10 d’agost de 2013

Martinez. Postureo (*) total

Martinez
Restaurant-Martinez_Barcelona


A Montjuich 

(al costat de l'hotel Miramar)

T. 931066052


Portava una temporada portant-me bé i evitant posar-me en merders relacionats amb els nous restaurants que van obrin a quin més guai. He evitat Mont Bar, Mercat de la Princesa, Adagio, Barraca, MirandoalMar, Entresuelo, Eggs i algun que em deixo. Estic superant l'addició eh?.Darrerament només he caigut en el parany de Fermi Puig, pel personatge que hi posa cara. No sabia quan vam anar-hi que el capital era del Mediapro’s owner. I en tot cas tampoc va ser cap desastre.

Però el dia 1 d’agost començava vacances i em vaig dir “avui toca aventura” i vaig anar a Martinez que ja tenia reservat de dies. Pels que no coneixeu Martinez, és “lo más nuevo y guay de este momento”. A Montjuich amb vistes “IM presionantes” al port (industrial) de BCN i sky-line relacionat.  Dubtava d’anar-hi, però el contrast d’aquest dos blogs em va acabar de decidir...:)


Es tracta dels blogs observacion gastronomica i Tramussos d'Africa respectivament

Martinez és un lloc curiós i que ha obert amb bastant soroll mediàtic i les típiques notes de premsa 'so excited'. La cuina és correcta (he dit correcta ... no pas més), el servei prou amable i les vistes, lo millor de tot. I el preu?...Després en parlo.

Vam entrar i ens va atendre el que suposo deu ser propietari o fa les funcions. Era al vespre i anava amb barret de palla i ulleres de sol.  A mi aquets looks m'agraden, doncs ja em faig més la pel·lícula de l’ambient i em sento més lliure a transgredir si cal. Va mirar  la llista de reserves, ens va repassar, intentant esbrinar detalls i ens va deixar anar:

-“Gaudiran de la millor taula de tot el restaurant...”-

I ja em coneixeu que en lloc del típic “gràcies” o “que contents estem”, li deixo anar amb aquell aire sec on jo mateix em trobo graciós, però tanta gent no comparteix... :)

-“És lo mínim que esperava, per això vaig reservar fa  dies...”-

I ja rotllo empàtic tallat....:).  Val a dir que la millor taula consisteix en una taula alta de taulons, amb dos tamborets en que cal menjar de costat, encarats al port. però res a dir eh?. Aquí teniu la carta i els preus... 


Restaurant-Martinez_Barcelona

Hi ha una opció de menú 'todo incluido', a 35€ amb vins de Mariol crec (glupsss....), però que comporta sopar a la part del darrera, sense vistes. I ho expliquen tal qual sense rubor (ja ho havia llegit i ho vaig escoltar quan ho explicaven a uns que venien sense reserva). Una mica com els FF.CC. quan fa anys hi havia dos categories de vagons.. :). I que consti que jo no critico res , em limito a descriure com és i pensar que no sé si això agradarà massa avui en dia. Però els seus assessors deuen tenir.

Vam demanar un arròs de segon i per picar abans, 4 croquetes i 4 anxoves (es demanen per unitats). I pa amb tomàquet. Les anxoves i les croquetes bones... força bones. L’arròs vulgar (no en sentit negatiu, sinó un de tants). Podria haver passat per un  arròs de menú de migdia i en menús de migdia he menjat de millors  en els meus llocs de referència. Portava botifarra negra i un dau de bacallà... vull dir que tampoc es van deixar el pressupost en matèries primeres. I la qualitat del gra d’arròs era granel-granel. Perquè m'entengueu, si aquell arròs el preparo jo a casa i em surt així, em disculpo...


Restaurant-Martinez_Barcelona

Restaurant-Martinez_Barcelona

Restaurant-Martinez_Barcelona

Però la clavada grossa va amb els vins. Vaig demanar un Zutanita (el dia que anem d’hortera hi anem a totes). I et claven 26,50€... quan en botiga costa 8€!!. Vaja ... que si fem la comparació amb el preu de majorista, per una ampolla, et cobren la caixa de 6. I tampoc hi havien massa més opcions de vins, ni gaire més econòmiques.


Restaurant-Martinez_Barcelona

Em queixo?... Pos no.... sabia on anava, les vistes i l'ambient que pretenen (i no sé si aconseguiran), tenen un preu i per tant res a dir. Quin seria el preu just d’aquest  sopar al meu criteri, en un lloc digne i sense vistes?. Hi he donat voltes i 70€ sent generós. I ens van cobrar 107€. (també vam compartir una escuma de xocolata i un Vichy).

Els 37€ d’increment per vistes valen la pena?. Això ja ho deixo al criteri de cada un... Però el mirar és car eh?... que anar al cinema a veure qualsevol cutrada, ja et claven 20€ per dos.. 

Com ja  imaginareu no penso tornar-hi, però tampoc vaig sortir amb tristor com l'experiència a Fermí Puig. Sabia on em ficava i res a dir. I si em vinguessin giris visitants, no descartaria pas totalment aquesta opció, si pensés que trobarien  les vistes ES-PEC-TA-CU-LARS com el gran Philippe.


34 comentaris:

 1. Bona i esperada entrada atesa la controvèrsia generada durant els darrers dies. Per no enganyar a ningú, el que m'ha fet decidir si anar o no ha estat la publicació de la carta amb els preus. De fet, tenia una reserva per un dia d'aquests i penso que gastarem menys i menjarem millor al Vivanda, que per altra banda gudeix d'un espai que a l'estiu és prou agradable.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sense cap mena de dubte, el patí de Vivanda.... No hi ha color.

   I de fet si jo hagués vist la carta abans, tampoc hagués anat.

   Salutacions,

   Elimina
 2. Mirant la carta, om fixo q no hi havien possibilitats més econòmiques q lo que vau demanar. Vull dir q si en lloc de les 4 croquetes, us deixeu anar una mica més, el compte es dispara. No hi acabo de trobar massa la gràcia i responent a la pregunta q deixes a l'aire, al meu criteri, les vistes al port no valen els 37€ que hi assignes?
  Mirant també el post a Tramusos, veig q el propitari té zero capacitat de preservar la seva reputació digital.
  Bones vacances.
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Carles.... Hahaha.... Repu_que???.... Aquest home no té ni flowers de lo que és la reputació digital. Si em tingués mínima idea, ja no hagués posat el nom Martinez. Prova de fer cerca a Google i apareixen la tira de restaurantes Martinez.

   Penso que a l'any que estem, quan es fa la tria d'un nom, cal pensar en les seves possibilitats en les cerques.

   Pel que dius de que vam triar les opcions econòmiques.... Tu diràs...!!!. Allà vas amb alegries i puja com el fum....

   Una abraçada i tb bones vacances per tu...!!.

   Elimina
 3. Molt bona descripció del lloc en el que deixa clar l'ambientació i la distribució de cost, sense criticar sino aflorant conceptes que fa bé de ressaltar. Dit això la prgunta que em passa pel cap, és com és que hi va coneixent com vostè coneix el món de la restauració a Barcelona. Però crec que no és el primer cop que li pregunto una cosa semblant.

  Salutacions i bon decurs de vacances.
  Jaume

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bones Jaume,

   En aquesta ocasió, sabia on anava, tot i que esperava una carta més amplia. Però crec que en algun he d'anar dels nous llocs. No tots han de ser dolents i de fet aquest mateix, no dic pas que sigui dolent. Em limito a fer un anàlisis de preus, que sense anar-hi no hagués estat fiable.

   Salutacions,

   Elimina
 4. No esperaba menys d'aquest article !

  L'he disfrutat, m'he rigut ( gorro de paia graaaan , affaire amb el propietari en "funcions" ) i la crítica la que esperavem, molt soroll i pocas nous.

  A mi no em trobaran despres del teu cop de fuet

  Salutacions

  Sergi

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Sergi,

   Jo segueixo en la meva línia d'intentar donar un toc d'humor al que escric, doncs de crítiques "trascendents", ja en tenin per donar i per vendre.

   I tampoc és q vagi ser cap affaire amb el recepcionista, el poc diàleg que vam tenir... Però es que en general i com ja he comentat en altres ocasions, evito el contacte fora de l'estrictament necessari. Les poques ocasions en que m'he obert, s'acaba aguantant un rollo de les "seves problemàtiques".... I Jo em limito a anar a sopar...

   Salut!!.

   Elimina
 5. Bon dia, Ricard,
  Fa poc vaig veure els titulars a LVG. Em va agradar les vistes i la idea d'aprofitar els recursos del paisatge que ofereix la ciutat. Em va faltar llegir la crònica. (havia quedat en pendent de lectures) i ja veus els meus restaurants a la última.
  Enhorabona per la teva crònica i anàlisi!
  L'etern tema del vi!
  PD: Vaig llegir el post de Fermí Puig, d'on surt la tristor?
  Salutacions, bones vacances!


  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia,

   La "tristor" de Fermi Puig, ve amb motiu de que vas a un lloc i esperes molt d'ell.... La campanya mediàtica hi ajuda, així com ell que sembla una persona amb qui es pot confiar...

   Després vas allà i veus que (un cop més), t'han venut el que no és. I d'aquí va venir la "tristor".

   A Martinez és diferent.... Ja saps quan entres que amb alguna cosa et sortiran.... Ja vas "en guardia" i a Fermi Puig vam entrar amb la "guardia baixa".... Ja veus que el Ramon ni el va voler publicar...

   Una abraçada,

   Elimina
 6. A mi em molesta personalment la distinció per la pasta que t'hi deixaràs, segons això podrien fer dos restaurants amb una cuina compartida. Que ja sé que el món és així i que les vistes tenen un preu, però explicitar-ho al entrar em sembla de molt mal gust.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pensa una cosa Oscar.... Quan vam arribar vam haver d'esperar un moment, ja que feien l'explicació de les "dues possibilitats" a uns que van parar a preguntar... I vaig passar una mica de vergonya aliena mentre ho escoltava.

   Dir així en fred que si pagues X tens vista i si pagues Y no en tens, costa una mica d'escoltar i no crec que generi masses simpaties....

   Jo xq anava informat i havia reservat.... Però imagina que vaig despistat, reservo i quan ja a la taula em dien que no tinc dret al "kit Mariol".... Crec que m'hagués emprenyat...

   Elimina
 7. Doncs a mi em sembla que gran Philippe ha fet una crónica "a mida". D'aquelles en que només falta la foto fent-se un petó de rosca amb el tal Parrado i el comentari de "le plus grand restaurant du monde" que tant agrada als nostres veins francesos.
  Ja poden ser espectaculars les vistes, ja... però resulta que si s'acompanyen d'un arròs d'aquells que un mateix es diu "el proper dia el faré diferent" a preu d'arròs es-pec-ta-cu-lar doncs les vistes deixen de tenir cap interés i passa en primer plà la sensació de que t'estan prenent el pel i que venen fum.
  En fí, que no hi aniré...

  ResponElimina
  Respostes
  1. El gran Philppe, igual q altres "grans", els toquen aquestes paperetes... Però si llegeixes el post a fons, tampoc es deixa entendre massa.... Una mica jugant amb allò de que molta gent es limita a títol i així amb aquell ES-PEC-TA-CU-LAR cobreix la papereta...

   Però vaja, q la dura realitat és la que és.... I en el meu punt de vista, l'arròs, estava tècnicament correcte... El q passa és q ni les materes primeres eren generoses i el gra era un granel-granel en lloc d'un gra amb una mica més de classe... I varia molt un arròs en funcó de la qualitat de gra i en canvi, l' increment de cost per ració és molt baig i totalment absorvible en una ració de > 20€.

   I és allò de que "la avaricia rompe el saco"...;)

   Elimina
 8. Vaja vaja doncs sí que es paguen cares les vistes al port ;-))) Salut des de l'altra banda del "charco"!

  ResponElimina
  Respostes
  1. T'agraeixo especialment, el comentari des de NY.... Jo et contesto des de la Cerdanya i amb sana enveja de NY...:).

   Però responent a lo q em dius... Si q són cares les vistes.

   Salutacions..!.

   Elimina
 9. Em podría recomanar un restaurant on pugui gaudir d´una bona paella (estil a banda o "del senyoret") amb socarrat, que sigui bona de veritat, per gaudir, bona i de calitat com les paelles que es poden degustar a llocs puntuals d´Alacant??? A la majoría de restaurants de Bcn o Catalunya la paella és una asignatura pendent. Pots trobar arrossos caldosos bons i àpats similars, però una paella per gaudir de veritat de l´ arròs, només arròs, ben socarradet és ben difícil.

  Salutacions.

  Paellaman! )))

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sento no poder ajudar-te....

   I si algú sap d'algun lloc, ja veieu que hi ha gent que ens interessa. S'accepten i agraeixen els suggeriments...

   Salut!.

   Elimina
  2. Hola paellaman,
   Sense cap dubte et recomano el Cherif de la Barceloneta.
   El lloc no es gaire glamuros i les taules estan massa juntes, pero l'arroç Cherif esta bonisim.
   Al voltant de 15 euros la racio.
   Es absolutament necessari reservar. Si sou dos personas i truques amb temps, demana la taula 4.
   Salut,
   Eugènia

   Elimina
  3. Gràcies Eugenia,

   Crec que és el primer cop que deixes comentaris al blog i si és així et dic "benvinguda".

   Un dels valors del blog, són les aportacions que feu a través dels comentaris.

   Connec Cherif de nom de fa molts anys, però mai hi he anat.

   Salutacions,

   Elimina
  4. La meva paella favorita la fan a Arenys de Mar, al Mont Calvari, a 11,90 la racció. Tècnicament impecable i amb ingredients de qualitat i abundants i un fons bò, boníssim.
   Per nosaltres és un clàssic de mínim dues vegades l'any.

   Elimina
  5. Gràcies Àngel,

   Prenc nota i espero prenguin nota.

   Una abraçada!!

   Elimina
 10. Hola Ricard

  La veritat és que mai m'havia plantejat anar a menjar en funció de les vistes. De fet, intento fugir d'aquesta mena de llocs, que ofereixen quelcom especial que s'aparta del estrictament comestible o bebible (vistes, espectacles en directe de qualsevol mena). M'estimo més, anar primer a halar i després, si em queden calers, ja planifico altres activitats.

  I si a més, va acompanyat de tot aquest soroll mediàtic, ja ni t'explico...

  Bones vacances!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jordi,

   Comparteixo el teu punt de vista i si la cosa va de "restaurante espectáculo", encara més.

   En canvi les vistes a espais amplis, sempre les he valorat, tot i que el port de BCN, no estaria al meu top ten... I mira que m'he callat el concert de claxons que "amenitza" el sopar, provinent de l'entrada al port i els pitotes que s'organitzen de "camioneros con traier", versus "cotxes que busquen el camí del ferry"... Va durar molta estona el concert.... Més de 30 minuts tot i que amb algun moment de calma.

   Salut!!.

   Elimina
 11. No entenc com es pot ser tant i tant lladre amb el tema vins.
  A part d´això mai de la vida he pagat per les vistes i espero no fer-ho mai. Si vull bones vistes de Barcelona me´n vaig al Tibidabo o millor encara, a la Rovira, fent un passeig i després de dutxar-me em rebento els diners en un bon lloc.
  Fins aviat.
  Carlos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Amb això del tema vins, com a màxim multiolicar per dos.. Al meu criteri tot el que passa d'aquí, està fora de lloc i penso que cal fer-hi boicot...

   Salut..!!!.

   Elimina
 12. Fatal el restaurant aquest! Mai més!

  ResponElimina
 13. Rocard et segueixo i sempre enserto quan vaig a un restaurnat recomanat per tu!
  Avui sugereixo jo... si em permets

  Apunta. La panxa del Bisbe (Gracia, Barcelona) ;)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies..!!. Em sona el nom i em sona de bones referències.

   Em caldrà anar-hi.

   Elimina
 14. Buff! Anar a l'aventura és el que té... Sorpreses vàries!

  Ets tot un valent demanant arrossos... El meu avi cuinava els millors i ara no puc demanar-ne cap als restaurants perquè "em saben a poc", ni el del Topik em diu gran cosa!

  Em fa riure el to irònic-sarcàstic de les entrades, em treus un somriure tot sovint mentre m'imagino entrant a algun d'aquests "super-restaurants" amb les meves pintes pueblerinas! Al meu company i a mi ens passa sovint que a l'entrar a restaurants ens miren pensant "aquests s'han equivocat"; però a la que comencem a menjar i capten la felicitat en la gastronomia, ens miren diferent.

  En fi.. Els estereotips juguen en tots els àmbits, sobretot en els restaurants. Encara recordo la vegada que vam sortir de l'Akelarre (Donostia) i tots els cambrers ens acomiadaven a mode de celebració i abraçades..

  Salut Ricard!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola de nou Elena,

   Pensa que també quan jo entro amb el meu aire de desmenjat i amb edat que supera la mitjana del que es considera "client típic", també em miren dient "que demanarà aquest bon home"... :).

   I ni els passa pel cap que els publicaré, doncs estan acostumats a que qui publica, sol anunciar-ho o fer-ho saber, encara que sigui amb una súper Pentax ... Normalment no veuen ni que faig fotos, doncs intento fer-ho quan els cambrers estan despistats .

   Coses dels esterotips... :)
   Salut Elena!

   Elimina