30 de març de 2014

La Briciola. Un altre italià recomanable


Agafada de la seva web
La BriciolaOlzinelles, 19 (prop de la Plaça de Sants)Teléfono:934 32 19 33

www.pizzerialabriciola.comDes de fa unes setmanes, estic més proper al barri de Sants. El meu fill ha anat a viure allà i quan quedem per xerrar i sopar, en ocasions fa mandra moure’s massa del seu habitat i per això estic esbrinant l’oferta de Sants (i s’accepten suggeriments, a ser possible dels que obren entre setmana).
Un amic em va fer un parell de recomanacions i una d’elles era La Briciola, lloc al que ja havia estat fa uns 8 anys i en tenia bon record . I vaig pensar que era una bona ocasió per tornar-hi. El lloc té fama d’italià "autèntic" i pel que expliquen amb excel·lents pizzes, que no vam tastar al no estar en les pizzes en el nostre top ten de preferències. Però tenien prou bona pinta.


Vaig reservar un migdia de cara al vespre, cap a les 21h. Era dimecres i quan vam arribar només quedava lliure una única taula de 4 i ens van confirmar que era la nostra (ja em temia lo pitjor, després de les experiències per Gràcia). I com estava prop de l’entrada, vaig poder escoltar que als que van anant entrant darrera nostre, els deien que estava complert.
Curiosament la gent va anar marxant, acabats de sopar i a prop de les 22h el local va quedar mig buit. La sorpresa, va ser que a les 22h, estava de nou tot ple. Sorprèn que en temps de crisis i en dimecres, veure aquest èxit (tot i que he de dir que era Sant Josep i ves a saber si influeix). En tot cas els plats, no ens van decebre pas.
Com primer vam demanar un assortiment de "antipasto all´italiana", que l’ofereixen en versió individual i doble. Vam triar la doble i portava assortiment d’embotit, formatge, conserves i focaccia per acompanyar.


BriciolaBriciolaI com segons dues pastes. Uns "spaghetti aglio olio e peperoncino" que em van deixar prou satisfet i de fet és un plat que demano sempre en llocs que intueixo el faran bo i uns "penne alla portofino" que portaven tomàquet albergínia, pesto i parmesà.


Briciola

Briciola

Tenen una carta amb vins italians, el que per mi és una dificultat, ja que els meus coneixements de vins italians són mínims i ja sabeu que no em bellugo massa de els DO’s Priorat, Montsant i Empordà. I quan em trobo en front d’una carta de vins italians, trio una mica a nivell de "pito-pito" i no sempre encerto. Com postres vam compartir un tiramisú de molt bon nivell.


Briciola

En resum, un lloc prou recomanable i que la gran quantitat de públic que hi havia, alguna cosa deu indicar, doncs tampoc és tirat de preu. També és dels llocs que mostren la carta a la web i amb preus i tot, cosa que dic en positiu. Si sou aficionats a la cuina italiana, teniu una opció més, que quedaria ben ubicada en el top-ten d’italians de BCN i en el que també ofereixen altres alternatives que les pizzzes i pasta, malgrat nosaltres ens decantèssim cap a aquest darrer apartat.

33 comentaris:

 1. Que posts más aburridos, deseando que llegue el de los 700.000 :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Falten uns dies encara... ja farà calor i tot quan hi arribi...

   Elimina
 2. Aquest si que he estat un parell de cops i és dels que has de reservar sí o sí, ja que sempre és ple a vessar. És un clàssic del barri amb un nivell a la cuina d'allò més correcte.

  Un altre italià que està força bé, és la Pizzeria Ciao, que està al carrer Tenor Masini, una mica més abaix de El Pràctic. Recordo que anava molt sovint (he estat vivint uns quants anys al barri) però ara no tinc ni idea de com estarà. Però crec que està a l'àrea que anomenes. I si vas, ja ho explicaràs.

  Encara em descobriràs llocs per aquest barri.

  Salutacions!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jordi,

   La vaig veure per fora el dia que vaig anar a El Pràctic i vaig pensar "té bona pinta".

   I de fet ja he anat fent exploració del barri... L'hamburgeseria anomenada Santa Burg a prop del celler de Gelida, el Txlaparta al carrer de sants i algun altre que coneixia, però que he vist que fan com el Pràctic (obrir nits de dijous a divendres) i a mi m'agrada sortir en dimarts o dimecres... El que un dia em fa gràcia provar és l'africà AdisAbeba també a prop del Celler de Gelida...

   Però tampoc els publico tots... em limito a un per setmana.

   Salutacions,

   Elimina
  2. De l'Addis Abeba vaig publicar ara no fa l'any encara i no sé jo ben bé que dir-te...
   http://lacuinademindundi.blogspot.com.es/2013/08/addis-abeba-cuina-detiopia-barcelona.html

   Tot i que potser et sorprèn. Ja em diràs que et sembla si vas.

   Salutacions

   Elimina
  3. Si.. fins i tot vaig comentar lo de la cervesa... En tot cas el parlar del Addis Abeba era un cluc d'ull al meu fill que viu molt proper i jo li faig conya d'anar un dia i ell es nega en rodó... I fa dies que fem durar la conya..

   Vaja... que crec que no aniré... :)

   Elimina
 3. Ja que demanes recomanacions, està força bé l'Atica al carrer Galileo. Fa temps que no hem estat, però en tinc bon record.

  CarlesP
  Una abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Conec l'Atica... i vaig anar ja fa temps i un parell de vegades. La cuina era bona i la RQP també, però les dues vegades vaig tenir mala sort amb el soroll i era pas culpa de que estés ple... La segona en concret, va ser culpa dels propietaris.....

   Però tampoc hi tinc res en contra. Fins i tot vaig mirar la web i és dels que només obren nits a partir de dijous o divendres....

   Abraçada!!

   Elimina
 4. Ricard, a mi em passa el mateix ja que ara m'he anat a viure a santa eulàlia i el barri de sants és el que tinc més a prop de barcelona. El Briciola ja el tenia a la llista per anar-hi i ara encara més. Doncs si vols una recomanació et diria que vagis al Petit Pau. Jo ja hi he anat un parell de cops, i crec que relació qualitat-preu és quasi imbatible. I segueix recomanant llocs de sants que a mi em va perfecte :) Ah, l'Atica també el tinc a la llista així que si hi vas, ja escriuràs que tal. Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Roger,

   De Atica ja explico a la resposta anterior (la del CarlesP).

   I prenc nota del Petit Pau.

   Salut!!

   Elimina
 5. Cada vegada volto menys per BCN fins que arribarà el moment que serà gens. Però m'agrada llegir blogs com el teu i seguir-los una mica. Esteu ficats en un món massa particular i per molt que les 'cocretes' siguin de carn i os, hi ha una carga de virtualitat exagerada. Res a discutir si en gaudiu però crec que haurieu de fer alguna passa en darrera per disposar de perspectiva i evitar fer el ridícul. Es pot ser normal o ser de Barcelona i morir-se'n de content. La meva mare deia: "sarna con gusto no pica pero...mortifica". Ja este ben arreglats, ja. Bars, barets, barots, xiringos... i tots molt contents. Cent vegades voltar pels pobles, per les províncies, que no trobar-ho tot tan 'macu' per les barriades de la que va ser la Ciutat dels Prodigis.

  I BCN està tan bruta! I de forma quasi irreversible. Ningú es veu lo seu.

  A.Calzada.

  ResponElimina
 6. Ara comento sense respondre directament a l'anònim "mutant" anterior..... :)

  No li esborro el comentari, doncs amb això us trauria la possibilitat de riure del personatge.... Fixeu-vos com comença, es va embolicant, per acabar amb un "crec que hauríeu de fer alguna passa en darrera per disposar de perspectiva i evitar fer el ridícul".

  El pavo (o pava), entra al meu blog, deixant comentaris i des de la seva atalaia de "superioritat", em recomana que cal fer i que no, sota l'amenaça de "fer el ridicul"....

  Déu nos en guard.... El proper (que o intentarà) l'esborraré sense miraments, però m'agrada deixar algun de tant en tant...

  ResponElimina
  Respostes
  1. No els esborris !!!, que jo em descollono. Son una barreja dels protas de “la conjura de los necios” i “el laberinto de las aceitunas”
   Jo crec que hauries de fer una pestanya a la dreta de “botigues” que fos “frikis”.
   Guillermo Guallar

   Elimina
 7. Encantada de rebre't al barri...el milor de BCN..jeje
  La Briciola es d'uns amics nostres i es menja molt be!
  Quan podia menjar pizzes "normals", es dels pocs llocs on en gaudia molt...i la focaccia, casera.
  Porten quasi tota la matéria prima d'Italia...
  Ja et pasaré alguna recomanació,( però tens el llistó molt alt i no se si encertaré..jeje)
  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. De moment és el meu fill que s'ha traslladat... :)

   La Briciola ens va agradar i jo ja en tenia bon record i les matèries primeres que utilitzen són bones com tu dius.

   I ja esperant teves recomanacions eh?. T'agafo la paraula... I jo no soc pas difícil gastronomicament parlant...

   Salutacions,

   Elimina
 8. A mi m'agrada molt el Cetè cel prop de la Plaça d'Osca. Penso que te una bona RQP. Per cert, aprofito per dir-te que des de fa temps et tinc a la barra lateral del meu humil blog.
  Bona feina!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'alegra estar a la barra lateral del teu bolog que ara he mirat i m'ha agradat molt. I tinc lligams afectius amb "lo riu". Per tant el teu blog em servirà de referència per les meves escapades quan estic per Cambrils. Et poso també a la zona de recomanats del meu.

   Prenc nota del lloc que em dius.

   Gràcies per passar per aquí.

   Elimina
 9. Molt a prop de La Briciola (sóc fan de les pizzes del Pino, el co-propietari i pizzer) està l´Arturo (Sagunt, 104). Cuina "de mercat" tradicional basada en producte. Sempre tenen plats del dia i peix/marisc a la barra per escollir. Potser una mica caret, però recomanable, sempre han cuinat excelent.

  També m´agrada molt anar al Cielito Lindo (Pavia, 48), un bar sense pretensions amb cuina tradicional mexicana. Tacos (carnitas, cochinita, ...), ceviche (molt bó, però no tant bó com el corball del Práctic). Les "tortillas" les fan ells, cosa important. També conviden cuiners mexicans a fer plats especials.

  Aprofito per felicitar-te pel blog. Fa temps que el segueixo (potser l´únic blog de cuina que segueixo) i tenim criteris molt semblants, m´has donat sempre molt bones referències.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies per les recomanacions i també per seguir-me!!

   Salutacions,

   Elimina
 10. Amb tu sempre descobrim llocs nous, bons i sobre tot, d'aquests "amagats" que no se senten tant a les xarxes però que tenen una bona cuina! Genial

  ResponElimina
  Respostes
  1. De fet jo em limito a explicar alguns dels llocs als que vaig... ja sigui per atzar, per proximitats (com aquest) o per haver llegit recomanacions... No tinc cap full de ruta establert... I si que alguns com aquests, estan bastant "amagats".

   Salutacions!!

   Elimina
 11. És del tot evident que tens força registres (d'una mateixa gama) nombrosos recursos i una bona redacció entre espontània i llaminera. D'aquí que tinguis legítimament tanta parròquia i tants seguidors, encara que hi hagi molta claca, col·leguisme i algun papanates. Estàs excessivament encantat de conèixer-te i et sobra petulància. I passes de seguida a exhibir-te insultant de mala manera. Desinhibició al quadrat, doncs.

  Amb aquest vímecs no crec que puguis assolir l'excel·lència si ets docent de professió. Ara, segur, segur, que diuen que ets molt trempat; jo també t'hi trobo.

  El nivell gastronòmic del teu blog és més aviat vulgar. I potser això en sigui una colossal virtut per segons quina clientela, ves per on.

  I ja pots esborrar-ho...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo de la redacció no m'ho crec ni jo, doncs la considero pobre, justeta, més pròpia de manual tècnic que no pas de descriure emocions (crec que ara es diu així). i tampoc m'esforço massa en aquest àmbit.

   El meu tipus de docència (que tampoc és gran part de la meva jornada), és fonamenalment tècnic i no permet masses alegries... En tot cas tinc fama de fer fàcils, coses intrinsicament díficils... No tinc oportunitat de mostrar-me massa trempat, com dius tu..

   I mai he presumit de de nivell gastronòmic... Això ho deixo pels bloggers que només van a restaurant quan els conviden..

   Ja veus.... avui t'he deixat el teu missage com una "mostra" del lo trempats que són els anònims "superiors" que tenen passió per mi .... però si continues i t'engresques, ja saps... ;)

   Elimina
  2. Y más de un complejo debe sufrir porque esa fijación casi enfermiza por denunciar la actividad de los que no actúan como él roza la paranoia. Ya estamos de nuevo con los que van invitados a comer (como si eso le importara a alguien más que a ellos…..) y pronto recuperará los “so excited”. So obsessed !!!!!.

   Elimina
  3. heheheh.... com pica oi?

   Aquest deu ser un "afectat".... (ell mateix diu que això només importa als panxa_agraïts..).

   Com m'agrada tenir-los menjant de la ma... (o pendents de tot el que escric).

   En lloc de dedicar ens seus esforços a defensar algun interès... Et propso una idea: perquè no proves de fer una revisteta... Mira quin nom més bonic et puc sugerir: Zouquetes.... (de zoquete)...

   PS. No entenc com puc ser tant ocurrent...!!!

   Elimina
  4. Observo que tú también estás pendiente de todo. Yo creo que el primer número de Zouk Magazine ofrece una lectura interesante y de mucha calidad. ¿Qué te ha parecido a ti?.

   Elimina
  5. Vaig veure el número zero després de un rifi-rafe amb l'ànima mater del projecte... Ell va faltar al respecte a un bon amic que comenta al meu blog, "me se calentó la boca" i jo vaig faltar el respecte a la revista, de la que m'acabava d'assabentar a través de gent que els agrada encendre el foc i em van enviant privats..Coses que passen... No tenia res en contra d'ella, però va ser la típica reacció... :).

   Després ell i un grup de deixebles (el sector més garrulo), van montar en còlera, van "expulsar-me" del seus twitters i fins i tot algun em van blocar a twitter... També la revista em va deixar de seguir que de fet inicilament quan era un projecte llunyà em van seguir ells... (no sé si m'han blocat també).

   Total... que allà on no em volen, no hi penso anar i no sé més de la revista que algun compartir a Face que he vist, amb una portada d'un noi amb barba... Però jo no et parlava d'aquesta... et suggeria un nou projecte... El nom Zouquetes ha estat casual... Però ara que ho dius s'assemblen... (I'm sorry..).

   Elimina
 12. Hola Ricard!! M alegro que estiguis frecuentant els meus barris..jeje. Suscric el que han comentat anteriorment del restaurant Arturo.El producte es de bona qualitat i les vegades que hem anat ens ha agradat molt...aixo si,no es barat que diguem..
  Un altre que mhan recomanat i tinc que anar es el Mine...crec que esta al carrer dels cinemes Zumzeig.
  Bona nit i una abracada

  EMma

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Emma,

   Em vaig fent llista de recomanacions i en trec moltes dels comentaris que em deixeu. El que passa és que vaig poc a poc... Miraré també el que em dius "Mine"... I el cinema que em dius no l'havia sentit a anomenar mai... :)

   Una abraçada!!

   Elimina
 13. Hola, Ricard,
  Quina pinta que té tot el que presentes.
  Genial:"spaghetti aglio olio e peperoncino"
  Un dia faré el tiramisú a cuina cinc i a veure que et sembla,
  Bona nit,

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia,

   El tiramisú en faig de tant en tant i em queda molt bo... però ja saps que jo no soc massa aficionat a les postres... però si que en faig.

   A veure com el fas i així aprenc més coses segur!

   Elimina
 14. Hola Ricard,

  No ens coneixem, però sovint llegeixo el teu blog (suposso que m'agradarà, sino perquè? per llegir alguns "piropos" que et dediquen? trobar algún restaurant que estat jo i veure-ho aquí publicat? conèixer de nous?... suposso que tot plegat...).

  El cas es que em decideixo a fer un comentari perque demanaves recomanacions per la zona de Sants. Jo no es que sigui de la zona, però he freqüentat de forma esporàdica però durant molts anys un que es troba al carrer Valladolid 44, es diu Restaurant Carmen. He anat al menú migdia, sobretot el dijous, que fan paella i és de les poques de menú que m'agraden. És un restaurant petit, familiar, no sé si complirà els teus requisits (de cara al migdia, al ser petit i estar molt concorregut, potser ho trobis sorollós, però en un altre horari penso que no tant).

  Suggeriment: pots comentar-hi al teu fill si viu per allà que li fagi una ullada ó vagi éll a veure que li sembla. Si aneu espero que us agradi...
  Salutacions i bons àpats... amb el corresponents comentaris (així els gaudim una mica tots, je, je..)

  ResponElimina
  Respostes
  1. En primer lloc agrair-te que t'agradi el meu blog i com tu dius si vens és perquè t'agrada.

   Pel que fa als "piropos", ja imagines que en penso. A mi en el fons em fan gràcia. De sempre m'ha agradat provocar i si la provocació té feed back, que més pot demanar.. :)

   M'apunto el que em dius... De fet jo només demano sentit comú, bon producte i bona RQP, que tampoc és demanar molt.

   Salutacions i gràcies per passar.

   Elimina