12 de gener de 2014

La Piazzetta. Un italià excel·lent a S. Cugat

La Piazzetta


la-piazzetta-Sant-Cugat


c/ Major 21 (prop Plaça Monestir)


Sant Cugat


T. 932509200


http://www.lapiazzetta.cat/
El dia 2 de gener vam anar al restaurant La Piazzetta, quan portava 3 setmanes de funcionament. L’han obert dos italians – El Salvo i el Giorgio- que no coneixia personalment fins el moment, tot i que el Salvo està casat amb la Mònica Mateu que conec de fa molts anys dels meus temps de docència a Vidal i Barraquer.

Vaig anar una mica amb por de pensar que escriuria en el cas de que no m’agradés. Jo no soc massa de les típiques frases recurrents que utilitzen els professionals a l’estil "bién pero les falta rodaje". Però sortosament tot va anar sobre rodes.

El restaurant que es presenta sense més pretensions que Antipasti, Amanides, Pasta i Pizzes, està situat a pocs metres de la Plaça del Monestir, just a la cruïlla on hi ha el japonès Zuca del que també tinc referència al blog. El local és bonic i molt ben resolt.

Vam demanar d’entrada una parmigiana i un plat de bresaola, pensant en compartir-los. Soc un gran fan de les parmigianes ben fetes a estil casolà i aquesta em va encantar. La parmigiana ha de ser rùstica, com s’ha fet sempre i defugir de models "de disseny" com un que em van servir ara fa poques setmanes en un italià de BCN, en que l’havien convertit en unes rodanxes d’albergínia apilades de manera artística. I lo greu, és que aquest lloc que comento de BCN, fa uns mesos la sabien fer bé!.la-piazzetta-Sant-Cugat

la-piazzetta-Sant-Cugat

Com segons, els dos vam escollir inicialment els fagotti de ricotta i pera (també és un fix que demano sempre que en trobo), però vam pensar que millor canviar un d’ells, per una lasagna i així tastàvem mes coses. Els dos plats de pasta de molt bon nivell.


la-piazzetta-Sant-Cugat

la-piazzetta-Sant-Cugat


La carta de vins és exclusiva de vins italians i pel que vaig veure a preus molt ajustats. Vam demanar un Prossecco Treviso DOC, que va resultar molt agradable. I com postres vam compartir una crema de mascarpone.

Les conclusions que vam treure és que el restaurant funcionava com un rellotge, tot i la seva recent inauguració. Hi havia personal suficient i eficient i els plats estaven molt ben resolts. Vam observar les pizzes que servien a altres taules i tot i que jo no soc gran fan de les pizzes, entraven pels ulls.

Quan a mig servei va venir la Mònica a saludar-nos, em va presentar al Salvo i en un moment em van explicar la filosofia que podeu llegir a la seva web, d’utilitzar matèries primeres de gran qualitat, mantenint els preus a nivell raonable com veureu al ticket que mostro al final. I amb opció pizza, el cost queda molt més reduit.

Vam sortir molt satisfets i la reflexió és que si mantenen el nivell de servei i de matèries primeres, es convertirà en un italià de referència, en la seva categoria en pocs mesos. Mirant el cost de cada plat i el de les pizzes i tenint en compte la qualitat que ofereixen, és un lloc que cal visitar si esteu per Sant Cugat o rodalies.


la-piazzetta-Sant-Cugat

23 comentaris:

 1. Ho apuntem si anem per la zona. Molts cops ens centrem a BCN quan amb un radi de mitja hora pots trobar llocs boníssim i molt més ajustats de preu.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi Sant Cugat en teoria em cau entre Sabadell (on visc) i BCN... El que passa, és que quan ja estas a la C58, ja semblá més còmode anar a BCN. I a més allà és on tinc ambient per quedar... Però com dic ens va agradar i tinc pendent tornar-hi.

   Elimina
 2. Primer de tot Bon Any Ricard
  Jo ara ho tinc fotut per anar als italians a menjar pasta...però els hi recomanaré als meus fills que els hi encanta!!!
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon any també Gemma!

   Pel qui pot menjar pasta, és gaudir segur.... però entenc que no pots tu.... :(

   Una abraçada!

   Elimina
 3. El vaig veure l'altre dia passejant per Sant Cugat i em va cridar l'atenció de veure'l ple i animat. Poc imaginava que tu el publicaries als pocs dies, doncs fora de BCN, poca cosa publiques.
  Caldrà anar-hi!
  Abraçada,
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Si... surto poc del meu eix BCN-Cambrils-Priorat.... :)

   Però al coneixer la Mònica i dir-me que obrien per Facebook, vaig buscar un dia per anar-hi i va ser una agradable sorpresa.

   Abraçada Carles!

   Elimina
 4. Pinta força bé, i a més, a prop de casa. O sigui que no tinc excusa per no anar-hi. Dissabte passat passejant per Sant Cugat, vaig veure (a part d'aquest) altres llocs nous a on ficar el nas en breu.

  Ja t'explicaré.

  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja esperant el teu punt de vista si acabes anant. Com ja dic al post, es tracta de cuina senzilla basada en antipasti, pizza i pasta, però amb gràcia i qualitat.

   Salutacions,

   Elimina
 5. Em cau a prop aquest, el que passa és que vaig molt poc per Sant Cugat. Té bona pinta amb aquesta senzillesa, la veritat. Queda apuntat per a la ocasió en que estigui per SC, i així amplio ventall :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si... la senzillesa dels plats, sumats amb la qualitat, van fer que ens agradés molt.
   Jo tb el tinc relativament a prop, però vaig molt poc per Sant Cugat i a sobre acabo perdut sempre amb el cotxe... :)
   Sort del Tom-Tom que ja el tinc ensenyat a trobar el parquing de la Plaça del Monestir..

   Elimina
 6. hmmmm nyam
  apuntat a la llista de "pendents"!
  aquest em queda a prop de casa, també (relativament)

  Salutacions,
  Àlex

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja em dius que t'ha semblat si hi vas.

   Salut Àlex!!

   Elimina
  2. i tant... ja hi pots comptar!
   :-)

   Elimina
 7. Carles Saez 14 gener de 2014 14:43

  Doncs lamento molt no estar d'acord.
  Al meu entendre, la qualitat és bastant dolenta o per a res semblant a un bon restaurant italià. En la nostra visita del dia 3, hem hagut de demanar un canvi en el primer plat, per no estar ben cuinat.
  El servei (per dir-ho d'alguna manera), ens ha semblat molt poc professional en el moment d'atendre en l'arribada així com en el moment de portar els plats que havíem demanat.
  Preu fora de la realitat, per al tipus de restaurant.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sr anònim "Carles Saez"... :)

   Jo no vaig estar allà el dia 3 i no li puc discutir res del servei d'aquell dia... ni tampoc si "el primer plat" estava ben cuinat (¿?¿?), Quin concepte més relatiu això de "ben cuinat" oi... :).

   Però el tema qualitat de materies primeres i el tema preus, si que li puc discutir, doncs suposo que el dia 3 deu ser el mateix que el dia 2 oi?.

   Vaja... que si vostè troba els preus "fora de la realitat" o es que fa anys que no surt de casa, o és que es limita a anar a bars "Manolo", o que té interessos en alguna "pizzerieta" d'aquests que el risotto , l'escriuen amb dues "s" i una sola "t".M'enten oi el que li vull dir?.

   Apa anònim... "keep calm"... ;)

   Elimina
 8. Casualitat... el dissabte passat vaig anar a dinar. Molta gent, de fet va haver-hi un grup que va estar esperant uns 45 minuts... poques taules amb un ambient acollidor, molt servicials, cosa que s'agraeix si es fa en la justa mesura i no s'agovia al comensal. Els plats senzills, amb bon producte i una cuina que crec és sincera. Vaig demanar com tu la bresaola per compartir i la calzone, haig de dir que la bresaola em va satisfer i que la calzone va superar les expectatives, especialment en dimensions, no vàrem demanar ni postres. La conclusió és que volem tornar i provar altres plats, crec que és una bona aposta fer un restaurant italià que vulgui cuidar tant el producte, que et vulgui fer sentir en familia i amb una rqp molt acceptable.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Robert,

   Totalment d'acord amb el que dius.

   La calzone la vaig veure a la taula del costat a un parell de noies que ja havien agafat dos primers i van agafar dos segons i quasi em va espantar de la mida... La pobre noia de la cazone, no va poder amb ella i em va semblar que els facilitàven caps per emportar...

   I tal com tu dius la RQP bona.

   Elimina
 9. Home Ricard, t'has animat a sortir de Barcelona!!. Aquest me l'apunto ja que té molt bona pinta i sóc molt d'anar a italians. Vaig sovint per Sant Cugat i tenen restaurants bastant interessants.

  Salutacions,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un dia és un dia i vaig anar per la Mònica (co-propietària del lloc).
   Però va valer la pena i tu que vas de feina als migdies, tenen menú interessant crec.

   Salutacions!.

   Elimina
 10. Hola Ricard.
  Avui hem anat a La Piazzetta. Increïblement ara veig que hem demanat els mateixos quatre plats que vosaltres. Ha estat tot molt bo, especialment els fagottini que era una varietat que no coneixiem i ens ha encantat. Producte de primera qualitat. Les pizzes que veiem passar feien molt bona cara. ;)
  Hem begut un Barbaresco que no ens hem acabat i el mateix Giorgio, sense nosaltres demanar-ho, ens ha animat a que ens enduessim l'ampolla. Convidats als cafés i una grappa que, per cert, li ha sorprés que la demanés natural, no freda.
  En resum, molt bé. Repetirem.

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'alegra...!!!.

   Nosaltres ens va agradar, tal com ja vaig comentar.

   És un molt bon lloc i del q surts sense castigar massa l'economia.

   Salutacions,

   Elimina
 11. Si sou un grup algú es pot quedar sense sopar, se faltat al respecte per la cambrera al reclamar per segona vegada el plat despres de quasi dos hores d'espera i tenir soportar la soberbia del propietari i cuiner. Falta de profesionalitat, de tracte, de respecte... Una simple disculpa, una implicacio del propietari a la cuina i apareixer a la taula amb les dos comandes que faltaven era suficient, no la demostracio de males maneres i educació que es va patir.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No tinc cap experiència en temes de grups a restaurants... No vaig mai en "tribu"....:)

   Normalment és un problema per les cuines ... Si jo tingués un restaurant no les acceptaria, tot i que igual després m'arruïnava... Amb lo de faltar al respecte, al ser un tema subjectiu, ves a saber en moltes ocasions si és primer l'ou o la gallina.... Jo per exemple, tinc fama de faltar al respecte a la gent... i jo penso que no... Coses de la subjectivitat...

   Elimina