8 de setembre de 2013

Sagàs. Entrepans de gran qualitat

SAGÀS Pagesos, Cuiners & Co


Pla del Palau, 13

T. 933 10 24 34

www.sagaspagesosicuiners.com

Dels dies de vacances l’agost a BCN i després de les experiències a L’Eggs i a Mont Bar explicades en els posts anteriors, sortint de la terrassa de l’hotel dels Ducs de Cardona vaig pensar que podríem provar el SAGÀS Pagesos, Cuiners & Co, on encara no havia estat mai.

I avanço que ens va agrada força, dins la categoria d’entrepans ‘pijos’. Però reconec que quan el van obrir, vaig ser dels que sense haver-hi anat, vaig fer força conya del lloc degut a la campanya “exited” que van organitzar, doncs tampoc cal perdre el nord que un entrepà, és un entrepà, tot i que a Sagàs (Igual que a Fastvinic) saben cuidar TOTS els detalls. Però ara a "brau passat" penso que potser vaig ser injust.

Quan el van obrir fa un parell d’anys, em va fer molta gràcia una frase al blog Brillat Savarin en que l’Eduard deia:

Una carta de bocatas en la que tienen cabida desde el de butifarra negra –más de un “chico de ciudad” descubrirá este magnífico producto- ......

I em vaig imaginar a més d’un personatge, descobrint aquest magnífic producte que és la botifarra negra, que molts no hem deixat de consumir mai... I quin toc de color i gust dóna a una barbacoa ben assortida!!.

A diferència dels defectes de servei que va detectar l’Eduard, dir que el dia que vam anar el servei era impecable... D’aquells serveis que contractaria a ulls clucs si obrís un restaurant. Atent, amable, proper, natural.... Vaja... que el que hauria de ser normal i que malauradament és anormal.

Vam prendre un entrepà cada un, però els dos vam coincidir amb  el de porchetta... Opinions?. La Marta el va trobar excel·lent i jo força bo, però en el meu cas, el gust intens a porc, no està dins les meves preferències  i això em va impedir qualificar-lo d’excel·lent, però en tot cas culpà meva de demanar-lo i reitero que el vaig gaudir.



Un detall molt positiu va ser que per demanar algun acompanyament, vam triar unes patates i ens van portar una ració considerable i de gran qualitat, que em fa fer pensar en generositat en front les darreres experiències publicades al blog. Sense les patates, m’hagués atrevit a un segon entrepà, però ja no vam poder. Aquí no utilitzen la nova moda de ració miserable, per forçar a demanar més...


Excel.lent cistelleta de salses per acompanyar l’àpat amb mostasses de qualitat i un ketxup ‘pijo’ que vaig tastar i em va fer pensar  “aquest m’agrada!!”.

En resum, un lloc recomanable si es va mentalitzat a menjar entrepà “delikatessen” en el que els preus, com és evident, no són ni poden ser els d’un Frankfurt de barri. Segur que torno a la que estigui per la zona...





28 comentaris:

  1. Ara fa temps que hi vaig anar l'última vegada al Sagàs i sempre he menjat bé. Els entrepans són força bons però aquest de porchetta em sembla una mica pesat. Està molt bo però a la meitat ja n'estic tipa, prefereixo altres opcions. Això de les braves és ben curiós, un plat aparentment senzill i en alguns llocs són infumables... i quan ens serveixen unes de bones com aquí saltem d'alegria ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,

      La veritat és que vaig demanar el de prochetta de tant llegir-ne maravelles i em passa com les botifarres crues que ho trobo massa fort de gust per mi.

      M'encanta anar a la botifarreria de Santa Maria del Mar, comprar assortiment de botifarres i montar una BBQ a casa... però confesso que soc el que menys gaudeixo de les botifarres, que a la gent encanten... El proper cop demano un altre...

      I les patates, estaven fetes amb patata de qualitat i a més suposo que confitades + fregides... Com ha de ser... :)

      Elimina
  2. Per la propera visita et recomano el que porta el nom de xapata Sagàs, el de botifarra negra o el de pintada escabetxada. Tots bons
    I parlant del post anterior, veig que el teu detractor encantador, no va respirar oi?.

    Abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prenc nota Carles, suposo que la xapata Sagàs serà la propera opció...

      I si que tens raó, no va respirar a la provocació.. :). Però la seva intervenció que vaig reproduir, no va ser molt encertada i en teoria la feia en territori xeroqui per mi... (no sé com s'escriu això de xeroqui). Vaja que va fer el ridícul allà..

      Una abraçada també per tu!

      Elimina
  3. Només he estat un cop a Els Casals a Sagàs, i tal i com vaig sortir de satisfet i content de la experiència, al sentir parlar de que tenien un segon "restaurant" a Barcelona, el vaig anotar a la meva llista de visites pendents.

    El que passa, és que em fa força mandra anar expressament a un restaurant a menjar un entrepà (tot i que sigui molt bo...). Però ara que el recomanes tu i amb el que dius al post, segur que caurà aviat (el que no sé, és si caurà primer aquest o bé una segona visita al de Sagàs a tastar la pularda que em vaig quedar amb les ganes...).

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,

      Tampoc és lloc per fer excursió expressament... :)

      Es lloc que si estas per la zona, pot ser una solució, com ho va ser aquell dia que sortíem de la terrassa propera. Passeig pel Born i deixar-se caure allà.

      Jo en canvi no he estat mai al Sagàs autèntic. La meva mandra típic de conduir post àpat.

      Salutacions!.

      Elimina
  4. estic amb el ricard! és un lloc per anar-hi un dia que estas per la zona... i jales molt bé! i el local és molt maco! tots els detalls molt cuidats...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... és això. Estas pel Born... O vas a Vila Viniteca i et dius on puc menjar depressa, informal i molt bo?.

      Resposta: Al Sagàs... :)

      Elimina
  5. A mi el Sagàs m'agrada molt, i personalment el de porchetta em xifla!! :)
    En canvi el bikini de la seva excel.lent sobrassada no em va extasiar tant com jo havia imaginat. Crec que de vegades les expectatives perjudiquen jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eisss... que aquest em va agradar i prometo tornar eh?.

      Però amb la porchetta, vaig veure que no era del meu gust personal, tot que era impecable. I a la Marta li va encantar..

      A la propera sobrasada per portar-te la contraria... hahaha.

      Elimina
  6. iep! Una petita aportació:

    http://santantoniestranger.wordpress.com/2013/03/22/sagas-el-llogaret-universal/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Osti... aquest blog (crec) no el tenia controlat...!!

      I pel que veig m'agrada... En català, llenguatge planer...

      A partir d'ara el controlo.

      Gràcies!!

      Elimina
  7. Hola Ricard,

    Jo hi vaig ser fa un temps i em va agradar molt. També vaig demanar la porchetta i, una mica com a tu, no em va entusiasmar pel tipus de carn. Ara bé la qualitat es fa palesa. A la propera et recomano que les patates les demanis braves: espectaculars. Per cert, nosaltres vam sopar a la barra i la vaig trobar especialment agradable.

    El que és habitual del Sagàs és el Guillem, se sap la carta de memòria.

    Una abraçada,

    Robert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Robert,

      Nosaltres també vam sopar a la barra. De fet va ser una cosa improvisada i vam dir "entrem"...

      I com tu dius la qualitat de tot està fora de tot dubte, el que passa és que la porchetta, té un gust massa intens per mi. No tindria pas problema en repetir, però al proper cop faré variacions.

      El que si m'has sorprés és amb les patates... Jo pensava que havia demanat les braves, però pel que dius no...

      Una abraçada!!

      Elimina
  8. What a day and a night! a great place to dine

    ResponElimina
  9. Hola Ricard

    Ahir van anar al Sagas.

    A part de demanar la Porchetta, molt bo, vàrem demanar el de Pintada que per a mi va ser el millor.

    En general ens va agrada molt, tot i que pagar 12 Eur per un entrepà no es pot fer cada dia. Hi vàrem anar per esmorzar i ens va costar mes de 68 Eur (vàrem tastar 5 entrepans)per 4 persones, es massa.

    Tot i això hi tornarem, pot ser no per esmorzar.

    Salutacions

    Josep Llenas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep,

      Tens raó que per esmorzar és mal negoci... :)

      Fins i tot em pensava que no obrien fins migdia.

      Jo també hi tornaré, però per sopar informal.

      Salut!!

      Elimina
  10. Well deserved compliments. And yet another delicious offering. Bravo!

    ResponElimina
  11. Bon dia, Ricard,
    A prop de molts bons restaurants i pendent, pendent, d'anar. Bon producte i bon fer!
    PD: Vaig estar als "Els Casals" de Berguedà. Són del mateix grup?
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,

      Quan van obrir ho van vendre com si fos el mateix grup i van fer molt soroll mediàtic (massa...).

      Penso q ara s han posat al seu lloc i han millorat en molts sentits. I veig que ara pertanyen al grup Sagardi, però al local presumeixen (i tb venen si un vol), producte Rovira...

      Bon cap de setmana...

      Elimina
  12. Totalment a favor del Sagàs, l'entrepa de porchetta em sembla economic i tot, vaig gaudir com si m'estigues cascant una margarita a Napols . Per algun motiu no l'he posat al bloc i ja no crec que ho faci però vaig sortir amb la sensació de sentirme elegant menjant uns entrepans .

    Que acabis de tenir un bon cap de setmana .

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha... M'ha fet gràcia lo de "sentir-me elegant menjant uns entrepans".

      La veritat és que jo el vaig posar una mica com 'desagravi', doncs quan van obrir amb de de soroll mediàtic inicial, vaig fotre conya i conya del lloc a través de facebook...

      I l'altre dia (que de fet, s'han "normalitzat" bastant amb el temps), vaig pensar que millor publicar-lo i em quedava millor de consciència... ;)

      Salut!

      Elimina
  13. Hola Ricard,
    Crec que quan en Eduard Ros parlava de la botifarra negra, es refería en concret a la dels Casals, que és, sense dubte, la millor que hagi menjat mai.
    Felicitats pel blog

    Gonzalo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gonzalo,

      Sense dubtar de la qualitat dels productes d'allà, que és excel.lent, crec que l'Eduard, feia broma de la descoverta per part de molta gent jove de les exel.lencies d'aquest producte. Però en tot cas li hauriem de preguntar a ell en quin sentit ho va dir.

      Però l'embotit negre, no és molt popular entre les noves generacions. En més d'una ocasió pel sud de França, quan el meu fill era adolescent i demanava el típic boudin noir, venia el responsable i ens explicava que era 'noir'...:).... Una mica esperant que el meu fill digués neeeegreeee???.... Bexxxx....

      I quasi s'extranyaven de que un nen de 12/13 anys, mengés boudin noir... :)

      Elimina
  14. En primer lloc, dir-vos que és tot un honor tant que em citis, Ricard, com que les meves paraules hagin generat aquest debat.

    Debat que, per tancar-lo -o no-, diré que les meves paraules estaven més en sintonia amb el que apunta el Ricard, en el sentit que una de les millors coses del Sagàs es que ha permés a molt nen i nena -i també a no tant joves- de Barcelona descobrir aquest menjar celestial que és la botifarra negra.

    Per cert, Gonzalo, tot i que la botifarra negra dels Casals m'agrada molt, n'he provat de millors.

    Salutacions,

    eduard

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eduard x treure de dubtes al Gonzalo....!!!.

      Jo ja ho havia interpretat així i no puc opinar de la botifarra negra d'allà, ja q no va ser la meva elecció, però tb he menjat de gran qualitat a partir de produccions de llocs artesanals o en matances en petit grup...

      Una abraçada..!.

      Elimina