13 de gener de 2013

Piccola Cucina Italiana. Bon lloc.. mal dia

Piccola Cucina Italiana

La Floresta (Sant Cugat)

Al costat del semàfor de la carretera

T. 628 638 878


Es tracta d’un lloc interessant, tot i que en vaig sortir mig emprenyat. Però vull deixar clar que hagués pogut sortir molt content. No sé s’hi tornaré, però us el recomano per la seva EXEL·LENT RQP i pensant que l’experiència pot ser bona, tot i que en meu cas es va mig espatllar. El vaig descobrir a partir d’un comentari que em va posar al meu blog el Jordi Castaño i que ell l’havia publicat en el seu i que podeu veure fent clic aquí. Ell en va sortir content.

Està a la Floresta, just a pocs metres del semàfor que hi ha a la carretera que uneix La Floresta amb Sant Cugat. L’aspecte exterior és deficient, però això ja ho sabíem abans. L’interior està més cuidat i és d’aquests llocs en que tot orbita al voltant del maître- propietari, que ell mateix es presenta com Vittorio i ja diu que "la carta soc jo".

Comença a explicar els plats i menús que ofereix. Tot és econòmic i vam demanar el menú degustació a veure que ens portaven. La cosa va començar molt bé amb els plats que mostro a continuació. No vaig anotar els noms, però ja veieu que la cosa va de variants de mozzarella, de pastes, caponata, etc. Una mica com fer un "tour de cuina"per Itàlia rural. Però en realitat estaven bons i de cada un d’ells haguéssim repetit.









A partir d'aquest assortiment, ben servit amb amabilitat rapidesa, van començar els problemes. Un no és pas el primer cop que em passa i ja accepto la meva part de responsabilitat... Aquests maîtres - propietaris que els agrada centrar l'atenció, quan no els segueixes el guió, en ocasions s’acaben girant. I puc jurar que no vaig fer cap de les meves bromes ni gags, però alguna cosa va passar que l’atenció va acabar decaient fins el llindar de la desatenció. Jo no sé si és el meu aire incrèdul o escèptic, però aquesta situació, no és pas el primer cop que em passa. Fins i tot he pensat que no li molestés que fes fotos dels plats, que degut a la poca llum en alguna va saltar el flash. Mai demano permís per fer fotos, ja que les faig mig d’amagat i si demanés permís, em caldria explicar perquè les vull i no vull comentar res del blog, per no distorsionar el funcionament habitual.

L’altre problema, va venir quan després dels plats anteriors i de cara al "plat principal", ens va preguntar-si menjàvem fetge i li vam dir que cap problema, que  menjàvem de tot... i la freqüència d’arribada de plats es va aturar de cop. Si en els primers 25 minuts ens van portar tot el que heu vist a les fotos, els altres 25 minuts van ser d’espera.... (I tot això amb una ocupació de 3 taules de 2 persones!!).

Ja quan la cosa passava de mida va venir i ens va dir tot incomodat i 
sense més explicació, que el fetge no seria possible  (Igual se’ls hi va cremar...?¿?¿). I a la primera alternativa que va oferir vam dir que cap problema. Però per arribar l’alternativa, que la veieu reflectida a la darrera foto, va caldre esperar encara una bona estona més i era un senzill tros de carn amb salsa putanesca... (perdoneu la qualitat de la imatge).



En resum, que sense l’incident del fetge, que ni tan sols va ser la nostra elecció, hagués pogut estat una molt bona experiència, doncs del tema empatia passo bastant.

Però reitero que se’l notava incòmode amb nosaltres, mentre a les altres dues taules, continuava amb les seves bromes. I mira que una de les taules per substituir el fetge, els va haver de fer no sé quantes propostes... En tot cas ens vam adonar que l’incident del fetge, el va alterar i vam escoltar com esbroncava als de la cuina "esto no es un juego... vivimos de esto", els va dir tot enfadat. 


Ja per acabar dir que a la primera part de l’àpat, hi havia la seva dona controlant i servint... La davallada va començar casualment quan ella va desapareixer ... No vull ser mal pensat, però igual es d’aquells homes que no se’ls pot deixar sols....:). :). Sort que tot l’àpat amb vi recomanat per ell, no va arribar als 50€ els dos i per això he dit de bon principi, que recomano l’aventura. Si algú hi va, agrairia feed-back...
 

 

32 comentaris:

  1. Osti tu!!. Veient la foto exterior si em diuen que vas anar allà, no m'ho crec.

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      L'entrada és realment sorprenent, tot i que la foto mostra el perfil lleig.

      Salut..!

      Elimina
  2. Hi he passat moltes vegades i tinc ganes d anar, ja t explicaré el dia que hi vagi a veure que ens sembla. El vi era italià o d aquí?

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe... pregunta delicada aquesta i havia obviat el tema del vi..

      Ens va aconsellar un lambrusco i jo no sé despistar massa... i va insistir en que hi havien lambruscos bons (tampoc ho he dubtat mai) i que ell en tenia un de negre que estava força be... I que de cars no en tenia xq el nivell del restaurant no ho permetia...

      Total, que com semblava que s'ofenia i el lloc és el que és, vam acceptar i ens va portar una ampolla amb l'etiqueta ben dissenyada i tot i el nom era "lambrusco gabriele e margherita".

      I va ser un lambrusco... Es podia beure... En tot cas el preu inferior a 25€ persona era comptant el vi...

      Salut..!!

      Elimina
  3. Hola Ricard,

    Com bé dius, es tota una aventura...

    He anat uns quants cops i he anat portant a diferents amics i sempre han al•lucinat bastant... Tant per el lloc, com per la qualitat del seu menjar, com per la persona de Vittorio. Quan parles amb ell (si té temps i ganes), te n'adones de la gran persona que és.

    Crec sincerament que es un dels llocs als que continuaré anant sovint, ja que la seva RQP és de les millors que he trobat i compensa àmpliament les esperes que pots tenir quan es bloquegen a la cuina (també m’ha passat...).

    Com et vaig comentar, el millor, si pots, és anar al migdia que no sol estar tan ple i pot estar una estona xerrant amb tu (li encanta xerrar i té una filosofia de la vida molt interessant i sempre amb anècdotes divertides).

    M’ha agradat molt que seguissis la meva recomanació.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,

      En primer lloc content de seguir recomanacions. Tal com comento, tot anava be de bon principi i vam menjar a gust. El tema d'estar ple, no va ser pas el problema, ja que tot el vespre només vam estar 3 taules de 2 persones.

      El que si és possible és que es generi manca d'empatia. Jo no soc massa d'escoltar històries a restaurants. I ja sé que escrit així no sona gaire bé... :). Però tampoc sé despistar gaire... :)

      Vull dir-te que no és el primer cop que em passa, això de que tot comença bé a nivell de tracte i s'acaba una mica com el rosari de l'aurora. I ara a "bote pronto", em venen al cap altres "anècdotes" d'aquestes.

      I no és pas (crec), que jo em porti mal educat, però quan veuen que no els segueixo el fil o guió, es distàncien potser més del que seria la "distància justa"... :)

      Elimina
  4. Realment l'entrada es una mica cutrilla, però si dius que es menja bé, potser un dia ens hi atrevirem a anar-hi, a veure si els hi "caiem" bé..jeje
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he he.... I vaig posar el perfil lleig... :)

      De fet només tinc aquesta foto, ja que fer una frontal en que em saltava el flaix, no em vaig atrevir. I a dinc hi havia poca llum.

      Però menjar bé si que s'hi menja molt be i a un preu molt correcte.

      Petons,

      Elimina
  5. Vist desde fora sembla l´entrada d´una de les cases del poblat de la Cañada Real a Madrid encara que per el que es veu a les fotos fa molt bona pinta, encara que les presentacions del plats no siguin de luxe.

    1 abraçada

    Marc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marc,

      Doncs res de canyada eh?... A la Floresta i prop de Sant Cugat... :)

      Però si que de fora té aquesta pinta.

      I els plats estàven bons.

      Una abraçada

      Elimina
  6. Últimament anem sovint a La Floresta, està bé tenir alguna referència de llocs nous per anar provant. I les postres què tal? He llegit el post del jordi i tenen bona pinta ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse...

      Ni flowers dels postres... Poques vegades en demano i després de la quasi mitja hora esperant el plat principal, ja no tenia més ganes del lloc.

      Elimina
  7. El conec per referències, però no hi he anat mai. Pel què expliques m'ha semblat un establiment força interesant. Quan a l'actitud del propietari, malauradament, és habitual. Sovint et trobes que el servei no està a l'alçada del producte ofert.
    I, a vegades, és qüestió de caura en graàcia més que de ser graciós.
    Jo, en aquests casos, demano una mica de professionalitat:caure més o menys bé a qui et serveix hauria de ser irrellevant, ets un client i com a tal t'han de tractar.

    salut i peles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,

      I a sobre jo sé que això de caure en gràcia a la primera, no és massa el meu fort....:).

      En tot cas, penso que fora de les incidències que comento, el lloc té interès.

      Salut..!!!

      Elimina
  8. Hola Ricard, la foto del local esgarrifa. Com diu en Marc sembla que venguin "cigarillus de la risa" cap amunt!
    Conyes apart, com que darrerament vaig per allà sovint, potser m´apropo ja que si no arriba a passar això la cosa pintava "bé" (dintre d´aquesta lliga)

    Salut i a veure quan coincidim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Enric,

      Si hi vas, a veure com et va a tu. El menjar està molt bé.

      I a veure com podem contactar. M'ho poso al cap per els propers dies.

      Salut..!!

      Elimina
  9. L’entrada no presagia l’interior, els plats fan molt bona pinta l’apuntem.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola...!!.

      Doncs si hi acabeu anat, ja espero la vostra opinió i sensacions.

      Una abraçada...!!.

      Elimina
  10. Ostres, quin greu. Jo hi vaig sovint i és un dels meus llocs preferits de Sant Cugat. Com dius, la relació qualitat-preu és magnífica. I el Vittorio és una persona encantadora i entranyable, no sé que devia passar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc va ser res greu.... I la primera part del sopar, la vam gaudir.

      És una mica el que dic al títol.... "un mal dia".

      Salut i gràcies per passar per aquí.

      Elimina
  11. Qué els hi va passar? quina intriga!
    Veient l'entrada fa pinta de ser un lloc autèntic si dieu que es bo. M'agraden aquests llocs que no es deixen portar per la decoració, deu ser autèntic.
    Petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que té intriga...:)

      I el és autèntic és indiscutible. Penso que t'agradaria.

      Petons

      Elimina
  12. Té un punt a favor això de sentir que l'amo deia 'esto no es un juego...vivimos de esto': Ho tenen clar que no tothom ho enten. Esperem que mica en mica pul.leixin els punts que no tenen a l'alçada dels plats.
    Vaja, el primer és voler fer-ho bé, el segón saber en que falles i el tercer ja és corretgir :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Oscar,

      En això tens raó de que són conscients de que no és un joc... El que passa és que tampoc és un lloc nou de nova volada.

      Jo com ja explico, vaig sortir amb dubtes, però si visques per la zona, segur que tornaria a veure una nova versió. Els plats eren molt autèntics..

      Elimina
  13. Ostres, quin lloc més curiós no?? els plats es veuen boníssims, ara que la situació déu ni dó, què còmica!
    Justament entrava per recomanar-te la "despensa de laforja" com que sé que de vegades voltes per allà, està al costa de la clínica Barraquer, és una botiga-restaurant-menjar per endur i tot boníssim! menú diari de 15€ i sempre està amb totes les taules plenes al migdia. Potser ja hi has anat...
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet..!!.

      No he estat a aquest lloc que em dius... De la zona vaig estar a Casa Palet i tot i menjar bé, les crítiques que vaig posar, no se les van agafar gens bé...:). Però aquest no em sona i miraré de buscar oportunitat d'anar-hi. Si tu dius que està bé, per mi va a missa.... Ara buscaré l'adreça excacta i ja l'anoto.

      Gràcies i una abrçada,

      Elimina
    2. Hola Ricard,
      Estic d'acord amb la Bet i La Despensa de Laforja és un lloc molt recomanable. És una xarcuteria que fa menú al migdia, amb unes quantes tauletes al fons del local. Sempre m'ha semblat un lloc on primaven la qualitat per damunt de tot, el menú supera el preu mig del barri però també la qualitat es nota. Bon servei.
      Et poso al dia d'altres novetats del barri, que és el meu: Big Fish Amigó s'ha traspassat i ara el porta la gent de Fishop (els del Bulevard Rosa i Platja d'Aro). I fa uns mesos es van instal·lar a Laforja els de la taverna japonesa Wakaso, que abans eren al carrer Nàpols, a un local petit on no hi havia manera de trobar taula. Ara això és més factible, servei lent però cuina japonesa autèntica i de primera (molt amables també). Finalment, crec que a "Pues Iremos" havien parlat molt bé del DOP (c/Amigó), doncs hi hem anat uns quants cops i tant les braves com altres tapes i plats són d'un molt bon nivell. Fins aquí, Gastronotícies Galvany.
      Josep

      Elimina
    3. Hola Josep,

      I molt agraït per les aportacions. El de la Bet, ja el tinc a la llista del meu IPhone...

      I m'encanta que m'expliquis coses del teu barri... Jo em bellugo bastant per allà, quan m'apropo per dinar amb el meu fill q treballa a Puig..

      Llàstima pel que m'expliques de Big Fish...Wakaso el tinc pendent i si que em recordo del que dius que va escriure l'Agustin de DOP... caldrà provar-ho també.

      Reitero que gràcies per les aportacions i torna..!!... :)

      Elimina
  14. Sí doncs és un tipus d'establiment semblant, però jo he estat als dos llocs i aquest m'agrada més... Ja me'n recordo de la crònica de casa palet!! A veure què et sembla, ja m'ho explicaràs tan si decideixes publicar-lo com si no!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara m'adono Bet que no et vaig contestar.

      Promés... quan hi vagi, publiqui o no, t'ho dic.

      Com només obren migdies, serà més difícil trobar el moment, però segur que acabo anant.

      Elimina
  15. Doncs a mi m'agrada la zona...així que hi aniré i ja t'explicaré. M'agraden els llocs que per fora semblen molt cutres...i es menja bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Albert,

      Jo també busco sempre el mite del lloc cutre de fora, on es menja bé i que a més sigui econòmic. I dic això perquè anar a llocs cutres, menjar de conya i pagar car, potser prefereixo llocs menys cutres llavors..

      I aquest compleix les 3 coses... cutre de fora, menjar bo i econòmic... I penso que tu (tot i que no ens coneixem en directe), ets més empàtic que jo i per tant tindràs bon rollo amb el Vittorio... ;)

      Elimina