20 d’abril de 2014

9 de la Borriana. (2014) El restaurant al que vaig més sovint

9 de la BorrianaCarrer de la Borriana, 9 (Sabadell)


(darrera del Passeig de la Plaça Major)


T. 937459749 

A vegades, el criteri de publicació al meu blog pot semblar injust, degut a que involuntàriament, vaig fent publicitat de llocs als que probablement no tornaré i per un fals pudor, parlo poc de llocs dels que sóc client i vaig freqüentment. Potser és l'amistat que tinc amb els que porten aquests llocs, el que em frena de parlar-ne més sovint, per por a que la crònica em pugui sortir esbiaixada en sentit positiu. Però avui faré una excepció, parlant del 9 a la Borriana.

El 9 a la Borriana, és el restaurant que de llarg vaig més sovint. Feia dos anys i mig que no en parlava al blog  i en canvi, rara és la setmana que no hi vaig. Normalment sóc client del magnífic menú de migdia que ofereixen i de tant en tant, com va passar ara fa uns dies, vaig a la carta. La carta del 9 de la Borriana, està basada en uns plats fixos i una pissarra on hi ha els  suggeriments de temporada o del dia.

Està ubicat al carrer del mateix nom i a pocs metres del malmès Passeig de la Plaça Major. És un restaurant petit, de 9/10 taules, en que a la cuina està al càrrec de la Nuri i a la sala tenim el Paco i el Sergi. El nivell de cuina és alt i el de vins també. És dels pocs llocs on pots deixar la tria del vi a les seves mans, sense cap mena de por. Tenen molt bona oferta de vins catalans i de bona RQP.

En aquesta ocasió vam demanar com a primers, un carpacció de vedella amb foie i salsa de tòfona (que va ser la meva tria) i el meu company de taula va optar pels raviolis de foie amb salsa  de ceps i tòfona blanca. La foto dels raviolis la vam fer quan el plat ja estava una mica desendreçat. Una mica més i fem la foto quan el plat estava acabat!
Com segons vaig demanar un costellam de cabrit fet a baixa temperatura i acabat amb un toc cruixent. L'altre opció va ser el tàrtar, que de fet és un dels meus tàrtars preferits, però aquest cop vaig voler variar per donar una mica de vida al colesterol.

Tots els plats són de qualitat. I parlant dels que vaig tastar jo, el carpacció va resultar espectacular amb una combinació de sabors molt ben trobada. I el costellam deliciós. És d’aquells plats que demanaries sempre, per la qualitat de la matèria primera i també per l’acabat, però que en moltes de les ocasions que he anat a la carta, acabo decantant-me pel tàrtar, excel·lent també.
Com resum, un lloc molt recomanable a Sabadell on l’estil de cuina s’ajusta perfectament als meus gustos. Com també s’ajusta als meus gustos, la seva selecció de vins i fins i tot l’ambient de públic que freqüenta aquest lloc.... Segurament no és un lloc dels que jo anomeno el “ver y ser vistos”, doncs per això a Sabadell en tenim més d’un a nivell local... però no comentaré més per no posar-me en cap dels meus freqüents “fregaos”. I si voleu fer una primera prova amb poc risc, reserveu un dia pel menú de migdia i ja us fareu idea del nivell de qualitat... Però reserveu, que molts dies es queda gent sense taula.

24 comentaris:

 1. Ostres..què dius???? Epsss gent lectora tota.... no feu cas d'aquestes fotos preses amb una bona mostra de l'antiguitat tecnològica més prehistòrica..... i aneu a la Borriana a gaudir d'una bona festa gastronòmica !!!!!
  Salut i Bona Pasqua i millor mona ( els afortunats que en tinguin)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vaja... després d'anar durant anys amb un IPhone prehistòric, com que ara la Marta s'ha aconseguit un IPhone5 S.... ara ens va de de súper-mega-guai .... Déu nos en guard...!!!.

   En fi... que la qualitat del 9 de la Borriana, és de les poques coses en que estem d'acord.. :)

   Elimina
 2. Aquest no el conec ja que el Vallès no queda dins la meva zona de treball ni de sortides, però la teva tria carnivora, fa agafar ganes d'agafar la C58 i plantar-se allà.

  Abraçada,
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   Tampoc es tracta d'un lloc carnivor, doncs al menú demano sempre el "peix de dia", que és sempre fresc i varia segons mercat.

   Però si que el seu tàrtar, és l'opció que normalment demano a la carta, També ofereixen molt bon bacallà...

   Una abraçada!

   Elimina
 3. Bon dia, Ricard,
  Crec recordar que en una altre moment vares parlar d'aquest bon restaurant com un dels teus preferits.
  Si?
  Bon dilluns de Pasqua!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia,

   Si.... ja el tenia publicat. La darrera ocasió va ser ara fa dos anys i mig, tal com ja explico al post.

   Salutacions,

   Elimina
 4. Bona tarda Ricard, sí que és un dels millors menús del Vallès. Excel-lent cuina de mercat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Això tu si ho pots dei amb propietat, doncs et coneixes molt bé, els menús de totes les comarques al voltant de BCN.

   Salutacions!!.

   Elimina
 5. No el conec en directe, però si en tinc excel·lents referències per part de familia que viu a Sabadell. I pel que diuen, tant el menú com a la carta, de lo millor que trobes per la zona.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona tarda Jaume,

   Ja tens bona excusa per visitar la familia de Sabadell doncs.

   :)

   Elimina
 6. Ricard,
  Un post molt encertat.
  Per a mi és un excel·lent restaurant, molt bona matèria primera, molt bona cuina, tracte molt agradable i professional i molt bona RQP.
  Una vegada més Ricard, gràcies pels teus post sobre restaurants. Son una molt bona guia.
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Núria,

   De fet la meva passió pel 9 de la Borriana, va ser una mica a través teu, doncs ja saps de la meva escassa vida gastronòmica per Sabadell. I a través teu vaig anar-hi i a través teu vaig contactar amb el Paco pel tema vins.

   Vull dir que en aquest cas, la Guia vas ser tu... :)

   Elimina
 7. Divendres Sant vem voler anar-hi després d'haver llegit la teva opinió però estava tancat i la segona opció Les Voltes també. Al final, vem dinar al Picuteig, un d'aquests restaurants "para ser visto" de Sabadell. Millor no comentar res. Que difícil es menjar ( bé ) aquí !

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Amanda,

   És el que tenen les festes... I tens raó en que és difícil menjar bé aquí... Jo fa anys em queixo d'això. i no tant sols menjar, sinó estar a gust. Ara fa no masses dies, tenia un sopar de feina que volia fos senzill... I vaig tenir la mala idea d'anar a Can Punyetes... Amb la mala sort d'una taula propera, sorollosa... i a sobre FUMANT..(!!!). I parlo de gent gran i d'aparença educada... Vaig sortir avergonyit....

   Suposo que el fet de tenir BCN tant a prop, fa que molta gent s'escapi i jo en soc un bon exemple.

   Elimina
 8. Hola Ricard

  També el tinc sentit (bé) de coneguts que es mouen per aquella zona. Encara que no crec que vagi per allà (no és una població per la que em bellugui gaire...), ho anoto ja que mai se sap ...

  Salutacions!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jordi,

   Això ens passa amb els restuarants out of BCN... que si cauen a prop molt bé, però que el desplaçament fa mandra entre ciutats del cinturó. I acabas dient (al menys en en el meu cas) que per agafar el cotxe, ja l'agafes en direcció BCN.

   Jo el 9 de la Borriana, el tinc a pocs metres de casa i clar... és molt còmode per mi.

   Salutacions!!.

   Elimina
 9. Doncs a mi no m'agrada aquest lloc. Prefereixo millor un restaurant que hi al mateix carrer, més avall i en la mateixa acera. Et caldria publicar mes puestos. Millor teca, mes ampli i modern.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sospitós aquest anònim. A veure si es diu Clotildo...:D

   Conec el restaurant de "la mateixa acera, més avall"... Hi vaig anar algun cop al principi. El puc definir com un lloc "correcte"... Una fàbrica de menjars podríem definir-lo.

   Per opinar aquí amb propietat, cal donar la cara. Jo podria eliminar els anònims d'aquest caire, però penso que és "educatiu", deixar-los visibles.

   Elimina
  2. Cada vegada em sembla més que ets tu qui 'et poses' alguns anònims. I no deu ser-ho. A veure si provoquem una mica i us enganxeu en alguna bona baralla amb algú que passava, que ja fa falta, so excited. A banda de menjar fas alguna altra cosa?

   Elimina
  3. Estàs rabiós amb mi oi?.
   Et vols enganxar amb una baralla?.
   Perquè que jo sàpiga, ningú t'ha convidat a intervenir....
   :)

   Elimina
 10. Crec que aquest me l'ha recomanat el meu sogre. Hi haurem d'anar!!!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs si ets del Vallès, és un lloc molt recomanable.

   Jo el tinc a creuar un carrer de casa... :)

   Elimina