15 de setembre de 2013

Piscolabis Gastrobar

Piscolabis gastrobar La cuina que presideix la sala (agafada del seu Facebook)


Av Comarques Catalanes 52

T. 977403561

Móra d’Ebre


Quan publico llocs lluny de Barcelona, com faig avui amb Piscolabis  Gastrobar, l’interès generat baixa de cop, doncs la majoria dels que em llegiu esteu interessats en BCN, però crec que Piscolabis mereix un post, ja que he estat allà en més d’una ocasió i en general he sortit prou satisfet.

Quan passo algun cap de setmana a Móra la Nova i em ve de gust sortir a sopar, el cos em demana escapar-me a Falset (Celler de l’Aspic) o a Porrera (La Cooperativa). Però la mandra a tornar conduint , sumat amb els freqüents controls, em sol tirar enrere. 

Dels restaurants més propers que conec, m’agraden Moli de Xim a Miravet i Piscolabis a Móra d'Ebre i aquest és el que tinc més a prop. El local és bonic, amb una sèrie de taules a l’entrada, més pensades per picar, una cuina oberta i espaiosa, ubicada al bell mig del restaurant i una sala al fons, que es la que la podríem qualificar com restaurant.

No és el primer cop que vaig allà i recordo bones experiències, amb bon producte (en una ocasió anterior que no vaig acabar publicant, vam prendre Croquetes de pernil ibèric, Anxoves, Bacallà a la musselina i Tataki de tonyina).

En aquesta darrera ocasió ens vam decantar per un assortiments d’ibèrics (en tenen d'altres amb pernil), amb molta més qualitat que la que pot donar idea la imatge.
L'embotit era de molt bona qualitat

Uns pebrots de Padrón, que ja em van "provocar" quan a l’entrar els vaig veure saltejar a la cuina oberta.

Una hamburguesa molt ben acompanyada de formatge i patates.

I una Picanha o picanya, que és una peça de carn sense os, de la part baixa, externa i transversal del quart posterior de la vedella (ho he tret de la wikipedia). El tall va resultar molt tendre i gustós. (vaig demanar aquest plat per curiositat d’haver-ne sentit parlar, però sense saber que em portarien).Vam compartir un postres... Un canoli sicilà que penso portava masses dies de vida.
Però tampoc tenia ganes d’enraonar per fer-li entendre a qui em servia, que allò, que  ja li havien passat les millors setmanes.... Són coses que passen per demanar uns postres exòtics en un lloc terrenal.. ;).


En quan al tracte, el servei és correcte però molt trist, que contrasta amb la sensació alegre que dóna la cuina oberta, en que tant a l’entrar com al sortir, no deixen de saludar-te, tot i anar enfeinats. Però ves a saber si donant conversa o et coneixen, igual s’obren més. I que consti que per un dia ho vaig intentar, preguntant de quina part era la picanya , rebent com resposta, "que era una part de la vedella"... Vaig voler ajudar dient si era semblant a l’entranya (part que m’agrada molt) i ja amb la cara vaig veure que no aclariríem res...

Com vi un llàgrimes de tardor que feia temps no tastava.Com resum dir que és un lloc modern, amb imatge, bona cuina, que posat a l’eixample de Barcelona, tindria el seu èxit. I perdoneu-me la comparativa, però tots sabeu quin és el meu habitat natural i per això porto les comparatives allà ... Vaja, que si jo visqués per Móra, aquest seria segurament el meu restaurant més visitat, quan tingés mandra d'anar al Priorat. El cost sense el vi, va estar pels 50€ en total.

22 comentaris:

 1. Sembla un lloc interessant per portar a la dona, eh?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Albert,
   `
   És un lloc que per lo gran i diferents ambients, s'adapta a tot. De lo miloret de la zona.

   Salut!!.

   Elimina
 2. De tots els plats que publiques, amb diferència em quedo amb la picanha (al menys per a mi és el que fa més bona fila). Aquests talls de carn són molt saborosos.

  I una pregunta... Perquè es diuen, o li posen, l'adjectiu aquest de gastrobar? No és un restaurant? Quines diferències existeixen entre tots dos? La veritat és que és un dubte que sempre tinc quan ho veig publicitat així, i sembla que cada cop són més nombrosos aquests.

  El vi, més que correcte, és un cas curiós de com poden existir diferències de preus tan altes en funció de la comarca a on el demanis.

  Tot i que no vaig gaire per aquelles terres, queda anotat.

  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si Jordi,

   La picanha va ser el plat estrella. L'hamburguesa que en vaig tastat una mica, era bona, però una habuerguesa al cap i a la fi.

   Lo del nom 'gastrobar' s'ha convertit en una tendència, que no vol dir res... :)

   Salutacions!

   Elimina
 3. Doncs a mi ja m'agrada que publiqueu referències de restaurants fora de bcn, que després demano recomanacions terra endins i el feedback és més aviat escàs!!! No només a bcn hi ha llocs cools on es menja bé; de qualitat en trobem a tot el país això ja ho sabem, però també podriem explorar aquestes opcions de comarca (dit en positiu que consti). Conec pocs blogs que parlin de restaurants per lleida i tarragona, ho reconec, així que quan volem provar llocs nous ens toca fer recerca popular (que no acostuma a fallar!). Aquest que publiques avui sembla força interessant, la carn té molt bona pinta, i el preu em sembla més que raonable!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Montse,

   Doncs jo de la zona Tarragona, en tinc més d'un de controlat. A part dels meus estimats de Falset i Porrera, en pocs dies m'he fet 3 més que ja veurem si publicaré, però en tot cas els tinc al cap... (un a Gratallops, un a l'Ametlla de Mar i l'altre el dia de la diada a la carretera de Rasquera).

   I a aquest, sempre he menjat bé i el local és molt net, modern i agradable...

   Elimina
  2. el dia de la diada tots els restaurants del ebre a tope..... imagino que vas dinar a "mas d'en curto" ???

   a l'ametlla potser la llotja o moli ? :)

   A mi tmb m'agrada les publicacions de fora de bcn, especialment de cambrils cap el sud :)

   Salut

   Elimina
  3. Ostres... quasi els endevines...

   El dia de la diada a Mas d'en Curto i força bé. Ens va agradar.

   I el darrer dia que vaig anar a l'Ametlla vaig anar a la Llotja i també ens va agradar.

   I el de Gratallops, aquest cop va ser el del Pastrana.

   Igual els publico, però vaig al ritme d'un per setmana i en tinc un munt en cua.

   Un altre dia signa, que al menys puc començar amb un "Hola xxx"..:)


   Elimina
  4. Doncs, jo et demano que publiquis de fora de BCN, amb l'anterior feina baixava molt per Tarragona i sempre que baixaven mes al sud, acavaven dinant per l'Ametlla o Amposta...

   Per elmque aquesta opcio, s'anota...

   Tinc ganes de baixar per el Priorat i aquest caura :-)

   Ara treballo a prop teu, Torre Millenium de Sabadell... I ja he tastat el 9 de la Borriana, tambe Aspic... Que mes recomanes per el Valles Occidental?

   Moltes gracies, per el teu blog


   Robert
   @rdiazh81

   Elimina
  5. Hola Robert,

   Ara a la pestanya HISTORIC, tinc ben llistats els restaurants i a la part inferior, hi la secció "vallès i rodalies de BCN". Mira allà, però no tinc massa cosa...

   Però si estas per Sabadell i Vallès, no sé si coneixes un que està a la carretera de Rubí...(sortint de St Quirze). Jo fa com 5 anys que no vaig ja que ra no em bellugo per allà. Es diu Can Ferran.

   És un lloc curiós... no tenen VISA, tenen caixer automàtic (!), no tenen menú, però els preus són moderats, no reserven... però abans si no anaves a primeríssima hora, ja et tocava fer cua... Ara amb la crísis, penso deu haver variat...

   Elimina
 4. Te força bona pinta. Apuntat per si algun dia vaig per aquelles contrades.
  Per cert, Ricard, jo diria que el subconcient t'ha traït!!!.....si no vaig errat crec que son pebrots del Padrón no del piquillo, no?
  Salut,
  Pepin

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres Pepin, tens tota la raó.... Ara ho rectifico. No sé com he pogut posar piquillo... hahhaa.

   Feia temps que no parlavem. Salut!!!

   Elimina
 5. Prenc nota. Ara tinc dubtes si és dels mateixos que el restaurant Pas de l'Ase (a Garcia). Tot sovint em recomanen el seu segon restaurant a Móra (quan està ple el seu) però que com em diuen que és més de tapes no hi he anat mai.
  I a mi per terres de l'Ebre m'encanta rebre recomanacions, que jo vaig força a Gandesa

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Maida,

   Tinc entés com si el van iniciar ells, però aque ra ja no ho fos. Però no ho sé segur.

   Curiosament el Pas de l'Ase, on he estat 4 vegades, mai m'ha acabat de convèncer. No sé si és el tó una mica altiu del "sempre estem plens", o la sala molt sorollosa o algun dia que el menjar no estava al nivell, però mai he sortit content del tot. La veritat que no entenc massa l'afició que té tot el "establisment" de la zona amb el pas de l'Ase... :)

   I ja per sortir cap a Garcia, vaig cap a Falset al Celler de l'Aspic. Són 7 min més...

   També conec l'Embarcador amb un entorn incomparable, però amb una tristesa i poca imaginació de plats que sembla impossible.

   I m'agrada el Molí d'en Xim a Miravet.

   Salut!

   Elimina
 6. Quina bona pinta la Picanya!!
  vaig visitar la giberga a Reus després de veure un post teu i vaig sortit molt satisfet, els que som de fora de Barcelona tenim menys opcions de anar els llocs que visites, encara que sempre atent a tot el que publiques.
  Salut!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Victor,

   La picanya em va sorprendre i és un d'aquests talls poc habituals aquí, però que resultant bons. Un dia que en vegi a Sta Caterina en compraré a veure com surt... De fet en una de les parades que vaig, he vist que entenien (vaja que he llegit el lletrero que deia "picanya"). De la Coop de Porrera vaig descobrir l'entranya i després en vaig comprar amb molt bon resultat.

   El de Reus, sempre que hem anat molt bé. M'alegra que et vagi agradar!!.

   Salut!!.

   Elimina
 7. Bon dia Ricard!
  Ja saps bé que també hi ha vida fora de Bcn :).
  M'ha fet gràcia lo del canoli. Jo em quedo amb l'hamburguesa. Està bé que publiquis llocs de per allí pq, encara que no surto massa quan vaig al poble, sempre va bé saber per on anar.
  Petó!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Neus,

   Si que ho sé que hi ha vida fora de BCN... :)

   De moment en tinc ja alguns de publicats... Continuaré.

   Petons,

   Elimina
 8. La picanya és un tall molt típic dels brasilers,tot i que jo la vaig descobrir en un restaurant argentí. En tot cas, boníssima quan està ben tractada :)
  La veritat es que aquest ens agafa una mica lluny, difícil que hi poguem anar. En tot cas, es tracta del teu blog on expliques els teus restaurants, no? Pueseso!!

  PD: menys mal que a la hamburguesa no hi han posat una reixa de mòdena!! ;P

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara el repte Oscar, és aconseguir una picanha per casa i fer-la a la brasa.... Amb l'entranya en queda de comya, tot i que la la compro "amanida" a Sta Caterina. Ara a per la picanha...

   L'hamburgesa estava bona i era de bona carn, però res de Mòdena.... :). En primer looc pensa que aquest lloc està just atravessat 'lo riu' i no crec que el Mòdena hagi arribat tant avall.... I com que ja sé xq ho dius, Deu ni do l'experiència que ens va mostrar ahir el nostre estimat X.B...!!!. Oferir-li aquelles tapes a un cuiner-blogger i quasi diria guia espiritual de bloguers.... Tindria que estar penat amb presó...;)

   #sempreEmSobraUnaFrase.... :)

   Elimina
 9. Només un petit apunt: la gent acostuma a parlar de "un cannoli" (amb dues "n", si us plau), pero aquesta és una paraula en plural. Si parlem només d'un, seria "un cannolo".
  D'igual manera -i ja de passada- que no es demana "uns penne" com fa molta gent, ja que és femení. Seria: "unes penne".
  Salutacions!.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Osti.... El que em falta aprendre...!!!!...:)

   I ara seriosament... Gràcies per explicar-nos això que realment desconeixia.

   Salut!!!.

   Elimina