27 de juliol de 2014

Germans Miquel’s Entremesos de peix a Cambrils

Germans Miquel’s



Consolat de Mar, 28
(2a línia de mar)

Cambrils

Tel. 977.791.653





Passem molts caps de setmana a Cambrils i per aquest motiu, el meu bloc es mostra esbiaixat al tenir publicats bastants restaurants de la zona. En hi han bastants de bons, però el que segurament em sento i menjo més a gust, és a Germans Miquel’s, que ja he publicat anteriorment. No és sols el menjar, sinó el tracte, la senzillesa, la bona qualitat del producte, el sentir-se desinhibit..

Germans Miquel's, està a segona línia de mar. Es un lloc senzill on la sala està controlada pel Xavi (d'anar-hi tantes vegades, he fet amistat amb ell) i la cuina està governada pel seu germà.

Permet diferents alternatives: anar a picar i compartir plats, o anar de peix, o fer un arròs (atenció al caldós de llamàntol), o una mariscada (amb RQP impressionats) o fer com el darrer dia uns entremesos de peix, que arriben en vàries fases i es prenen com plat únic.

Fa uns 30 anys, vaig descobrir els entremesos de peix al Gatell. El famós Gatell que va arribar a tocar el cel i els darrers anys ja estava en franca decadència, fins acabar tancant i ara en el mateix lloc, ha aparegut un nou local que va de cuina italiana i s'ha convertit en el “ver i ser visto” (relativament low-cost) de la zona. Això si.. amb terrassa en front del port i amb “derroche de luz i color”.

Tornant a Germans Miquel's, els entremesos consisteixen en una sèrie de plats que poden tenir diferents variacions i aquí teniu la desfilada, que va anar arribant a la taula pels dos.

Les salses no poden faltar... i el romesco de primera..



Musclos i Cargols de punxa




Pop i  Calamars a la romana




Escamarlans 



Sèpia 

Gamba



Secció final de fregits... difícils d'acabar després de tot el que ha arribat abans. I en canvi en alguna de les ocasions que hem demanat els peixets fregits, com aperitiu, els hem trobat de primera... És la diferència entre anar amb gana o estar ja tip.





Els entremesos és un d'aquells plats que sabem que estan, però que normalment no demanem. Potser feia un parell d'anys que no demanàvem entremesos i va ser com un cop de cor... I ben bons que van estar.

En resum, si ara per vacances o al setembre, o quan sigui, aneu per Cambrils i voleu un lloc tranquil, honest, 'not-guiri', segur que no en sortiu decebuts. He publicat aquest lloc anteriorment i el podeu veure aquí. Pels que voleu saber el preu, el cost dels entremesos que heu vist, és de 28,50€ per persona.


14 comentaris:

  1. Hola Ricard,
    Doncs després de viure 9 anys a Cambrils aquest m'ha quedat al llistat de "por hacer". I això que un grapat d'estudiants estrangers que arriben a la URV venen aquí a fer una mariscada i sempre m'expliquen les bondats del lloc.
    Ara ja no es qüestió d'escoltar als becaris, ara he de fer-te cas i fer un tomb "pel meu poble!!!"
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El primer cop que vam fer una mariscada allà, encara no la tenien a la carta... I jo soc un 'conyón' i la vaig demanar dient "una mariscada que estigui bé... i no miris prim".... De fet imitava un home que havíem escoltat demanat-la així, per fer conya amb la Marta..

      I va començar a arribar peix i més peix.... fins que estàvem acollonits de quan costaria.... I la Marta deia "avui ens toca rentar plats!"... :).

      I al final el compte va ser de RQP molt correcte....

      Elimina
  2. Aisssss, lloc entranyable i per a menjar peix qualitat impressionant a preus "normals".
    La llista del que treballen bé, és tant llarga que passa pels arrossos, les mariscades i dels popets (quan és el temps) als peixos a l'allada o a la planxa... sempre al punt i un romesco.. mmmmmmmm !!!
    L'ànima a la sala, el Xavi, té una naturalitat que enamora i el seu tracte impecable sense fer cap diferència pel client tant si fa una mariscada, com un simple plat senzill
    Tot i que a Cambrils l'oferta de menjar, és molt i molt gran ( què us he d'explicar jo...) anar a dinar o sopar als Germans Miquel, és d'aquelles coses que als que ens agrada disfrutar del menjar, sense parafernàlies, no podem obviar.... Totalment aconsellable !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sempre dis que és un dels llocs de la meva llista on menjo més a gust.... Però és tot el conjunt... menjar, tracte, RQP... i el fet de que em senti molt desinhibit fins al punt de poder practicar algun dels meus gags (com el d'escurar la cassola de l'arròs) que tant t'incomoden... :)

      Elimina
  3. Vaja. Avui sembla que la cosa va de germans...;-)

    A Cambrils anava (de fet em portaven) amb els meus pares, molt de tant en tant i per celebrar algun esdeveniment molt especial. Era allò de "un dia és un dia", que des de Calafell agafàvem el cotxe i crec recordar que sempre anàvem al mateix a prop del port (ni que em matin podria dir el nom...). Tinc el record de menjar peix i marisc com a cap altre lloc, però et parlo de ja fa masses anys... Sempre em dic que he de tornar a fer un volt per allà, i amb el grapat de referències teves que tinc, el complicat ara serà escollir un dels llocs.

    Abraçades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si anàveu de "un dia és un dia", igual anàveu al Gatell o al Victòria, ja desaparegut també. Jo fa molts anys fins i tot en moto, el Gatell era un lloc per anar a "quedar bé".

      Actualment a Cambrils hi molta oferta, però jo em quedo amb uns pocs: El que publico avui com el que em sento més a gust.... El Can Bosch amb estrella i pressupost més alt, El Acuamar, tot i que l'estil aparador no m'entusiasma. Per fer un pica-pica tocant sorra, el xiringuito Denver o el Marino i ja com a lloc exòtic (menjar alemany amb increïble RQP), el Veltins, caminant 40 minuts direcció València per la vora de mar...

      Abraçada!

      Elimina
  4. Anotat per si baixem per la zona. Molts cops quan vas a pobles d'aquests de visita et trobes perdut i acabes normalment a primera línia de bar, perquè es on està el més "maco". Que no vol dir que sigui dolent, normalment tenen bona cuina en aquests pobles. Que hi siguin i que estiguin oberts és senyal de garantia normalment, no com a Barcelona, doncs el turisme és diferent allà. Però sempre va be conèixer un d'aquests més "amagat". A més és veu un menjar boníssim i el preu gens desorbitat per aquests productes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En tot cas Cambrils és un poble singular en el tema gastronomia, doncs a part de tota la sèrie de restaurants i xiringuitos varis, té dos restaurants guardonats amb estrella Michelin.

      I ho dic ara sense consultar dades, però no sé si a Catalunya, hi ha cap més poble o ciutat (tret de BCN capital) que tingui dos estrellats.

      Elimina
  5. Una puntualització, més aviat una crítica constructiva. Feta amb tot el respecte i ampliable a una gran part de la població. L'ús de la paraula Guiri. Admeto que desconec l'intencionalitat que amb que vostè la fa servir i vull pensar que ho fa simplement en to graciós i no insultant. Admetem que, en general, 'Guiri', s' empra amb connotacions lleugerament pejoratives. Tanmateix com quan als catalans ens diuen polacs, als francesos gavatxos...etc...o encara pitjor als sudamericans sudaques, en aquest darrer cas bastant més insultant. Som un país que directa i indirectament vivim en gran part mercès al turisme, ens agradi o no. I si falla el turisme, hem begut oli. No hem de mossegar la mà que ens dona de menjar. Per això, crec més adient fer servir mots com turista, estranger, etc...I erradicar l'irrespectuós "Guiri". Respectem als que venen de fora i que es gasten els calers a casa nostra.

    Ignasi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La intencionalitat era totalment simpàtica i carinyosa. Era una manera alternativa de dir que el públic és molt "local" i/o de "comarca".

      En ocasions m'oblido de que el meu blog, ha deixat de ser un lloc per coneguts i saludats i transcendeix, més enllà de la gent que em coneix i sap que moltes coses les dic amb total sentit de l'humor i sense malicia.

      Soc un defensor del turisme i totalment d'acord en que no s'ha de "mossegar la mà que ens dona de menjar". Soc persona oberta, dels que faig intercanvi d'apartament amb gent de tot el món i respecto totes les nacionalitats.

      En el post anterior (al que hi ha un link), venia a dir que aquest lloc és un lloc on el propietari coneix pel nom a la majoria de clients i per això vaig posar per títol "Hola Xavi".

      Lamento que hagi donat impressió equivocada... :(

      Elimina

  6. www.germansmiquels.com. Ja ha vist a on porta aquesta adreça?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...!!!!. Gràcies x avisar. Vaig copiar la web de sempre, però dedueixo q han perdut el domini... Quan pilli un PC la trec... Gràcies!!.

      Elimina
  7. Ricard, veig que tant a Barcelona com a Cambrils, ets un especialista de trobar bons llocs. Avui, amb aquest comentari, aprofito a dir-te que si durant la teva estada a Cambrils, et bé un fort desig de cuina japonesa a Can Batiste a la Ràpita et preparan una degustació espectacular. Aquí en parlo: http://larapitachic.blogspot.com.es/2014/08/el-millor-sushi-de-la-historia-can.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que em bellugo poc fora de l'eix Barcelona - Cambrils, amb alguna deriva cap al Priorat... :). Però em llegeixo tots els restaurants que publiques per si faig escapada al sud.

      Tinc el teu blog a feedly i vaig veient el que publiques i aquest és el penúltim. El que passa es que el vaig veure a des de el feedly mòvil i esperava el cap de setmana per gaudir-lo i comentar.

      Elimina