23 de febrer de 2014

Pork.... Boig per tu (...i per fer caixa)


Pork. Boig per tu
Pork-Boig-per-tu




Consolat del Mar 15

(Darrere de la Llotja de Mar)

T. 932 956 636

http://www.porkboigpertu.com/


Portava bona ratxa i no volia espatllar-la, però de tant en tant, m’agrada provar alguna de les novetats com pot ser Porks boig per tu. Reitero el que sempre dic: vaig amb dubtes a aquests llocs, però també amb desig de que m’agradin i sortir amb bones vibracions. Per horaris de feina, actualment puc sortir poc de vespres, com per cercar d'entrada el fracàs.

Comencem per lo positiu: El local és bonic i ben resolt. Molt curioses les bombetes que pengen donant sensació d’antigues, tot i que no sé pas si són una mesura anti-bloggers (amb IPhone i discrets) doncs les fotos han quedat fatal.

I el servei?... Diríem que ben format, atent i certament eficaç, però amb un sistema de fer (suposo que imposat per la direcció), que em porta records d’una escena de la Memòria dels Cargols (fa anys mirava la TV) en que quan arribaven els de ciutat, modificaven el seu aspecte i escenificaven que eren de camp... I una altre sensació que em va donar, és que actuaven com mestretes (que no és el mateix que mestres!) amb tècniques extretes de manual "Com entusiasmar" la quitxalla", que en aquest cas, som els clients. No sé perquè em va venir al cap la famosa cançó infantil "Anem a la muntanya".... de veritat que és adequada al lloc i la escenificació... ;)




Entenc que si un va allà amb ganes d’escoltar les historietes, pot arribar-li a fer-li gràcia. Tot deu ser qüestió de mentalitzar-se i posar-se en escena. Però jo soc dels que ens agrada agafar la carta i fer-me la tria. Puc arribar a deixar-me aconsellar en llocs de confiança, però no em van les escenificacions... al contrari... em posen de mal rotllo...

I menys quan amb l’entusiasme i bon rollo, veus que et volen portar per camins de maximitzar despeses. Vaig estar escoltant les mateixes frases, en cada taula, amb la variació de que si eren colla els explicaven la historieta del cap de porc per encàrrec (a 40€) i em va fer riure veure la cara fàstic que posaven unes noietes, en una taula propera quan els parlaven del cap de porc.

I ara penseu "i el menjar??". Doncs no sé massa que dir... Entre que la carta és (expressament) críptica, amb el rollo de que moltes coses van a pes (per cert... ningú em van demanar quin pes en volia) i tampoc em donava la gana seguir el rollo "a la muntanyaaaa!!!", vaig acabar demanant pensant que em portaven dues coses i va arribar això (de nou disculpes per la llum).



Pork-Boig-per-tu


Una safata amb l'olleta de mongetes de ganxet i el tros de carn que era cap de llom (això vaig demanar), fet al forn, amb tant gust de sobrassada, que tot i ser "dels Casals",  li treia la gràcia que pogués tenir el cap de llom. La primera queixalada, dius "està bo"... xo a mida que avances, només notes sobrassada al forn.. :(

La Marta va demanar un brou (estava engripada!) ... i li va fer gràcia el camaiot, que no deixa de ser -tot i el pedigree que li dona l'origen mallorquí- una variant de botifarra negra, que li van servir sobre una llesca de pa.


Pork-Boig-per-tu


Pork-Boig-per-tu

Ja amb poques ganes de demanar res més i per no dir que havia demanat plat únic vam compartir la coca de llardons, que ja veieu les dimensions (el plat és de postres!). Tampoc la coca de llardons, tenia cap gràcia especial i ho dic perquè en teoria es tracta d'un temple del "pork" i tenia l'esperançaa de que la coca de llardons, seria diferent..


Pork-Boig-per-tu


Amb el tema vins, la idea és col·locar xampany, amb l’excusa (paraula d’Oriol Rovira.. us lloem senyor) de que són ideals per desengreixar. Vam observar amb sorpresa que havien "corregit" la carta de vins negres, oferint més vins d’aquí i vam triar el Montsant Wiss.. però als pocs segons ja arriben tots apurats de que no el tenien (em passa amb massa freqüència això) i vam optar pel conegut Gotes del Priorat a 26€ (a preu doble que en botiga)... Ara entenc l’afició a convèncer a la gent de les propietats del xampany com desengreixant, doncs el guany deu ser proporcional al preu.



Pork-Boig-per-tu
En GROC la carta ACTUAL... en BLANC, la de GENER... Han millorat.!!. Els vins negres catalans han augmentat un 300%...!!. Ara ja en tenen 3... o quasi 3

Tot això va sortir per 65€ i tenint en compte que a penes vam sopar... Aquests rotllos em treuen la gana i ho dic seriosament. Però si et deixes portar (no dic anar!), pots sortir perjudicat de cartera. Altre cosa és sapiguer que no pagues i després et deus dir ... "que vagin explicant... i que vagin portant". La RQP, dolenta... clar i català.

(Avís per navegants i salva patries: malgrat les meves bromes, tinc respecte total per la família Rovira, allà a Sagàs... Que no mos confonguéssim..!!).

Pork-Boig-per-tu

Com resum de sensacions, una frase de la Marta i una captura posterior del seu Facebook...

Frase: Sou ben rars a la capital... L’ham (*) us el poseu vosaltres mateixos.


Pork-Boig-per-tu

(*) Anzuelo (per a els trolls anònims castellans)


Un apunt posterior a la publicació. Em sorpren realment que ningú amb nom i cognom, sigui capaç de defensar de manera raonada aquest lloc. Ni aquells que l'han alabat sense cap mena de pudor en els seus escrits... Això em fa pensar que encara m'he quedat curt en la crítica i més ara que per casualitat he llegit aquest post, d'un blog que desconeixia (i que també va ser víctima dels "anònims"). Interessant de llegir:

http://pasionporlavidaconchy.blogspot.com.es/2013/12/217-critica-restaurante-pork-boig-per-tu.html


72 comentaris:

  1. Justament vaig anar-hi ahir a sopar i no puc estar més d'acord amb la teva crítica. No dic que el mejar no sigui bo, que ho és, però també és un atracament en tota regla. Preus inflats a més no poder i que a sobre et cobrin 1€ per un tomàquet que tu mateix t'has de sucar ja és el colmo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha... Lo del tomàquet té delicte... No he pensat a comentar-ho, però hi la prova a la foto del compte...

      Però més que l'euro del tomàquet, emprenya la historieta del servei que ja et va marejant amb "quin pa vols?".. I quan has triat o has deixat la tria en les seves mans, et diu "anem a la muntanya?"... aisss... sorry... volia dir "amb una mica de tomàquet?"... I et trobes l'euro del tomàquet...

      Però aquests detalls, als post-publi, no es comenten i com babaus, parlen de les bondats del porc... Però el porc és porc eh?... i ja sabem quan costa, tot i ser criat a Sagàs (o no...).

      Salut!!

      Elimina
  2. Quan he vist que publicaves aquest, ja m'he dit que alguna passaria. I abans de comentar he volgut comparar el teu escrit amb algun altre que he trobat per la web. I pel que he deduit, son publi-reportatges, tal com ja dius al comentari d'abans. I és que en un que he llegit, ja diu explicitament que anava convidad per la empresa del restaurant". Però que és això?. Els truquen i els diuen "vinga, que us donarem coses a menjar i a canvi escriviu"?.

    Abraçada i no canviis eh?.
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Carles, més o menys així funciona, amb la diferència de que són més elegants i et diuen que no estas obligat a escriure... Però si no escriuen, ja no els tornen a cridar i s'acaba la (seva) bicoca. I de fet jo actualement, només rebo "invitacions" d'agències "despistades"... Les de sempre ja saben que ni vaig.

      Però si, que hi ha un intercaanvi "implícit"... i el que es mou (o no es mou bé)... no sale a la foto... :)

      Una abraçada i no pateixis que no canviaré i menys després dels "indignats" que passen i deixen subnormalitats al post dels 600.000... Faig pupa amb aquestes coses... i m'agrada... ;)

      Elimina
  3. Aixi que el ressentiment ve de q tu també anaves a menjar gratis amb els de Sagardi, que t'hi han vist, i quan van decidir que només tornessin a menjar gratis els que en parlaven vas decidir muntar la teva guerra virtual?

    Deu estar be aixo de menjar gratis. Als vins tb passa prou, conviden a cates verticals. D'aquests, no se si et toca més de prop, no n'has dit gran cosa

    A. A.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap resentiment.. fins i tot vaig fer un post fa pocs mesos i en positiu de l'altre local obert amb Sagàs. I també és cert el que dius... em van convidar fa bastant de temps, a una xerrada de presentació de carns, que en realitat van ser 5 minuts d'explicació (el ponent anava d'alcohol com una esponja) i van servir després una demostració de les seves carns...

      I com també molt bé dius, no vaig escriure res del tema... Tens tota la raó.

      Elimina
    2. Ostres m'has esborrat el comentari següent on preguntava que pensaves de http://ramonroset.blogspot.com.es/2013/11/tast-vertical-de-loctubre-de-setzevins.html convidar a coses molt cares i després parlar-ne i no dir q tan convidat

      Elimina
    3. No l'he esborrat... Segurament degut a maniobres teves d'enmascarar IP, ha anat directament a spam. Ara si que s'ha publicat. En tot cas aquest blog que enllaces, no és meu ni conec aquest celler. Però si comencem a fer llista de posts publicats a canvi de convidada, necessitem molt d'espai.

      Bé... si tens alguna cosa més a dir de Pork, benvingut... Si tens alguna acusació més cap a mi i que sigui certa, estic obert. Però atacar a terceres persones al meu blog, només m'ho permeto a mi... Per tant al proper comentari anònim o de la triple A (aisss... volia dir doble A), en aquesta línia, passa a la brossa directament.

      Elimina
  4. Aisssss !!!! Abans que res, hauria de demanar el Copyrigth, però seré generosa..va!!! (gràcies per la publi/face)
    Vist des de comarques, la veritat em resulta tant o més difícil entendre que preten aquest projecte com que hi va a fer la gent allà....
    Sortosament el nuvol que portava en forma de febre griposa, va atenuar el que hi vaig veure...i renoi, segur que no m'hi tornen a veure...cada cop que parla la cambrera.... clin, clin, clin...els ulls van fent $$$$$$, i no cal ser molt perspicaç per a notar-ho, eh???
    Pobre porc !!!!! si ho veiés se'n tornava a l'escorxador....
    Racions minimalistes, d'un concepte minimalitzat.... pobre porc !!! amb lo que dóna de per si....
    El dubte que em queda... és que una carta que treu fum de preu, i tant curta de continguts... pugui omplir així un local... que de gent prou que n'havia....
    Potser si que a alguns kamakus, els va el rotllo... anem a la muntanya que ens enredin una estona..
    Ahh... el "caldo" puafffffff..

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada la d'aptació de "anem a la muntanya", amb la variant "que ens enredin una estona".

      La veritat és que va ser llençar el vespre, anar allà.... Però si no vaig mai a cap d'aquests, tampoc puc opinar...

      Elimina
  5. I a mi que em feia gràcia... Quan vaig començar a llegir posts del lloc, em va semblar com a mínim curiós que algú pogués oferir un menú basat en el porc com ingredient principal. I si a més tenien uns xampanys bons i econòmics (o al menys això és el que deien en algun d'aquests posts) per acompanyar els plats, doncs ja es podria considerar una cosa diferent...

    Però després de llegir el teu post moltes ganes d'anar no m'has fet agafar... i ja sé que per opinar primer s'ha de provar i així ho intento fer, però m'ho miraré amb uns altres ulls. Ara, que lo de la "cachola" (desconec si té traducció al català) continua fent-me molta gràcia i no tinc ni idea d'altres llocs a on la preparin. Algun suggeriment??

    Lo del euro per tomàquet, m'ha semblat surrealista...

    Pel que fa a la cuina, he estat un cop a Els Casals, i t'he de dir que és dels restaurants que més ganes tinc de tornar, ja que el recordo com un dels dinars que més m'han fet gaudir. Espero que al menys en aquest aspecte tinguin quelcom a veure.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,

      Estic segur de que el tema Casals i el tema Porks, no tenen més a veure que el cedir el nom i fer una mica de calaix. Com he dit al post, tot el meu respecte per Sagàs allà en els seus origens.

      Lo del cap de porc, no tinc ni idea d'altres llocs. Si un dia hi vas, ja m'ho explicaràs, que jo no torno... :)

      La veritat és que vaig sortir amb mal gust de boca... i no pel preu (ni l'euro del tomàquet que ni em vaig adonar fins llegir el primer comentari... mai miro amb detall les sumes).

      Vaig sortir emprenyat per l'actitut... per la comèdia o escenificació... i tb per haver menjar mediocre... Un cap de llom, és un cap de llom...

      Salutacions,

      Elimina
  6. Bon dia,

    He mirat per veure la teva resposta al comentari d'ahir i em trobo de nou amb un anònim (o l'anònim), atacant per aquí. Ja saps la meva opinió que he manifestat en més d'una ocasió. Donar canxa a aquests ressentits, penso que t'espatlla el blog i en el fons pretenen això.

    Jo saps que entro com anònim per tema comoditat, però aquests comentaris de covards ressentits acaben cansant. Ens coneixem i sé que en el fons t'agrada donar-lis pals, però acaben enrarint la filosofia del blog. Ja saps el meu consell que t'he donat en més d'una ocasió. Directament a la brossa, tota aquesta gent.

    Una abraçada!!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Tens tota la raó.... Em coneixes bé i d'anys i saps que em va la marxa... però entenc que això acaba fent mal als ulls i pot donar aire "barriobajero", com ha passat al post dels 600.000. Reconec la meva errada, donant canxa als anònims, que en el fons pretenen desprestigiar...

      I t'agraeixo el consell
      Una abraçada!

      Elimina
  7. Bona tarda a tothom,

    M'agradaria que l'anònim que fa al·lusió a un post del meu blog en el que escric sobre el tast vertical del vi Octubre del celler Setzevins d'Espolla s'expliqués una mica més sobre el que vol dir.
    Ho pot manifestar aquí (que no crec que sigui el lloc) o bé en el mateix post que fa referencia.
    T'espero Sr. Anònim!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són coses de la misèria Ramón... Sempre s'aprenen coses de la vida i aquests dies he après bastant de la misèria humana. A tu t'han esmentat, suposo que per "culpa" de que ets amic meu..

      Es ben curiós la ràbia que ha aixecat el meu post dels 600.000... Després de tot el debat, gent que em deixen de seguir per twitter... fins i tot el que donava la cara, m'ha bloquejat...!!.

      L'únic de positiu, és veure lo amargats que estan aquesta gent, per arribar a aquest nivell de ràbia (o indignació). Mai ni tu ni jo en les nostres converses, hem arribat a manifestar indignació per aquesta colla ... Riem d'ells, riem de les parides del blogger antisistema & friends... però mai cap amargor...

      Suposo que deu ser un tema de formació... I a veure si l'anòmim passa pel teu blog...

      Elimina
    2. Quien siembra vientos recoge tempestades.

      Elimina
    3. Ves ara que deu voler dir, l'anònim castellanet.....

      Perquè si aquestes són les tempestes q m'arriben.... Ja en poden anar venint...

      Elimina
  8. Hola Ricard,

    i què esperes d´un lloc fashion com aquest? Presa de pèl. A mi em va passar amb el dels entrepans (Sagàs), un cop i no més. Seria millor que es quedessin allà dalt a fer el que saben fer, que ho fan molt bé.
    Salutacions,

    Carlos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carlos,

      En canvi en el dels entrepans, no vaig sortir decepcionat... El vaig trobar més "normal". I mira que quan van obrir vaig arribar a fer conya del nom "Pagesos & Cuiners"... i de les parides que escrivien els que hi anaven i es posaven "so exciteds"...

      Però un dia del passat aquest darrer estiu, vam entrar i res a dir... al contrari... vam menjar prou bé.

      Tinc la teoria de que quan comencen, intenten la parida de la parida (pork & xampany), però quan veuen que no poden enredar a més gent, com que pertany a Sagardi i suposo que tenen bon cap de marqueting, els deu dir..."apa nois... ja heu jugat prou.. anem a fer coses normals"

      Salutacions,

      Elimina
  9. Totalment d'acord amb el teu post. Nosaltres vam patir un atracament en tota regla, amb cap de porc inclos, 90 € persona i controlant els vins. No tornarem mai mes, es clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Joel,

      Encara vaig sortir prou ben parat... En el vostre cas, 90€ per persona, em sembla una bestiesa i el cap de pork, tot i el marqueting que hi fan, és un producte low-cost.

      Quina barra!!!... és l'únic que em pasa pel cap.

      Salutacions,

      Elimina
  10. No coneixem aquest lloc, però crec, després de veure el teu post i les opinions d'altres que segurament no el coneixerem de moment... Amb la quantitat de restaurants que tenim a la llista, no crec que ens quedem sense. I més amb aquests preus!!.
    Respecte a la resta de comentaris de convidades/no convidades em costa una mica entendre la polèmica. És a dir, no trobo que sigui dolent anar convidat, és una forma de promocionar el teu local, els temps canvien!! i si abans feies una bustiada, potser ara cal convidar gent que després publiqui la seva experiència. Una altra cosa és que l'opinió sobre el menjar no fòs real. Suposo que alguns que critiquen aquestes convidades ho fan perquè es qüestionen si se és més o menys objectiu, però en un blog d'opinió qui ho és?. Per definició, ningú. Pot ser hi ha qui no acepten les convidades, però segur que la seva "objectivitat" es veu influènciada per altres coses: si coneix al cambrer, si li cau millor o pitjor, si algun cop li s'han quedat seguint la festa després de tancar portes...Crec que tot, ben portat, és compatible i al final, el que mana és el criteri de la persona que escriu, independentment que pagui o no. Si t'agrada, el segueixes, sino, doncs no. Ningú obliga a ningú i cadascú pot fer el que vulgui respecte a acceptar invitacions, però s'ha de respectar no?? Si et serveix de referència, com hagi arribat al lloc, és el de menys. Pot ser nosaltres opinem sobre un restaurant i no coincideix amb l'opinió de la resta, i pot ser ens hen deixat una bona pasta, però si a nosaltres ens ha agradat, qui és ningú per discutir-ho?
    Bé, Ricard, que t'estic col.lapsant el blog!!. Fes el que vulguis i no has de donar explicacions a ningú!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,

      Són maneres de veure-ho. I és un tema de difíl debat i també de criteri personal... T'ho resumiré en dos punts..

      1.- No em fio de la gent que van sempre (o quasi) de convidats i sempre ho troben tot bé. L'argument de que "si no agrada, no publiquen", és molt bonic... però és evident que si van de convidats i no publiquen, s'acaba ben aviat la convidada. I si van de convidats i critiquen... ja "ni te cuento"... :)

      2.- Fins i tot si l'anterior punt "falla", el fet de que et convidin i et preparin la convidada, fa que el restaurant et serveixin el que volen i segurement més cuidat que si anessis de sorpresa i anònim. Vaja.. amb un exemple tonto. Segur que si sé que veniu a casa a sopar, aquell dia cuidaré més el producte i les elboracions, que els dies de cada dia..

      Però així és com ho veig i segur que altres ho veuen diferent (o els interessa veure-ho diferent). Qua cada un segueixi el seu criteri, però que ens quedi també la llibertat per opinar...

      Elimina
    2. Segons el teu raonament, els que van de convidats els hi surt ben rodona la jugada. No paguen i, a més, mengen millor que la resta; és normal que quan publiquin estiguin ben contents. És la felicitat absoluta pel “foodie” i no hi veig res criticable; més aviat és envejable.

      Elimina
    3. Estem d'acord, cadascú té la seva visió i totes són vàlides, però davant de tot, la llibertat i el respecte de l'opinió!

      Elimina
    4. Es evident que està genial, pero a mi com a lector, quan vegi 3 opinions de restaurants positives y després son estandards, aquest blogger perd la confiança. Jo entenc que els bloggers ho facin, però que pensin que és normal que un tio que s'ho paga ell i fa un mystery shopping del restaurant, tingui més lectors i més fidels, és una questió basica. Jo em fio del Ricard pq coincideixo plenament quan vaig a un restaurant. No hi ha cap que hagi posat com molt positiu i no m'hagi agradat. Gracies a ell he provat alguns dels meus preferits. Algun que ha calificat destandard o fluixet i ja havia anat i coincideixo plenament... Si a tu et conviden et fan un menjar de luxe i despres el que fan dia a dia es una merda... et decepciones amb el restaurant i amb el blogger!

      Elimina
    5. Hola Jalasupi,

      Ho descrius perfectament i sembla impossible que es discuteixin obvietats com aquestes... Que a molts no"els va bé" que es parli d'aquests temes?... doncs que si posin fulles...

      I a més fixa't una cosa i és el que dic al final del post... NINGU amb noms i cognoms ha aparegut per aquí a defensar aquest lloc... En canvi "anònims" amb "picors", com pots veure un munt...

      En fi... que lo que és obvi, és obvi i que no ho vulgui entendre, aquí no és el seu lloc...

      Salut!!!

      Elimina
  11. Hola Ricard,
    vam anar al Pork el dia de la Cavalcada de Reis.
    Tot i que podia estar ple a vessar, hi havia 3 taules ocupades i un client a la barra parlant animadament (flirtejant o buscant feina) amb qui aparentava ser l'encarregada .
    Del teu post m'agradaria enfocar-me en un punt: la formació del personal.
    La impressió que vam emportar-nos la meva parella i jo és que la formació de la cambrera que prenia nota (si fos una persona formada l'hi diríem "maitre") és deficient. I, en termes generals, els empleats no van destacar per estar formats, sinò més aviat per una actitut molt "moderneta" i de servei laxe.
    Per què?
    Raó núm 1- PROTOCOL MALENTÈS-> dotar al local d'un aire de pretesa "calidesa" i informalitat no es pot confondre mai amb un tracte de "amigos para siempre" amb els clients.
    Raó núm 2 - COMUNICACIÓ UNIDIRECCIONAL ->Si un client et diu que no li agrada menjar amb els dits un plat determinat (per posar un exemple pràctic), és que no li agrada, no per més insistir s'aconseguirà que el client entri al joc que el restaurant proposa.
    Raó núm 3 - FALSES PROMESES -> Un lloc tan "nínxol" (parlant marketinianament, que és la disciplina de la qual és fruit aquest local) ha de proporcionar una explicació clara i que afegeixi valor al producte, el qual, per se, no està al capdamunt de la piràmide en preus de mercat. I dic això perquè una elaboració tan tradicional no justifica els preus per racció i/o plat.
    Raó núm 4 - POBRESA EN CONTINGUT -> Cap sommelier explica o "ven" els espumosos, caves, en fi, la beguda. No hi ha maridatge sinò més aviat una elecció entre "és bo, la gent queda contenta".
    Vam sortir pensant que era un lloc més. La meva parella va ser més taxativa, i li va predir poc més d'un any de vida.
    És un local conceptual que suspèn en l'estudi de mercat si no provoca una experiència positiva en la primera ocasió. O amortitzen en un any amb turistes, despistats o advertits amb afany d'aventura o hauran de canviar l'orientació del negoci cap a una altra restauració.

    Com a conclusió podem dir que si els empresaris fan despesa en decoració, cares famoses, firmes conegudes, xefs estrella, haurien d'àpostar per una posada en escena impecable, és a dir, invertir en talent. i aquesta reflexió aplica a locals de recent obertura i gran expectació.

    Ja per acabar, dir que el post dels 600K com a seguidora que sóc de les teves reflexions i m'hi compto entre aquestes 600K visites no em va impactar positivament. Desconec si et refereixes a usuaris únics i diferents, o a visites i per tant duplicats o triplicats en funció del punt d'accès, independentment d'aquest punt, és una dada lloable per sí mateixa.
    No necessites cap "crossa" per catapultar el missatge. Pots provocar sense caure en utilitzar una experiència personal que importava als dos implicats i menys en un post de celebració. Crec que amb aquest exemple podré explicar què vull dir: el dia de la teva boda, en comptes d'expressar l'alegria de contraure matrimoni amb la teva dona, fas una butifarra a les teves ex- no sense abans haver explicat ets i uts de les anteriors relacions.
    Ho puc dir d'una altra manera: has fet un "Quevedo" amb aquell "entre el clavel y la rosa, su majestad escoja" que connecta amb un percentatge baix de fans a "ultrança", desconnecta d'aquells seguidors més escèptics i ens deixa freds a la resta. És cert que llegir-te o no és un acte voluntari. Però un gràcies en un cos gegant, haguès estat més efectiu i menys efectista.
    salutacions,
    mònica
    @monicalopez_ad

    ResponElimina
    Respostes
    1. En primer lloc Mònica, agrair-te la llarga explicació...

      Pel que fa a la primera part, estic totalment d'acord amb els punts que exposes. Està molt ben analitzat.

      Pel que fa a la procedència de les visites, em limito al comptador intern de blogger. Conec bé l'Analitycs, però l'utilitzo per coses professionals i no pel blog de divertimento. En tot cas, la majoria de blogs amateurs, es limiten al comptador... Tampoc té més importància el 600.000, més enllà de l' anècdota del salt de centena.

      Pel que fa a la tercera part, també t'he de reconeixer que tens raó i que el que dius és pura lògica. I m'ha fet molta gràcia la comparativa amb el casament... :). El que passa és que en ocasions, el meu esperit provocador, pot amb les raons i més quan en el meu univers, ho faig més per jugar que per ofendre realment.

      Ja he vist que el joc no ha sortit bé i a provocat trencadissa amb gent que en principi no hi tenein cap relació. Això no ho tenia previst, però dedueixo que ja hi havien raons anteriors al post. Que hi farem... :(

      I acabo agraïnt de nou la teva aportació.

      Elimina
  12. Obviously... molt ben sintetizat..!!.

    L'únic problema és la credibilitat que puguin tenir després les seves opinions...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, però, a qui l'importa la credibilitat?. No ens confongem, l'objectiu dels blocs no es buscar credibilitat (això va pels mitjans de comunicació profesionals) sino explicar experiències personals. I en aquest sentit, quan més bones, millor. No hi veig cap problema.

      Elimina
    2. Com diuen més amunt... que cada un ho vegi com vulgui.....;)

      Elimina
    3. Exacte, la llibertat és un valor fonamental i cadascú fa el que li ve de gust a casa seva. Aleshores, a que ve tant enrenou?.

      Elimina
  13. És un blog de cuina una teràpia de grup? El què no sembla és que hi hagi gaire sentit del ridícul. Bona fila feu.

    ResponElimina
  14. Molts valents tots aquests anònims, que la diuen i s'amaguen. Raja el que vulguis, faltaria més, però el que hauria de ser innegociable és donar la cara. En fí, coses molt molt petites.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens prou raó Marc i és que a més és obviously...!!.

      Mentre entrin mansets, no els esborro... en el fons i sense saber qui són (tot i que alguna pista s'intueix), ells defensen opcions contraries a les meves... Però imagina les raons que tenen, que ho han de fer sense signar.. Curiós oi?. A més intervencions anònimes, més es desprestigien ... I en realitat m'agrada..

      I dius ... si jo fos una persona influent o tingues poders, potser si que seria prudent fer-ho d'amagat... Però és que no soc ningú, no tinc relació amb el món gastronòmic, fora de que surto a dinar o sopar sovint... No em relaciono amb el món dels cuiners... Perquè es deuen amagar?

      Una abraçada Marc, que fa temps no coincidim!!

      Elimina
  15. camaiot botifarra negra?!?...ok

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho ha escrit i s'ha quedat inflat com un pollastre (o ja ho estava d'abans).

      I amb aquell aire d'intelectual d'esquerres, de saber-ho tot.... una mica per sobre el be i el mal... (com si la resta del món no tingués accés a la wiki...).

      Déu nos en guard...!!.

      Elimina
  16. Ostres, porteu un ritme de provar restaurants nous que és difícil de seguir! Segur que he passat al costat del Porks i ni l'he vist, últimament estic atabalada amb altres temes, però quina llàstima llegir les crítiques, perquè el sagàs i els casals personalment m'han agradat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,

      Ja dedueixo que vas atabalada, basicament perquè quan cada diumene faig la ruta setmanal de blogs que m'agraden, al teu sempre trobo els rillettes de sardina... :)

      De veritat que trobo faltar les actualitzacions del teu blog, doncs les fotografies eren un regal per la vista.

      Torna aviat...!!!

      Elimina
  17. Ai, señor... Però què voleu amb aquest nom que li han posat al restaurant?

    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xibeca...

      hahahaha....

      Doncs ara que ho dius, segurament és això...

      Salut!!

      Elimina
  18. I si a sobre d'això et fan un numeret d'estil "catalanet" de la muntanya ja n'hi ha per llogar-hi cadires.
    A mi em sembla be que el servei sigui "campetxanu" però no que munti pallassades.


    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc va ser tant.... :)

      Però és l'estil... que si el menú de màniga llarga, que si el de màniga curta... que si "permeten menjar amb els dits"...

      Salut!!

      Elimina
  19. Hola Ricard, ante todo disculparme por no escribir en catalan, pero es que sólo llevo año y medio viviendo en Barcelona y aunque estoy estudiando catalán, aún no tengo el nivel suficiente para poder escribir.
    Te agradezco mucho el comentario que dejaste en mi blog, ya estaba pensando que nos habíamos vuelto locos mis compañeros de mesa ese día y yo. He estado conociendo este blog y estoy de acuerdo en la importancia de la neutralidad del comensal a la hora de emitir una crítica adecuada y desde luego que si vamos invitados por el establecimiento, la neutralidad se diluye y puede caerse en el peloteo puro y duro.
    Saludos y te sigo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Conchy. No hi ha res a disculpar-se per escriure en la llengua que a un li és més còmode. Si en alguna ocasió he fet broma dels "anònims castellans", és perquè molts dels anònims i en general els més agresius, m'escriuen en castellà...

      També em va fer il·lusió trobar el teu comentari, doncs arribes a pensar que no veus la realitat tal com és quan llegeixes altres blogs en que diuen maravelles d'aquests llocs. En fi, que content de trobar-te i de coincidir.

      Seguim en contacte.
      Salutacions,

      Elimina
  20. Chico, tiene mérito mantener un blog como éste. Mientras la comunidad blogger mantiene su condición amateur y prioriza el disfrute gastronómico ante cualquier otra consideración, tú eres capaz de renunciar a ese disfrute para adoptar una actitud profesional. Anonimato, nombres falsos, distancia, nulo contacto, cámara oculta son gestos infrecuentes en una actividad considerada de ocio y más propias de un inspector. Debe ser duro, te felicito.

    Por cierto, observo que sí publicas botellas de vino que te han regalado las bodegas. Ya sé que eres capaz de evaluar un vino objetivamente aunque no lo hayas pagado pero, ¿ya te has asegurado de que el contenido sea idéntico al de las mismas botellas que hay en las tiendas?.

    Un abrazo. Sigue así, campeón.

    Anónimo, como tú ;-).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia anònim,

      En primer lloc agrair-te que tot i no estar d'acord amb la meva manera de procedir, ho raones amb humor i t'has currat el meu blog. I ho escrius educadament, amb ironia i sense caure en insults ni amb estil de menystenir... T'ho dic sincerament.

      Dit això, puliré algunes inexactituts:

      1.- No nom fals .... Reservo amb només el nom (Ricard) o el del meu acompanyant...
      2.- No càmera oculta... Un IPhone, no flash ni clic i molta discreció
      3.- Zero contacte... Això m'estalvia d'escoltar rollos dels cuiners o propietaris, sobre projecte, crísis, etc, que no m'interessen de res. Jo vaig a sopar... no a fer de consultor.

      Sempre vaig a sopar acompanyat, soc persona de conversa i prou que em distrec amb les meves companyies.

      Però ara que ho dius, si m'has generat un dubte... De tots els vins que tinc publicats, en tinc uns pocs en que ja dic que m'han arribat com regal. I ara que ho penso, igual les ampolles eren "especials" i diferents de les de les tendes.. :)

      I no pensis que ric de lo que acabo d'esciure... estic segur i posaria la ma al foc, en que més d'un tast "organitzat" a cellers, les ampolles que obren estan bastant "escollides"

      I gràcies per lo de "chico"... a la meva edat s'agraeix...

      Salutacions!!

      Elimina
  21. Bon dia Ricard:

    Parlaré en condició d'anònim però en qualitat de propietari d'un dels locals que apareix en el teu llistat, més que res perquè els personatges aquests, o fantasmes, ja que no s'els pot anomenar amb un altre sinònim, vegin que a diferència dels altres tu sí que abones el que deus.
    Parlar sense coneixement és gratis, aquest últim anònim ho fa, pel que veig en una de les tendes de vins, per no dir l'única, de Cambrils la majoria dels cops i acudeixes a comprar ampolles de vi amb l'asesorament del propietari, sinó que truquin a la mateixa tenda, hem fa gràcia el rotllo les bodegues et regalen ampolles de vi, diguem quines, ja que a mi no m´ho fan.
    Condició amateur és quan vas als restaurants, no treballes per cap agència, no et mous per al simple fet de regalar-te un àpat com és el cas del 75% ni et fas fer carentonyes pel propietari o estrella mediàtica del lloc publicant-ne les fotografies posteriorment o en temps real a xarxes socials, per tant la comunitat bloguer la definiria com una comunitat panxa contenta, càmeres ocultes?, té morbo la cosa, jo en sé d´alguns que van amb Pentax als àpats, que té més delicte?, intimidar o passar discret.
    Resumint Ricard, has posat el dit de ple a la llaga i ara n´estàs sofrint la ràbia d'algú o alguns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenos días anónimo restaurador.

      De anónimo a anónimo te respondo por alusiones (supongo que te refieres a mí cuando afirmas que hablo sin conocimiento). Ah!, y gracias por lo de fantasma, me gustan las sábanas.

      Yo no me he inventado nada de lo que he escrito en el anterior comentario. Todo lo he sacado de los contenidos de este blog que consulto desde hace tiempo (incluso lo de reservar con nombre falso lo leí en un comentario del propio autor de este blog, pero no me preguntes donde porque no me acuerdo, ni tampoco tiene más importancia, pero insisto en que está escrito).

      En relación al vino, también es el propio titular quien indica que le regalan botellas o sea que no me lo he inventado. Y tampoco es algo excepcional, hay muchos otros blogs de vinos que reciben muestras gratis a cambio de publicar (eso desmonta la presunción de honestidad inexpugnable del titular de este blog pero, en fin….). Y también es cierto que no todas las botellas de vino son iguales. Las bodegas se reservan las mejores para los divulgadores o evaluadores aunque entre estos hay categorías.

      Dicho esto, yo no tengo rabia, ni ningún interés oculto y solo participo aquí por diversión, que es lo el autor pretende ¿no?. Él manifiesta que le gusta provocar y disfruta haciéndolo, pues aquí estamos, jugando y provocando en el lugar que él ha creado para ello. Yo creo que lo que genera mal rollo es que desde aquí se lanzan acusaciones pero sin concretar y al final parece que todos los blogs que no sean éste están vendidos y no pagan sus cuentas (yo no lo sé exactamente, pero sospecho que no es así). Fíjate en tu comentario generalista “la comunitat bloguer la definiria com una comunitat panxa contenta”. Todos al mismo bote, igual que la pugna de los que defienden los vinos denominados “naturales”, que lo hacen de una forma tendenciosa que parece que el resto de vinos no lo sean, y tampoco es eso. La transparencia en ese sentido es nula y debería ser obligatorio que quien acusa diga nombres, pero eso parece que comporta demasiados riesgos y, qué leches!, así se genera la lucha en el barro y el debate es mucho más divertido.

      Y tú que eres restaurador, ¿de verdad te dejas intimidar por alguien que lleve una Pentax a un restaurante?. Quizá estás extrapolando tu actitud (errática, sin duda) al resto de profesionales del gremio, que, en general, me parecen muy sensatos y mucho menos influenciables de lo que tu insinúas.

      Un abrazo.

      Anónimo fantasma.

      Elimina
    2. Gràcies per les teves aportacions,

      I ho defineixes exactament que estic "patint" la ràbia d'alguns, per posar el dit a la llaga. Aquesta és la pura realitat. Tampoc ho pateixo tant, doncs soc força insensible a tot això i si realment ho patís, ja ho hauria tallat. No et diré que m'agradi, però tampoc em molesta... :).

      El tema vins, vaig a dos o tres llocs que m'assessoren molt bé. I en quan al tema d'ampolles de regal, he rebut un parell d'obsequis de cellers "macro", vinculats al món del cava... I quan vaig publicar el seu producte, així ho vaig fer constar al meu blog de vins, que més que un blog de gran públic, és un diari personal...

      Gràcies per les aportacions i una abraçada, tot i que no sé a qui la dono..

      Elimina
    3. Mentre contestava a l'anònim restaurador, s'ha "colat" el comentari del anònim "fantasma" (ell signa així).

      Reitero el que he dit abans, de que escrius amb correció i per tant benvingut.

      Em fa il·lusió que em segueixis de manera tant intensiva... I ho dic sense "segones".

      Si que recordo que un dia amb un tira i afluixa, vaig fer conya de que fins i tot havia reservat en una ocasió amb nom fals... no puc recordar si era aquí o era a Verema.com. Recordo que el meu "sparring", fins i tot va fer conya de si anava amb antifaz.. :). En tot cas dedueixo que ets "fan intens" meu... :).

      No vulguis jugar brut amb el tema dels 2/3 post de vins en que ja indico que les ampolles són d'obsequi... Estàs parlant d'un ALTRE blog, de poc abast, quasi un diar personal i faig constar el fet... No vulguis desviar l'atenció i t'ho dic de bon rollo, doncs la resta que escrius, em sembla de conya...

      Només un apunt... Anar amb la Pentax i dir "et publicaré", penso que és intimidació, o coacció... No soc retaurador, però és una mica com el dia que tens uns inspector a la feina, que vilgiles més d eno pifiar-la... Però com tota opinió és subjectiva i tinc dret a donar-la... (això no deixa de ser el meu blog).

      Va... per tu tb una abraçada... però sense mariconades eh?... ;)

      Elimina
    4. Ya pero lo relevante es que vas de guay con los restaurantes y de vendido en otros temas. ¿Qué juego sucio diciendo esto?, es posible pero no por ello deja de ser cierto, y en cualquier caso no me parece tan sucio como cuando lanzas acusaciones públicas sin mojarte. Espero que algún día te decidas a dar nombres y la liamos de verdad.

      Anónimo fantasma.

      Elimina
    5. Res "anònim fantasma"... He jugat a donar-te corda i al final cada cop més desenmascarat ... Era tant previsible... :)

      Resentiment és lo que mostres... Intentar desprestigiar-me amb que TAMBÉ tinc un ALTRE blog amb 175 entrades de les que 2 o 3 MANIFESTO que em van regalar el vi, és voler trangiversar els fets. I fins i tot podría tenir filosofies diferents...

      Amb els restaurants vaig de guai... i amb els putos anònims ressentits (i que em jugo un pèsol que et sents afectat per les meves crítiques) també vaig de guai...

      Tant de guai, que el teu torn aquí el dono per acabat i ja no et deixaré cap més comenttari teu a la vista.

      Elimina
  22. ... XAF!!

    Comentari de puto anònim, xafat com una mosca.... :)

    ResponElimina
  23. ... XAF!!

    Comentari d'un altre anònim, xafat com un mosquit .... :)

    Aquest anava del típic observador que des de l'alçada, es mira els "inferiors" que discuteixen i ell no pot "baixar" a enfangar-se degut a que és "molt conegut" .... Déu nos en guard...

    ResponElimina
  24. Fas bé en esborrar tots els anònims maliciosos. A qui no agradi que no s'hi fiqui. Nosaltres també regularíem els excessivament untuosos i a favor de forma incondicional. Tu no ho necessites, Ricard. La audiència et dona una força inqüestionable. Voldria dir-te que encara que insisteixes en desvincular a Els Casals d'aquest atrapoamodernillos xaves del Pork, se't nota una certa bel·ligerància en contra. Potser no hi has anat gaire i no és el teu tipus de restaurant. Ets més de mesón, bistroti pantumaca, crec. Felicitats per l'encert de la teva pàgina :-)

    Una abraçada!

    Xavi Colomina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xavi,

      De veritat que no tinc res en contra dels Casals... I cada cop més convençut de que tenen poc a veure... Avui mateix en un comentari (en privat al mail), a part de recomanar-me que eliminés els anònims, m'explicaven detalls de la cap de cuina de Pork i de que era poc qualificada... (Jo no entro ni surto en el tema).

      No he anat mai als Casals degut a estar fora de la meva ruta... I rarament faig kms per anar a cap àpat, tret de la meva inevitable C58. Per veure les meves preferències en restauració, només cal anar a la pestanya històric i veure els que tinc amb marques al costat...

      Però si em tingués que definir, ho faria dient que m'agrada el producte d'altíssima qualitat, amb poca manipulació o "barreja". I si em fas dir un lloc on tinc records d'haver gaudit, un exemple seria Koy Shunka..

      Una abraçada!.

      Elimina
  25. El xinos van o anaven tots en bicicleta i són tropezientos mil. Això no avala pas la bici com el millor mitjà per moure's. Ho dic per el tema de les audiències. Està ple a vessar de discapacitats, cretins i borderlines que poden votar igual que tu o que jo i això posa en dubte la veritable democràcia que potser no ho és tant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va.... A aquest li donarem peixet....

      Però em quda un dubte...Quin criteri segueixes x saber si tu estas x sobre o per sota de la línia border....?.

      I si contestes... educadet eh?.... Que sinó, ja saps XAF.... com una mosca...

      Elimina
  26. XAF..... un altre "anònim" xafat com un mosquit.... M'imagino un anònim daltònic i grassonet com un pork, que es vol fer l'homenet, en front dels seus amics #gastroamargats....

    ResponElimina
  27. XAF..... Un altre anònim xafat.... Aquest per gracioset... I això que ha entrat educat...

    Però aquí mana qui mana i encara que es diguin Pesoa.... XAF...

    Podria vetar els anònims, però m'agrada més mostrar les seves misèries... I els seus misstages poden ser una bona idea per un post futur...;) de moment els vaig guardant...

    ResponElimina
  28. Ostras noi....una setmana que no volto per la xarxa i la que s'ha liat...jajaja
    He passat una estona ben divertida llegint les bajanades de la gent...(l'anònima ,eh!)
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus Gemma... Però com ara comentava per facebook, alguna cosa em perdo, doncs no acabo d'entendre tanta virulència ni fixació amb els meus escrits...

      D'acord que jo provoco, però la reacció està fora de lloc i la fixació del(s) anònim(s), una mica preocupant a nivell de salut mental..

      Elimina
    2. Si te limitaras a opinar (bien, mal o peor) sobre el restaurante que publicas no deberías tener más problemas. Pero como que tu incontinencia te lleva siempre a "rajar" sobre otras personas, ya sea en el post o en los comentarios, pues acostumbras a liarla. "Babaus, "miserables" o "amargats" son pipopos que dedicas a otras personas continuamente y sin su provocación previa (estos concretamente se puede ver en este hilo) y claro, siempre hay alguien que se da por aludido y se rebota. Y como que nunca te atreves a citar nombres, los rebotados se manifiestan de forma anónima, algo que tú mismo permites.

      Si citaras nombres estoy convencido que tendrías más respuestas firmadas pero entonces la lucha en el fango que tú buscas e incentivas en este blog tomaría otro cariz (mucho más equilibrado e interesante) aunque no estoy muy seguro que salieras tan triunfante. Pero claro, tu eres un liante y este es tu estilo.

      Elimina
    3. Jola anònim... !!

      I tu de quin grup ets?... "al•ludit - babaau", o "al•ludit-amargat".... o "NOT al•ludit & defensor dels febles"?.... Lo de miserable, no recordo haver-ho escrit en aquest post ni en el fil dels comentaris, però tampoc té més importància..

      Elimina
    4. Es simple pero hay que pensar un poco: cuando relacionas miserias con personas las están llamando miserables.

      Yo pertenezco al grupo de "expectantes divertidos", entusiasmado por ver como acabará este lío que estás montando y que promete ser muy sonado. Ánimo, campeón!!.

      XAF!!!!!!, ya estoy preparado.

      Anonimo 1028

      Elimina
    5. NOT XAF... :)

      El teu escrit és constructiu i ofereixes opinió, de moment sense mala llet ... res de XAF... :)

      No acabarà de cap manera el "lio" ... tampoc té més trascendència. Quan va començar el merder (a Twitter), pensava en una pesona concreta que no crec que conegui el meu blog... Però van començar a apareixer "al·ludits" i vaig pensar en la teoria del iceberg...

      Només un detall ... en el meu lèxic, "misèries" i "miserables", no tenen massa a veure... No és un tema per discutir aquí, però mai he anomenat "miserable" a ningú, que ho trobaria fort... I si he parlat de misèries, en el sentit de mancances... I és molt més light...

      Elimina
    6. Sí que tiene trascendencia. Llevas mucho tiempo dando la vara a todo quisqui solo por divertirte y tengo la impresión que son muchos los que te tienen ganas. Yo creo que si acabará de forma sonada y no pienso perdérmelo.

      Anónimo 1028

      Elimina
    7. No és només per divertir-me (que també), sinó perquè m'emprenya aquest joc... Aquí mateix tens un exemple: Han aparegut gent emprenyada amb Pork i ningú que l'hagi defensat o dir "vam anar i ens va encantar" i en canvi hi han blogs on el deixen bé...

      Que més d'un em té ganes?... No ho dubto... :)

      I aprofitant la teva amabilitat, et faig pregunta: Em perdo quan dius que acabarà de "forma sonada"... ?¿?¿... A que et refereixes?... Atemptat?... Agressió física?... Denuncia?... Boicot?... (això ja ho intenten hehehe)...

      Salutacions,

      Elimina