30 de desembre de 2012

Tapeo. (2013) Un bon lloc per picar al Born

Tapeo
Tapeo

c/ Montcada 29


T. 933101607


El restaurant o tapas-bar tapeo, està al carrer Montcada. Quan passo per aquest carrer, ja ni em passa pel cap fer cerca de llocs gastronòmics. Conec i tinc publicat el Euskal Etxea, però no em fixo en res més, ja que la zona està molt orientada al la caça del turista. I just fa uns dies, el meu amic Ramon Roset, em va recomanar un lloc que vaig pensar provaria. El Ramon té un blog en que parla de vins i les seves recomanacions, són de confiança.

Es tracta d’un lloc de tapes i còmode, just en front de l’incombustible Xampanyet. Es un local estret amb una barra entrant a l'esquerra i un conjunt de taules altes a la dreta, de manera que es pot menjar a la barra o a les taules. Les taules altes i per tant els tamborets (o sillonets alts) que hi corresponen, no han estat mai un excel·lent en comoditat, però tampoc s’hi està malament. Puc dir que està decorat amb gràcia i predominant els blancs. Contrasta amb el record que jo tenia del local, quan fa temps hi havia en aquest mateix lloc una pizzeria en la que no es menjava pas malament.

Es un de lloc de tapes, però sense lliure circulació de les persones, ja que tothom seu com si fos un restaurant clàssic. No sé si m’he explicat massa, però resulta curiós i s’hi està be.

Vam optar per compartir alguns plats que mostro a continuació i acompanyar-ho amb un Jaspi negre, DO Montsant de Coca i Fitó. Com curiositat, la carta de vins és una prestatgeria on mostren els vins que ofereixen mitjançant ampolles en la que cada una d’elles, porta el seu preu ben marcat. Podem dir que tenen una oferta de vins més que correcta.

Els plats que vam escollir van ser "Ensaladilla russa" (sense foto),dues Bombes de la Barceloneta, Albergínia amb mel, Ceps amb mollejas i moll d’os (aquest va ser el plat estrella). També una truita de xorisso. I com postres un "pa, oli i xocolata" que ens va deixar molt bon gust com final d'àpat. El cost sense vi, va ser de 42€ per dues persones.

Tapeo

Tapeo


Tapeo

Tapeo


En definitiva... un lloc que tampoc és per fer el desplaçament expressament per anar-hi, però que si esteu per la zona, us permet menjar molt dignament i amb comoditat. Val la pena tenir-lo present.

 

14 comentaris:

 1. "Mollejas"...???.... XD..!!.
  què són mollejas?.
  Vols dir pedrers??

  :D

  Bon any Ricard. Una abraçada.
  CarlesP.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Tinc el dubte de com es diu en català i per això vaig posar entre "".

   En el cas de les aus, si que el nom és pedrers, però entenc que en aquest cas era estòmac d'un animal més gran i no sé com traduir-ho... "Ceps amb estòmac" no queda be... :).

   Bon any també per tu..!!

   Elimina
 2. Per la foto semblen lletons que en castellà son las mollejas, i és una glàndula del coll, normalment de xai o de vedella. A la província de Girona també se’n diuen lleteroles, aprofito per desitjar-te un Bon Any 2013.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Miquel,

   Això si que és una aportació positiva..!.

   Moltes gràcies i bon any..!

   Elimina
 3. Hola Ricard. Molt bon Any Nou!!!
  El lloc te bona pinta, però, de moment, no he trobat cap lloc per el Born que tinguin present que hi ha gent que no podem menjar gluten. Es una pena perque quan surts de les "nostres fronteres" i, mal ens pesi, estan molt mes preparats que nosaltres...
  Igualment el tindrem en conte si anem per la zona...
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon any nou també..!!.

   El tema gluten no el tinc controlat.... No puc pas ajudar-te.

   Jo busco restaurants que no provoquin colesterol...:)

   Petons..!

   Elimina
 4. M'encanten les tapes i m'encanta el Born... i no coneixia aquest lloc! Moltes gràcies per fer-me'l descobrir!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvingut "llaminer"..!!.

   Realment el Born és un lloc amb encant, tot i la seva turistificació.

   Ja veus que compartim gustos.

   Salut!

   Elimina
 5. Jo hi vaig anar fa any i mig, buscava un lloc per menjar per la zona i en algun lloc havia llegit algo d'aquest local. Tot va ser tan improvisat que ni tan sols en tinc fotos de lo que vaig menjar, i això que sempre en faig (encara que siguin nomes per mi) per recordar que vaig menjant pels llocs on vaig ;). No recordo que vaig menjar, pero ho recordo com bo. Un lloc a tenir en compte si s'esta per la zona.

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es d'aquests llocs que cal saber per quan un està per la zona corresponent. L'altre dia també vaig estar a un de la zona, el "Set del Born" i permenten opcions a cost més controlat que el típic dels restaurants. El publicaré, però amb el meu ritme de publicar un per setmana, vaig lent...

   Salut!.

   Elimina
 6. Doncs prenc nota perquè per la ubicació pensava que era per a guiris ;-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Montse,

   També ho hagués pensat, però el quan el Ramon me'l va recomanar, ja em va dir que estava bé. De fet passo molt per allà i mai m'havia fixat en ell.

   Elimina
 7. Buenísimos los platos. Un gran saludo y buena nueva semana

  ResponElimina