26 de gener de 2014

Bardeni. (2014) Cal anar-hi..!

Bardeni
c/ Valencia 454 (Sagrada Familia)
Barcelona


http://www.caldeni.com/bardeni%20carta.htm
Un dels llocs que sempre recomano per BCN és Caldeni i quasi em fa sentir malament, quan m’adono de lo poc que hi vaig. He estat en tres ocasions a Caldeni i la primera la vaig publicar aquí ja fa tres anys. El motiu de no anar més sovint, és que la seva ubicació, no coincideix massa a la meva àrea de moviments per BCN.

I ara quan va obrir Bardeni, just al costat tocant paret amb Caldeni, vaig pensar que calia anar a visitar el nou lloc. Havia escoltat opinions positives i coneixent la manera de funcionar de Caldeni, ja estava segur de que sortiríem contents.

Però no esperava que el grau de satisfacció fos tant elevat. Si he de buscar un punt negatiu, seria el d’haver de menjar en una barra o taula alta, doncs els vespres, un ja està més cansat.... Però com tota la resta és un autèntic regal, queda més que compensat.

Al darrera d’aquets llocs especials, sempre hi ha una ànima que vetlla perquè tot funcioni. En aquest cas és el Dani Lechuga... una persona afable, intel·ligent i "normal" i entengueu "normal" com un elogi, en un món en que sembla que els cuiners han d’estar "deïficats"... (crec que és la traducció correcta de "endiosados") o fins i tot embogits.. O sinó mireu les fotos amb que alguns es mostren a la seves webs o al Facebooks o las publi-reportatges.. ;)

No vaig voler fer-lo sortir de la cuina i fotografiar-lo (ja sabeu de la meva discreció)... Intueixo que l’incomodaria, però com homenatge, la foto del seu excel·lent llibre de Cuina de la Carn, que sempre tinc a mà a casa.


Vam menjar molt bé... I sabeu que poques vegades "reitero" el fet de "vam menjar molt bé". La filosofia del lloc, està pensada en compartir i seguint la filosofia marcada, vam tastar i compartir tot això:

Un parell de croquetes de pernil ibèric. Molt bones
Unes patates braves. Bones... i no tinc res en contra de que estiguin tallades a l'estil del tal Arola... Fins i tot a casa les faig així amb un motlle tallador que em vaig tunejar a partir s'un recipient metàalic d'escuradents ...Un tàrtar excel·lent
Caneló de cua de bou boníssim. I es notava la textura de la carn de cua de bou, com a mi m'agrada.
Hamburguesa. Em va encantar.. molt poc feta i de gran melositat. Llàstima que la foto em va sortir fatal, sense emostrar la carn.. :(
Fricando "finger food"... Montadet sobre pa i menjat amb els dits. Al meu gust el millor plat ... però reitero que la resta no desmereixen.
Formatges catalanets (*) molt ben triats

Tot el sopar, amb els formatges catalanets(*), va estat pels 50€ en total. Com beguda i no comptabilitzada en el preu anterior, vam prendre el DOQ Priorat de Trio Infernal: Riu a copes.

Vam gaudir molt i els dels llocs que al dia següent ja tornaries. Molt recomanable sense cap mena de dubte.

(*) Vull mostrar, predicant amb l'exemple de que l'adjectiu "catalanet", no és pejoratiu.. ¿Oido Joan València de @cuvee3000?... Ho dic perquè el tal Joan, té la pell molt fina quan anomeno "italianet" al seu cambrer de vins de Can Cisa, en el post anterior... Aissss.... com m'agrada el #fent_amics....!!!.39 comentaris:

 1. Apuntat, que entre el que he llegit i les teves fotos, ja em venen ganes d'anar cap allà. M'he perdut amb el tema de el motlle de tallar patates que comentes. Quina en vas fer?.
  Dir que conec Caldeni i em sembla un lloc genial.
  Ja et diré com ha anat, el dia que m'apropi a Bardeni
  Abraçada!
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   T'agradarà segur..... Lo del motlle, volia dir "paliller" o recipient d'escuradents de típic Bar manolo... amb això i el meu bricolage, em vaig fer el motlle... Aquí tens foto:

   http://cuinaibotigues.blogspot.com.es/search/label/Patates%20braves%20de%20Topik%20amb%20wasabi

   Elimina
 2. Apuntat. Pots creure que tenim el Caldeni apuntat fa quatre anys ben bé i encara no hem anat????. A sobre, afegim un altre. Hem de posar remei.
  Ets un provocador...m'encanta :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veiessis com està la meva llista dellocs pendents que porto a l'IPone.... uffff...

   Si que soc un provocador... però només la foto del fricandó sobre pa, és una temptació

   Salut!!

   Elimina
 3. T'has deixat la foto del ticket però segueixo llegint les teves "aventures" culinaries amb molt d'interès. Gràcies Ricard. Un altre possible al sac, llàstima de l'actual estat de la butxaca.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres, és veritat. Ara mateix la poso...!.

   T'agraeixo que em llegeixis i si no et sap greu, un altre dia no t'oblidis de signar i així em faig la composició de a qui contesto. Tinc molts que entren com anònims, però amb el nom a la signatura, ja em vaig fent el guió...

   Salutacions..!!

   Elimina
  2. Cap problema, es que em costa des del mobil.

   Elimina
  3. Gràcies Jordi..!!.

   Na sabia a qui contestava!

   Salut!!

   Elimina
 4. Recomanació apuntada!!!
  Del Caldeni ja n'havia sentit parlar..
  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Gemma,

   Doncs aquest és el Caldeni "informal", però molt formal pel que fa al que serveixen.

   Salutacions!!.

   Elimina
 5. Grandíssima barra, excel.lent en tots els sentits i com bé dius és una forma d'accedir a la cuina del Caldeni. A mi el fricandó també em va semblar fora d'escala :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veig que compartim el gust per aquell fricandó.... La veritat és que podría repetir i repetir... "Fora d'escala" com tu dius, ho descriu molt bé...

   Li vaig demanar per mail la recepta, ja que em van dir que estava fet a baixa temperatura i el vull intentar... de fet és a partir de molt bona carn, començar-lo "normal" i acabar-lo a baixa temperaura...

   El dia que ho provi, ja ho publico.

   Elimina
 6. Després de la teva visita i les d'altres companys no em vaig poder resistir a anar-hi aquell mateix cap de setmana, i el dissabte passat allà estàvem (4 adults i 3 nenes). Tots en vam gaudir molt i la veritat és que al sortir ja hi volíem tornar al dia següent. Com a recomanacions que no vas fer tu, per mi excel·lent la vieira amb el perfum de cansalada i l'onglet.
  Ara tocarà anar un dia a lluir-nos al Caldeni.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Maida,

   No vaig dubtar de que la vieira amb el perfum de cansalada i l'onglet estarien molt bons... i tb els "callos"...!!. Però erem dos i ja no podíem demanar més coses... :)

   I em vaig quedar amb moltes ganes d'onglet... aquest tall que aquí no és frequent i que a França, he menjat de memorables...

   En fi... un molt bon lloc i que pel que sembla tothom li encanta.

   Elimina
 7. Ja tenia anotat com pendent el Caldeni i ara em poses aquest? Que he de fer? Per quin començo?
  El llibre aquest que dius, val la pena tenint en compte que soc força carnívor?
  No hay más preguntas señoria...

  Gràcies i salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo començaria per aquest... és un concepte més nou, podràs degustar més coses i ja et faràs una idea de la qualitat.

   El llibre està molt bé en quant a receptes. El que passa és que les receptes de carn són limitades i si ja tens biblioteca, tampoc t'aportarà moltes novetats.

   Jo el tinc i m'agrada tenir-lo.

   Salutacions,

   Elimina
 8. Molt perillós! Massa prop de casa, ja he estat dos vegades i tornaré sovint.

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres si jo el tingués prop de casa....!!.

   Fins i tot faria algun take away crec.... Però jo visc a "Zabadé"... :(

   Salut!!

   Elimina
 9. Ricard!! Gracies per la recomanacio...fa un any vaig anar al caldeni i em va agradar molt.no sabia de l existencia d aquest...m ho apunto per la propera setmana. Aquest dissabte anem a els casals...en tens referencies? Com sempre gracies!! No em perdo una recomanacio teva.
  Emma

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Emma!

   Aquest és recent i el propietari, no és dels que els agradi fer soroll. Recorda que no reserven eh?.

   Dels Casals en tinc bones referències, però rarament surto del meu eix BCN-Cambrils-Priorat..

   I gràcies per lo que dius de qe no et perds les recomanacions. Fa il·lusió!

   Elimina
 10. Bones Ricard! En vaig sortir amb la mateixa sensació que tu; la de tornar-hi l'endemà mateix. A més, menges molt bé sense foteses, sense estridències que alguns es permetrien en aquest "format" barra. El caneló em va semblar excel·lent, però caldrà tornar per fer el fricandó. Jo tampoc sóc massa de barres, però els tamborets són còmodes. A més, si hem de fer alguna concessió perquè obrin més locals d'aquests tipus (em refereixo a gent que treballa de valent i que no té dissenyadors ni --segurament-- socis capitalistes darrera), endavant! Fins aviat

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bones Guillem

   Coincidim... ganes de tornar-hi.
   I encara et diré més... pel meu gust hagués repetit alguna cosa aquell mateix dia, però anava amb el meu fill i em va parar els peus...:)

   Però els dos vam coincidir en que és un gran llloc i ell fins hi tot va prendre nota d'un reservat que tenen just al passadís d'anar a la cuina, amb capacitat per 15/20 persones. I com per temes d'on treballa, en ocasions monta sopars de vistants, va pensar que és bona idea, reservar per grup i dir-li a Dani que porti "menú degustació".

   El tema tamborets, és el que és... però també pensa que jo ja tinc una edat... :) I vulguis o no, els vespres, ja estic més cansat... però en tot cas tornaré..!

   Salut!!

   Elimina
  2. Aquell racó camí de la cuina, sí. El dia que hi vaig anar hi havia una taula gran, també. Vaig pensar el mateix, que seria un bon lloc per fer una degustació generosa. Ara, no sé si ho faran de forma regular o estesa a tothom, perquè precisament aquell dia van tenir alguns problemes amb els temps. Vaja, que la taula els hi complicava una mica la cosa. Si ho fan, ja ens ho diràs!

   Salut!

   Elimina
  3. Ok... qualsevol cosa que m'assabenti, la compartiré.

   Però pel que vaig entendre de moment és lloc per reserves. Vull dir que ells no organitzaen res.

   Salut!!

   Elimina
 11. mmmmm, té molt bona pinta, encara que això dels tamborets, jo que sóc coixeta sempre busco comoditat. Encara i així m'ho apunto per fer un tast!
  Gràcies!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també busco més la comoditat, doncs just ara fa un any em van posar una pròtesi de maluc, degut a un antiic accident. Però tornaré... :)

   Elimina
 12. A mi això de menjar sentada a taborets alts no m'agrada. Em sento com en un pal de galliner.
  Quin tipus de pa era el del fricandó? m'ha semblat una bona idea per aprofitar restes de fricandó quan no queden racions gaire contundents.

  Xibeca

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Xibeca!

   El tema està en que algun "defecte" ha de tenir el lloc, doncs el BBB no existeix... El menjar és molt bo, el tracte de primera, el local ben arreglat... Algun "defecte" ha de tenir i aquest són les caidres altes. Tampoc és local pensat per entaular-se dues hores...:)

   El pa, donava la sensació com un pa de motlle, lleugeramant cruixent, però amb les varietats que avui en dia fan de pa, ja no et sé dir massa més.

   Elimina
 13. Ricard vaig llegir-ho i com ja havia anat al Caldeni i em va encantar, però per tema preu i carta reduida és per anar de tant en tant.

  En canvi quan vaig llegir el tipus de menjar, estava segur que m'encantaria, i el tema és tenir clar que allà vas a picar alguna cosa, o a fer un dinar ràpid amb una qualitat de menjar molt alta, un bon servei, i una comiditat baixa a un preu raonable per la alta qualitat del seu menjar.

  Tenia un dinar al Osmosis ( te'l recomano altament ), i diem nem a picotejar una mica, nem cada dijous a dinar amb el meu pare i uns amics, i vem tastar abans del dinar el steak tartar, bonissim, unes croquetes de butifarro, braves i les vieires... això per picar abans d'anar a dinar... molt bo tot. Molt recomanable, haig d'anar especificament per provar més cosetes. Crec que la qualitat preu és correcte i sino et molesta dinar a una barra amb taburet, és una gran opció!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si.. totalment d'acord amb el que dius i de fet el tema dels taburets, ho vaig posar per dir alguna cosa que no fos elogi com tot el reste que vaig escriure. Però res a dir...

   Osmosis el conec, però ara fa anys que no he anat i per això no el tinc publicat. Però en tinc bon record.

   El que deunidó anar allà a picar abans de dinar. Teniu bona gana... :)

   Elimina
 14. Bon dia Ricard,
  Vaig sentir en un programa a J. Sucarrats parlar mb d'aquest lloc. Recomanable per tots els amants de la carn. Si està a prop de l'Av. Gaudí, és nou, i barra és el mateix.
  Felicitats per la crònica sempre a la última. Excel·lent presentació. M'agrada aquest paper que sembla de diari. Amb un bon contingut. Les croquetes es veuen molt ben fetes. El "tartar" no és fàcil!
  Bon diumenge!.
  PD: Aprofito per enviar-te una adreça que varem parlar fa un temps: www.fabian-martin.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... és el mateix segur.

   Un lloc que podem definir com desenfadat, però al mateix temps, molt professional.

   Ok amb l'adreça. Gràcies.

   Elimina
 15. Només per tastar el tàrtar el poso a la llista de pendents (em falta temps!!). He llegit d'altres post que en parlen molt bé i espero poder anar-hi aviat!)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Però de la llista, posa'l en lloc preferent....!!

   Que val molt la pena!!

   Elimina
 16. Doncs he anat avui i la veritat és que el menjar (croquetes i onglet) molt bo, tot i que la relació qualitat preu per mi "necesita mejorar"... pagar 34,10 eur (35 vaja) i quedar-te amb gana... opino que el pa no s'hauria de cobrar (almenys la primera ració) si vas a fer una despesa de més de 30. L'onglet estava molt bo, però la ració era petita, amb un acompanyament de patates i no sols la salsa hauria estat més raonable. Les postres (selva negra) tampoc eren abundants i cobrar 2,10 eur per un tallat em sembla excessiu. En resum: bo, però per quedar-te bé cal passar dels 40 eur per cap.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Has posat el comentari en un post que no és pas el darrer de Bardeni... El darrer que va ser aquest mateix 2016, el cost ja va ser superior i al voltant de 40 i escaig per cap... I vam sortir tips i contents... Vaja q a mi m'agrada 😄

   Elimina
  2. De fa pocs dies he posat un cercador a la columna dreta.... Però està a:

   http://www.restaurantscat.cat/2016/05/bardeni-caldeni-restaurant.html

   Salutacions!!

   Elimina
  3. De fa pocs dies he posat un cercador a la columna dreta.... Però està a:

   http://www.restaurantscat.cat/2016/05/bardeni-caldeni-restaurant.html

   Salutacions!!

   Elimina