9 de juny de 2013

Sense Pressa. (2013) Sense dubtes, grandíssima cuina


Sense Pressa
Imatge treta de la web salir.com


Carrer d'Enric Granados, 96

932 18 15 44

http://www.sensepressarestaurant.com/


Feia temps que llegia noticies positives de Sense Pressa i havia rebut inputs molt positius per part de gent de confiança. No sé perquè he tardat tant... potser m’imaginava que el tema preu estava pujat, però com celebrava el meu aniversari, em vaig dir "avui vull sopar bé"... Ni esterificats, ni calamar a romana deconstruït, ni menús degustació on acabes menjant el que volen que mengis...

Es tracta d’un local de petit format, sense cap concessió a la decoració amb poques taules. El servei està personalitzat pel propietari i una mica a l’estil de la meva estimada Estrella... La diferència és que mentre a l’Estrella la matèria primera és de primer ordre, aquí ja és nivell Champions i evidentment el preu està una mica per sobre.

D’entrada ens van deixar una carta i prudentment van esperar a veure si demanàvem plats d’allà. Però com ja em sabia la pel·lícula d’haver-la llegit, li vaig preguntar si tenien plats "fora carta". I va començar un festival de recitar plats a quin venia més de gust.

Com primers vam triar els famosos cigrons amb espardenyes i ou, que un cop t’han presentat, remenen per trencar l’ou. Realment memorable!. Val la pena la visita només per aquest plat.


Sense-Pressa-restaurant

L’altre primer van ser flors de carbassó, farcides amb brandada i amb una salsa de pebrot de piquillo. Vaig tastar el plat i també gran nivell.

Sense-Pressa-restaurant


Com segons, jo vaig agafar la cua de bou... Boníssima... superant la que jo preparo, cosa que no pas a tot arreu passa. I l’altre segon va ser el tàrtar del que vaig tastar una mica i em va semblar sensacional.

Sense-Pressa-restaurant
Sense-Pressa-restaurant

Com postres (un dia és un dia i allarga el sopar), vam compartir coca de Llavaneres i uns bunyols. Postres excel·lents també. Sense cap mena de dubte, Sense Pressa, passa a ser un dels meus restaurants preferits.

Sense-Pressa-restaurant

Sense-Pressa-restaurant


Pel que sé, sempre està ple i ho vam poder verificar escoltant com deien "no" a varis clients (era dimarts nit) d’aquells que ja entren resignats dient "ja imaginem que no, però si per casualitat han tingut alguna anul·lació".

Em va fer gràcia el públic. Es veia gent aparentment amb pocs problemes econòmics, gent de la zona. Però es veia gent que els agradava menjar... res a veure amb el públic de les aparences dels propers Boca Grande, Cocó, etc. Res d’anar a "ser vist"... es tracta d’anar allà a sopar.

I el cost?. Doncs sense vi, l’àpat va sortir per 90€ dos persones. En la meva opinió RSP (satisfacció-preu) excel·lent.

Realment hi ha molta professionalitat al darrera, una bona carta de vins, tot i que malauradament comença amb la llista dels meus "non grats" Riojas, però avançant pàgines ja apareixen apartats de "no-importació" i vam triar un excel·lent Castell de Falset, un vi que al meu gust, tindria que ser molt més conegut i valorat. Però clar... no hi ha moviment mediàtic ni té l’encant de ser d’un celler artesanal.

Sense-Pressa-restaurant

Per trobar una altre pega (em diuen que darrerament estic massa tou), el preu des vins està multiplicat per dos respecte al preu de botiga i al meu criteri actualment el factor de multiplicació no hauria de passar de 1,5. Però clar... és el meu criteri i cada un a casa seva, baixa els escales com vol.

34 comentaris:

 1. Eh! Que jo de sexiste no en tinc res!!! Que les que han demanat la recepta son tres noies!!! jajaja
  Que ara tenim un alumne molt ferm...
  Parlant del teu post, ja es la trecera vegada que sento parlar d'aquest restaurant i tenia intenciò d'anar-hi d'aqui a uns dies que es el meu aniversari...
  Petonets

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Gemma,

   Sense Pressa, és un gran lloc de bona cuina. El local és auster, però és un temple de a cuina. Els plats estaven excel·lents i el comentari al sortir va ser "que bé que hem menjat!!".

   Però clar... és la cuina clàssica amb matèries primeres d'alta qualitat. I com exemple els cigrons amb espardenyes i ou, memorables. I t'ho dic jo que no soc pas cap fan de les espardenyes. La gràcia estava en el plat..

   Petons.

   Elimina
 2. Llegint els dos darrers posts, trec la conclusió de que aquí vas menjar molt millor que a Lluerna. És així?. Ho reafirmes sota perill de crucificció?. :D

  Una abraçada.
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Sense treure mèrit als malabarismes gastronòmics de Lluerna (i estrellats varis), no deixen de ser malabarismes gastronòmics. I és possible quejo no els sàpiga valorar.

   L'altre dia algú em feia broma de si havia menjat mai tirabecs. I li vaig dir: "precisament l'altre dia en vaig menjar 2". I l'altre es pensava que feia conya. Però no er a conya... Un dels plats, tenia dos tirabecs... :).

   En fi... que té el seu mèrit, que deu requerir imaginació, però jo sense cap mena de dubte, vaig gaudir molt més a Sense Pressa.

   Una abraçada!

   Elimina
 3. Home! un que hi he estat, passa que ja fa un parell d’anys i el recordo vagament pel que fa a la decoració, poc entusiasmadora pel meu gust, però perfectament pel que fa al menjar tant l’elaboració (gents virolada però amb molt ofici) com per la qualitat. Recordo un peix guisat excel•lent!
  Efectivament un dels que passa desapercebut i resulta del millors.
  Salut Ricard.

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'alegra de que en publiqui un en que has estat.

   El menjar molt bo i el que sempre estigui ple, sense estar "de moda" ni ser econòmic, és prou garantia.

   Una abraçada!

   Elimina
 4. totalment d'acord ricard, restaurant excel·lent!!! i ratifico que sempre està ple perquè em va costar molt anar-hi... i el públic... d'aquí és la meva anècdota dels setentons upper diagonal (com tu dius... :-)!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja vaig recordar allà la teva anècdota i vaig veure gent amb possibilitats de fer-ho.. :). No sé si influeunciat pel teu comentari, ja analitzava més al públic.

   Però vam menjar de conya!!.

   Elimina
  2. sí, hi ha nivelin... en tots els aspectes!!! jajaja... jo he fet últimament punx i el gat blau. del gat blau n'esperava més, potser... tant de nom del menú km0... però força bé! i el punx em va sorprendre gratament! tot i que no vam poder tastar els arrossos... queden pendents!

   Elimina
  3. Els dos els tinc pendents. El problema del gat blau és que les nits només obren de dijous a dissabte. I jo normalment surto dimarts o dimecres que hi ha menys gent als llocs.. I molts caps de setmana estic fora..

   De moment pendents de publicar tinc el Mil921 que ens va agradar molt, Office q està bé, Picoteca (Terrassa)...

   Elimina
  4. El mil921 em va agradar mooolt!! I també la picoteca, l'office, psé....

   Elimina
 5. Hola Ricard

  En primer lloc, felicitats pel teu aniversari.

  No conec aquest restaurant, però lo dels "garbansos" amb espardenyes i ous, m'ha fet salivar força a aquestes hores... I la resta de plats, també.

  I si per tu passa a formar part dels teus favorits, s'haurà de provar, no?

  Doncs queda anotat.

  Salutacions!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els "garbanzos", dels millors plats que he menjat mai... I mira que no soc de demanar espardenyes, però la combinació, quedava impresionant.

   Salut!!

   Elimina
 6. M'has fet venir moltes ganes d'anar-hi :)))

  ResponElimina
  Respostes
  1. I jo cada cop que "tiro avall" per respondre un comentari, em queden els ulls clavats al plat de cigrons.. :)

   Salut!

   Elimina
 7. Apuntat, em queda ben a prop de casa...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Segur que t'agrada.
   Recorda que la reserva és practicament imprescindible.

   Salut!

   Elimina
 8. Hola Ricard,

  em deixes bocabadat, tu posant un 10 a un restaurant...què t´han fet, t´han lobotomitzat?
  És broma, no t´ho prenguis malament...
  Doncs hauré de tornar, ja que jo no vaig quedar molt molt satisfet. Recordo que vaig menjar bé però que la relació qualitat/preu no era del tot adient.
  Però ja et dic, hi tornaré.
  Fins aviat,

  Carlos

  ResponElimina
  Respostes
  1. :)

   No sé... vaig sortir molt content i satisfet. Però tampoc li he posat cap 10 eh?. La decoració és pobre i ja comento meves neures dels vins.

   D'acord que vaig entrar predisposat, però és que és així com entro a la majoria. I quan entro en un en que tinc dubtes, la vertitat és que desitjo que el resultat sigui positiu. No em sobren els diners ni el temps, com per tenir males experiències.

   A veure que et sembla quan hi tornis. Fins aviat!.

   Elimina
 9. Hola Ricard,
  Doncs mb!
  a veure si podem anar sense presses:))
  Per cert, el que tens en el rànquing (suculent) sortia en un diari com un dels que no es poden perdre.
  Fins aviat,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola..!!.

   Suculent està en el ranking dels més vistats, però no pas dels meus preferits. Això de la posició del ranking, depen de factors complexes i un d'ells pot ser la pròpia polèmica muntada a partir de que vaig fotre una mica de conya del lloc.

   No es menja pas malament, però tampoc per apareixer com "restaurant revelació". Sense agències de premsa (darrera aquest lloc hi ha gent influent en el món de la restauració), seria un de tants a BCN i que el fet d'estar al Raval, tampol l'ajuda massa... Però s'han gastat diners i segueixen gastant-los en notes de premsa.

   En els dos llocs he menjat cua de bou... I no hi ha color a favor de Sense Pressa....Ara bé, Sense Pressa no té cambrers guais, ni convida bloggers, ni posa flamequillo els diumeges, ni paga agències...

   Elimina
  2. Vaig entenen. Un cop més el que compte no és la feina sinó com "et vesteixen" no?
   Gràcies per les teves reflexions que ajuden a entendre una mica millor aquest món! uffff!!

   Elimina
  3. Així funciona aquest món Cuina Cinc,

   Tots aquests llocs nous utilitzen aquests mètodes si volen destacar. El boca orella de sempre, és massa lent.

   Tampoc vol dir que tots donguin gat per llebre... però en tot cas podem dir que "no és oro todo lo que reluce".

   Salut!

   Elimina
  4. Per molt anys! Moltes felicitats
   S'agraeixen les respostes:))

   Elimina
 10. Bon dia!! aquest lloc no el tenia controlat, i pel que expliques mereix una visita ben aviat. Aquest plat de cigrons amb l'ou servit a taula m'ha deixat amb unes ganes boges de tastar-ho, se'm fa la boca aigua!!! Per cert, felicitats! Montse

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Montse per les 'felicitats'... :)

   Realment es menja molt bé i no està a la palestra de la moda. Jo el tenia apuntat de temps, però em feia por que no fos deles que tens sorpresa a l'hora de pagar.

   Econòmic no és, però crec que el preu és just.

   Elimina
 11. Hola Ricard,

  Segueixo el blog des de fa temps i m'agrada força el teu estil crític/honest sense pèls a la llengua. Fa temps et vaig recomanar en un comentari un restaurant a Gràcia que es diu Momos, no se si te'n recordes.

  Resulta que un amic xef ha entrat a treballar en un restaurant força interessant (crec que podria ser del teu estil) i realment em faria molta gràcia llegir-ne una crítica al teu blog.

  El restaurant es diu "El bocao" (http://www.elbocaobcn.com/) i fan tapes "creatives" a preus (molt) competitius. No tinc res a veure amb el restaurant ni en se res de qui el porta. Ni tan sols l'he provat, ja que visc a Shanghai així que em queda una mica lluny.

  Xavi

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hoa Xavi,

   Recordo lo de Momo i et diré més... Fa un parell de setmanes vam anar i ens va agradar.

   El publicaré aviat, però es que en tinc d'acumulats en espera i limito el meu blog a una publicació setmanal. I quan en tinc molts en cua, faix excepció i publico dos en una setmana.

   Com et dic ens va agradar molt el menjar i en canvi el servei va anar força malament. Però el el post (que ja tinc fet l'esborrany), justifico el perquè i els disculpo. Penso tornar-hi... :)

   I m'apunto ElBocao...

   I em deixes al·lucioant de tenir un lector de Shanghai ..!!!

   Salut!!

   Elimina
 12. Bé, jo sempre em fixo més en el menjar que en el servei (ha d'anar molt malament la cosa...). Estaré atent a la crònica.

  Sóc de Barcelona, però estic exiliat a Shanghai!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Però és q el servei, tot i ser súper amable, es va oblidar de nosaltres totalment. Però ja explico al post els motius. I com et deia és un lloc al que penso tornar.

   El que és curiós, és com Bolgger tracta les IP's de Shanghai, que els dos missatges que m'has enviat ara, van a spam. Sort que m'arriba copia al mail i els "recupero".

   Salut i bon exili... :)

   Elimina
 13. Sempre van atrafegats!

  Bé, es que blogger, wordpress, facebook, twitter, algunes coses de google, alguns articles de wikipedia... estan prohibits a la Xina i per saltar-me el "Great Firewall" utilitzo un proxy que emmascara la IP.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja vaig imaginar que aquest era el problema i ja quan rebo avís de comentari teu almail, el vaig a buscar a la zona de spam i el faig aflorar.

   En tot cas encantat de rebre les teves aportacions,

   Elimina