24 de novembre de 2013

Meneghina (2013) Millor amor, que disseny

Meneghina

meneghina-restaurant
Agafada de la web...


c/ dels Tiradors (Born)

T. 931 192 221


El primer cop vaig anar a Meneghina, em va sorprendre molt favorablement i em quedaven ganes d’una segona visita. La primera la podeu veure aquí.

La cuina italiana a BCN, crec que està ben representada, tant a nivell de locals amb encant, com poden ser Le Cucine Mandarosso, Bucaro, com a nivell de restaurants amb més presència com pot ser Massimo, però ja aquest molt "upper Diagonal", tot i que per mi, això no és problema, com tampoc ho és endinsar-me a ciutat vella... (fa anys vaig superar aquests traumes).

 Aquesta segona visita, tot i quedar-me amb ganes de tornar a fer la tercera, la puntuaria una mica més baix que l’anterior. El menjar excel·lent amb una petita matisació que faré més avall, el tracte molt agradable i el local, petit però encantador com sempre.

Per començar vam compartir dos plats.... Un a base de carxofa i l’altre a base de polenta (quina assignatura pendent tenim a Catalunya amb la polenta!!... que no li sabem treure profit). Els dos excel·lents i sorprenents. El de la polenta amb bolets, va arribar molt ben presentat, però ens van recomanar remenar-lo molt... i quan em vaig enrecordar de la foto, tenia aquest aspecte... En tot cas, la foto no fa honor al plat.. :(




meneghina-restaurant

meneghina-restaurant
Sorry.... :(

De segon ja anava a pinyó fix d’abans d’entrar: La parmigiana que tant m’agrada i en concret la de que aquest lloc que encara em quedava el regust de la darrera visita. Els dos vam demanar el mateix plat i tot i ser una excel·lent parmigiana, no estava al mateix nivell de la de l’altre cop.... (i com sempre ho dic en plan EMO (*), doncs postular en gust de cuina, només està a l’abast dels ‘Déus’ de la crítica).



meneghina-restaurant
Bona i "de disseny"... (nov 2013)

La diferència la podeu veure en les dues fotos... la de fa un any i la actual. La de fa un any, quan ens la va servir, van dir que estava feta amb "amor"... i la versió 2013, està feta amb disseny. Reitero que estava prou bona, però no és la parmigiana "rústica" i amb "amor", que a mi m’agrada...



BONISSIMA... i feta "amb amor"... (octubre 2012)

El lloc segueix sent recomanable, el tracte i el menjar excel·lent, però crec que cal anar en compte en el camí cap el "enpijament" i el disseny.
En aquest mateix sentit em va sorprendre quan abans de començar, va aparèixer un noi amb aire de xef, que passava taula per taula, mostrant uns magnífics exemplars de tòfona (ja veieu que hem passat en pocs anys, de quasi no trobar-ne a BCN, a que ara tothom la mostra fins i tot a les xarxes socials). Com jo ja anava amb idea feta, potser no li vaig fer prou cas, i a la seva presentació a l’estil de "les presento la .....", vaig respondre amb el meu toc d’humor habitual (i difícil d’interpretar en moltes ocasions), amb un "hola tòfona!", mentre que agitant la ma esquerra saludava i mirava a la tòfona... I vaig percebre, que no li va fer gaire gràcia, doncs el vaig notar com incomodat... :).




meneghina-restaurant-tirsamisu
Afegeix la llegenda

meneghina-restaurant
M'adono que el mateix que vam prendre fa un any. Força bo..
En resum... molt bon lloc per prendre bon menjar italià, amb vins d’allà. El preu és el que veureu al ticket. Per un bon sopar, és un preu just (vam compartir un Tiramisu i prendre cafès).


meneghina-restaurant

Potser tal com van dir en algun comentari en l’anterior publicació del post, hi ha qui opina que li sobra algun euret (però tampoc masses), doncs amb la nostra mentalitat, sembla que els "segons plats" que no contenen ni carn ni peix, hagin de ser més econòmics, però això no deixa de ser que estem aferrats a uns clisés, que potser cal canviar. En tot cas jo hi penso tornar i també voldria provar un dia el menú de migdia...

(*) EMO = "En mi humilde opinión"... ;)
 

 

16 comentaris:

  1. Juas! jo soc dels que aquest cap de setmana he penjat una foto de tòfona a la xarxa social! XDD El que passa és que no era pas en un rsetaurant sino a casa d'un amic generós (molt!).
    La veritat és que a mi també em sembla que 30 euros per una parmiggiana és tirar força alt. En tot cas sembla un lloc ben interessant :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Oscar,

      El fet de que es mostri tòfona per les xarxes, ho veig en positiu. No fa masses anys, trobar tòfona a BCN, estava només reservat a uns pocs restaurants de lo més estirat. I curiosament en temps de crísis, és quant sembla que arreu hi ha tòfona. Una mica igual que passa amb les carns "higth level"... avui en dia sembla que si no t'ofereixen un entrecot, amb N mesos de "maduració" i de prodedència exòtica, ja dóna la sensació de que el lloc és pobre...:).

      Però una cosa..!. La parmigiana estava a 15€... no a 30€... Si hagués estat a 30€, ara ja estaria rajant... :). Eren 2 parmigianes a 15€...

      En tot cas el lloc val la pena i amb les parmigianes a 12€, encara donaria més bon rollo...

      Elimina
    2. Mala lectura per part meva del preu, i això que posa un '2' ben maco :)

      Elimina
  2. Jo conec el lloc a partir del menú migdia i és recomanable. De fet hi vaig anar a partir del teu post anterior. El lloc m'agrada i té el seu encant.He estat un parell de cops.
    En quant a la comparativa de parmigianes, estic totalment d'acord amb tu, de que la versió rústica o amb "amor", ha d'estar molt millor que la "torreta" actual de disseny que mostres a la foto. No he tastat cap de les dues, però em sembla una obvietat.
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Tinc ganes de provar el menú un dia, però com vaig a primeres hores per la zona, acabo molt abans de l'hora de dinar. A veure si amb alguna de les reunions de final de trimestre, em coincideix l'horari.

      Una abraçada!

      Elimina
  3. Toc-toc??
    Avui, si que puc comentar..... i em sorpren el teu post, no per altre que per la radiografia ben feta que n'has fet ( em sembla tant difícil estar d'acord amb els teus posts...)
    Totalment d'acord en el servei, qualitat de matèria primera i treball de cuina....tot molt bé !!!! tot i que el millor al meu gust van ser els dos primers i la intensitat del plaer va anar baixant fins arribar a les postres......de tiramisú, n'he menjat de millors
    Pel que fa a la sala.... un pel atapeïda de taules per les mides que té...i fred a l'hivern, suposo que a l'estiu una porta que no tanca massa bé, no té més problemes.....
    I pel que fa als preus... tal vegada estic amb els que els que et diuen que sobra algun euret.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de que tu i jo estem d'acord ja comença ser preocupant... :)

      No he parlat del Tiramisú doncs ja saps de la meva afició pels postres... Però tampoc res a veure amb el que recordava i tinc fotografiat de l'altre ocasió (que per variar era més rústic).

      A vore si el "noi de les tòfones", els ha canviat l'estil. El primer cop recordo una d'aquelles històries boniques de dues amigues que obren un restaurant... una a la cuina i l'altre de cara al públic..

      PS... quan parlaves de Tiramisús millors... per un moment he pensat que et referies al que feia i fa temps que no faig... :)

      Elimina
  4. Realment no s'avorriran les persones amb les que vagis a menjar, eh?... :)) M'he imaginat mentalment l'escena de la tòfona amb la salutació amb la ma, i m'ha entrat el riure "tonto".

    Penso que la cuina italiana clàssica és de les que no admet massa modernitats ni pinzellades de disseny ... Potser algun cuiner ho aconsegueix amb bons resultats, però a mi em sembla que son millors els plats de la nonna.

    I el preu, també em pareix una mica elevat...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)

      De fet més que no avorrir-se, en alguna ocasió passen vergonya els que m''acompanyen, per les meves bestieses... Però que volíes que li digués al noi de la tòfona?.... "Ohhhhh una tòòòòfonaaaa...". Pos no... ell me la presenta i jo educat la saludo amb la maneta.... I en ocasions algunes de les meves transgressions, no són ben enteses... (potser aquest va ser el motiu del mal rollo amb el "geni" de la Floresta ara fa un any..)

      I totalment d'acord amb les plats clàssics... I més amb la parmigiana....

      Salutacions!

      Elimina
  5. Jo m'he rigut molt amb la teva salutació a la tòfona. No és d'estranyar que al xef/cambrer no li fes gaire gràcia però estic segura que jo, com a clienta, em sentiria incòmoda amb la "presentació". De totes maneres m' apunto el restaurant per a un menú-migdia.
    Gràcies per la resenya i per fer-me riure.
    Maria Israel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Maria per passar per aquí...

      I és el que tu dius...que amb la presentació , ja et fa sentir amb llibertat per fer-la "més grossa"... Però em sembla que en lloc d'interpretar que saludava, va interpretar que no m'agradava... Es poden confondre els gestos...:)

      En tot cas, no vaig triar tòfona....

      Elimina
  6. molt bon preu per el Bardolino, que es un DOCG. I una llastima aixó de la Parmigiana feta de disseny... i amb menys amor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... a més el Bardolino estava molt bo i a l'estil dels vins que m'agraden.

      La parmigiana de disseny em va deixar gelat. Pensa que en més d'un restaurant, abans de mirar la carta, ja sé que demanré de records d'altres vegades i vaig entrar allà amb la parmigiana si o si... I la persona que m'acompanyava igual, de sentir els meus elogis... I ens arriba la de disseny, que no era pas dolenta, però res a veure amb la que tenia com record...

      Gràcies per passar per aquí..!

      Elimina
  7. Bona tarda Ricard!
    ja fa un temps que segueixo el teu blog i et volia felicitar per la bona feina feta!
    tinc un amic amb despatx al carrer trafalgar i estava consultant llocs per anar demà a dinar, al veure el teu comentari de la parmigiana t'haig de donar tota la raó i si algun dia vas per gràcia a la chitarra en fan una casolana i amb molt d'amor per emportar :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules i per seguir el bloc!.

      He escoltat comentaris positius de La chitarra. La llàstima és que és per emportar i jo no tinc "base" a BCN, doncs visc fora... :(

      En tot cas la botiga / obrador, sembla més que interessant.

      Salutacions!!

      Elimina