17 de novembre de 2013

Tickets... Bon menjar amb divertimento...

Tickets
Avinguda Paral·lel, 164 
T.932 92 42 53El sopar a Tickets va ser un regal del meu fill amb motiu del meu darrer aniversari. Han transcorregut uns dies entre les dues dates, degut al feixuc procediment de reserva. Per mi va ser un dia molt assenyalat, doncs per primera vegada, el meu fill “em convidava a sopar” en un lloc de referència, prenent tota la iniciativa.

Del menjar, tapes o com ho vulguem anomenar, dir que és de gran qualitat, amb sabors sorprenents, sense excessives complicacions i presentat amb gràcia. Fins i tot diré que la RQP em sembla correcta, atès TOT el que envolta Tickets.

El meu fill va optar perquè ells mateixos ens anessin portant coses. Era l’opció més fàcil i com ens agrada tot, evitàvem la complicada feina de la tria. Només l’escollir el vi va quedar com responsabilitat meva... Per un moment vaig pensar que estava a la web de Vila Viniteca, però no.. estava a Tickets. Vaig escollir un Camins del Priorat... clar que em va tocar tastar-lo en got (tot i que Riedel!!).

No entraré en la descripció dels plats. Mostro les imatges (tot i que algun plat em vaig oblidar de fotografiar) i al final teniu el compte i allà surten noms.


Tickets té èxit en tres sentits. El menjar (cosa que tothom dóna per suposat, donat el pedigrí dels seus creadors) i també la doble vessant de circ que ofereix. I dic “doble” degut a que per una part ja és la imatge que volen donar, però l’altre part, l’aporta públic, col·laborant amb actuacions pròpies, més o menys aconseguides a muntar un circ alternatiu.

Mentre tornava conduint i em feia l’esquema de que escriuria aquí, vaig elaborar mentalment un post... però m’estava sortint una crònica de premsa rosa o groga i em vaig dir que calia canviar el contingut a l’estil del que ara esteu llegint.

Vam menjar bé, però vam riure més. I vam riure (sense malicia) de tot l’espectacle que teníem al voltant. Una cosa que em va sobtar, va ser veure l’excitació que produïa a molts dels comensals, el fet que el Ferran Adrià, sopés allà al bell mig de la sala. Fins i tot més d’un el va fer aixecar per fer-se fotos, mentre intentaven explicar-li lo bons clients que eren....I no es pas que xafardegéssim, sinó que el teníem just en una taula al costat nostre...

Sempre m’han sorprès les adoracions, però com es deia fa anys “hi ha gent per tot”.
En resum, que vam menjar molt bé, tot molt bo.... Vam riure molt de tot l’espectacle (insisteixo que sense malicia) i a partir d’ara ja no podré dir que no he estat a Tickets.

Només em va quedar un dubte.... Vam arribar a les 21:30 i vam sortir tard. Hi havia moltes places lliures... No serà un truc de màrqueting “bullinià” això de complicar les reserves, per donar sensació de que sempre està ple?.

28 comentaris:

 1. Interessant la teva visió, Ricard, amb la moderació que et caracteritza.

  Em sorprèn que no vagis més enllà en l'elogi a les tapes del Tickets. Potser sóc massa "so excited", com dius tu sempre, però jo trobo que la majoria de coses que hi serveixen són extraordinàries i de nivell superior a qualsevol altre restaurant de tapes de Barcelona. Això ho dic independentment de que el local tingui la marca Adrià per bandera.

  I finalment, una pregunta: hi tornaràs?

  Robert de The Rossinis

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Robert...

   Estic d'acord que les tapes són de nivell superior a les de "qualsevol altre restaurant de tapes de Barcelona"... però al mateix nivell que el cost final. Una mica allò de pagar doble, per assolir qualitat més elevada...

   Però ves a saber si jo no sé valorar tot l'entorn... Igual el que jo trobi ridicul que la gent demani fer-se una foto a l'Adrià, mentre li intenten explicar de manera col·lapsada "oye... somos muy fans tuyos... 3 veces en el Bulli, 4 aquí i dos en el 41º..", a altres els pot semblar "exitant" o fins i tot es posin a la cua ... :).

   La pregunta de si hi tornaré és dura... hahaha. Però te la contestaré amb total sinceritat... Si algú del meu entorn, li fa il·lusió, jo hi torno sense problema... de la mateixa manera que he estat un parell de cops al Celler de Can Roca. Si no és així, no crec que hi torni...

   Elimina
 2. Ostres Ricard,
  Ja era hora de que anessis a un restaurant com Déu mana! Ja estava tip de llegir cròniques en restaurants de barri. Celebro que t'agradés, de fet llegint entre línies veig que et va encantar, però el teu pedigrí t'impedeix expressar-te en termes 'so excited". Ho entenc.
  Salutacions,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aisss Ramon... que kabronàs ets... (dit amb tot el carinyo eh?).
   Però si que em va encantar el menjar... Molt bo... just com esperava que fos.

   I que em sobra d'allà?

   El complicat sistema de reserva (per després veure que allò no està ple)
   L'excés de circ o doble circ...
   I el fet de que la gràfica satisfacció, no sigui linial, respecte a la gràfica cost. No puc fer gràfiques aquí, però tu ja m'entens...

   Ens veiem aviat Ramon, que en uns pocs dies, m'allibero una mica....

   Elimina
 3. Per mi la sorpresa es veure't menjar cupcakes hihihi. Perquè el penultim plat són cupcakes oi?.
  Jo he estat dues vegades allà i comparteixo la teva manera de veure-ho. Tot molt bo i ben montat, però faltaria més si compares el que has menjat i el cost final. Entenc que l'acurada elaboració i presentació val diners, però tampoc és per anar posant-se tant "so excited" com tothom es posa en aquests llocs.
  I làstima que et vagis autocensurar la crònica rosa que tenies al cap, perquè hagués estat sucosa.
  Abraçada!
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si ... eren cupcakes i t'he de dir que molt bons... :)

   La crònica rosa si que hagués estat sucosa... hahahha. Però vaig pensar que no quedaria bé, doncs quan em deixo anar, puc semblar "faltón".

   Una abraçada Carles,

   Elimina
 4. Ricard! Miracle! Per fi!

  M'alegro molt que hi anéssis i que t'agradés.

  Abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jordi,

   Que consti hi vaig anar de convidat... :)

   Una abraçada!

   Elimina
 5. Hola Ricard,

  Lo de les taules buides tinc entès que ho fan sempre per a que el restaurant estigui amb l'atmosfera òptima. Així no hi ha tant bullici.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Xavi,

   És ben possible que sigui aquest el motiu.

   Salutacions,

   Elimina
 6. És necesari i sa que hi hagi restaurants que ofereixin una proposta d'altíssima qualitat i que inevitablement siguin una mica circ. Forma part de la societat que tenim on hi ha una part que vol tenir aquesta experiència i em refereixo tant als que volen jalar estupendíssimament encara que els costi un petit capital com els que volen gaudir del circ encara que els costi un petit capital.
  Si a sobre ets dels que compra les dues coses aleshores tens doble combo.

  En tot cas, a mi m'encanta que existeixi el tickets i ho trobo molt sa, perque justament dona allò que ofereix. Em molesta molt més altres locals on pagues per suposada excel.lència i no la trobes, la part del circ... soc dels que cada cop em motiva menys i menys.

  Salut.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Oscar,

   Comparteixo al 100x100 que "m'encanta que existeixi el tickets i ho trobo molt sa, perque justament dona allò que ofereix".

   La part del circ, tot i que en general no en soc massa fan, he de reconeixer que ens va distreure prou... :)

   Salut!!

   Elimina
 7. A mi també em fa una mica de vergonya aliena quan veig a la gent fent cua per fer-se una fotografia o donar-li la ma a un cuiner de renom. Imagino que per ells també ha de ser un mal tràngol i que és el preu que han de pagar per la seva fama. Un altre cosa és que surti el cuiner del seu restaurant quan ha acabat el servei, a xerrar amb els comensals, ja que en aquest cas la iniciativa depèn d'ell mateix.

  Pel que fa al preu, veig que us va sortir més econòmic que a mi (segurament seré més golafre o Carpanta) i que has clavat els 70 € per cap (sense begudes) que és el que vaig estimar com normal per aquest restaurant el dia que vaig anar.

  Jo si que tornaria, principalment per la part del menjar. La part de circ tampoc em resulta desagradable i crec que és un valor afegit en aquest cas. Imagino que en altres locals quedaria estrany...

  I veig que vas gaudir...

  Felicitats amb retard i salutacions!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es que el balanç és que em va agradar prou. No em provoca entusiasme ni "emocions", però em va agradar.

   Però es que hem arribat a un punt que si no mostres "adoracions" & "so excited", en aquests llocs, ja sembla que no agradi...

   Em va agradar i si he vingut a dir que segurament no tornaré, no deixa de ser el mateix que em passa amb altres llocs, que m'han agradat, però que no hi torno, degut a que hi ha altre oferta que també vull descobrir.

   El total a pagar a Tickets, depen de quants plats et deixes portar. I quan vaig suggerir "prou", ja en tenia suficient. Evidentment que hagués pogut tastar 6 plats més, però arriba un moment que dius ja en tinc prou...

   Salutacions!

   Elimina
 8. Hola,

  176,76 € / 2 pers ?

  salut,

  Guillermo Guallar

  ResponElimina
 9. Al tickets tinc moltes ganes d'anar tot i em fa una mica de mandra el sistema de reserves. Segur que del menjar en gaudiria molt però també tinc curiositat pel local i l'espectacle. Recordo el post del teu fill, i ves per on ara el del pare, de tal astilla tal palo he he he

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que el sistema de reseves fa mandra... I més quan hi una via alternativa per saltar-les.

   Una mica allò de conec un que coneix ... Però a mi aquest sistema alternatiu, encara en fa més mandra... :).

   Però ja fa temps que quan un em diu "Demà vaig a Tickets", li pregunto inocentment com ha reservat i tothom va amb reserva "alternativa". Vaja... és la meva mini-estadística... :)

   Elimina
 10. Ricard,

  T'entenc perfectament... de fet, amb les teves 4 ratlles m'he sentit molt identificat. No soc gaire de reservar 6 mesos abans una taula. Però en fi, suposo que el pa que s'hi dona ho justifica amb escreix.

  Una forta abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I parlant amb llenguatge de marqueting, penso que el fet d'haver de reservar i esperar, fa que provoqui més ànsia d'anar-hi i que tot es vegi més positiu el dia q acabes anant (que de fet ja és positiu).

   Una abraçada!

   Elimina
 11. Jo hi vaig anar fa dos anys, també per celebració. En aquest cas el 6è aniversari de la meva filla, aprofitant que és una personeta amb molta facilitat per tastar de tot. També vam optar perquè ens anessin portant amb l'única excepció que jo vaig passar de l'ostra perla (fa bastant que no en puc menjar). Crec que és la millor manera de gaudir del Tickets. Als tres ens va agradar però per tornar-hi caldrà esperar a una ocasió especial, que tot i que s'ho valen, no tots els dies pots anar pagant tant

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Maida,

   El meu fill tb va posar l'excepció de l'ostra... :). Jo menjo de tot i tot m'agrada. I igual que a vosaltres em va agradar tot.

   El preu, tal com ja dius, s'ho val i trobo la RQP correcta. Però saps que passa?. Que jo amb menys també gaudeixo i l'excés de plats i amb conseqüència, l'excés d'interacció amb el cambrer de torn, m'acaba agobiant...

   Elimina
 12. Jo hi vaig anar quan van obrir i em va agradar molt!! Però jo sóc molt tastaolletes... :-) m'encanta que em portin mil plats!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veus... jo en canvi, m'acabo cansant de tants plats i tanta interacció amb el cambrer de torn... Fins i tot vaig ser jo qui va proposar que ja passessim a postres.... :)

   Elimina
 13. Al final hi has anat! (tot i que sigui "mig" obligat, jejeje)
  Crec que val la pena anar, encara que sigui només una vegada, per viure l'experiència.

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No, no... :). Obligat no... :)

   I estic d'acord en que cal veure-ho per viure l'experiència. I com deia en un altre comentari, cap problema en tornar-hi si he d'acompanyar a algú que li fa il·lusió.

   Salut!

   Elimina
 14. Que bé!! Ricard quin regal més "xulu"....
  Ahir deien que 2 mesos de cua,
  cadascun dels plats és una petita obra d'art!! Moltes felicitats!!
  veig detalls que m'agraden no tant sol el contingut sinó cadascun dels recipients: la porcellana
  Bon cap de setmana!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... cuiden tota la escenificació. I ara amb l'estrella, sempre provoca més públic.

   Serà el primer estrellat (crec) que serveixen el vi amb got... (clar que got pijo de marca)

   :)

   Elimina