6 d’abril de 2014

La cuina de l'Uribou. Trajectòria ascendent

La cuina de l'Uribou
Per demostrar que la foto és meva :)
Taquígraf Serra, 26 (Les Corts)T. 931 14 81 93Sempre que vaig a un japonès, surto amb la idea de que és l’estil de cuina on menjo més a gust. Realment és una cuina a la meva mida. I la setmana passada el dia de Champions, vam voler anar a un. Els meus dos referents a BCN, tots imagineu quins són, però en hi ha dos que també m'agraden molt, que són La Cuina de l'Uribou i Can Kenji.

Per localització, m’anava millor el primer i el migdia vaig reservar (una manera discreta de saber si tindrien obert un dimarts de Champions). I la sorpresa va ser que quan vam arribar, estava quasi ple. De veritat que imaginava trobar-me en un restaurant buit.

Venia d’un parell de mesos de molta feina, plegant tard i aquest era el dia de premiar-me. I no era la primera vegada que anava allà. En tenia un bon record gastronòmic, però emboirat per dos mal rotllos que em va comportar el primer post... Un perquè el dia que vam anar (dissabte migdia), allò semblava un menjador infantil (tot i que de nens educats) i quan ho vaig comentar al post, es va donar la casualitat de que ho va llegir la mare d’una de les taules i d’inci no s’ho va agafar bé, tot i que vam acabar "amics".

I un altre mal rotllo, degut a que com sol ser habitual, em vaig oblidar de fer la foto de façana i vaig tenir la mala idea de buscar una per Internet (juro que la façana pura i dura) i l’autor de la foto, després de reclamar i detectar alguna burla meva posterior, va entrar en un cos a cos, d’aquells que en el fons he de reconèixer que m’agraden... ;)

Aquesta segona vegada, a la nit, amb públic tranquil i ja amb la foto feta abans d’entrar (i amb proves d’autenticitat), l’experiència va ser superior i he de dir que vam sopar molt bé. És d’aquells llocs que el vaig trobar millorat.

La nostra tria va ser:

Una excel·lents yakisoba. Repeteixo el que diuen els puristes, que demanar yakisoba, és una mica com per un turista demanar paella... però m’agraden i maten la gana. La foto em va sortir fatal ... :(

Un kakiage de llagostins i carxofa (vaja... témpura) de gran nivell

El sushi "Combi" pensat per compartir (de fet ho vam compartir tot)

I el Dragon roll a base de congre. Realment excel·lent i ens va servir de postres.

Potser vam demanar algun plat de més i el vi tampoc era el més econòmic, però teníem ganes de gaudir del sopar i vam sortir amb molt bon gust de boca. Per tant us el recomano sense cap mena de dubte. Les matèries primeres són de qualitat i l’elaboració molt acurada.

El vi va ser un Cosmic del celler que no fa massa va publicar l’amic Ramon Roset. No coneixia aquest vi, un savignon blanc 100%, molt fresc i agradable, que combinava molt bé amb la cuina d’aquest lloc.Només com a comentari, ara mirant el compte, m'adono de lo ridícul que és cobrar el suplement de 0,15€ pel fet de que el cafè és descafeinat. No m'havia adonat... però per 30 cèntims no faré ara un debat... ;)


 

14 comentaris:

 1. A mi m'agrada molt, tot i que nomes puc parlar del menu migdia. Tinc la feina al costat, aixi que aprofito per escapar-me molt sovint. Bon menjar, atents sense anar d'amics i rapid, no es pot demanar més ;)
  Lo dolent es que com que hi vaig tant sovint de menu, quant surto a sopar, no el tinc en compte. Però un dia hi haig d'anar a tastar els seus plats a la carta.

  Salut!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Però això és típic dels restaurants que un va de menú de migdia... Per una banda, t'oblides d'ells al sortir de nit i si hi vas, llavors sols trobar car el vespre doncs estàs mentalitzat amb preu de migdia...

   A mi em passa amb algun lloc, però intento superar-ho... :)

   Salut!!

   Elimina
 2. Aquest ja fa massa temps que el tinc anotat, i estant a prop de la feina, no sé com puc trigar en conèixer-lo. I imagino que no és "un altre japonès", oi?

  Bona fila la tempura, fabuloses les postres de congre i el primer cop que veig lo del suplement per descafeïnat (encara no ho entenc per quin motiu el cobren).

  Salutacions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo del descafeinat, és ben curiós.... Fa uns anys era més freqüent aquesta "ridiculesa", però avui en dia, pensava que havia desaparegut.... Però vaja... per 30 cèntims els perdono... ;)

   Pel que sé, els migdies, només ofereixen el menú i no hi ha servei a la carta. T'ho dic perquè conec un que es va disgustar, quan anava mentalitzat a demanar carta.

   Si vas, ja ens expliques.

   Elimina
 3. Bon lloc!. Se sent molt últimament, sembla ser que realment el producte té una qualitat extraordinària!. Tampoc havíem vist mai el suplement del descafeinat!. Tot té la seva lectura: pot ser ho està cobrant, però aixó és bó o dolent?. M'explico, si no ho cobrès existiria la possibilitat que llavors qualsevol café sigués 10 cèntims més car per compensar..

  ResponElimina
  Respostes
  1. No sé pas que dir-te en el tema del cafè. Jo soc de màxim 3 cafès "normals" per dia i els vespres descafeinats.. Però vaja.. per 15 cèntims i després d'haver sopat molt bé, em deixa igual. Només que al posar la foto amb el compte, vaig dir-me "ostres!!".

   El lloc val la pena i quan ara fa més o menys un any, vaig anar, ja ens va agradar tot i que un dissabte migdia, l'ambientació no era la mateixa i això influeix... al menys a mi,

   Salutacions!.

   Elimina
 4. Bon dia!! aquest tinc moltes ganes d'anar! vaig fer un intent amb una amiga que passava per bcn i s'allotjava per allà prop però just era el dia que tancaven :-( El tinc pendent-pendent!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Montse!

   Segur que t'agradarà.
   Trobem a faltar la teva activitat a la xarxa i les actualitzacions al teu magnific blog.

   Salutacionas!

   Elimina
 5. Segur que la foto és real?. Veig com petjades de Photoshop, al posar la teva imatge sobre una foto "robada". No sé, no sé. I l'ombra es veu com trucada. hehehe.
  No conec Uribou i si conec l'altre que dius t'agrada el Kenji. I Cal Kenji ens agrada molt.
  Abraçada!
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres Carles,

   "Mas pillao!"... :)

   Però amb Photoshop no em defenso gens bé. Ja saps que la part artísitca, la van oblidar de configurar, quan em van dissenyar.

   Una abraçada!

   Elimina
 6. Sembla un habitual pel que llegeixo...però jo no el tenia a la meva llista. Després d'això estaré encantada de visitar-ho! (el tema del descafeinat...sembla més una broma que una cosa certa)

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vam gaudir força del sopar Míriam. Ens va semblar molt encertat.

   I com dius, lo del descafeinat, sembla una broma. I ja signaria trobar arreu inconvenients d'aquest tipus, que vol dir que no en hi han de més grans.

   Salut!!

   Elimina