26 de febrer de 2014

La Despensa de Laforja. Interessant i curiós

La Despensa de Laforja




Laforja, 80 (Muntaner-Aribau)


T. 932 09 91 99


http://www.ladespensadelaforja.com/


 

Avui el context de restaurant varia del tot. Parlaré de La Despensa de Laforja un lloc ben curiós a BCN. La veritat és que mai havia sentit a parlar d’aquest lloc, fins que un dia la Bet Florensa, me’l va recomanar. El tenia anotat de fa mesos, però fins ara no he tingut oportunitat d’anar-hi, ja que vaig quedar per dinar, precisament per aquella zona.

Es com una botiga, que exerceix de restaurant els  migdies i que l’oferta gira al voltant del menú, tot i que tenen carta. Entenc que el local a part de servis dinars, la seva funció principal, és la de servir càterings i encàrrecs de cert nivell. També plats per emportar.

El local és bonic, amb un públic que donava la sensació de ser clients de tota la vida, una mica com si tothom fos conegut de la casa, però tampoc donant sensació de massa proximitat.

El menú que oferien aquell dia, era el que podeu veure a la imatge, així com el seu preu:





Com primers vam triar el pastís d‘escorporà i unes mongetes amb foie, pinyons i vinagreta de tòfona.






I com segons, ens vam decidir per l’estofat de vedella. Un estofat clàssic d’aquells que semblen haver passat de moda i que en canvi sempre venen de gust..




Els postres, vam coincidir de nou amb el iogurt grec amb cereals i fruits secs.


Un cop dinats, pagat el compte i ja a punt de marxar (les respectives feines ens esperaven), em va sorprendre l’encarregat (que crec era també el propietari) amb un "ja marxen?"... No sé... em va estranyar que a partir d’un menú i en un lloc ple, em vinguessin a dir que "com es que marxàvem tants aviat?" . I encara va insistir "ni un altre cafè?", que vaig entendre era invitació, doncs ja havíem pagat.

Res... és un detall, però em va corroborar, que tot el conjunt, la manera del tracte i el mateix menjar, era com una mena de viatge al passat i dit en positiu. És difícil d’explicar, però un lloc realment singular. Si teniu oportunitat de dinar per la zona, aneu i us sorprendrà.

23 comentaris:

  1. Jo tampoc el coneixia aquest. Sembla un lloc interessant a tenir en compte fora de modes y focus mediatics.

    Saps si també obren per les nits o només fan horari de botiga?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel que sé, només obren de dia... Molts esmorzars, berenars i els dinars.

      Crec que obren de vespre, sota reserva de grup.

      Salut!!

      Elimina
  2. Aquest no em sona ni de nom. He mirat el video de la web i sembla que tenen bones intencions.
    Seria curiós fer un inventari de llocs amb menús interessants a Barcelona, que segur descobriríem moltes "Despenses" d'aquestes, en llocs que ni ens hem fixat mai.
    I sort que no et vas deixar convidar a segon cafè, ja que els teus perseguidors anònims, et masacrarien.
    No entenc com els dones tant de peixet.

    Abraçada
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      No sé si has vist que darrerament em carrego bastants comentaris anònims. Tinc l'esperança de que tots ells siguin del mateix desequilibrat i ho dic en el sentit de pensar que no hi hagin tants desequilibrats... :).

      Tanta virulència em fa pensar una mica en la teoria del iceberg... que jo denuncio la part visible, però que hi ha molta part invisible. No és normal que el que va entrar "so excited" i signant (cosa que agraeixo), no entri en raons i a com mostra de despreci, ell i els seus #llepapeus em deixin de seguir de manera massiva a twitter... Alguna cosa hi ha que no m'assaben-to...

      Abraçada i com pots veure faig cas als teus consells.

      Elimina
  3. Jo el coneixia com empresa de càterings...No sabia que feien menjars, i la veritat es que els plats pinten molt be! Però els meus pastisseta vermells segur que estan mes bons que aquestes postres...jajaja
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. glupsss..els pastissets vermells..... :)

      Jo la veritat és que no els coneixia de res... Però una de les coses positives del meu blog, són les recomanacions que rebo, ja siguin en públic o en privat..

      Elimina
  4. No ho haviem sentit mai aquest tampoc. Sembla prou correcte, sobre tot, mirant el preu del menú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, la veritat és que si.

      A més el lloc em va bé per temes de dinars que tinc de tant en tant, just per la zona.

      Salutacions,

      Elimina
  5. Hola Ricard!

    M'alegro que us agradés el lloc. Són bona gent!
    Efectivament als vespres només obren per grups i amb reserva. Els plats per emportar també són molt bons, res a veure amb la qualitat d'altres llocs.

    No se com dir-ho però tot i ser plats tradicionals, el lloc tampoc està passat de moda. Tot i que la clientela és molt de tota la vida, també s'hi apropen alguns curiosos a xafardejar els productes de la botiga. Els migdies sempre està ple, bona senyal!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més tenen molts encàrrecs. Ens va tocar la taula del fons i sense voler vaig escoltar un parell d'encàrrecs d'aquells que dius "ostres!".

      I el local està ben resolt. Tornarem!!.

      Elimina
  6. Està força bé la formula aquesta de xarcuteria degustació. Últimament he estat a un parell i ho vaig trobar un encert. A més, si tenen bon genero, sempre te'l pots comprar quan acabes de dinar per endur a casa.

    Per cert... Quin post més tranquil. Vols dir que no t'avorriràs aquesta setmana? ;)

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)

      Però en general, els meus posts són tranquils... Si fem un balanç de cada 5 podría dir que un és negatiu. El que passa és que quan parlo de Pork, afloren tots els que em tenen ganes (i ja venen escaldats del post dels 600.000) i quan parlo de Pla de la Garsa, Teresa Carles, Bar Ramon, Bardeni, llavors tranquilitat total...

      Salutacions!

      Elimina
  7. A banda del menú, hi tenen carta? He mirat el lloc web però no he trobat res al respecte.

    Que tal l'oferta de vins?

    Salutacions

    Joel

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vaig mirar per sobre i no puc dir massa cosa.... Vins si que van servits, doncs és botiga també i de nivell...

      Però ja vam entrar amb mentalitat menú i no massa temps.

      Salutacions,

      Elimina
  8. Possiblement l'amo o l'encarregat va donar-se'n compte que calia quedar bé. No s'ha d'excloure. Potser es va pensar que eres de la Michelin. Igual i sense saber-ho dones més pistes que el què ets pots pensar.

    Aquest establiment té bona pinta. L'estrenarem a la primera ocasió.

    No t'ho prenguis malament. Encara que és la primera vegada que hi poso comentari, fa temps que et segueixo, encara no ets de l'estil que m'agrada per aquest tipus de cosa divulgativa. Tothom figura que hi enten molt i molt de tot i l'atreviment és, al meu entendre, resulta excessiu.

    Respecte als anònims i a les polèmiques, em dóna la impressió de que sovint els utilitzes per lluir-te en les respostes i es podria pensar que tens algún col·lega o col·legues que et donen joc estant-ne d'acord i amb guió predeterminat. També tindria mèrit, no et pensis. La vida és com un pal de galliner, com va dir en Jordi Pujol quan els fills li van començar a fer llufa estropellant-li la beatificació.

    De qualsevol forma a mi m'agrada entrar a la teva pàgina quan se m'ocorre. Va bé.

    Enric Baselga M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No crec que aquell home, estigui massa preocupat pels comentaris... Pel que he esbrinat, té bona fama al barri i sempre està prou ple... No el vaig veure massa d'Internet ni de xarxes...:). Però mal se sap...

      Pel que dius de les polèmiques, si que en ocasions ho posen tan a "huevo", que sembla guionat i tot... Masses llums no tenen, doncs en lloc de raonar, van d'una acusació a l'altre, com si fossin polítics de baix nivell... I tampoc entenc perquè els emprenyats, (que signen), estan tan emprenyats... A no ser que mostrin l'emprenyament signant, després de rebre clatellada quan van d'anònims...(que ja seria ser burro).

      En fi... misteris de l'anonimat... Torna per aquí eh?

      Elimina
  9. Metàfora oximorònica. No hi han polítics de baix nivell. El nivell ja pressupont una categoria inassolible.

    E.B.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha... vaig a estar a punt de posar aquesta obvietat entre (...), just després "polítics de baix nivell"

      Salut!!

      Elimina
  10. Hi he anat algun cop a dinar i m'agrada molt!!!

    ResponElimina
  11. Respostes
    1. A mi el que em va fer més gràcia va ser l'ambient en general... Una mica com si fos un viatge retrospectiu. I no ho dic pas pel local, que és ben modern i agradable...

      I si.... tens raó. M'agrada #provocar.... i a més "piquen".... :)

      Elimina
  12. Aquesta persona es així, molt amable......treballava a Semón i suposo que tenia un carrec important.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I pel que he llegit darrerament, han tornat a ressuscitar el Sémon no?. Així ho vaig entendre...

      Salut!!

      Elimina