1 de juny de 2014

La Campana. Adeu al meu Manolo preferit

La-campana-bar-restaurantLa Campana


Calvet 28 (zona Francesc Macià)


T. 932 097 549



No crec tinguin web....:)



Quan dic adeu, em refereixo a que segurament no hi tornaré degut només a un tema logístic. Dinava sovint a La Campana, quan quedava amb el meu fill, que treballava molt a prop. Però ara li han traslladat el lloc de treball i clar que puc tornar-hi, però tampoc és una zona per la que jo em bellugui massa.

Ja el vaig publicar fa uns 3 anys i el trobaré faltar, doncs és un bon lloc per premiar-se, amb preus de polígon, amb plats que van de pocs euros, a algun com el bacallà "especial", que per qualitat, ja el preu puja. Just fa unes setmanes, vam estar allà, pressentint que era el darrer cop i per això vam anar una mica de "festin"... Una mica a l'estil de “un dia és un dia”.

Vaig demanar 2 plats  "estrella" de la carta i una mica "fora de preu" ... El bacallà "extra" (en hi un altre de "normal"), que costa 13,50€ i les "virutes" de carxofa (molt bones!), que costen 8€ i de les que es pot demanar 1/2 ració. 


La-campana-bar-restaurant
De primera qualitat ... la foto no mostra la mida, que era considerable

La-campana-bar-restaurant
Molt ben fregides (com sempre allà) i a més era temps de carxofes (ja fa uns dies)
També vam demanar calamarsons frescos a la planxa i una "empanadilla" de tonyina. Finalment unes postres a compartir!!


La-campana-bar-restaurant
Bon calamars fresc a la planxa... així de senzill..

La-campana-bar-restaurant
No treu molt en foto, però era correcta i per 3,5€ quedes bé...



Sol ser normal a La Campana, dinar a nivell "plat únic", que amb les guarnicions es converteixen en  plats complerts. Com exemple, demanar un "codillo" amb guarnició, que està pels 7€ i sortir tip com un bacó que deia en Laporta…. La majoria de plats es mouen a baix preu i es pot sortir dinat a la carta, per menys de 10€ si s'eviten els plats cars. Els plats tenen preus que semblen impossibles o al menys molt inferiors als habituals. 

El servei és atent, de fet conec aquest lloc de fa uns 3 anys i sempre hi ha el mateix personal que a més dona la sensació de que coneixen a tots els clients. Quan la gent s'acumula (que quan vam acabar cap a les 14:15, ja hi havia gent esperant taula) es descontrolen una mica, però sense que en cap moment et puguis sentir desatès.

En resum... Un lloc molt interessant i ben conegut per la gent del barri. No hi espereu cap luxe, però si menjar de qualitat a uns preus que a algú han fet exclamar "aquesta carta és de broma no?".  Si no el coneixeu i un dia esteu per la zona, us el recomano i el primer dia que veureu la carta, igual també penseu que es de broma... Si voleu llegir l'anterior publicació de La Campana, feu clic aquí.

El compte arriba amb dues fases: Primer un paper que et deixen a la taula i després el total al ticket quan pagues a la barra... "I amb Iva incluido i tot eh??"... ;)

Reitero que vam triar plats cars, una mica com homenatge al darrer dia que anàvem... Normalment amb la meitat dinàvem.

La-campana-bar-restaurant

La-campana-bar-restaurant







14 comentaris:

  1. Crec que un lloc aixi mereix la pena venir expressament. No està tant lluny!.
    Salut,

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és que estigui lluny, però és d'aquells llocs que si el tens "pocs metres", sempre trobes el moment, però per anar-hi exprés, ja fa més mandra...

      Però fins ara han estat una bona alternativa per quan estava per feina un migdia i aprofitava per quedar per dinar amb ell, que tenia el temps més limitat.

      Salut!!

      Elimina
  2. Gran lloc. Quan vaig treballar per la zona i ja parlo de fa uns 3 anys, era un dels referents per anar a dinar. I es valora d'aquest lloc el que et fan la mateixa cara si demanes 3 plats, que si en demanes un. No és allò de "...y no toma primerooo?", que tant emprenya.
    Per la zona també alternava amb Marcel, Can Punyetes i algun altre que ja no recordo el nom, però qu eren més de menú.

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Em convencia més aquest que el Marcel i Can Punyetes ja pujava més el pressupost.
      La Campana era el meu preferit el dia que voliem anar fora de menú i a més ràpid com el que més... En menys de mitja hora podíes es tar al carrer...

      Abraçada!

      Elimina
  3. Hola Ricard,
    Et segueixo ja fa un temps, i t'he fet cas en moltes de les recomanacions que fas en aquesta web, i tenia com a pendent d'anar a la Campana a dinar, només hi havia anat a fer algun cafè o tapa!! El tenia al costat de la feina, ara ja no , m'he traslladat i estic treballant l'Hospitalet !! ( veig que treballo a la mateixa empresa que el teu fill) .

    Com ho tinc a prop de cas, hi procuraré anar-hi.
    Ah, i soc el que et va piular per que anessis a un Restaurant de tapes de la Bisbal d' Empordà. El Babo Tapas, aqui tens el link:

    http://www.babotapas.com/

    Si pots anar-hi , no te'n penediràs. El meu cunyat Jaume fa unes tapes magnífiques!!

    Pau G.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja... quina casualitat. Heu deixat el barri buit amb el trasllat a la P.Europa... :)

      Pel que fa al Babo Tapas, ho tinc difícil doncs mai vaig cap a aquesta zona.... La meva vida transcorre entre Sabadell (treball), Barcelona (trebaall + oci), Cambrils i Priorat (oci)... Però guardat queda...!

      Salut!!

      Elimina
  4. Aquests llocs són, sense cap mena de dubtes, els que s'haurien de donar a conèixer més. Ja me'l vas comentar l'altre dia, però ara ja el tinc definitivament fitxat. Al menys a la meva filla que es passa la vida per aquella zona li anirà de meravella.

    I només per anar a menjar un codillo (si el fan bé) crec que ja paga la pena el viatge. Fa moooolts anys que no l'he tornat a demanar, des de que vaig deixar d'anar al restaurant leonés que tenia davant de l'anterior local, i que demanàvem com si fos el menú del dia... ;)

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps com el vaig localitzar aquest?... i ja parlo de fa temps abans de que la zona coincidís amb la de treball del meu fill.

      Doncs a partir d'un article dels de "5 a taula". Ara em fio poc d'aquesta gent, però fa uns anys alternaven els llocs que ja veies que eren de fer publi (amiguetes, agència, etc), amb d'altres que eren descovertes de veritat... I aquest el vaig llegir d'un article que li van dedicar... I havia passat 1000 vegades en front d'aquella porta, sense imaginar-me que era un lloc "recomanat".

      Una abraçada!.

      Elimina
    2. Però... no pots dir adeu a un lloc com aquest...De fet, quan he llegit el títol del post, he pensat que tancaven o que canviaven de propietaris i es quedaven el negoci uns xinesos...

      Si de cas... fins una propera!

      Elimina
    3. Tens raó.... Però la facilitat d'estar un matí per BCN i enviar un what's dient "et va ve dinar" al meu fill, ja no la tindré... Però com tu dius si que segur hi puc tornar...

      Salut!!

      Elimina
  5. Està clar que no cal gastar una morterada per dinar bé i de vegades un menú "de polígon o d'oficina" et sorprèn.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... tens raó i ho tinc clar..

      Potser la diferència està en que en ocasions -i parlo per mi- vaig més a sopar per la festa que comporta, per la conversa, per la tranquilitat, etc que pel mateix menjar... I en aquests aspecte, aquests llocs no acabés de sortir satisfet del tot.

      Anava sovint a La Campana i era entrar, dinar i en 30 min al carrer... Per dinar entre feina ja va bé, però potser no és el lloc en que jo gaudiría d'un sopar... Però en tot cas, molt recomanable.

      Elimina
  6. Fantàstic Ricard,
    Racons i llocs que no surten en els llocs "glamouros" però que podrien donar alguna lliçó.
    Sort n'hi ha que ens els descobreixes.
    Poder l'olfacte de l'experiència
    Es nota en cada preparat un bon fer,
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!

      Són llocs senzills i que treballen dur i bé...

      Bon cap de setmana i bona revetlla.

      Elimina