5 de gener de 2014

Ajumma. Cuina coreana tendència 2014?

 Ajumma


c/ Galió 12 (Plaça Mercadal)


Reus


T. 977 75 62 60 / 609 23 75 06
 


No em bellugo massa per Reus i quan vaig per allà i és hora de dinar, La Giberga em sembla un molt bon lloc. Però l'altre dia ens venia de gust dinar d'una altre manera. I més ara que els "caçadors de tendències", fan el pronostic de que 2014, pot ser l'any de la cuina coreana (de bon rollo Jordi L. si ho llegeiexes eh?).. :).

I em vaig recordar de que un contacte que tinc a Twitter @ganxetpanxo, m'havia recomanat Ajumma, un coreà a Reus, quan es va assabentar de que em bellugava sovint per Cambrils. El restaurant es diu Ajuma i no fa massa ha canviat de lloc, traslladant-se al bell mig de Reus, prop de la Plaça Mercadal.

Es tracta d'un lloc amb poques taules, servit per un coreà, que pel que vaig deduir també estava ajudant a la cuina. Em va sorprendre la seva gran professionalitat i que quedant alguna taula buida, no permetés entrar més gent, doncs "la cuina no tenia més capacitat".

Vam demanar diferents plats: un ramen coreà, uns yakisobas, uns excel·lents Gyotzas de pollastre i verdura (dels millor que he menjat i ho dic com quasi gyotza-hunter) i un assortiment de sushi.











El lloc em va semblar un oasis que destaca entre la quantitat de llocs que s’anuncien com orientals. Els plats molt ben elaborats, donant tota la sensació de que era menjar casolà d’allà, sense caure en masses o occidentalitzacions. I ho dic sense ser cap especialista en menjar coreà.




Quan vam pagar, el propietari em va comentar com disculpant-se, que havia negat l’entrada a varies parelles, per no donar mal servei. Que estaven al restaurant sols, ell i la seva dona i em va dir que costava molt de trobar gent per treballar que conegués la cuina coreana. Em va dir textualment que és relativament fàcil trobar gent que conegui cuina xinesa, japonesa, però que coreana era molt difícil, fet que em va corroborar que feien cuina coreana casolana.

Però vodria fer una reflexió en positiu: cal gestionar millor el tema de disposar de taules lliures i no acceptar més públic. Pot haver-hi gent que no ho entengui i acabi generant descontent, al sentir-se "rebutjats", quan la realitat el que els propietaris pretenen, es donar excel·lent servei.

A destacar especialment dos plats: El ramen que estava fet amb molta cura i diríem que amb amor i els gyotzas que com he dit abans, eren d’una finor espectaculars. També molt bé el variat de sushi, però aquest plat, ja sembla més fàcil d’assolir en més d’un lloc i de nivell.

Una cosa que em va sorprendre (i espantar al mateix temps), va ser trobar-me una TV de plasma presidint la sala i en "on". Però vaig arribar a la conclusió de que donava gràcia al local, doncs estava connectada a un canal estil 3-24, però coreà (!!) i evidentment amb el so en off. Tenia la seva gràcia..!!

També com anècdota, dir que quan vam començar a demanar, just després de que jo digués "ramen i yakisobas", ens va preguntar "i de beguda??". Cosa que em va fer exclamar "epsss... que volem més coses"... :)



En resum, un lloc molt recomanable si esteu per Reus i agraït a @ganxerpanxo per la seva recomanació. El cost total amb 3 cerveses va ser de 43,80€.

31 comentaris:

  1. Molt contenta de veure publicada alguna cosa del Sud !!!!!!
    A mi em va agradar molt, moltíssim i amb el plus de tenir-lo prop...
    Ja sabem que l'oferta a la city (BCN) és molt gran i té moltes opcions i varietats... però aquí trobar això i a més tant cèntric com és... va estar una gran troballa
    Tot i que sé que hi pot haver algun descontent per la gestió de les reserves i ocupació del local, el tracte que vam rebre particularment va ser exquisit
    El menjar... boníssim !!!!
    Amb ganes de repetir !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó i em va agradar com una alterantiva oriental de garanties per la zona. Tampoc està gens lluny de Cambrils i de tant en tan ve de gust.

      El tema de la gestió de reserves, alguna cosa faran imagino, doncs la gent els costa d'entendre que amb taules buides, no acceptin més public i més si anem al public del sector de "yo tengo mis derechos", que a Reus com a quasevol lloc, haberlos los hay... :).

      També amb ganes de repetir... i el ramen coreà fa de fix...

      Elimina
  2. El tema de no acceptar taules per donar millor servei, sembla impossible avui en dia, però diu molt a favor del restaurant. Altre cosa es que el públic ho entengui, però es deu poder disfressar amb uns lletreros de complert a les taules o a la mateixa porta. Amb la sopa ramen aquesta, ja m'has fet venir gana.
    Abraçada!!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles!

      Tu no fallés mai :)
      Penso que ja hi trobaran solució, però més val pecar d'excés de cel, que no pas no poder atendre al públic. Avui mateix he rebut un comentari a Momos, del desconteent generat per una mala gestió de reserves.
      Una abraçada i molt bon 2014!

      Elimina
  3. Prenem nota per quan voltem per Terra Endins!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet jo soc poc de sortir de la meva ruta pel que fa a gastronomia. Però reus està al costat de Cambrils i a Cambrils passo molts caps de setmana. Però sempre és bo tenir referències.

      Elimina
  4. Hola Ricard, jo també conec aquest coreà, esta be per fer un sopar amb amics, a mi també em va cridar l'atenció la tele..... Jajajajja

    Jo et voldria recomanar un restaurant que està prop de Reus a us 20 minuts, a Picamoixons, es diu L'esportell del bou, RQP molt bona, bon producte i bona elaboració, per taula per dos demana les que hi han davant de la cuina, són més acollidores.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Victor,

      Es q amb el tema TV a l'entrar em vaig quedar de pedra... però després li vaig trobar la gràcia.

      Apunto el lloc que em dius, però aquests ja em cau més lluny de Cambrils.

      Salutacions,

      Elimina
  5. Content de que t'hagi agradat la recomanació! Abans estava siutat fora del centre i aquí costa que la gent vagi a sopar a les "afores" (pràcticament tota l'oferta és al centre). Però uns quants agosarats encara ens movem i sempre hi havia gent assídua allà o que venia recomanada. Abans també hi treballava el fill (sospito que ara ja no) i també era curiós que algú amb faccions coreanes et parli en perfecte català. Això de la TV, sort que no vas anar a l'anterior local perquè tenien en bucle videoclips de Pop Coreà amb VOLUM! Al principi feia gràcia, després cansava una mica. Pel que veig han pujat els preus, cosa esperada pel trasllat a un local cèntric. Egoistament sap greu perquè era el nostre lloc "alternatiu" però s'entén que vulguin accedir a més públic :). El tema gestió de comensals comparteixo totalment el que dius però la meva opinió és que haurien de trobar la manera de poder atendre a tota la capacitat del seu local, d'altra banda pot generar incomprensió per part de la gent i que perdin clients així com els potencials ingressos d'aquests. És un punt delicat que haurien d'haver solucionat abans d'obrir, ja que la gent se n'assabenta d'aquestes coses molt ràpid!

    Salutacions!

    GanxetPantxo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord Ganxet-Panxo,

      Avui en dia portar un restaurant requereix de molta ma esquerra. I en ocasions el que es diu per les xarxes socials, pot influir més que la própia qualitat del lloc.

      A BCN, tenim un munt de llocs que són mediocritat total, però que pagant promoció, apareixen com llocs "no va más". I com la gent tampoc està massa preparada gastronomicament, acaban ballant el ball del que diuen aquests "mentors" mercenaris.. Hi han quotes de tot tipus.. a partir de 300€/mes... 1000€/mes i pujant... Tot depen de lo que el "mentor", estigui ben relacionat...

      Però pot passar al revés... que un lloc amb bona cuina i bon producte, espatlli això generant descontents que comencin a correr per les xarxes. I també a BCN, conec algun cas d'aquests.

      En fi, esprem que puguin solucionar el problema generat per la incomprensió del client que vol anar i no hi ha lloc. Jo ho destjo de veritat, doncs la seva cuina em va agradar molt.

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Però els plats no són gaire coreans no? Mirant la carta el 90% dels plats són tirant més a japonesos.

      Té bona pinta però.

      Xavi

      Elimina
    3. Un apunt. Ajumma en català seria maruja o senyora i són tota una institució a Korea.

      Elimina
    4. No et sé respondre Xavi doncs no tinc gens d'experiència amb el tema cuina coreana. Igual són cuines semblantes, però no sé més. Però temes com els farcellets i les sopes, els fan per tota la zona crec. La veritat ens que ens va agradar.

      I això que dius del nom, ho vaig llegir en algun lloc. Igual al facebook d'ells o no sé on.

      Salutacions!!

      Elimina
  6. Realment per les fotos fa molt bona fila. L'anoto juntament amb la Giberga del que ja he sentit parlar (o més aviat, llegir) força bé. No tinc prevista cap sortida per Reus, però mai se sap...

    Respecte al tema de no admetre més comensals per oferir un millor servei als que estan menjant en aquell moment, em sembla un punt a favor, sempre que sàpiguen transmetre el motiu. Lo de la TV en marxa, encara que estigui sense volum, un punt en contra (però he de dir que soc molt poc tolerant en aquest aspecte). Només hi ha una cosa pitjor que un restaurant amb televisió: un restaurant amb televisió retransmeten un partit de futbol...

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que un restaurant amb TV+futbol ja és lo pitjor de lo pitjor...:)

      Aquí si em negaria entrar.

      Salutacions!

      Elimina
  7. Gràcies per la menció, Ricard! Molt lluny de molestar-me!

    Abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja imaginava que no et molestaries, però ja vaig una mica amb peus de plom.

      Quan no vull molestar i resulta que molesto, em sap molt de greu. I darrerament m'ha passat algun cop. Altre cosa és quan ja vull molestar, que després ja m'agrada... :)

      Abraçada!!!.

      Elimina
    2. Ricard, si us plau, que hi ha confiança!

      A més, tots dos patim d'alopècia i això uneix molt :-D

      Elimina
    3. No si.. en principi estic d'acord amb que estem units... Però no fa massa, referenciant a algú que també "gaudia" d'alopècia, no s'ho va agafar bé del tot...;) I un escarmenta...

      Clar que ni mai haviem compartit taula i riure, tal com tu i jo hem fet i vaig veure que era al·lergic a l'expresió "so excited"....;)

      Aisss... com sempre posant-me en lios... (però és que m'agrada i tu saps que no hi ha mala intenció).

      Més abraçades!

      Elimina
  8. Jo de coreans no en se gaire, de videos amb coreanes jalant a casa seva sí. que es veu que és moda. Però es clar, la teva recomanació és molt millor que aquests videos que comento XDDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lloc ens va agradar prou Oscar... No puc assegurar que sigui coreà autèntic, tot i que el Ramen, posaria la ma al foc. Era molt elaborat i em va encantar... En tot cas vam gaaudir que a que que anavem... I els vídeos aquests no els he vist mai, però ja imagino... :)

      Elimina
    2. hehehe, ja et passo privadament el link, no pas perque sigui per a adults sino per no fer un clar spam XDDDD

      Elimina
    3. Tampoc en el teu cas ho veuria com spam, doncs prou que ens comuniquem. Hi ha qui si fa spam, però en el teu cas no ho veuria així. ja espero el link privée.. :)

      Elimina
  9. Bona nit, Ricard,
    Sembla un bon lloc. -cèntric-
    Dels plats que presentes en les fotos em quedaria amb el del mig el que semblen fideus i una mica de sushi.
    M'agrada la cuina coreana el poquet que conec, el que vaig aprendre i veure en un curs del que et deixo l'enllaç veuràs el mapa i un vídeo.
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/08/sensacions-al-plat-especies-i-plantes.html
    A veure que et sembla.
    Fins aviat,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Grràcies,

      Em miraré l'enllaç el cap de setmana.

      Salutacions,

      Elimina
    2. ok, Vaig pensar que t'agradaria veure'l. Bon cap de setmana!
      pd: que són les pastes amb una espiral infinit de color rosa del primer plat?

      Elimina
    3. Ara ho he pogut mirar i es molt interessant. És un post que serverix com base de consulta, per tot aquest món llunyà per nosaltres.

      No vaig esbrinar el perquè de la pasta amb l'espiral. Però dedueixo que és simplement un recurs decoratiu, tot i que molt discutible al nostre gust occidental.. :)

      El ramen, que no deixa de ser un plat de la famila de les "escudelles", estava molt elaborat i amb detalls impossibles de mostrar a la foto. Per això vaig deduir que era cuina casolana. Per mi va ser el plat preferit d'allà.

      Bon cap de setmana!

      Elimina
  10. Aprofitant que el tinc a prop no deixaré de visitar-lo. Les gyotzas em tornen boja i si dius que són de qualitat... Gràcies per la ressenya!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De les millors que he menjat.... i és una plat que demano sempre.
      Eren molt delicades i fines....

      Salut!!

      Elimina
  11. Hola,

    En primer lloc felicitar-te pel teu Blog, ja fa un parell o tres de mesos que el vaig descobrir i la veritat es que m'agrada molt.

    Respecte aquest restaurant, doncs té molt bona pinta, pero com a fanàtic del menjar coreà i repetint el que t'han escrit més amunt, poca cosa té de coreana la carta que has fotografiat. Si em permets, et recomano un molt bon restaurant coreà situat al barri de Gràcia a Barcelona (potser ja el coneixes). Es diu Sankil i allà si que pots tastar plats que et podrien servir al mateix Seul (a molt bon preu per cert).

    Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Albert i dobles...

      I dic dobles, per agraïr les teves paraules de que t'agrada el meu blog i també per la recomanació que apunto i de fet esperava que algú en fes. Pensa que molts cops i gràcies als comentaris, descobreixo llocs nous.

      Salutacions!

      Elimina