3 d’agost de 2014

Capet Restaurant. Molt recomanable i bon preu


CAPET Restaurant
Capet-Barcelona-restaurant
Cuina oberta sense trampa ni cartró



Benet Mercadé 21-23
(Gràcia: Mercat de la Llibertat)

T. 931155366 

http://capetrestaurant.wix.com/capet


Aquesta darrera setmana, vaig tornar a provar un dels llocs recentment  oberts i promocionat a través de la premsa. Es tracta de Capet i aquesta vegada l'experiència gastronòmica ha estat molt positiva.

Capet és un local cantoner a Gràcia, en que en un carrer té la barra en front de la petita cuina i a l'altre carrer hi ha la secció de taules. Havia trucat per reservar taula i quan vam arribar, el local estava pràcticament ple, amb la nostra taula de dos preparada.... Però envoltada de taules de 4/ 6 / 8 persones, amb un nivell de soroll esfereïdor. Abans de continuar, crec que va ser un tema de mala sort al coincidir taules sorolloses.

Vaig veure'm incapaç de menjar allà i vam demanar canvi a la barra, a l'altre extrem del local. El soroll arribava també, però es podia mantenir una conversa.

No interpreteu això com una crítica negativa. Al contrari... Vol dir que el local té èxit. Però com sempre he dit, les 3B no existeixen. Si el menjar és molt bo i acurat, el tracte eficient i amable, el preu contingut (com veureu en el compte que mostro al final), no voldreu que a més tingueu la garantia de taules separades 3 metres entre elles  i local insonoritzat?. 

A més... No sempre deu estar així de ple amb taules sorolloses, que al estar juntes provoquen l'efecte bola de neu de cridar més que les altres per poder escoltar-se. En canvi de enganxes un dia de taules de 2, deu ser oli en un llum.

Els plats tots amb preu contingut (de la carta, el més car 10,90€). I tenien bastants plats fora de carta com suggeriments del dia.

Com primer vam compartir 3 plats: un parell de “croquetons”  excel·lents tipus els del Coure (he llegit que el cuiner és un ex-Coure), un “tiradito” de sorell, un carpacio d'ous de reig (aquest plat era dels fora carta).


Capet-Barcelona-restaurant

Capet-Barcelona-restaurant

Capet-Barcelona-restaurant


Com segons cada un triar el seu plat i van ser uns Lletons de vedella amb porro confitat i escabetx de Safrà (la meva tria) i una Picanya de Vaca Gallega amb albergínia fumada i mostassa a l'antiga amb la pinta espectacular com podeu comprovar.


Capet-Barcelona-restaurant

Capet-Barcelona-restaurant

Realment els 5 plats estaven molt bons i qualsevol dels 5 el tornaria a demanar. Els lletons molt, molt bons... A la que la gent els descobreixin, pujaran de preu com ha passat en tants productes i la picanya espectacular.

No vam demanar postres, més que res perquè la barra, en front  de la cuina i amb el soroll en "on", no convida a massa sobretaula i vam decidir continuar la conversa en una terrassa propera.

Vaja.... Que hem sortit "so excited" del lloc i m'hi vaig posar encara més quan vaig veure el compte que amb una ampolla de vi senzilla però correcta, es va quedar pels 55€ els dos.

Si voleu saber una mica més la història del lloc, al bloc del Philppe Regol, us explica el currículum del cuiner i una interessant reflexió que comparteixo: 

--Enfront d'aquests perills d'uniformització de l'oferta gastronòmica a Barcelona i les "gastroburbujas" depredadores que s'apropen (El Nacional), cal donar suport a aquestes propostes artesanes en què joves professionals lluiten pel seu espai--


Capet-Barcelona-restaurant
Un senzill syrah que "cumplió"... :)

Capet-Barcelona-restaurant
L'únic misteri: els 'refrescos' de 0,02€... deu ser una errada de programació...:)



10 comentaris:

  1. jejeje, pot ser els 2 cèntims siguin del canvi de taula a barra...

    La picanya fa una pinta veritablement bona però el xivarri a un restaurant és una situació que em molesta bastant, em fa pensar dues vegades abans de tornar a repetir en un lloc així.

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De totes maneres, el xivarri crec que era accidental.... No pot ser que cada dia tinguin ple amb taules "grans". Imagino que igual eren sopars d'aquells de "fem un sopar abans de vacances"..

      Però els plats, estaven bons, bons... Molta professionalitat es veia a la cuina ....

      Salut!!

      Elimina
  2. Té molt bona pinta tot, els croquetons es beuen ben fets. El tema del soroll a nosaltres tampoc ens agrada, però també depèn del moment sui és un dinar o un sopar o simplement de l'estat d'ànim que tinguem. No és que deixés de menjar en un local pel seu soroll si s'ho val, però no gaudirem igual. De fet, sempre diem que es menja amb tots els sentits!!!. Més que un tema de soroll, que es genera de forma natural, és un tema d'intimitat. Molts cops i en alguna de les nostres entrades al blog també ho hem deixat caure, trobem que es vol aprofitar tant el local que hi ha massa taules i, encara que no hi ha soroll, sembla que estiguis sopant amb un parell de desconeguts, explicant o sentint intimitats que no haurien de saber-se...en més d'un cas es podria prescindir d'alguna i espaiar-les millor. Però bé, suposo que la visió del restaurador és diferent!!.
    Precissament ahir rondavem per Gracia. Ah!. El vi, com em vas dir, ja està en "búsqueda y captura".
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,

      El fet del soroll, penso que va ser degut a la coincidència de "taules sorolloses". Tinc ganes de tornar-hi un altre dia a veure com està el tema.

      Però si hi passeu, veureu que el tema del menjar val la pena i nosaltres que vam estar en front de la cuina (quasi dins... :)...), puc dir que es treballava molt bé i amb molta professionalitat.

      Salut!!

      Elimina
  3. M'has fet plorar amb el carpaccio d'ous de reig... És un dels meus plats preferits, i ara que ha començat la temporada, encara no he tingut el gust de tastar. La resta dels plats, fot una pinta espectacular (especialment la pincanya) i la croqueta com bé dius sembla un clon de la del Coure (o Wall 57).

    Pel que fa al soroll als restaurants (i que com ja saps, és un tema que no porto massa bé), no has pensat que potser els rars som nosaltres? Peso que hi ha vegades que la gent, sembla fins i tot que es sentin a gust cridant més que els de la taula que tenen al costat. Potser és una impressió només, però és que hi han llocs que directament ja ni entraria al sentir el nivell de sonoritat per sobre del meu llindar de tolerància (i què reconec que està força baix...).

    De totes formes, aquest l'anoto (de fet, també el tenia a la llista des de que ho vaig llegir al blog de M. Regol) i intentaré baixar entre setmana el mes d'agost, que espero no estigui gaire ple (aniré amb pla B per si de cas...).

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estàvem molt bons tots els plats Jordi. I al tenir bona RQP fa que la gent s'acumuli a aquests llocs. I a la que pilles taules "nombroses" i relativament joves en un local, "pifiada la hemus"...

      El problema del soroll, es de mal encaixar quan alguns (els raros) anem a sopar i xerrar... però jo mateix si em fan anar a un sopar de grup, ja el soroll m'importa menys.... Ja deixo la conversa pels altres i jo sopo... :)

      Jo tinc clares ganes de tornar-hi, malgrat tot, doncs espero no trobar-me cada dia el lloc ple així...

      Si el dia que vas tenen lletons, no t'ho perdis!!

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Ja retornat a les xarxes, després d'uns dies de vacances. Fa ganes d'anar aquest Capet. Com diuen altres comentaris la picanya roba el cor.
    I això del soroll pot passar a les millors cases. El que passa es que darrerament amb la crisis, estem acostumats a llocs buits i taules minses. I a la que s'acumula la gent, ve el soroll.
    I a més, és el que ja dius del BBB. El preu m'ha encantat!
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Carles... amb la crisis ens hem habituar al silenci que en algun cas és de tristor.

      Un local buit amb el servei trist, tampoc convida molt a anar-hi i darrerament passa massa sovint.

      I tu que valores la RQP com jo, t'agradarà segur.

      Una abraçada!!

      Elimina
  5. Té molt bona pinta. Natros ens vam enamorar de la picanya a Brasil. Serà el primer lloc a provar un cop tornem a BCN.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No va ser la meva tria, però vaig tastar un tall i estava molt bona.

      Realment vam sortir molt contents dels plats i el preu és molt bo també.

      És dels llocs que et dius al sortir "tornarem!!".

      Salutacions,

      Elimina