1 d’abril de 2013

Llamber. Millor del que esperava

Llamber





Fuscina 5 (mercat del Born)

T. 933196250

www.llamber.com


Ja sabeu que quan veig masses “publicacions” d’un mateix lloc, en un espai curt de temps  i totes  ‘so excited’ amb l’experiència gastronòmica (el que abans anomenàvem un sopar), la desconfiança m’augmenta de manera proporcional al número de publicacions. I això em va passar amb Llamber.

Al final he acabat anant i puc dir que és un lloc original i en el que es menja bé i sense parides.
Feia 5 setmanes que no sortia de casa, degut a la recuperació i tenia ganes d’anar a un lloc que m’agradés i desitjava especialment que no fos cap fiasco. La darrera experiència abans de l’operació no m’havia deixat massa bon gust de boca.

El local és bonic, ben decorat i encara lluirà més quan l’antic mercat del Born estigui acabat, que ja comença a fer goig. El servei és amable i proper. I com sempre dic, això no tindria que ser notícia, però donat el panorama de servei que ens trobem en moltes ocasions, val la pena valorar-ho.



I el menjar, va de rollo asturià i ben resolt. Ja ens van explicar d’entrada que estava pensat per compartir tot i que lo normal era demanar 4 o 5 plats per dues persones. Vam triar els següents,

Uns daus d’albergínia amb mel i a l’andalusa, que tot i que bons, vam enyorar els xips d’albergínia amb una mica de mel del bar Mundial que ens encanten.


Una ‘patatines’ amb cabrales i praliné d’avellana que vam trobar molt bones. Es tracta d’unes senzilles patates petites amb cabrales, molt ben presentades.


Una ‘morcilla’ amb calamarsons, molt ben presentada com veieu a la foto.  La ‘morcilla’ tallada longitudinalment, feia de base i els calamarsons,  anaven pel damunt. Ens va agradar molt també.


I com quart plat hem demanat la taula de formatges catalans i asturians, que com molts plats és podia demanar  mitja ració. Però hem triat la sencera i així ja acabàvem l’àpat. I ja sense ni mirar els postres, directament als cafès.


En resum, cuina asturiana més o menys actualitzada i modernitzada, en un entorn modern i ben servit. Segurament la percepció ha estat millor que si haguéssim anat un vespre, que pel que sé, està molt més ple i evidentment el servei  va més de bòlit, però això va una mica per atzar i com sempre he dit, per fer una crítica ben ponderada, caldria anar al mateix restaurants en diferents moments, cosa  que no seria bona,  ni per la meva salut ni per la cartera.

I a mi personalment m’agrada més aquesta cuina més ‘guarra’ de la ‘morcilla’ i el cabrales que no pas les desconstruccions o els’ chevitches’ sense els que avui en dia, sembla que una cuina, no sigui cuina... Vull dir amb això, que vaig dinar bé i cap problema en tornar-hi.

Vam agafar vi a copes i val a dir que tenen una bona oferta. Malauradament els vins catalans no són majoria, però hi ha una oferta decent. El dinar amb 3 copes de Priorat (La Petite Agnès) i cafès, va  sortir per 64€. Com curiositat i mostra de que han cuidat detalls de decoració, porten el compte en caixetes curioses com aquesta...







Com resum, dir que no passa a la llista del meu "top ten", però que ens va agradar i que cap problema en tornar-hi, ja sigui al restaurant o a la zona de barra de l'entrada. També ofereixen un interessant menú de migdies.

33 comentaris:

  1. La morcilla amb calamarsons té molt bona pinta! Molt original, fins i tot per fer l'aperitiu a casa :-) què portava a sobre?. Les vacances bé?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava bona la morcilla i com dius fàcil de fer. Però amb la pregunta em deixes fora de joc... No ho recordo. Sembla com amanida...

      Les vacances per Cambrils. Tot bé, però llàstima del temps/vent.

      Elimina
  2. En aquest vam estar i tot i que ens va agradar, el contrast amb la cuina de veritat d'astúries, és gran. Els plats estan com massa modernitzats al meu gust.

    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Jo també fa uns anys vaig gaudir de la cuina 'real' d'austuries i ens va encantar un estiu que vam anar allà.

      Però penso que a BCN hi faltava un representant més o menys digne d'aquesta zona. I si existís, en seria client..!.

      Ara fa un parell d'anys, vaig provar dos llocs 'asturiants' de BCN i tot i que el menjar era correcte, l'ambient era trist i deixat. Tu saps que no demano massa 'interiorisme', però hi han uns mínims que un lloc del centre de BCN, casl que tingui.

      En tot cas si algú en coneix algun, estaré encantat de prendre nota.

      Elimina
  3. Jo hi vaig ser un dia per a la inauguració, i es clar, no té res a veure amb el que fan al dia a dia. Hi tinc pendent anar 'de debó' :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Oscar... cal anar-hi un dia normal i d'incognit per veure la realitat d'un lloc.

      No està gens malament i quan el Born estigui 'ok', penso que serà una bona terrasseta per picar quan el temps és bo.

      I el trimestre que treballo per la zona, bona oportunitat pel menú de migdia...

      Elimina
  4. Fa temps que el tinc vist, pero em passa una mica com a tu, massa soroll, pero el que me em fa enrere es que jo soc anti formatges i em sembla que aqui es una gran especialitat.
    Per cert, jo tb he fet un ranking al meu blog, de moment en tinc 6, jajaj.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No david... Penso que hi han molts plats sense formatge. A la seva web tens el q ofereixen.

      Ja l'he vist el teu top-6, per`això et deia que coincidíem amb l'Estrella.

      Salut!

      Elimina
  5. Tots els plats m'agraden en especial els de formatge. A Asturies recordo que em van posar un plat de patates amb cabrales que ja vaig fer el dinar gairebé, això si, menys ben presentat.
    Petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica això volia dir amb els plats "actualitzats"... Segur que la idea original d'unes bones patates amb cabrales per sobre, ha de ser genial...

      El que passa és que aquó els hi cal "modernitzar-ho" i donar-li un toc més xic. Tot i això estaven bones, però més rústic segur q encara més.

      A mi els plats de patates amb formatge em perden... La Tartiflette és un bon exemple.

      I també un de molt poc conegut: l'aligot, que és un puré de patates amb formatge fresc del Cantal, que es barreja i es pasta durant força temps amb un bastó de fusta per aconseguir una textura espessa. Només l'he tastat una vegada ja fa molts anys i encara en tinc el record...

      Petons,

      Elimina
  6. Aquest local déu haver albergat 4 negocis diferent en la darrera dècada. Sembla que estigui maleït.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó.... No sé quants, xo recordo haver-lo vist amb altres denominacions.... També el del costat q ara va de peix, estil "Paradeta", també ha tingut canvis i el q hi havia abans, m'agradava...

      Suposo q amb la reabilitació de la zona, igual s'estabilitzen...

      Elimina
  7. Una pregunta, vas aprofitar un dels multiples descomptes que hi ha a la xarxa per anar menjar? o vas anar a pit descobert ( vull dir pagan sense dtes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no Tomàs... Jo vaig anar a "pit descobert" i sense descomptes.... :)

      Si arribo a saber q era dels q ofereixen descomptes, igual no vaig. Soc una mica anti- ofertones...

      Salut...!

      Elimina
  8. a mi em va agradar força... també vaig anar-hi un migdia, força tranquilet i vam jalar de conya! i sí, totalment d'acord amb què el servei era molt maco! i sembla mentida però és quelcoma referenciar... malauradament!
    del tot recuperat?
    avui pots veure el barça a tv3, eh! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que estem d'acord... de fet sempre ho estem.. :)

      Ja recuperat i quasi en forma.

      I ara mirant els darrers minuts, que de fet mai miro cap partit sencer... però escrivint mentre... :)

      Elimina
    2. doncs quins darrers minuts vas veure, tu..... :-)

      Elimina
  9. Bona tarda Ricard, el meu cas és diferent, vaig anar fa questió de tres setmanes, vaig sortir amb molt mal sabor de boca, servei massa empalagós al meu criteri, no pot ser que t´omplin la copa de vi, al cap de dos minuts un cambrer diferent te la torni omplir i en 30 minuts et tallin el rotllo ja que s´ha vuidat l´ampolla, en el meu cas eres dues persones extrangeres.Carta de vins molt extranya ja que de les dues referéncies que varem demanar cap de les dues les tenien.
    Pel que fa els plats molt fluixos, les patates en excés de praliné dolç de fruits secs, el porc ibéric molt dur amb una fruita que no m´enrecordo el que era peró que no pegava ni amb cola,el pastís de peix era ridícula la racció, l´únic que hem va agradar va ser l´hamburguesa de bonito.
    El postre de llet amb galetes molt fluix també, el total va soprapassar les tres xifres, res económic al meu criteri

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu, doncs les experiències dolentes sempre deixen mal gut de boca i a sobre toca pagar...

      No sé... a nosaltres ens va anar bé i el tema vins com que era a copes, fins que no demanaven una altre, no "molestaven"... :)

      Elimina
  10. Hi ha una pagina que fix fa el 30% a la carta a Llamber, la meva pregunta era per si havía diferencia amb o sense descompte....ja saps com va aixó

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et puc pas dir res...

      Però com et deia abans, no em fio mai dels descomptes...

      Elimina
  11. dechite qui eito languajo tu parlete noin lo entende nois pares ni mares; ecscluyenénes ei noin conoceirms naida de os tierra.

    A mamarla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podria esborrar el missatge anònim anterior, que nosaltres si entem, però m'agrada més deixar-lo.... És força il.lustratiu.... :)

      Elimina
  12. Yo soy de avilés donde está el primer local llamber que abrió Fran. Me ha gustado cómo reseñas que es cocina asturiana reinventada. Tienes toda la razón y creo que ya era hora que nuestra gran cocina reciba un poco de actualización. Sólo deciros que la carta de avilés y la de barcelona es casi idéntica con lo que podemos decir que tiene la aprobación de los chigreros más tradicionales. Yo estoy muy contenta que hayan abierto el local en esta ciudad maravillosa que me ha adoptado.

    Almudena

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabes como agradezco tu comentario Almudena. Sabia que Llamber existé en Avilés, pero temia que la versión de Barcelona, fuese "edulcorada"....:)

      Y si tiene vuestra aprobación, ja es una garantia...!!!

      Saludos Almudena y de nuevo agradecerte tu intervención.

      Elimina
  13. Buena Ricard,

    Ya que veo que eres un habitual de cambrils y te mueves por los clásicos de ahí. Bosch, Acuamar, Germans Miquel, etc. No se si has notado de primera mano o hablando con los restaurantes la exagerada afluencia de turismo ruso. Y si crees que acabará afectando sobretodo en modificaciones de precio en la carta.
    Estuve hace dos sábados cenando en el Rincón de Iruña y de 4 mesas, todas eran de rusos excepto la mia.

    Una simple reflexión...

    Un saludo.

    PS El millor arroç de Cambrils crec que es el de 'les fonts', per tu??

    ResponElimina
  14. Soy Alvaro, que se me ha publicado como anónimo.
    Un saludo de nuevo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alvaro,

      Si q em bellugo per Cambrils i he observat q el turisme rus creix. Fins i tot en una de les peixeteries (la q té viver), tenen llistat de preus en rus. No sé si acabarà afectant, però jo prefereixo russos q restaurant buit o tancat... Són temps difícils...

      En quant a lo q em dius del millor arròs, m he perdut... "Les Fonts", és un restaurant?. No el tinc controlat aquest....

      Salutacions..!.

      Elimina
  15. Dimecres passat vaig anar, tothom parla tant i tant que al final un no es de pedre. En línies generals correcte, ambient distès, local a tope 100 clients segons fonts oficials, personal de taules curt (2 cambrers i la jefa), la jefa es va disculpar que li havien fallat 2 cambrers??? pel que he vist en altres comentaris normal en aquest lloc, vam tenir la sort d'estar al menjador del fons on es va poder mantenir una mínima conversa sense cridar molt, però clar és el camí dels serveis i al final sembla la rambla.
    Menjar ben presentat, amb toc actual però no passarà a la història, vam dinar el típic Botifarró (simpatic), bonito rostit (va arrivar fred) Fideus (bé. .. n'hi ha millors, es van deixar menjar), entrecot bé de mida i cocció. Un cafe Quiros (senzillament horrible i mal presentat got de duralex i ala al lio) i un Predicador per cert be de temp. i servit en copes dignes. 110 € 2 pax.
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tomas, com dic al títol, encara millor de lo que esperava.

      Són aquells llocs pels q valdría la frase "ni bé ni malament, sino tot el contrari"....:)

      No és per anar-hi, però si un ja està pel Born, doncs pot ser una bona opció.

      Però el q dius del soroll, el dianque vam anar, no estava ple i no ho vam patir.

      Salut!!,

      Elimina
  16. Bon dia i bon any Ricard! Estic una mica desconnectada últimament... Només dir-te que vam anar al LLamber amb uns amics i ens va agradar molt, els plats i l'ambient. Després de llegir el teu post tenia ganes d'anar-hi i no ens va defraudar gens. La seva versió del fish and chips és espectacular. De vins vam agafar un camins de priorat ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et trobem a faltar... :). Aquí i al teu blog que fa dies no publiques.

      Un proper cop tastaré la versió de fish and chips..!. Crec que quan vaig anar, no estava a la carta.

      Elimina