27 de gener de 2013

Monvinic (2) i un apunt de “restauració comparada”





Monvinic
Agafada de bookstyle.net... 

Monvinic

Diputació 249 (Rambla Catalunya)

T 932 726 187

Montvinic és un dels meus llocs preferits, per anar a tastar un vi al capvespre. La seva oferta de vins a copes, és impressionant i sempre tenen curiositats i novetats que valen la pena.

Però Montvinic, no és només això, sinó que està complementat per un ampli i espectacular 
restaurant, on brilla el saber fer de Sergi de Meià. La carta és curta i projectada sobre les parets a través de típics projectors que s’utilitzen per les presentacions. A mi que els que em coneixeu sabeu que sempre he anat “al dia” en temes tecnològics, ja imaginareu que m’encanta, de la mateixa manera que m’encanta poder triar el vi a copes a través de tablets (tot i que aquí l’ergonomia del programari, no la van encertar del tot). I m’encanta pel fet de que és una oferta viva, en la que si a les 20h decideixen que ja no obren més vi d’un determinat tipus, aquest vi deixa d’aparèixer a l’oferta.


Monvinic
La carta projectada en temps real...

El restaurant està configurat per taules “comunitàries” llargues, però que com sempre deixen un bon espai entre comensals, permet molta més intimitat que llocs en que les taules són individuals, però tens els veïns a 80cm.

Vam optar per compartir uns bunyols de bacallà i una amanida de ceps i com segons vam optar per uns lletons de xai i per cabrit de Tòrrec fet a baixa temperatura.... La llàstima (i mea culpa) és que amb el festival de la tria de vins, em vaig oblidar de fer les fotos dels dos primers.. I només tinc les dels segons. Coses que passen quan els plats són atractius i no conviden a espera...:). En tot cas els 4 plats excel·lents...





Monvinic
Lletons de xai, saltejats amb verdures

Monvinic
Cabrit de Tòrrec amb verduretes..
El lletons que aquí es consideren un plat poc apreciat, a França i en concret els de vedella (els famosos riz de veau)  es venen a preu d’or.... i tot i que imagino que allà seleccionen més el bestiar, em costa molt d’entendre aquest fet. A París els trobes al voltant dels 40€/kg al mercat i aquí els venen a les parades de menuts. Si algú dels que em llegiu, sabeu més detalls, s'agraeixen als comentaris.

I mentre gaudiem del sopar la Marta, em va deixar anar una de les seves reflexions i em va dir més o menys així: T’has fixat que aquí, on hem estat ben servits, hem menjat molt bé, hem tastat uns vins de gran qualitat i servits a la perfecció, pagarem el mateix que vam pagar a Toto?”

I una vegada més em vaig sentir gilipolles... I tenia tota la raó. El servei de Montvinic, és tan bo i professional, que fins i tot sap greu anomenar-lo “servei”. Res a veure amb el de Toto i l'estil  “cambrera delgadita”. Tot està pel damunt... entorn, comoditat, servei, varietat del vi i fins i tot el públic.... I estic comparant dos llocs de nivell, geograficament propers i mimats per la premsa... És com per pensar-hi.. A continuació podeu veure els postres..



Sopa de cacau amb cremós de xocolata i gelat





I els vins van ser a copes i donant llibertat als que servien:




Per un dia vins no catalans... :). I amb una agradable sorpresa amb el de Grècia..
El preu del sopar sense comptar vins, va ser d'uns 85€ que més o menys va ser el preu de Toto, tot i que allà no vam prendre postres i si dues copetes de vi .... #nohaycolor..

Si voleu veure la meva anterior publicació de Monvinc, feu clic aquí

27 comentaris:

  1. Bona tarda!

    Ja fa molt temps que és un dels restaurants de Barcelona que més ganes li tinc, ja que conjuga dos del les meves principals aficions: la gastronomia i el vi. A més, crec que és un dels pocs llocs on hi ha força coincidència d'opinions.

    Hauré de posar per davant en la meva llista de pendents ...

    Ja t'explicaré. Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen també una segona opció que ha anat creixent, que és la de demanar plats a la zona bar... El plat d'embotits, el de formatges i d'altres tenen molt bona pinta i resulta més econòmic.

      Jo ho he fet en més d'una ocasió... Dues mitges copetes i compartir uns embotits... No és un sopar, però tampoc sopo abondant a diari..

      Salut!!

      Elimina
  2. Vaya, a este no le encuentra ninguna pega y en cambio a según que lugares busca pegas debajo de las piedras.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres l'anònim again..!!.

      I que vols que digui si m'agrada... Cal que m'inventi "pegas"..??.

      I de la mateixa manera, si en trobo, les he de callar..?.

      Pos no... :). Jo a la meva...

      Elimina
  3. Els lletons jo els he menjat al Semproniana i estàven bonissims, deliciosos. Tens raó que hem girat l'esquena als 'menuts' i fins i tot quan són tan bons com els lletons som incapaços d'apreciar-los...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Oscar... Però a veure si tu que fas una mica de recerca, esbrines aquests dubtes... Com pot ser que a mercats de París estiguin a més de 40€/kg...??. I et parlo de mercats de barri...

      I l'altre exemple són els ronyons de "veau"... aquí van tirats, i allà són molt apreciats en els bistró... i jo soc de bistró "si o si".

      I no val la resposta de que França és més car. De sempre França és més car en el primer contacte en un bar.. un café.. una aigua... però quan vas al supers o al mercat, els preus no són massa diferents..

      Elimina
  4. Tinc ganes d'anar al restaurant del monvinic. He estat fent copes amb amics i hem demanat formatges etc. però mai al restaurant. De lletons de vedella (això són les mollejas de ternera, oi?) n'he menjat fetes al grill crec, a un argentí de la floresta. No sabia que eren tan preuades a la france ;-)) Bé tot i que a casa tinc un fan dels menuts ( jo no tant...)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,

      Jo més que ser de menuts, és que menjo de tot... :).
      Però precisament per la dificultat de menjar-los, ja sigui per la companyia o perquè quan estic sol, és més fàcil alguna cosa a la planxa, en menjo poc i aprofito quen en localitzo en llocs de garanties.

      Tinc dubte del que dius... Crec que no són "mollejas", ja que equivaldria a l'estòmac de l'animal, sinó una glàndula que es troba al coll...

      I si que a França en els restaurants ja és un plat que s'enfila i per això vaig mirar al mercat i marcades a 40 i més.

      Elimina
  5. Sempre que passo per devant penso amb tu pq se que aquest lloc t'agrada. I de la pregunta que fas...ni idea!
    Petó Ricard i bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que el lloc m'agrada molt i si visqués a BCN, no passaria una setmana sense anar-hi un dia al bar i tastar un parell de vins... Amb les possibilitats de mitja copa, és més fàcil poder tastar.

      Petons

      Elimina
    2. Perdoneu, lletons de vedella i de xai = mollejas de ternera i cordero es una glandula del coll = ris de veau o ris d'agneau en frances
      Pedrers d'ànec o pollastre = molleja de pato o pollo = gessiers en francès habitualment a França els venen confitats = estomac de l'au
      Espero que us hagi servit
      salut

      Elimina
    3. Jordi, de perdonar res de res.. :)

      Contents de que ens ajudis en el tema. Així el que ens enredava era la traducció al castellà que coincideix per les dues coses (si ja dic jo que hem de marxar d'espanya... :)...).

      Gràcies Jordi..!!.

      Elimina
  6. La veritat es que es una sort tenir un espai com el Monvinic a Barcelona.
    Que per molts anys en podem gaudir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tens raó Victor..

      I quan vaig allà sempre tinc dubtes de la rendibilitat... Clientela no falta, però allò té un cost brutal. Però l'espai és un luxe i un orgull de tenir a BCN.

      Per cert Victor, a través de Facebook, veig que visiteu forces llocs, però tens el blog amb mandra?... :). fa dies q no publiques...



      Elimina
    2. Doncs sí, ultimament amb molta mandra per escriure. A veure si me la trec de sobre ;)

      Salut!

      Elimina
  7. Recomano per aquests casos consultar l'útilíssim Cercaterm
    http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm/Fitxes/

    per esbrinar, ara confirmar, que

    ca lletons de vedella
    es mollejas de ternera
    fr ris de veau
    it animelle di vitello
    en veal sweetbreads
    de Kalbsbries

    Joan Martínez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan,

      Peròm penso que el que enreda és la traducció "mollejas" no?.

      Tots tenim el concepte de "mollejas de pato", que són els pedrers i en el cas de vedella, enreda.

      Però si que està bé el lloc que indiques i sobre tot per hosteleria.

      Gràcies..!!

      Elimina
  8. Aquests menuts ben cuinats son molts bons i molt apreciats per persones amb familiars que han treballat a un escorxador, en el meu cas el pare.
    Aquí actualment hi ha molt poc consum de menuts en general, a moltes places les parades de menuts viuen gracies als emigrants doncs aquí ara és considera una menja de segona.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit,

      Ja teniu raó en que per molta gent els menuts són una menja de segona.

      Però més val així, que al menys són econòmics.

      Una mica com anècdota, aquest proper diumenge, amb una amics que tenen un restaurant de força nivell i en el que no ofereixen menuts, fem una trobada-dinar a casa i cuinem un assortiment de menuts... fent patés i també uns callos. I ja imagines com ho gaudirem.

      Una abraçada..!

      Elimina
  9. Bon dia, prenc nota de tots el mots que fan referència a lletons per quan estiguem fora de viatge!! Merci per la info. Com a curisotiat, a Turquia un dels menjars típics que pots trobar al carrer és el kokoreç que porta tota mena de menuts de xai i són certament molt valorats...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les aportacions. I lo de Turquia ni em sonava.

      :)

      Elimina
  10. El servei del Monvínic és fantàstic.Exquisit. Poder conversar amb en Cèsar és un luxe. No he sopat mai però caurà. Tenir-lo a prop de casa, un luxe que hem de saber valorar. No tothom pot dir que té un dels millors winebars del món a propet
    Enric Martín

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó.... però a part del "sumelier oficial", molts del cambrers de vi que et serveixen a la taula, són totalment professionals i altament preparats... Una sort poder gaudir d'un lloc així.... Que duri...!!!.

      Elimina
  11. Sobre menuts, al mercat de Hostafrancs de Barcelona se que hi havia una parada dedicada nomes això. No puc assegurar que hi sigui per que ja no visc a Bcn.

    D altra banda com que visc en un poblet on es fa matança 2 cops per setmana de tant en quant algun familiar em demana parts estranyes del animal que a Barcelona no troben, l'ultim que em van demanar ve ser el cap del xai per fer a la brasa. Diuen que no el troben.....

    Ivan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ivan,

      Jo visc a Sabadell, però quan vull coses de parada de menuts, compro en general al Mercat de Santa Caterina de BCN, on hi una única parada, però molt cuidada i assortida.

      Per exemple ara mateix estic fent 6 galtes de vedella que es van fent al buit en un roner domestic que tinc... 24h a 68ºC..

      i allà tenen de tot (t'ho dic pels teus familiars) i fins i tot caps de xai que he comprat en alguna ocasió per portar-los a uns amics d'un poble on tenen difícil aconseguir-ne.

      I això dels lletons, sempre m'ha sorprés la diferència de preu abismal que hi ha entre aquí i frança..

      Elimina
  12. Pel tema de la molleja, a la majoria de carniceries argentines en trobaràs de vaca, les solen vendre congelades. Per mi la millor part de l'asado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gerard,

      Tinc que decidir-me a tastar els talls argentins i els "asados".

      Salutacions!!

      Elimina