13 de juliol de 2014

Restaurant Sergi de Meià. Una novetat que val la pena

Restaurant Sergi de Meià
Sergi-de-Meià-Restaurant


Aribau 106


Barcelona


T. 931255710


http://www.restaurantsergidemeia.com/



Ja sabeu del meu escepticisme pels que fa a restaurants que van obrint, acompanyats del soroll mediàtic dels publi-reportatges. Però he de dir que aquest l'estava esperant amb il·lusió , donat que ja era admirador de Sergi de Meià en l'època en que treballava Montvinic i ara em feia gràcia veure el seu nou projecte personal.

No ens coneixíem personalment i el dia que vaig anar, no em va reconèixer i jo tampoc vaig fer cap senyal per ajudar-lo. Havíem tingut contacte amb motiu de la que va ser la meva primera picabaralla al bloc, quan al principi de FastVínic, ell va aparèixer donant la cara al meu blog, lamentant  un comentari que podia donar la sensació de que estava escrit per algú d'allà. I amb això ja vaig tenir clar que a més de gran cuiner, tenia un gran 'savoir faire'.


Sergi-de-Meià-Restaurant

La carta del Restaurant Sergi de Meià, és molt curta i la podeu veure a la web, tot i que també, tenen productes del dia i arribats a darrer moment. Mentre sopàvem, va arribar un enviament de peix d'aspecte impressionant i crec que un de bolets, tot i que aquest darrer no ho puc assegurar.

Ens vam decidir de primers per:

AMANIDA DE LLETONS DE VEDELLA I BOLETS DE PRIMAVERA
PASTA FRESCA AMB TRUITA DE RIU


Sergi-de-Meià-Restaurant

Sergi-de-Meià-Restaurant

Els dos plats impressionants i especialment el que em vaig demanar jo: El de lletons que ja li coneixia de Montvinic, però que aquí em van semblar més espectaculars encara. I permeteu-me un cop més la reflexió, sobre els lletons... A París en qualsevol carnisseria els veus a més de 40€/Kg, mentre que aquí els venen en botigues de 'menuts'.

Com segons:

XAI ANYELL CRUIXENT, PATATA, ALL I ROMANÍ 
PEIXET DE VEDELLA LACAT, BOLETS, VERDURES


Sergi-de-Meià-Restaurant

Sergi-de-Meià-Restaurant

En aquest cas el plat d'èxit total va ser el xai, metre que de la vedella, destacaven més pels bolets i les verdures (minis en algun cas) que la pròpia carn que tot i estar perfectament preparada, potser pecava una mica de poc melosa en el seu interior. I com postres vam prendre una ració de formatges catalans.


Sergi-de-Meià-Restaurant


Vam menjar molt bé, amb els plats molt acurats i amb producte de primera i de proximitat. Cada plat era per recordar.

Mentre sopàvem i gaudíem, discutíem a la taula de la viabilitat del lloc, doncs degut al producte i preparació, el compte puja una mica. En el nostre cas va ser més contingut (104€) degut a que vam prendre com vi, un parell de copes de Montsant. Però amb ampolla de vi (la carta de vins era bona i amb secció a copes) una mica bona i demanant alguna de les recomanacions del dia, el sopar pot pujar més.

I reitero que la RQP, la vaig trobar correcta, però tinc certs dubtes de si el públic que pot gastar-se al voltant de 60/65€ per cap, no vol una mica més d'espectacle, en el sentit de local més luxós i espaiós.... més “fantasmeo”. També hi ha l'opció de mitges racions... però no sé si això soluciona.

Per mi és un molt bon lloc i i ja em va bé així... però els del “ver y ser visto”, dels que alguns també poden pagar, no sé si aquest lloc s'adaptarà massa a les seves expectatives.... a mi em va quedar el dubte. Però tant de bo m'equivoqui i en poc temps ja hi hagi cua per reservar... 

Els migdies, tenen un menú de qualitat molt recomanable pel que he llegit i també l'opció d'esmorzars de forquilla dels matins-migdies, pot ser un bon camí d'èxit. En tot cas si voleu menjar amb gran qualitat, teniu una nova opció a BCN.


Sergi-de-Meià-Restaurant



14 comentaris:

  1. Ja vaig sentir parlar molt bé d'aquest cuiner quan estava al Monvínic i amb el comentari que et va deixar al seu dia, crec que és per treure's el barret pel comportament i educació que va demostrar.

    Els plats foten tots una pinta brutal i lo d'acabar amb formatge és el que acostumo a fer quan em queden forats per omplir (a dins l'estómac...).

    Pel que fa al preu, com sempre, és molt relatiu... Si saps valorar aquesta mena de cuina i els productes són de qualitat i has estat a gust amb l'ambient i el servei, doncs no li veig motius de queixa. Una altre cosa és quan et costa el mateix que tu vas pagar per una cuina sense gaires esforços, productes de segona qualitat o mal servei...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que el preu no és pas car, comparat amb la qualitat del que et serveixen. El que fa por és que en època de crisis, la gent prefereixi invertir els seus euros, en alguna cosa més "visual"... Ja m'entens el que vull dir.

      A Montvínic, el menjar del Sergi, anava acompanyat d'un local espectacular i un servei de vi de lo millor que he vist... I no ho dic pas pels "Sommeliers estrella" de Monvinic (que algun/a em queia com el cul), sinó per la plantilla de "sommeliers junior".

      Però vaja... en el meu cas, ja em trobo bé al nou projecte del Sergi... de moment a Montvinic (restaurant) no tinc previst tornar i desitjo de tot cor que triomfi igual que ho desitjo per altres cuiners que treballen dur i amb pressupost ajustat.

      Elimina
  2. Doncs jo vaig anar la setmana passada a provar el menú migdia (21.50 aigua, iva i copa de vi inclosos) i em va decebre una mica. Tot correcte però li vaig trobar a faltar allò que fa que hi tornis...això si les racions molt petites (potser és que jo sóc de menjar), d'acord que és un menú i els marges son escassos però vam sortir amb una mica de gana! Ostró amb cava i verdures i ou de corral amb espinacs i bolets de primers, força correctes, de segons un guisat de peix molt bo però en una ració mini, i uns fideus a la cassola una mica sonsos...Els postres (un brownie i una crema de llimona), molt bàsics, molt "de menú"...però a aquest preu m'esperava una mica més.
    Tampoc va acompanyar que l'espai és reduit i deixa poca intimitat (just vam seure a una de les taules per a 2 de la foto de dalt)...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lluis,

      Ara he mirat el teu blog i no el coneixia... Suposo que és perquè fa temps no publiques, doncs dels que publiquen més o menys habitualment, els tinc controlats i al blogroll de la dreta.

      Poc puc dir del menú de migdia que comentes fins que no el provi. En tot cas aquí queda apuntat.

      Salutacions i gràcies per passar per aquí.

      Elimina
  3. No he anat encara a aquest restaurant, però comparteixo amb tu l'admiració per la cuina que feia el Sergi a Montvinic i fins i tot a Fastvinic on tinc entès dissenyava ell els entrepans tant originals que servien. El de perdiu a la vinagreta genial..!. I no és l'únic que em portava de cap.
    I el preu és lògic que si el producte és buscat i de qualitat, doncs pugi una mica més del que és habitual. A veure si hi vaig un dia i ja puc dir el resultat.
    Una abraçada!!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... ara que ho dius, algun entrepà d'allà genial també. Ara en fan menys, però abans quan sortia d'algun tast a Montvinic, sempre "repostava" amb algun entrepà al costat... A l'inici, vaig ser crític amb Fastvinic, però tot i que algunes coses segueixen no agradant-me, he anat més d'un cop sortint d'algun tast del costat.

      I el tema preus, és el que sempre dic... Si vas a productes bàsics (i ja parlo com particular que va al mercat), la despesa no té res a veure que si un va de caprici, en que tot el pressupost puja més. Si comences a comprar ecològic, bolets de no sé on i així, els euros corren i corren... Al menys a mi em passa així. I en un restaurant i traslladat a la seva escala, deu passar igual..

      Una abraçada!

      Elimina
  4. Hola Ricard,

    Aquest restaurant té molt bona pinta, espero anar-hi aviat. Els segons plats.....Déu n'hi do.

    Salutacions,
    Alfred

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfred,

      Doncs mira que el primer (el de lletons) em va semblar espectacular... Són de llarg els millors que he menjat mai, que de fet tampoc és que mengi cada dia... :)

      I fins i tot he menjat a casa a partir dels que en alguna ocasió ha portat en alguna trobada gastronòmica, un bon amic relacionat amb un important escorxador, que ens porta quan ve, coses de confiança... Però aquí al restaurant, el llistó està molt alt.

      Elimina
  5. Ja d'abans de la seva apertura oficial el seguíem per les xarxes i com dius a vegades això fa por, però a vegades també és una forma de fer i conèixer altres opinions. De fet, jo só més de la segona opció, és més una qüestió de "forma" que una altra cosa: abans era el boca a boca, publicacions especialitzades o anuncis en premsa i ara és el twitter, el facebook i els blogs. Igual que aquestes publicacions antigues, és qüestió de saber quines eón les "fiables" o les que tenen un gust o criteri semblant al de cadascu per seguir-los.
    Bé, dit això, al lio: ho tenim pendent i no és la primera opinió positiva que sentim de gent que per nosaltres té una bona "línia editorial" per dir-ho d'alguna forma. Això és bon senyal!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si acabeu anant, quina opinió en surt.

      Com ja comento a nosaltres ens va agradar.

      Salutacions,

      Elimina
  6. Hola Ricard,

    sovint em bellugo per aquella zona i he "seguit" les obres esperant que per fi obrissin. A mi també m'agrada el xef sobretot per la seva cuina de proximitat, i perquè em va agradar veure'l en acció al "Cuines" de TV3.

    I ara, en llegir la teva crònica, m'han entrat encara més ganes d'anar-hi. Espero no sortir amb gana, tal com apunta algun blogger, i gaudir-ne, sobretot d'aquests lletons que fan tan bona fila!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que la visita pels lletons, ja és prou excusa... Sense cap mena de dubte, els milors que he menjat mai.

      I nosaltres no vam quedar amb gana.... Tampoc vam sortir tips tal com ens passa en ocasions. Vam sortir bé....

      Elimina
  7. Bon dia, Ricard,
    He sentit als mitjans que en parlen molt i una entrevsita.
    Un cuiner i la seva mare.
    Hi ha il·lusió i ganes de fer la feina ben feta.
    Productes de proximitat.
    Tinc pendent anar.
    Sempre en actiu, sempre a al última,
    Felicitats i gràcies per l'avançada

    ResponElimina
    Respostes
    1. De totes maneres als "mitjans" aquests, la cosa la pinten com molt edulcorada... Ja saps que vull dir.

      Però lo important és que el lloc val la pena....

      Salutacions i gràcies!

      Elimina