25 de maig de 2014

Leku. Un bon restaurant del que es parla poc...


Leku-Restuarant-Barcelona
Em vaig oblidar de fer la foto de l'entrada ...:(

Leku Restaurant
Joan Güell, 189 (Mercat de les Corts)
 
T:934 90 38 10


Hi ha restaurants que ens sents parlar a través del boca orella i que en canvi no apareixen en els blocs ni en trobes gaire crítica. Estic parlant de Leku prop del mercat de les Corts.

Vaig reservar un dimarts al migdia, de cara al vespre i ja em va donar bona sensació, el tracte proper i natural i quan vaig oferir el meu telèfon (a la majoria de reserves el demanen), em va dir que no calia. I vaig pensar... "sent dimarts nit, no deuen tenir ningú i els dóna igual si ens presentem o no).

Doncs "craso error" que dirien els espanyols... Vam arribar a les 21:15 i el restaurant feia goig de ple. No quedaven masses taules i encara van arribar més clients després de nosaltres.

El local és senzill, però ben cuidat a tots nivells i pot ser que un dels secrets, sigui un tracte molt amable, proper, en alguns aspectes poc professional, però per entranyable deixa de ser un defecte. Vaig fer-me la pel·lícula de que eren família, però ja sabeu que mai pregunto.


La carta ens va sorprendre inicialment per curta, però ja vam deduir que hi havia "truco" i que ens cantarien les recomanacions del dia. I així va ser, les van cantar llegint-les d'una 'xuleta', que després ens van deixar, perquè la llegíssim amb calma i mostrava preus i tot!!.

La llista de plats del dia, contenia plats originals amb ganes de sorprendre al públic. En canvi la carta fixa era molt clàssica amb 3 o 4 tipus de bacallà, peces de carn a compartir (tenien bona pinta.. xai, garrinet, txuleton) i el sempre enigmàtic peix del dia. I com podeu deduir vam tirar dels plats recomanats. La tria va ser (tot a compartir):

Una nespres cuits i amb formatge gorgonzola... (em pensava que serien les postres.. però no.. !!. Van arribar de primer). Excel·lent Gorgonzola.


Leku-Restuarant-Barcelona

Unes excel·lents (molt) croquetes de cua de bou... Mireu quina pinta a la foto. La senyora que ens servia ens va dir que les havien premiat i tot.... La revista Time Out.. (de tant en tant les encerten.. no sempre la caguen amb articles a l’estil de "los 10 mejores japos de BCN" deixant-se el Shunka). I 
Uns bikinis o canapès de foie. Bons, però després dels dos plats anteriors, van quedar com poca cosa...

Leku-Restuarant-Barcelona


Leku-Restuarant-Barcelona

Uns daus de salmó marinat amb maionesa de wassabi... Molt, molt bons... Això ho provaré de fer a casa.. 

Leku-Restuarant-Barcelona


Un plat per "sorprendre" ... ejem... El Fish & Chips... El vam demanar per curiositat i estava fet amb aurada i patates. Ben elaborat , però tampoc dóna per més... 

Leku-Restuarant-Barcelona


I vam demanar postres i tot.!. Una pa amb oli i xocolata i un iogurt amb tot el que veieu a la foto.

Leku-Restuarant-Barcelona

Leku-Restuarant-Barcelona


En resum... vam sopar de gust, amb bon tracte i només un "però" que penso els caldria corregir: El servei del vi. Resumeixo el diàleg (C=cambrer/a), (R=Ricard):

C: Que beuran?

R: Ens pot portar la carta de vins?

C: Uisss... no en tenim. Variem molt de vins... Com li agraden??

R: Miri... la primera condició es que no siguin 'estrangers'----- ni més amunt del Pirineu, ni més a l'esquerra de...

..... sense acabar de definir-me amb "l'esquerra de...", per donar 'suspense', perquè si ells no tenen carta, jo també puc fer de les meves..... ;)

..... La persona que mantenia el diàleg, marxa i s'apropa un altre que vaig deduir era més "entès" en vins...

C: Miri... tinc un Penedès que.....

R: I no tindrà algun Montsant, Priorat, Empordà...?

C: Uiss... Montsant ara no... miraré Empordà..(...pel to ja vaig veure que tampoc...)

R: Bé deixi-ho, ja prenem el Penedès....

C: Li obro i si no li agrada, li canviaré..

R:: No.. no es preocupi... anirem de Penedès avui...

I ja ens vam prendre el Penedès... Un Indigena... una 'garnatxeta' d’aquelles típiques del Penedès... ni fu ni fa...

Indigena-Leku-Restuarant-Barcelona
Ja sé que bastants de els que em llegiu (i aprecieu), esteu pensant "vaja gilipollada" la meva ... I els que em llegiu en secret (si... tu... tu que em detestes i sé que em llegeixes), penseu :  "quin gilipolles"... Però per uns i pels altres, penso que tinc dret a poder escollir un vi a partir d'una carta i trobar coses de les meves DO’s preferides... No m'agrada discutir de vins als restaurants i menys "fer-me l'expert de vins"... Amb una carta ja m'espavilo, que del vins de les meves DO's en sé una mica..

Però com que el 90% del públic potencial, no té les meves manies i a alguns fins i tot els agraden els Penedès (en tot cas sempre preferible als del "Riojilla"), puc dir que és un lloc interessant i del que no sortireu pas decebuts. Per tant, recomanable sense cap mena de dubte. El cost total va ser el que veieu:

Leku-Restuarant-Barcelona

16 comentaris:

 1. No sé que passava ahir que tenies desactivada l'opció de posar comentaris. No he visitat mai Leku, però també, he sentit parlar-ne bé i tinc uns amics Face que en són fans. Els teus diàlegs "al voltant del vi", em fan gràcia d'imaginar-los.

  Una abraçada,
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó. En ocasions faig servir el blog com cunillet d'indies en temes de formació de xarxes socials i mostrant com s'activaven els lligams amb Google+, vaig activar el lligam i no em vaig oblidar de desactivarlo... I avui m'han avisat a través de privat.

   El tema diàlegs "al voltant del vi", en aquest lloc va ser molt light, doncs es veia bona fe... Altre cosa és quan van de guais tipus Can Cisa o també un que vaig tenir a Freixa a Sant Elies....

   Elimina
 2. Aquest si el coneixem, hem anat un parell de cops i hem de tornar per fer-li una entrada al blog. Ens agrada, com a mínim fa un parell d'anys estava molt be. I un menú de migdia prou correcte

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo era el primer cop que el visitava i vam sortir prou satisfets.

   M'agradaria tastar també el menú de migdia, però la zona em cau molt lluny de les meves zones d'activitat a BCN.

   Elimina
 3. He passat pel davant un munt de vegades (vaig estar vivint un munt d'anys molt a prop) i mai se m'hagués acudit que fessin aquest tipus de cuina. I pel que fa al vi, és una llàstima que no cuidin de tenir una carta una mica més detallada. De fet, si li preguntessin al Toni Falgueres del Celler de Gelida què està ben a prop, estic segur que els hi podria facilitar referencies no gaire conegudes i a preus interessants (a mi, sempre que anava em descobria coses molt bones).

  L'anotaré per si mai torno a baixar a ciutat, què no se sap mai... ;)

  Salutacions!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Crec que saben de vi, més del que mostren... El que passa és que o tenen pocs vins catalans o els interessa colocar la garnatexet aquella.... Però al "famós" racó d'en Freixa, encara em va anar pitjor....

   Mira... jo soc monogràfic de vins catalans (amb excepcions de francesos) i per pura estadística segur que n'he tastat un munt... I m'agrada triar-los...I quan escolto el "com li agrada el vi?"... es que em puja l'adrenalina... rarillo que és un...

   Una abraçada!

   Elimina
 4. Un cop més les teves cròniques tenen més protagonisme les anècdotes que no pas el menjar. Una mica més de detall en el menjar seria d'agrair.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pos si... :)

   Però aquest és el meu estil al blog... I em recordo més de l'anècdota del vi, que de la textura de les croquetes...

   El blog ha de ser el reflexe de la personalitat de cada un... i jo fora de les coses de feina, em prenc la vida en broma i a la mateixa vida real, segur que explico més vegades el rollo de la garnatxeta que la composició de les postres que no em vaig fixar ni que portàven...

   Elimina
 5. ...I mira que n'ets de ditxaratxeru! De petit deuries tenir a tots els de casa ben divertits. Jo també sóc fill únic i sempre semblava un funeral de protestants-reformistes. Quina sort que tenen. Alguns.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Va... avui et deixo... Un dia és un dia, però no t'ill·lusionis...

   Elimina
 6. Visc aprop i quan passo per davant sempre pensó si no lo hauria de donar una oportunitat.
  Potser ja va essent hora...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Penso que val la pena provar-lo i més amb l'opció de plats "del dia".

   Ens va agradar força...

   Salut!

   Elimina
 7. He estat un cop i em va agradar.
  Hi ha molts llocs que estan fen bona feina i treballant de valent,
  Un amic va sovint, l'agrada i sempre els hi diu que s'han de promocionar,
  fins aviat i moltes felicitats!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que no es promocionen massa ni estan massa per la labor a les xarxes.... A Face tenen dues "coses"... i la més recent actualitzada, és una pàgina "personal" amb nom d'empresa, contravenint les normes de Face.... :)

   Però vaja... com la seva feina és cuinar, això ho fan bé.

   Salut!!

   Elimina
 8. Doncs jo no n'havia sentit a parlar mai d'aquest lloc (ni llegit res...) i ostres les nespres amb gorgonzola m'han deixat ben parada, segur que està boníssim!! Aquest també me l'apunto, ara em va millor la zona de Les Corts per sortir a sopar així que el Leku es postula com una bona opció!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja et veig fent la teva versió dels nespres i amb fotos espectaculars.... De veritat que ja ho imagino... :)

   Estava bo amb els nespres una mica cuinats al forn, suposo...

   Elimina