12 de març de 2013

9 de la Borriana. (2013) Sopar de tòfona


9 de la Borriana

c/ Borriana 9 (centre antic de Sabadell)

 T. 937 459 749


Feia molts dies que no sortia a sopar ni pràcticament de casa. Exactament 18 dies..!. I precisament coincidia en que al restaurant 9 de la Borriana, tenien organitzat un sopar maridatge al voltant de la tòfona, amb blancs de la Borgonya.

Vaig anar caminant amb les crosses (de fet està a 100m de casa) i aprofitant per celebrar que ja m’havien tret els punts i la meva evolució és positiva fins el moment, tot i que encara em falten dies per poder conduir i fer vida normal.

El menú era temptador i us el mostro a la següent imatge. Tots els plats van mostrar nivell, però si cal destacar un, aquest seria el del Cruixent de bacallà amb crema de carxofes i tòfona. Sempre el bacallà té gran nivell al 9 de la Borriana, però aquest cop i com dirien en castellà “se salió”.9-de-la-Borriana-Tofona

També va destacar entre els 13 participants que gaudiem del sopar, el cor de carxofa del Prat amb foie i tòfona i el fals canelóde patata, bolet i tòfona i això no vol dir pas que els altres plats no agradessin, però aquest van guanyar per "votació popular". Al final teniu les fotos.

Pel que fa al tema de vins, van oferir sis Borgonyes del productor De Montille, que precisament és un dels participants al mític documental Mondovino i evidentment del bàndol dels que formaven part del “pensament clàssic” pel que fa a les elaboracions. El de la dreta que va servir pels postres, era un Pinot Gris de l'Alsàcia.

9-de-la-Borriana-Tofona

El Paco Querol (sumelier i co-propietari del lloc), va començar el tast amb una 'petite boutade' en la que a l’estil tast a cegues, va oferir el primer vi i al mateix temps un Chardonnay d’aquí, perquè féssim la comparativa. I tot i que els Chardonnay d’aquí era prou digne, les diferències eren notables fins al punt en que pràcticament tothom va endevinar quin era quin. I em va referendar el que sempre dic... Jo fa anys quan veia que una etiqueta posava Chardonnay, rebutjava el vi per sistema, fins que vaig tenir l'oprtunitat de tastar Chardonnays de la Borgonya (i més tard d’altres procedències) i em vaig dir “ostres... aquests m’agraden”.

En resum, una molt bona vetllada que per mi tenia un significat especial i vam gaudir de la tòfona, que la temporada ja està a les acaballes. Mireu quin goig que fan,

9-de-la-Borriana-Tofona
9-de-la-Borriana-Tofona

9-de-la-Borriana-Tofona

9-de-la-Borriana-Tofona
9-de-la-Borriana-Tofona

9-de-la-Borriana-Tofona
9-de-la-Borriana-Tofona

 

28 comentaris:

 1. Celebro que estiguis millor, Ricard.

  Tot i que vist el menú, jo m'hagués donat l'alta contra recomanació mèdica.

  Salut -mai millor dit-,

  eduard

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Eduard,

   El sopar va estar excel·lent i les fotos no li fan honor.

   Però si que em vaig donar l'alta provisional i em vaig escapar cap allà.

   Salut!!

   Elimina
 2. ricard, no sabia que eres sabadellenc... jo hi he passat mitja vida! i m'encanta el 9 de la borriana!
  molt bona pinta tot plegat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola..!

   Si, tota la vida he viscut al carrer Sant Josep. El que passa és que de sempre, tota la meva vida lúdica s'ha desenvolupat per BCN i per això aquest és l'únic restaurant que conec i tinc publicat de Sabadell.

   Salut!

   Elimina
  2. Jo al revés, sóc de Barcelona, però part de la meva vida lúdica durant uns anys va ser Sabadell. Sincerament, el 9 de la borriana és el què cal conèixer de Sabadell. malauradament, en una ciutat tan gran, no hi ha massa més per gaudir! tasta el kimbo. jo hi vaig anar molt al principi i estava correcte. el pau arenós el va deixar molt bé l'altre dia!

   Elimina
  3. El kimbo és el meu take-away ...!!. De veritat... :)

   Ja tinc la seva llista, truco i ho recullo. Només dir-te que des de que m'ha operat, he fet tres sopars d'allà que han anat a buscar el meu fill o la Marta que ha estat uns dies per Sabadell.

   Al local he anat un parell de vegades, però no sé exactament que és, que trobo el local com molt fred i desangelat. I al viure a 150m, ja prefereixo prendre-ho a casa i així em puc triar el vi més al meu gust.

   Elimina
 3. Jo com gairebé sempre que entro a aquesta casa....tinc que discrepar !!!!
  I no és que discrepi de la qualitat del menjar, ni de la qualitat dels vins.... Impossible si estem parlant del 9 de la Borriana, amb una cuinera com la Nuri...que té unes mans de plataaaaaaa !!! i els vins triats pel Paco, molt i molt bons.... em va faltar temps per a veure l'evolució d'alguns, però és més problema de la meva lentitud que d'altra cosa, suposo.....
  Discrepo en el plat estrella, de la nit, al meu gust...clar:
  el cor de carxofa amb foie i tòfona...simplement increible !!!!!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Uisss perdó que marxava sense acomiadar-me i aquí els costums són moooooooooolt clàssics CDM, of course ;)

   Petonetssssssssssssssssssssss !!!!

   Elimina
  2. Es que estar d'acord al 100x100 amb mi, és per tu tecnicament impossible.... :)

   Però ara que ho dius també estava molt bo el cor de carxofa amb foie i tòfona...

   Petons,

   Elimina
 4. Es un dels restaurants que tenim a pendents, sempre m'ha cridat l'atenció...
  Llegint la crònica, encara en tinc mes ganes!!!
  Contenta de que segueixis millorant...
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que va ser un dia especial... per la tòfona i per poder sortir de casa... De mica en mica milloro. Gràcies.

   Petons..!!

   Elimina
 5. Quina pinta que té tot Ricard, m'hagués agradat molt provar-ho.
  M'en alegro que estiguis millor.
  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat David, és que va ser un gran sopar. I per mi encara més especial.

   I gràcies pels desitjos, ara per ara, cada dia millor.

   Salut!

   Elimina
 6. Osti tu! Quin tiberi! Soc molt fan de la tòfona i com més la gaudeixo es laminat al moment per sobre d'un ou d'oca acabat de fregir amb un bon oli d'oliva verge.

  S'està acabant la temporada de tòfona i jo aquest any no he tingut el plaer...
  No sabràs a on comprar (que no sigui Petràs) sense que t'aixequin la camisa?
  Crec que al mercat de Santa Caterina també hi una parada que en tenen però no tinc referencies...

  Crec que no he estat a cap restaurant de Sabadell, però tal i com pintes aquest, serà qüestió de provar-lo. Anotat queda!

  M'alegro que ja estiguis millor. Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat es que va ser un tiberi... :)

   En el tema compra de tòfona, és d'aquelles coses que tinc pànic de que m'enredin. L'altre any vaig comprar al fòrum de Girona i va sortir prou bé.

   Aquest any volia fer un dia, però amb el tema de l'operació m'han destirotat. Però la idea que tenia, era encarregar-la a algún restaurador de confiança i ja li pagava i així assegurava que no m'enredaven.

   Salut!

   Elimina
  2. Hola, si voleu tòfona de molt bona qualitat i que no us fotin el pèl, podeu comptar amb mi. Visc a Barcelona i la meva familia es dedica això. Escriviume un email i us en donarè alguns detalls . El meu email es dagono76@hotmail.com em dic david !

   Elimina
  3. Gràcies David.

   He avisat als del restaurant xq llegeixin el teu comentari.

   Salutacions,

   Elimina
  4. A tu Ricard ! Felicitas per la teva dedicació a informar sobre gastronomia amb tant d'entusiasme !
   SALUT !!

   Elimina
 7. Ja et veig en plena forma Ricard. I m'alegro.
  El que no expliques és si amb els Borgonyes i les crosses, vas tornar prou bé a casa, doncs pel que llegeixo van set 6+2=8 vinets.

  Una abraçada
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vaig tornar en perfecte estat...:)

   Pensa que de cada ampolla havíen de sortir 15 part i eren blancs.

   Una abraçada

   Elimina
 8. Molt bo Ricard, si has de sortir que sigui a sopar a un restauran i menjant bo. Anims a la recuperació!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estic en el tema Neus... cada dia un pas més... Tot i que pel meu gust són passes massa curtes... :)

   Però els ánims van bé i encara em queden alguns per publicar de l'etapa pre-operació.

   Elimina
 9. Ets el Carles Puyol dels blocaires! Recuperacions ràpides, fas feina mentre recuperes i encara et sembla que vas poc a poc...

  Lo noi de Sabadell!! :D

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que no em puc pas queixar... Pràcticament ni calmants he pres. I a nivell feina, el fet de poder treballar des de casa, facilita les coses.

   En ocasions m'afluixo una mica, però quan llegeixo comentaris com el teu, o les arengues que rebo de la Marta, del meu fill i d'amics, em fan aixecar de nou i tocar de peus a terra en el sentit més ampli de la paraula.

   Per tant, agraït i una abraçada..!

   Elimina
 10. En primer lloc, cuida't i recupera't bé, que si no pots anar descobrint nous llocs ens quedarem sense referents seriosos!
  Tot i que parem poc per Sabadell, el teu comentari fa venir ganes de trobar una excusa per un sopar al Nou de la Borriana. Ja et diré el què si finalment hi anem.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvinguda..!!

   Ara he visitat el teu recent estrenat blog. Ànims amb ell..

   I jo aviat tornaré a rondar restaurants.

   Salut!!

   Elimina
 11. Ufff, la tòfona és una de les meves debilitats!!!! sort que he repassat els posts teus que no he tingut temps de llegir, era imperdonable!!! Jo vaig fer el menú de la tòfona a Cal Ros de Girona, i pel que veig aquest no hi té res, a envejar!!! Salut i bona setmana!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Com que publiques sovint, no tens temps de llegir els altres... :).

   Va estar bé aquest menú de tòfona... El repeteix cada any i em cau a prop de casa.

   Salut!!

   Elimina