam quedar amb gana. I de sushi hi havien (tal com explico), dos plats. Això és el que va costar i repeteixo que vam prendre vi, però no el vaig comptar...

      Signant i raonant, sempre seràs benvigut... Descompte com tu dius, no em van fer, ni l'acceptaria, però guardo en una carpeta tots els mails dels llocs a que em conviden i et faries creus. Evidentment (i a diferència d'altres bloggers), no accepto mai....

      Elimina
  16. Joan, com aquell diría "Mente Fria" ja vaig tenir que comptar fins a 10 per no contestar a un reconegut blogger al post del Meatpacking. Puc jurar que no coneixo de rés en Ricard pero.....pero els teus comentaris si son de "Lumbreras". Puc dir que des de que el segueixo, és un bloc seriós en les apreciacions, s'acosta a la realitat del que trobaràs, que les visites que té doncs per alguna cosa serà, que hi ha molts bloggueros que si xupen del momio i n'hi ha que amb els seus comentaris se'ls i veu el llautó, no cal anar molt lluny per veure com algú diu que un amic ven una hamburguesa Angus "ufff la millor de Bcn", Suculent o Chez Coco on es menja d'allò més bé, però clar si llegim a Ricard i diu que s'assembla al Piolindo, els anonims, no tan anonims o tu mateix us tireu a la iugular, de tota manera és el seu blog, el porta com vol i si ho llegim és perquè ens agrada o igual som masoques, el que es segur....a quien le pica ajos come

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Tomàs pel que dius de mi.

      Tens raó en el que comentes.

      El meu blog està obert fins i tot a anònims, sempre que raonin.

      Salutacions,

      Elimina
  17. Avui he anat al shunka amb la meva parella que li agrada molt el menjar japo. Molt be. Bon menjar i servei perfecte...tots pendents de les taules....cosa rara en segons quins llocs....
    Voliem anar al de mes disseny pero m he confos....peromolt be. Tornarem malgrat a mi m agrada altre tipus de menjar....gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Teresa..!!.

      Em fa il·lusió llegir un comentari teu...!.

      Llàstima que tu no siguis gaire de menjar japonès.

      En un parell de posts, escriuré sobre un lloc nou japonès que es diu Futami i està al carrer Enric Granados, tocant Aragò i està molt bé. I el coest és més baix..

      Salut..!!

      Elimina