14 d’abril de 2013

La cuina d’en Garriga. (2013) 'Colmado'-Restaurant interessant

La cuina d’en Garriga
 

Vaig oblidar la foto i la he agafat de traveler.es
Consell de Cent, 308 (P. Gràcia)

T: 93.215.72.15.

www.lacuinadengarriga.com


Fa temps que observava i en ocasions entrava a aquest curiós "colmado" amb nom La cuina d’en Garriga, que podeu trobar a Consell de Cent, entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya.

És el típic lloc en que pots entrar a buscar productes, difícils de localitzar en altres llocs com poden ser, sals especials, espècies molt concretes, curri de nivell i un munt de coses més.

Però de fa uns mesos (no sé si molts o pocs), han reconvertit la part més interior en un agradable lloc per menjar i amb bona cuina i molt bon servei. En altres blogs, trobareu la cronologia exacta del canvi i els "motius filosòfics"... Però ja sabeu de la meva manera anònima d’anar als restaurants i del mínim diàleg que normalment tinc allà amb el personal.

El local està aconseguit i l’annex que ofereixen al final a ma esquerra, és realment acollidor, donant la sensació que estàs en un magatzem ben endreçat i sense "cartró-pedra". Vam sopar-hi el dia de Champions del Barça i per tant l’ambient era tranquil, però no pas desert.

Em va agradar el tema dels vins, en que cal aixecar-se i anar a les prestatgeries on veus tota l’oferta i amb preus botiga. No vaig entendre si calia mirar i demanar el vi després o ja l’agafaves directament i l’obrien quan el trobaven a la taula... Vaig optar per la segona opció i ningú en va esbroncar... :)


La cuina d’en Garriga
Foto agafada de la web del restaurant....

Vam optar per compartir una bresaola (fines rodanxes de carn de vedella assaonada) amb encenalls de parmesà que ens vam oblidar de fotografiar. Tot matèries primeres de molta qualitat.


Com vaig oblidar de fer la foto, he agafat una "semblant" d'un blog que anomenat recetin.com... :)
Com segons vam optar pels famosos macarrons que tothom parla amb elogis i un roast beef. Els dos plats excel·lents i he de dir que sense haver llegit les recomanacions d’ altres blogs, mai haguéssim demanat macarrons (queda com cutre no?), però vam encertar de ple.... a més d’estar fets amb pasta de qualitat, els presenten "tapats" per una fina cap de porc ibèric i gratinats amb comté. Aquí teniu les fotos:


La cuina d’en Garriga


La cuina d’en Garriga

Com postres i en la línia habitual, no ens venien masses ganes de res, però per acabar el vi (per cert una troballa a nivell RQP i gràcies a l’assessorament de l’Anne Cannan que casualment sopava també allà), vam demanar un formatge Compté. Aprofito per dir que a nivell de formatges, La Cuina d’en Garriga, dóna molt de joc amb molt bona oferta i possibilitats.

La cuina d’en Garriga

La cuina d’en Garriga

Per cert el vi va resultar d'una RQP espectacular. És de la zona del Mont Ventoux, amb 50% garnatxa i la resta carinyena i shirà. Molt agradable en nas, amb molta fruita i especiat..

Vaja... que em va agradar tot i no puc dir cap dels meus "però". Ja sé que no és cap "must" gastronòmic, ni crec que ofereixin esferificacions ni cebiche... :) però vam menjar molt a gust i amb un servei molt agradable. A més un lloc fàcil i proper, doncs la zona m’agrada... A pocs metres del Passeig de Gràcia, no es pot demanar més i com que jo soc de fora de BCN i no tinc "orgullo de barrio", com presumeix tenir algun bloger, la zona m’encanta.... :)
Ja veieu no ho puc evitar el meu  #fent_amics ...:)

PS... Com algú (en plan de conya), m'ha preguntat si vaig anar convidat, degut a no trobar "peròs", mostro la factura del lloc i aprofito per dir que els vins són a preu de cost i cobren un concepte per "descorche"... cosa que trobo molt correcte i m'agrada.

La cuina d’en Garriga
24 comentaris:

 1. Aquest lloc me'l va recomanar la meva cunyada fa temps i quan hi vam anar a sopar també ens va agradar molt, s'hi menja bé i el local és agradable. Per cert, el teu mapa em va anar de conya l'altre dia quan haviem de buscar restaurant a una zona concreta de bcn ;-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Realment ens va agradar molt. I els plats estaven molt bons, ben fets i sense parides.

   El mapa el faig servir fins i tot jo quan m'envien whatsapp en plan "Estic a la zona X... recomana'm alguna cosa".

   Salut!

   Elimina
 2. Ostres. Em fas sospitar i tot. Cap "però" avui?
  Vols dir que no et vas deixar comprar. Volem veure el compte :D
  Una abraçada
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahaha... q c* Carles..!!.

   De veritat q molt bé i asseguraria que no estaven ni els propietaris (i ho dic a favor del bon servei al que no cal controlar).

   Però en tot cas m'adono de que no he posat preu i aprofito per penjar imatge del compte, aixis surts de dubtes.

   Que jo no soc cap panxa agraida eh?... :)

   Una abraçada,

   Elimina
 3. Es un lloc que ja fa temps que hi tinc ganes de anar-hi, he comprat algunes vegades i la veritat es que el nivell de producte és molt alt.
  Veig que els macarrons és el seu plat estrella ;)

  Lloc molt a tenir en compte per la seva ubicació centrica i la seva cuina oberta desde el matí fins la nit.

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totalment d'acord Victor.

   I reitero que ens va agradar dins la seva categoria de menjar bo, ben presentat i sense masses parides.

   Salut!

   Elimina
 4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un cop més coincidim amb les apreciacions .... I en portem un munt.

   Una abraçada!!

   Elimina
 5. I he passat un munt de vegades per davant però no hi he entrat mai, tot i pensar que fa molt bona fila...apuntat queda!!
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un dia que hi passsis, treu el cap per veure el q ofereixen a la botiga. Hi han coses ben curioses... T'agradarà i és independent del restaurant.

   Elimina
 6. està molt bé! jo hi dino de tant en tat, per feina i el producte és fantàstic! ni diguem del vi... i el local és molt maco!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veig q avui tots coincidim i molts ja el coneixeu.

   Jo va ser el primer cop que hi vaig menjar i espero tornar.

   Salut!

   Elimina
 7. El tema macarrons m'ha encantat. Perque a mi també em passa que els macarrons no em resulten atractius per menjar a restaurant. I mira que al final es pasta, però no no, macarrons és per a casa :D

  ResponElimina
  Respostes
  1. No va ser la meva opció, però vaig tastar-los i estaven de conya.... Jo vaig gaudir amb el roast beef i el bon rollo del local...

   Salut!.

   Elimina
 8. Hola, Ricard,
  Si no vaig amb presa segur que paro a la botiga, m'agrada! Té una cert aire francès (la decoració?) i, productes no gaire fàcils de trobar
  Al restaurant no he anat. Bona proposta!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I sempre caus a la temptació d'algun formatge, una mica de curri o una mostassa guai....:)

   I la decoració si que fa sentir a gust.

   Salut!.

   Elimina
 9. Hola

  Havia sentir parlar com botiga de queviures, però no tenia ni idea de que fos restaurant. L'anoto a la meva interminable llista de restaurants per provar.

  I coincideixo amb lo dels macarrons. Mai els demanaria, però m'has fet salivar al descriure el plat.

  Lo del tema de vi, em sembla molt encertat i si a més tenen una bona oferta de formatges, hauria de ser d'obligatòria assistència.

  Gràcies per la informació.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jordi,

   A nosaltres ens va agradar. L'únic dubte que em va generar és com funciona el servei en un dia que el lloc estigui s tope.

   Però el dia que vam anar, tot perfecte, menjar "normal" i bo i servei molt agradable. I en el tema vins, m'encanta poder remenar les prestatgeries, mirar preus i triar-me el vi a preu de botiga.

   Salut!

   Elimina
 10. El conec. Vaig anar fa temps...bastant i em va agradar força però no vaig reservar i només hi havia lloc a la petita prestatgeria de la dreta. El lloc és molt cuco però petit.
  Vaig menjar una amanida de figues y pernil y uns ous amb formatge comte. Molt bo! El pa era del Baluard de la Barceloneta.
  Hi tornaré. Merci!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Neus,

   Jo també havia estat, però allò d'entrar per entrar igual com entro en qualsevol botiga gourmet...

   Però abans no tenein espai. Crec que han ampliat amb una sala al fons a l'esquerra, que els ha quedat molt rústica, però bé.

   Petons.!

   Elimina
 11. Hi he anat un parell de cops i coincideixo amb tu: local agradable, menjar de primera sense complicacions i un toc chic que no li fa cap mal. Als Rossinis ens agrada molt, tant que vam dedicar-li la primera entrada al blog.

  Per cert, sóc molt fan d'aquests comentaris #fent_amics, hahaha!

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola...

   Ara que ho dius si que recordo que està als Rossinis. Quan vaig publicar, pensava.. "on ho has llegit?" i no em va venir al cap.

   Comparteixo que és 'chic', però en el seu punt i sense passar-se ni caure en tonteria.

   Lo del #fent_amics ja és per punxar.. hahaha... I en ocasions ho aconsegueixo, però no hi ha més mala intenció que ganes de joc i "mala vida".... Clar... como jo no tinc "orgullo de barrio".. :)

   Salut!

   Elimina
 12. Doncs vinga! avui ho provarem a veure què tal! té molt bona pinta...
  Gràcies per l'entrada!

  Salut!

  Maria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espero que us agradi.... A nosaltres ens va agradar.... M'encantaria saber com ha anat.

   Salut!.

   Elimina