9 de desembre de 2012

Tickets. (2012) Next generation.. :)


Tickets

Av. del Paral·lel, 164
T. 932 924 250

No... Jo no he anat. Hi va anar el meu fill... D’aquí el títol "next generation". He cedit avui el meu blog a Ricard Sampere jr. i per tant escriu ell...

>>>>>>>>>>>>>>>>>> <<<<<<<<<<<<<<<<

Tiquets es un lloc que hauria esperat que m’hi portés el meu pare, però com alguns de vosaltres ja sabeu, és una mica tossut i es nega a passar pel xou que implica reservar-hi una taula.

Però a mi em feia il·lusió provar Tickets per diversos motius. Primer de tot pel ressò mediàtic que ha obtingut. Segon perquè el disseny dels uniformes de sala ha estat a càrrec de "Cooked in Barcelona", que els que em coneixeu, sabreu que va ser la meva primera experiència laboral. Un cop feta aquesta petita introducció, anem a explicar una mica l’experiència...

Primer de tot cal dir que teníem taula reservada (o tiquet agafat) per dinar dissabte a les dues però que per motius que ara no són al cas, a les dues no podíem ser-hi, així que vàrem trucar i no hi va haver cap inconvenient, en canviar la taula a les tres.

L’arribada a Tickets va ser una mica peculiar. Pel que tinc entès normalment a l’entrada hi ha un noi o una noia disfressat de "elegante portero de chaqué circense (*)" que t’obre un cordó vermell que impedeix l’accés al restaurant i et porta a una saleta d’espera. Però quan vàrem arribar-hi no hi havia ningú, així que vaig apartar el cordó per passar a dins, sentint-me que em saltava algunes de les normes peculiars de Tickets com la de reservar taula "after midnight".

(*) descripció treta del blog d’Estrella Damm (partner, evidentment, de Tickets)
http://mediterraneamente.es/restaurantes/tickets/

Un cop dins, un cambrer ("jefe de pista" segons el blog d’Estrella Damm), amb cara de sorpresa per haver violat el protocol d’entrada al local, ens va acompanyar amablement a la "NO taula", es a dir a la barra. La carta em va semblar hiperextensa i tot tenia molt bona pinta. El cambrer (o "jefe de pista" ), conscient d’això, es fa oferir a triar per nosaltres i la veritat és que així ho vàrem fer. Els plats consisteixen en petites racions que al compartir-les permet tastar molta varietat.

(la barra donava a la finestra, així que les fotos estan fetes a contrallum)

El primer plat que va arribar va ser una tapa de "coppa de Joselito" amb una bona coca amb tomàquet. Un plat bo, però sense secrets.








A continuació van venir les olives Gordal de les que tothom parla i és un dels plats on es veu més la mà del "Tito Adri" ja que consisteixen en una "esterificació" que explota a la boca i que se serveixen d’una en una. Les olives anaven acompanyades d’un "montadito" d’anxova també molt bo.



Just després venia una tempura d’algues amb una vinagreta que em va agradar molt també.


La següent tapa van ser uns "mini Airbags" d’Idiazabal d’aquells que me’n hauria menjat una dotzena.


Després un tàrtar de toro i tomàquet amb polsim de vinagre i una base estil "pasta brisa"

 


Carxofes amb formatge manxego


Un caneló de bou de mar amb avocat, una combinació que mai havia provat i francament és espectacular i molt aplicable (salvant distàncies) a la cuina domèstica.


A continuació dues Ostres i un cornet de Ventresca (jo no menjo ostres per tant només puc donar la meva aprovació del cornet)


I finalment, i aquí vàrem demanar parar ja que tocaven encara uns quants plats de carn, uns sepionets farcits amb la seva tinta i amb "huevas" pel damunt, també boníssims.



A partir d’aquí van començar els postres que ens varen "deixar triar" després de portar-nos aquest "xuxi" de formatge "payoyo" que igual que les olives també estava "esterificat".


Els postres van ser uns bunyols de xocolata i dos cupcakes que a diferencia d’altres restaurants que quan arriben els postres el nivell baixa, en aquest cas no va ser així.




El vi que vàrem escollir va ser un DO Montsant, SantBru servit malauradament amb gots Riedel tot i que era majoritari el consum de cervesa (pagant, Estrella Damm canta).

En resum, dir que el meu pare s’equivoca no anant-hi. Es tracta d’un concepte interessant que exemplifica la tendència de popularitzar l’alta cuina adaptant conceptes i receptes aconseguint plats sorprenents però de gust i ingredients aptes per la gran majoria. Un lloc perfecte per deixar flipats a uns guiris de visita gastronòmica a Barcelona, uns amics llepafils amb pretensions de menjar cuina d’autor o una primera cita on vulguis impressionar a una "titi" que ben bé encara no saps si és compatible o no amb els teus gustos gastronòmics.

El preu per persona, sense comptar el vi, va ser de 60€.



26 comentaris:

  1. Quina enveja! Jo no he aconseguit reservar cap de les vegades que he anat a Barcelona. Com sempre ho sé amb poc temps... De fet el proper cap de setmana hi volia anar i tampoc :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dorothy,

      Tal com explico, jo tampoc he estat. Em fa molta mandra aquest estil de reserves. I tu encara ho tens pitjor, que ho has de fer coincidir amb una estada teva a BCN.

      I això de reservar a 3 mesos vista, ves a saber si d'aquí tres mesos aquell dia em vindría de gust anar-hi.. :)

      Elimina
  2. Excel·lent entrada! Felicitats al Ricard jr per la publicació. Clara, simpàtica i molt ben expressada!.
    Felicitats als dos Ricards!

    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus... un bon festival que vau fer allà.

      :)

      Elimina
  3. Pam! Vet aquí que el Jr. no té pels a la llengua!!
    Com ha de ser!!! :) :) :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus Oscar, jo sempre tan "mesurat" i "prudent"... però la juventud té més ímpetú... :)

      Salut!

      Elimina
    2. jajaja, aquesta ha estat bona. Minipunt per al Ricard!!!

      Elimina
  4. Ei Ricard Jr, molt de gust! Em sembla un lloc molt interessant però, quedes satisfet amb la quantitat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus!

      Suposo que depèn de la gana de cadascú. Jo puc dir que dinant tard, no vaig sopar després. Al cap i a la fi són 10 tapes més postres!

      Elimina
  5. Eps Ricard Jr. Mmooooooooooooltes felicitats !!!
    Post magnífic !!! En volem més de teus !!!
    Ja l'has jubilat??? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui aquest no es deixa jubilar tant facilment ja t'ho dic... que això de ser una cibercelebrity se li ha pujat massa al cap. Gràcies Marta ;)

      Elimina
  6. Dons jo també soc de les que no m'agrada reservar amb tanta antel.lació...i mira que el tinc a tocar de casa...
    Però una bona critica, es nota que tens bon mestre!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Contesto jo Gemma, que ell no segueix a fons el blog.

      Més que bon mestre, ja ens alimentem mutuament de les respectives ironies...

      Petons,

      Elimina
  7. Bona entrada, coincideixo plenament, jo ja el vaig publicar fa uns mesos al meu blog i penso de la mateixa forma que en Ricard Jr.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia David,

      Ja veus.. jo poc puc opinar, però és positiu coincidir en opinions.

      Salutacions..!

      Elimina
  8. Ricard fes cas al teu fill i animat a anar al Tickets que segur que disfrutes!!

    I felicitats al Ricard Jr. pel seu post, nomes de llegir-lo ja em venen ganes de tornar-hi ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com dien la gent gran, s'ha de fer cas de la gent jove...:)

      Cal dir però, que mentre posava les fotos que ell em va passar, ja m'agafaven ganes d'anar-hi.

      Salut Victor..!!.

      Elimina
  9. Doncs a mi si que m’agradaria anar. Per una banda, per que m'agrada molt provar restaurants d'aquesta mena i per un altre, per que sempre he cregut que apart de menjar hem de passar-ho bé i gaudir d’aquestes experiències (i això no deixa de ser un espectacle...).

    Per un altre banda, el tema de les reserves amb tanta antelació també em sembla poc correcte. He intentat reservar unes quantes vegades, però per 6-8 persones és més que complicat (penso que ho passes millor anant amb un grup si hi vas a un lloc com aquest).

    Ho seguirem intentant i si ho aconsegueixo ja us diré.

    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Jordi,

      A mi em segueix costant la "comèdia", sigui del tipus que sigui. Segurament algun dia acabaré anant, però no em fa il.lusió, tot i que mirant les fotos, si em fa agafar gana.

      I això de reservar com si fos un "objecte de desitg" o encara pitjor....anar sense el procediment de la reserva xq ets "amic de", em fa molta mandra....

      Salut..!.

      Elimina
  10. Jolín, Ricard padre, tu hijo, aparte de escribir bien, tiene estilo. Felicidades por ese éxito de padres, que no es moneda común. Un post muy cuidado, informativo y persuasivo para irse al Tickets. Gracias! Saludos desde Manitas y ánimos jr., los hijos tenéis el deber de seguir marcando camino.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Philipp,

      De fet el meu fill, ja és un profesional del món del màrqueting i la comunicació. Vull dir que té àmplia formació en aquest camp i ja em passa una mica la ma per la cara... :).

      Salut i gràcies per passar..!

      Elimina
  11. Ostres Ricard Jr. m'has fet venir ganes (moltes) d'anar-hi ara mateix. Fa temps que ho diem però fa mandra el tema reserves, mai tens dates disponibles. Ho tornarem a intentar. Hi ha algun plat que té mooooolt bona pinta, i si les postres estan a l'alçada (jo sóc de les que deixo un raconet per al final), no ens ho podem perdre. Moltes felicitats pel post, un gran debut. Salut! Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Montse de part del jr...:)

      Aquest post amb fotos de les teves, ja hagués estat inmillorable...

      Salut!

      Elimina
  12. Desde luego las fotografías invitan a visitarlo con carácter de urgencia ya que solo ver la magnífica presentación y combinaciones me esta entrando apetito.
    Un saludo.

    ResponElimina