22 de setembre de 2013

Topik. (2013) Un dels meus preferits

Topik
Topik-restaurant
Agafada de la seva web

c/ València 199 (Enric Granados)

T. 934510923


http://www.topikrestaurant.es

http://elsvinsdeltopik.blogspot.com.es
Quan ara fa pocs dies vaig crear la pestanya HISTÒRIC aquí al blog , vaig adonar-me de que un dels tres restaurants al que vaig més sovint –Topik- el post era de finals de 2010!! I vaig pensar que a la propera visita tocava actualitzarlo. Els altres dos llocs, els tinc més al dia: 9 de la Borriana que està a 50m de casa meva a Sabadell i German’s Miquel  els caps de setmana quan estic a Cambrils.

Topik ofereix una cuina molt original i alguns plats, amb  tocs asiàtics. L'Adelf tot i la seva joventut, ha treballat a diferents països, entre ells Japó on ha tornat aquest estiu meitat vacances i meitat per un projecte. A la seva oferta, tenen tapes, plats i menús, el que permet diferents configuracions.

Són d'especial interès el menú de migdia -un dels millors menús econòmics de BCN- amb gran RQP i un parell de menús més que ofereix. A mi m'encanta l'opció del menú de 30€ que ofereix 6 tapes i acabat amb un arròs que ofereix també els vespres.  De fet es pot canviar l’arròs per peix del dia o alguna carn. També tenen un menú de 40 que ofereix arròs d’espardenyes i degustació de formatges.

Normalment les tapes dels menús, les decideix el restaurant, tot i que sempre pregunten si hi ha alguna cosa que la gent no toleri. Pels que mengem de tot, és la il·lusió de deixar que et sorprengui, segons el dia.

Els  arrossos que fan sempre són una sorpresa i un dia en un dels cursos que imparteix ens va deixar a tots estorats per la senzillesa en que els fa, sempre amb dos paràmetres que no es poden oblidar: arròs de qualitat i molt bon fumet.. No són arrossos canònics en el sentit de les discussions de que és i que no és paella, sinó que són arrossos originals i amb creativitat... Estan molt bons!!. Els plats que van configurar el menú de 6 tapes i arròs en aquesta visita, va ser:

Xarrup de vieira amb coral de garoina, salsa ponzu i ous salmó (aperitiu)

I com les 3 primeres tapes: Ostra amb tempura i salsa dashi, Amanida d'anguila amb base de mozzarella i tofu casolà d algues. Tots els ingredients d'alta qualitat i si he de triar una tapa, em quedo amb l'ostra.


Topik-restaurant


Topik-restaurant


Topik-restaurant

Topik-restaurant


I les altres tres van ser Ventresca amb salsa sèsam, Daus de salmó marinats amb caviar d’algues i Caneló cua de bou.... I com acabament Arròs de caldòs de nècores i cloïsses . En aquest 4, si em fan triar un, ho tinc molt difícil, doncs tots eren de gran nivell i cada un destacava a la seva manera.Topik-restaurant


Topik-restaurant


Topik-restaurant


Topik-restaurant
Bona carta de vins que fins i tot ha merescut algun premí pel que fa a vins catalans i aprofito per comentar que el servei que té actualment, són molt amables i discrets.

Molt interessant a tenir en compte són els sopars especials o de maridatge  que organitzen quasi cada més. Com més propers tenim un el proper 26/09 al voltant de les garnatxes mediterrànes i el que organitza cada any al voltant de la caça el mes d’octubre.

18 comentaris:

 1. A mi em passa el mateix però en quant a anar-hi. Fa com un parell d'anys que no he estat i en guardo bon record. Amb la feina anterior el tenia molt a prop.
  Amb el post m'he enrecordat de que massa temps d'absència de Topik.
  Salutacions,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jaume,

   Ara feia uns posts que no et veia per aquí.

   A tots ens passa això. Tinc llocs que he anat, que tinc ganes de tornar-hi, però sigui per ubicació o per oblit, no hi torno. I la ubicació hifa molt, al menys per mi.

   Salut!!

   Elimina
 2. En aquest segur que no entres com anònim eh?. A no ser que et difressis de batman o de RicardCalvo jajaja. Que aquí et coneixen.
  Ara i deixant conya a banda, saps que conec Topik i coincideixo amb tu que és un gran lloc.
  Abraçada
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vaja Carles, que ja vas veure el Fake de Facebook... :)

   Tens raó que a llocs com Topik, no puc anar d'anònim, ni tampoc als altres dos, doncs em conixeen fins al punt d'amistat. Però fora d'aquests, penso que si.

   En tot cas em segueixo pagant els àpats i a les taules del voltant, veig que els posen el mateix que a mi... :)

   En positiu, dir-te que al menys no he de fer les fotos mig d'amagat... i això no vol dir pas que em millorin massa..

   Una abraçada!

   Elimina
 3. Hola Ricard,
  Efectivament Topik és un molt bon restaurant.
  Jo el vaig descobrir a través teu. Amb tothom que hi he anat ha quedat encantat.
  Gràcies pel blog! Fa fàcil l'elecció dels restaurants. Encertes segur i s'eviten errors i frustracions. Per mi és una eina superútil.
  Per molts anys!
  Felicitats!
  Núria Aymerich

  ResponElimina
  Respostes
  1. T'agraeixo el que em dius

   I com et deia per mail, a mi mateix em costa de creure que tanta gent em llegeixi, però el que està clar, és que tot i que segur m'equivoco en moltes ocasions, el que escric està escrit amb sinceritat total.

   Gràcies per passar per aquí.

   Elimina
 4. Jo també soc dels que el van descobrir gràcies al teu blog.

  Només he estat un parell de cops: el primer fent el menú degustació (molt similar al que exposes i també acabat amb un arròs de nècores) i l'altre, en un monogràfic de tonyina que va ser brutal.

  Com tu dius, qualsevol de les modalitats de menú que té, és força atraient.

  Segur que tornaré a anar a algun dels monogràfics mensuals que organitza.

  Salutacions!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Jordi,

   El menú de la tonyina era quan jo estava operat i convalescent. Ja em va saber greu...

   I els menús aquests de 30€, sent sempre iguals, són sempre diferents... Doncs sempre i han sopreses i per això no cansen.

   A veure si coincidim en algun dels monogràfics.

   Salutacions!!

   Elimina
 5. Jo només hi he anat un cop i no em va acabar de fer el pes, vaig fer el menú aquest que dius de 30 euros i l'arròs no em va agradar, potser van tenir un mal dia perque tothom en parla bé, potser hi hauré de fer una altra visita.
  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El tema arrossos de Topik és poc canònic en el sentit de que els seus arrossos surten sovint dels estàndars. I conec gent que en són (o en som) fans, mentre que d'altres diuen que no els acaba de fer el pes el "Topik style arrossos"...

   Jo sempre acabo el menú de les tapes amb arròs...però actualment hi ha l'alternativa de peix o carn,que d fet he agafat algun vespre per no sortir massa carregat.. :)

   Salutacions i m'alegra veure't actiu aquí o al teu blog..

   Elimina
 6. Jo només hi he anat un cop i la veritat no m'han quedat ganes de tornar-hi. Els plats i el menjar son boníssims però el personal és impresentable o potser vaig tenir mala sort. Només comentaré una de les coses que en varen passar érem una taula de cinc vàrem demanar diverses tapes d’entrant una d'elles eren unes croquetes no recordo de que, en varen portar 4 l'hi vaig fer notar a la noia que érem 5 si en podien posar una unitat més que ja la pagaríem, ella ho va consultar al seu cap suposo i la resposta que jo vaig sentir que l'hi deien és "si quieren más que pidan otra ración" a mi en va dir la noia que no ho feien mai i no podia ser. En conjunt el sopar va resultar bastant desagradable des de el principi ja en el moment de triar plats i sobretot en els segons ja que no volíem arròs. No ens varen voler orientar ja veus que no van ser bons ni per advertir-nos les unitats de les croquetes. En fi hi ha tants llocs per anar que no se si els hi donaré cap altra oportunitat.
  salutacions
  Antoni Ramos

  ResponElimina
  Respostes
  1. Evidentment no tothom pot agradar-li el mateix lloc, però com client de Topik, he seguit algunes polèmiques que s'ha generat i sempre són al marge del menjar i normalment degut a temes laterals... recordo una d'un que es va enfadar, xq a trobar el cafè car... Una altre que retreia que no el van convidar a xupito...

   Aquesta de les 4 croquetes per 5 persones ja imagino que no devia ser en un dels menús, doncs sempre arriben les coses de fàcil repartiment.... Però si era a partir d'una ració de croquetes, si que podíen haver posat una més... o no.... I és el que dic de que cada cas és diferent.. Jo per exemple mai hagués "negociat" la cinquena, però tampoc veig malament qui ho fa..

   Amb això ara m'ha vingut al cap un altre lloc, en que recomanen compartir i en els bunyols i un altre cosa que ara no recordo, porten 5 unitats... I sempre penso, que com es reparteixen 5 coses entre dos... a no ser que vagin 5... :)

   Salutacions,

   Elimina
 7. Hola Ricard,

  Dir que gràcies al teu blog i a d'altres com el de Brillat-Savarin i el del Philippe Regol, vam decidir-nos pel Tòpik per a celebrar el nostre convit de nuvis (en plan discret) i en vam quedar molt contents. Tant del servei, com del menjar, com del vi. Bé va ser rodó.

  Comparant el que vam rebre al Topik amb el que es veu normalment als convits crec que vam sortir guanyant de carrer tant en preu com en qualitat.

  Bé, gràcies.

  Xavi

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola xavi,

   Agraït del que dius del servei del blog i blogs en general.

   Amb la comparativa que fas, segur que va resultar molt ben parat, tot doncs en els àpats aquets de convit, acostumen a passar-se i no sé com la gent ho accepta.

   M'alegra que us vagi agradar...

   Elimina
 8. Jo hi he estat un dissabte amb el menú dels dissabtes al migdia i globalment va estar prou bé, però vaig menjar un arròs caldós i tampoc em va acabar de convèncer.
  Adrià

  ResponElimina
 9. El Topik el vaig conèixer gracies a les teves recomanacions i no em va decebre gens, ja hi he tornat més d’un cop i amb amics hi tots han sortit força satisfets
  Una abraçada
  Miquel

  ResponElimina
 10. Hola Miquel,

  Content de veure't x aquí. M'alegra.

  Records i salutacions,

  ResponElimina
 11. He ELIMINAT un comentari, per reiteratiu en temes que ja s'han comentat en altres posts. Els "ensañamientos" em molesten i jo no faig alusions a ningú (al menys no voluntariament... ja ni em recordava de qui havia dit el tema).

  Total... que el blog és casa meva i si una cosa no m'agrada d'acord amb el meu criteri d'estil, la trec i punto.... Entesos?.

  Pa chulo yo..... ;)

  ResponElimina