8 de desembre de 2013

Somodó. Alta cuina a l’abast...

Agafada d'Internet de TripAdvisor
Somodó


Ros de Olano, 11 (Tocant Gran de Gràcia)


T. 934 156 548


www.somodo.es



Dir per començar, que Somodó és una bona troballa a BCN. Jo el definiria com un lloc d’alt nivell relativament low-cost. Però tampoc cal deixar-nos posar ‘so exited’ (i ja em perdonareu els que us molesta aquesta expressió), amb la copla de que ofereixen un menú de 25€ d’altíssim nivell. Si que és cert lo dels menú a 25€, però  és molt difícil sortir d’allà pagant menys de 45€ per cap.

Tot i això, dir que el menú és sorprenent i podria ser servit ens més d’un "estrellat" de BCN i rodalies, posant igual de "so exciteds" als fans d’aquests llocs i justificant llavors els motius de l’assignació de l’estrella.

I quin és el secret us preguntareu?.

Doncs el "optimitzar" la cuina d’alt nivell amb paràmetres com que menges el menú degustació "si o si". I un segon paràmetre que em va semblar per lloar i és que com tenen més reserves que capacitat, intenten reconduir a quina hora cal anar-hi, de manera que puguin treballar en sèrie.

Jo vaig proposar anar a les 21:15h i em van demanar si podia ser les 21h. Vaig dir que cap problema i a l’arribar allà ho vaig entendre. A les 21h tenien ¾ parts de la sala plena (i imagino que a l’altre 25%, els van donar hora a les 22h). I un cop explicat amablement el menú que et serviran, comença el servei en sèrie... Apareixen els primers de totes les taules, després els segons.... i així va continuant. I si un plat com el de bacallà que veureu a les fotos, porta un fons de bullabessa, ja teniu just darrera del servei, la cambrera amb una gerra, repartint toc de bullabessa a tothom. Una mica com un convit de casament, però en taules separades... :).

Vull deixar clar, que tot i la meva manera irònica de comentar-ho (l’altre dia un bon amic em va dir que era més àcid que el personatge del tal Risto), vam menjar molt bé. I fins i tot, jo que no soc gaire fan dels menús degustació i les eloqüents explicacions, vaig sortir prou satisfet. I mirant el que ens van servir i com ho van servir, puc dir que amb molt bona RQP.

Però millor abandonar el reclam "comer por 25€", ja que és una mitja veritat, només assolible si no prens vi, et portes l’aigua de casa i intentes negociar que no et cobrin l'IVA... Cosa que ni m’atreviria de proposar amb l’ànima de la casa, el tal Shojiro Ochi(*), que ho controla tot amb minuciositat i gran professionalitat. Penso que gran part de l’èxit del lloc, gira al voltant de la seva personalitat i professionalitat.

Vam menjar el que veureu a continuació i que a ben segur si hi aneu, serà una oferta diferent, doncs no hi ha plats fixos. Com podeu veure, dues "tapes", un entrant i dos plats principals (un de peix i un de carn), dos postres i un acompanyament de cafès.


Somodo


Somodo


Somodo

Somodo

Somodo

Somodo

Somodo


Bona carta de vins, però servit en copes, que vaig observar, variaven en funció de la mida de la taula. A nosaltres ens va tocar 'taula petita’ i amb conseqüència copes petites i va ser l’únic punt "negatiu" del sopar. Inconvenients també de no ser ni celebrity, ni blogger confeso... ;). El vi va ser un DO. Montsant Can Blau, 2011. El seu cost va ser de 21€ i pel que fa a la suma total, dir que tampoc hi havien opcions massa més econòmiques.


Somodo

Per cert...  genial l'oli que serveixen juntament amb el pa. Segur que saliveu amb la imatge..

Somodo



(*) El nom del responsable, l’he trobat a Internet, doncs com de costum no vaig tenir més tracte, que el mínim imprescindible per donar aire d’amabilitat.


22 comentaris:

  1. És una molt bona troballa. Vaig estar-hi ja fa un parell d'anys, i em va encantar.

    Coincideixo amb la percepció que és el mateix xef qui controla tot i vigila els tempos. A mi particularment, em va agradar el detall que fos directament ell qui explicava els plats que s'anaven servint. La qualitat del menjar molt alta i les elaboracions molt influenciades pel origen japonès del xef.

    Però quan vaig estar, el plat principal era a escollir entre carn i peix, i pel que dius, ara et porten els dos com plats principals. Sembla que això és diferent ja que el preu, sembla ser que no ha variat gaire des de les hores.

    És dels restaurants que no em faria res repetir ...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Jordi,

      Ara pel que vaig veure, ja no deixen triar. Porten un plat principal de cada.

      A nosaltres ens va agradar i com tu dius, cap problema en tornar-hi.

      Salutacions,

      Elimina
  2. Bon dia,
    Mirant el compte que mostres, potser els cafès són una mica cars i el tema pa, que es pot posar o no. Vull dir que en aquest sentit no massa cosa a dir. El que si pot ser discutible, és donar els preus amb IVA o sense, que en això hi ha molta discrepància.
    Abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Si, tens raó. Potser no me vaig explicar-me massa bé. També soc dels que opino que el preu caldria indicar-lo amb IVA sempre.

      Una abraçada Carles,

      Elimina
  3. Respostes
    1. Si... l'havia tastat del dia que vaig anar a Lluerna i està força bé amb bona RQP. No és pas un vi freqüent de trobar.

      Elimina
  4. En la meva opinió el preu ha de ser el que el client ha de pagar i per suposat l'IVA hi està inclós. No em sembla gaire discutible, la veritat. Per als que tirem bàsicament d'aigua la oferta final és d'allò més interessant :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. En això estem tots d'acord i la restauració deu ser un cas aillat entre el món minorista en que mostren preus sense IVA. T'imagines anar a comprar el mercat i que els preus no tinguessin l'IVA?.

      Ben curiós el món de la restauració.... :)

      Elimina
    2. Hi va haver un temps que en informàtica també es feia, però ja fa deu anys que va passar. Afortunadament :D

      Elimina
  5. Hola Ricard! Veig que les fotografies van augmentant de qualitat :) Realment, fan molta patxoca i demà mateix miraré de reservar. Fa molt bona pinta i m'agrada la idea que no tinguin carta. D'alguan manera, em sembla una oferta honesta. El tema de l'IVA sí que pot ser un problema, però en aquest cas ja anirem avisats. Moltes gràcies per compartir-ho, i fer-ho tan bé! Sóc addicte del teu blog, que m'ha regalat motl bones experiències.

    Joan M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,

      Gràcies per les teves paraules!. M'alegra que el blog sigui d'utilitat per tu.

      Les fotos les faig sempre amb l'IPhone i mai les retoco. Penso que aquí la llum ha ajudat, doncs hi han llocs que la llum és molt pobre.

      Salutacions,

      Elimina
  6. Bon dia, encara que no soc gaire fan dels plats moderns i minimalistes on hi ha més plat que menjar, si que cal dir que la quantia de plats es (crec) suficient per queda amb la panxa plena i no marxar del restaurant amb gana. Per les altres coses penso que es un bon restaurant basant-me en la teva experiència i espero provar-ho, salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,

      Al final vam quedar propu bé. I encara em vaig autolimitar el pa amb oli, que t'asseguro era una temptació entre plat i plat. Però no vam sortir amb gana en absolut i jo també soc dels poc fan de plats buits.

      El lloc està bé i molt ben controlat pel responsable.

      Salutacions,

      Elimina
  7. El menú de Somodó està molt bé però identificar-lo com "alta cuina” i reivindicar-lo com “estrellat” és no tenir massa clars els paràmetres que mouen una cosa i l’altra. You seem "so confused".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igual em vaig posar "so excited"...:).

      Però no veig trobar massa diferèrencia amb algun uni-estrellat de BCN & banlieue en el que més d'un so excited, s'hi posa catxondo...;)

      Elimina
  8. Ja ja, hi ha qui es posa catxondo amb un ala de pollastre :). Que no sapigues trovar diferencies en un terreny que desconeixes no deixa de ser normal. So excited...... so confused ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. També hi ha qui es posa catxondo amb que un xef, li dediqui una estoneta, li demani opinió, o li toqui el braç... O no tinc raó company?.

      Ja veus .... De tant paladar de plata que et "troves", no pots ni signar. I poso "troves" entre "" xq va amb B de burro.... ;)

      Elimina
  9. Ostia que obsesión con los excited y los bloggers, LAOSTIA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Obsessionat amb la meva obssessió...?. No saps lo so excited q em posa això... ;)

      (avui l'anònim aquest va de basc... Déu nos en guard!)

      Elimina
  10. Gran descobriment, si senyor.
    Jo vaig gaudir "com un enano". Es el segon cop que hi vaig en un mes i encara penso que canvia prou el menú.
    Vaig decidir beure un Tretze. Un Montsant blanc amb molta fusta que per acompanyar els plats de peix era perfecte i no desentonava amb la carn.

    El preu es cert que no son els 25 € que creus abans d'entrar, però també penso que no te res a envejar a un estrellat de per aquí a prop.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Christian,

      He de tornar-hi, ara que em fas memòria... :)

      Conec el Tretze del Montsant i deu ni do la fusta i el toc de color. Però a mi em va agradar. Vaig comprar un parell d'ampolles ara fa un any, després de coincidir amb el productor en un tast a Torroja.

      I com tu dius, res a envejar a més d'un uni-estrellat... ;)

      Elimina