16 de març de 2014

Polleria Fontana ... No és polleria ni està a Fontana

Polleria Fontana






Sant Lluís 9 (Gràcia prop de Pi i Margall)



T. 932 173 904



Va ser un dia d’aquells en que les coses no van com un voldria, tot i que va acabar amb “final feliç” a Polleria Fontana

Vam intentar reservar a La Panxa del Bisbe i em van dir que els vespres no reservaven per dos, però que ens apropéssim. Ens vam apropar i vam veure el motiu... Crec que només tenen dues taules de dos i no deixen instal·lar en les de 4.  També vaig veure rapidament, que no ens entendríem amb la “cap de sala”  i com tenia un “plan B”, vam anar cap a un coreà proper que volia provar. Però no era el meu dia... estava tancat.... grrr...!!.

I ja ens veus a les 21:30, perduts per la Gràcia propera a Pi i Margall, sense saber on anar i amb mandra per tornar a agafar el cotxe. Vam recórrer alguns carrers deserts... vam esquivar els kebabs de la zona, vam passar en front de la Taverna del Glop (trista i crec que 'axinada') i tot de cop, observem un senzill local ple a vessar amb l’estrany nom “Polleria Fontana”. Ens vam apropar, vam llegir la carta que ens va fer gràcia i al veure una taula lliure al fons de tot, vam entrar.

Tampoc l’inici  va ser molt prometedor... La noia que feia el servei, ens anava dient que miraria que podia fer i al final ens va donar a entendre que el problema estava en que tenia dues taules de 4 i nosaltres només érem dos.  I quan ja anava a dir-li que no era el meu problema i que es decidís d’una p___ vegada, ens va dir que ens instal·léssim en una de les taules.. I per cert... l’altre no es va ocupar.

La carta de La polleria de Fontana, és prou atractiva i de fet, va ser el que ens va fer entrar. Tenen tapes o platets, d’aquells que venen de gust només llegir-los i que a la taula són prou bons.









Vam optar per: 



  • Morro fregit
  • “Ensaladilla russa” de ventresca de tonyina, (travada com la d’abans)
  • Croquetes de pollastre rostit
  • Truita de mongetes de ganxet i botifarra de perol
  • Tataki de vedella gallega
  • I uns postres versionats de pa amb oli i xocolata

 




Quan vam fer la foto, ja havíem menjat una!!.





Com podeu veure els plats són senzill, però estaven molt ben resolts. Les croquetes bones i d’excel·lent textura i la truita també molt aconseguida. La vedella bona, però avui en dia el llistó ja està molt alt en el tema de vedelles d’importació.

En resum, que feia molt de temps que no entrava en un lloc a BCN sense referències prèvies. I puc dir que vam estar molt de sort. Segurament no hi tornaré, doncs és una zona que no coincideix amb la meva àrea de moviments, però si el tingués en un lloc fàcil, segur que tornaria a sopar de manera informal.  Després buscant per  internet , he vist que tenia bones referències i si la zona us agrada, us recomano la visita.

El vi va ser un Baldomà de la DO Costers de Segre prou  correcte i el cost total, el que veieu a continuació.



 

49 comentaris:

  1. Gràcies Ricard un cop més pel teu blog setmanal. Només un petit matís: entenc que és prop de Pi i Margall, no P. Maragall. Gràcies un cop més.
    Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Albert,

      Tens raó... Confusió de part meva. Ara ho he arrglat. Gràcies!!

      Elimina
    2. No pateixis Ricard! Tinc amics de Sabadell i quan baixen al barri marítim els passa el mateix... :)

      Albert

      Elimina
  2. I no saps d'on li ve el nom? Curiós, com a mínim lo de "Pollería"...
    Almenys per les fotografies, fa tot molt bona fila (i sobre tot les croquetes) i els preus força bé.
    Una bona troballa.

    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El nom ve de un "homenatge" a la iaia del cuiner (crec), que es veu tenia una polleria per Fontana...

      La veritat és que al sortir comentaven que vam menjar molt millor que a altres llocs dels que et venen mil maravelles. Per tant i com tu dius, va ser una bona troballa.

      Salutacions,

      Elimina
  3. "perduts per la Gràcia propera a passeig Maragall"....errada dels de comarques quan venen a la Capital )))....Pi i Margall (antiga General Sanjurjo) o potser si volia dir passeig, Passeig de Sant Joan (antiga General Mola)

    Salutacions i felicitats x el blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostrres anònim, ets un expert en els noma antics dels carrers de BCN... Ja veus ... jo no em sé ni els nous.... :)

      Gràcies i salutacions!!

      Elimina
  4. Es veu be per un sopar informal com dius. No l'haviem sentit, anotat per quan estiguem per la zona. Les postres tenen bona pinta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... és això: sopar informal i bo.

      Els postres no son massa lo meu, però vaig tastar i estava prou bo.

      Salutacions,

      Elimina
  5. Com et foten canya amb l'errada de la ubicació!.
    Evidentment el lloc tampoc em sona de res, però si dius que us va agradar, per mi ja va a misa. Però els plats es veuen prou bé i el preu bo.
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      La veritat es que el lloc ens va sorprendre i estava més que bé.
      Tu que ets més de Gràcia que jo, penso que un dia hi has d'anar.

      Una abraçada!

      Elimina
  6. Apuntada la recomanació...els plats tenen molt bona presència!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Quin greu això de la Taverna del Glop...


    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure Xibeca ... va ser la impresió al passar. Vam mirar amb intenció d'entrar i llegir la carta i no ens van entrar ganes. Però ves a saber si era el dia "dolent".... I en canvi la Polleria a poca distància, estava practicament plena i era dimecres...

      Elimina
  8. Demano disculpes prèvies per una digressió poca solta. Única intenció: obertura de joc cap a les bandes.

    Ja ho estem fent de quan en quan. La petita colla (a vegades 3, a vegades 5) ajuntem 35 euros per cap i fem a sorts qui es cuida de comprar coses per sopar amb poca feina. A casa meva, que s'està bé i no hi han nens.

    No sabeu com ens ho passem.

    Perdoneu.

    E.B.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si està bé... però també ho fem. Avui mateix a casa serem 6 fent "festa privada"...

      Una cosa no treu l'altre

      Elimina
  9. El què més aviat volia dir és que estic per creure, cada cop més, que el plaer de anar a sopar fora forma part d'una inèrcia, d'una rutina, moltes vegades sobrevalorada i amb apreciacions sovint distorsionades. Tots acabem dient, en general, "què bé que ens ho hem passat!", eixuga't i tornem-hi.

    El normal és:

    a) Les taules estan massa juntes i el servei no és per tirar coets. Ja no cal parlar del "no volem clients de dos en dos".

    b) El soroll, in crescendo maestuoso, acaba fent-se molt (molt) molest. En general la gent (50%) és mal educada i curteta.

    c) Normalment, a l'hora del compte, t'acaben clavant. Mai és elegant reconèixer-ho i menys si pagues tu.

    d) No domines, ni pots, els tempus. S'acaba quan s'acaba. I que no comencin a apagar llums.

    c) Molts no tenim gaires assignatures pendents a l'hora de menjar realment bé i voldríem donar prioritat als valors afegits (clàssica i tramposa referència a la bona llesca de pa torrat amb tomàquet, llonganissa Sendra ben tallada i porro de vidre bufat amb un Montsant un pèl fresquet en una taula ben parada i tranquil·la). Quatre ametlles ben torrades i unes olives lucques grossetes.

    M'agradarien, sempre, el bons locals de llocs acreditats i en un dimarts o dimecres, a dos quarts de nou, i amb màxim 'mitja entrada'. Que et coneguin una mica, no massa, i que es limitin a dir-te el que hi ha a banda de la carta. I això és p... fantasia.

    En el món de la restauració molta gent ho està passant malament i bastants s'ho mereixen de llarg. Com que de justos n'hi han també molts, res de demanar la pluja de foc i sofre de Somorra i Godoma. Les crisis són sempre higièniques, només és qüestió de temps. Per sort o per desgràcia, res a fer, actitud contemplativa.

    Salut.

    E.B.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord amb sortir a sopar en dimarts o dimecres...amb el gust pel poc soroll... amb el Montsant... i amb alguna altre cosa potser..

      Discrepant amb el tema de que em coneguin.... (prefereixo l'anonimat)... i amb el tema del porró, que amb tots els respectes, jo soc més de Riedel..

      Però tampoc és que calgui estar d'acord amb tot... ;)

      Salut!!

      Elimina
  10. XAFFF.... comentari d'anònim tarat (com la majoria d'anònims), eliminat per temàtica fora de context...

    ResponElimina
  11. Maremeva... que surti qui vulgui i que s'ho monti a casa qui ho prefereixi.
    Jo també sóc mes de copa Riedel tant a casa com a fora.
    I per cert, la llangonissa Sendra s'acaba, així que ja cal que el Sr. Anònim faci provisions.

    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xibeca,

      Una mica els aguanto el rollo, però quan la ironia es torna agre i comencen a embolicar-se massa ... XAFF.... :)

      I com tu dius... si els agrada fer-ho a casa i amb porró, cal que busquin el blog adequat.... Això ja ho deia la meva mare... "com a casa a cap lloc"... però es que això ho deia al segle passat...

      Salutacions,

      Elimina
  12. XAFF... un altre comentari d'anònim a la brossa .... (tornava a insistir el capullo del porró de vidre bufat)....

    ResponElimina
  13. Aquest anònim potser es sentiría com a casa en aquell restaurant on feien un remake de la Catalunya catalaneta, hehehehe.


    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha.... No crec xibeca ... aquest és més tronat encara..... A més té un toc patètic... A part del "porró de vidre bufat"... fixat't amb frases com "Quatre ametlles ben torrades i unes olives lucques grossetes"... no sé... és com pedant... i molt repelent.

      Però és tant fàcil eliminar-lo amb un clic que el deixo que s'entretingui.... Li porto 7 o 8 comentaris esborrats i segueix... Are entenc com tinc tantes vistes... :)

      Elimina
    2. I mira que n'estàs de content!

      Elimina
    3. Ricard:

      Crec que el capullo de les ametlles torrades, a més a més és monya i m'estranya que sent-ho no vegi que remenar una Riedel dóna exquisit plaer.

      Xibeca

      Elimina
    4. El que està clar xibeca, és que és un capullo..... :)

      Avui li porto esborrats un munt de missatges... al final ja em dona plaer i tot... Xaffff...

      Per mi és un clic i prou....

      Elimina
  14. Doncs apart de capullo és un impostor perque s'està fent passar per mi.

    Aquest comentari no és meu:

    "Ricard:

    Crec que el capullo de les ametlles torrades, a més a més és monya i m'estranya que sent-ho no vegi que remenar una Riedel dóna exquisit plaer.

    Xibeca"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... ahir vaig veure que havia simulat un comentari d'un amic meu que sempre entra com anònim i signa i ja faig fer XAAFF... :). D'ell li conec l'estil i a més ens comuniquem via what's... però com a tu no et conec, no soc capaç de distingir entre l'autèntic i el no autèntic... Per tant faré XAAFF a partir d'ara a qualsevol anònim sospitòs... Costa menys fer XAFF que contestar... De totes maneres, és ben curiosa la dedicació de l'anònim cap a mi... Estarà dolgut per alguna cosaaaa???

      Elimina
  15. Potser simplement és que té un problema mental.

    ResponElimina
  16. Té molt bona pinta. És dels que m'agraden, bons platets i les croquetes+ la truita tenen una presència encissadora. No trigaré massa en passar-hi.Gràcies pel post!!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no el coneixia i ens va soptar trobar-lo ple passant pel carrer, mentre la resta de llocs de la zona , estaven ben buits...

      Si acabes anat, ja et llegiré.

      Elimina
  17. There some very impressive points in your blog. I must appreciate your excellent work. I find the blog post very interesting and moreover very informative. I am thinking to write a piece on related topic. Will definitely share it and waiting to read some more interesting blogs from you.

    ResponElimina
  18. Sóc seguidor teu, i diria que no et deixis portar per una primera impressió de la "chef" de la panxa: és una tia genial, i una professional de collons. ës cer que té un defecte que s'agreuja els caps de setmana; molta gent entrant de cop, tothom a la vegada fa que de vegades, poques, s'atabali, però per exemple si està ple i sou dos et truca si vols quan tingui taula, aconsella plats amb personalitat i te un sentit de l'humor i respecte brutals... la majoria dels dies.
    Et demanaria que t'ho replantegèssis, la bbara s'ho val i si vas dos ves-hi entre setmana a dos quarts de nou i gaudeix de la cuina del Xavi i les atencions de la Elena, crec que sortiràs satisfet de la relació qualitat/preu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,

      No dubto de la qualitat, ni de la RQP,..sinó no estaria ple. I ja vam anar un dimecres cap a les 21h i no massa més. Però abans no puc pas.

      En realitat tampoc tinc masses dies disponibles, doncs la majoria de dies plego tard i treballo fora de BCN i els caps de setmana, ja ni m'ho plantejo. Però segur que ho fan bé, doncs sinó no tindríen ple i el públic es veia força bé.

      Salutacions i gràcies per passar...

      Elimina
  19. Dir-li a una cambrera que es decideixi "d'una p____ vegada"... no sé si és la millor manera de tractar a algú.
    Casualment he anat vàries vegades a la Polleria Fontana i el tracte és sempre molt bo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com es pot ser tant 'burr@' (amb tots els respectes pels animalets anomenats així) de posar comentaris sense saber ni llegir???.

      Mai he dit a aquesta cambrera (ni a cap altre) aquesta frase. Si tornes a llegir el text, diu " ja anava a dir-li "... En CAP CAS diu "vaig dir-li"... Ho entens??

      També seria bo que fossis capaç de llegir en clau d'humor el text... Al cap i a la fi, deixo força bé aquest lloc i critico de manera light, els dubtes generats de si ens podia donar o no taula...

      Per tant si ets fan del lloc, o "amic" de la cambrera, lo més adequat seria agraïr el meu post, que pots estar segur, que més d'un client nou aportarà... Amb un "gràcies pel post", és més que suficient... ;)

      Elimina
  20. Que mal educat que ets. No es pot opinar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però de veritat no has entès encara , que no vas llegir bé el meu post??

      De veritat no ho entens que jo NO vaig dir el que tu interpretes que vaig dir?.

      I en lloc de disculpar-te amb un "ostres... vaig llegir massa depressa", ara em dius mal educat...?.

      I ara un consell.... Veig que tens "molt d'interès en el tema"... No seria el primer cop que algú amb "molt d'interès en un restaurant", acaba espatllant un post que inicilament era prou positiu.... Jo de tu no ho faria...

      Elimina
  21. Respostes
    1. Es ben merscut... i doblement merescut per no saber disculpar-se d'haver-se equivocat al llegir el meu post i acusar-me de dir el que no he dit...

      Però com jo soc educat, no m'amago sota l'anonimat i a més generòs, et diré "No es mereixen".... :)

      Elimina
  22. Patètic. Com a mínim jo no he faltat a ningú. Disculpar-se diu, per opinar. L'educació està per sobre de tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara si que et puc dir BURRO@ amb majúscules. I dono l'explicació a la resta de lectors, del perquè ho dic:

      Aquest anònim (per la seva insistència em jugaria un pèsol que te "MOLTS lligams amb el restaurant" ... hehehe...), no aconsegueix entendre que en cap cas vaig faltar al respecte a ningú... Es veu que NO SAP LLEGIR i interpreta el que comento "vaig pensar", com el que vaig dir (ho podeu veure facilment). M'acusa d'haver dit el que no he dit.. i a sobre va de donar lliçons (amagant-se sota l'anonimat).

      Per tant aquí se li acaba el crèdit i deixo els seus comentaris visibles, perquè veieu quina fauna volta pel món de la restauració i perquè feu endevinalles de qui pot ser aquest "anònim tant interessat en la Polleria". Però deixo calr que el següent comentari, l'esborro... Em costa un clic...:)

      Realment no ha fet cap favor a la Polleria aquesta....I que consti que el menjar estava bo, tal com comento al post... però no tot és el menjar en un lloc...

      Elimina
  23. Vaja la que tens liada aquí hahaha.
    Aquest cas em recorda aquell altre restaurant, que era colmado al carrer laforja en que un anònim que suposadament era la cambrera, la va liar parda, embrutant la reputació del lloc.
    I aquest cas és sospitosament semblant. El dubte que em queda, es si després de que li raonis de que tu no vas dir allò i seguieix erre que erre amb el tema, és de si ho fa com tècnica de discusió estil "Salvame" o realment no ho aconsegueix entendre i llavors, clar que s'ofèn, doncs pensa que a sobre l'insultes.
    En fi, que és el que et dic sempre: que no entenc com tens paciència per aquesta gent tant curta.
    Abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil Carles... :)

      Si que té una certa semblança amb el rollo de Casa Palet. És més de lo mateix: S'agafen com eix del cabreig, una cosa marginal i en aquest cas mal llegida i comencen a embestir amb la direcció equivocada... Una mica barreja dels dos motius que suposes.

      Per lo de la paciència no et preocupis. Com deia l'altre dia i com ja saps, m'agrada provocar i les "respostes", són el feed back de que funciona... ;). Però més d'un comentari d'aquests em carrego de bones a primeres... Quan s'engresquen "xafff".

      Una abraçada!

      Elimina