17 d’agost de 2014

La Donzella de la Costa. Troballa a Badalona

La Donzella de la Costa
La Donzella de la Costa Badalona
Ja veieu la ubicació.. Espectacular tant estiu com hivern



Passeig Marítim s/n (Badalona)


T. 933 89 14 10



http://www.ladonzelladelacosta.com/



Feia temps volia anar a La Donzella de la Costa a Badalona. Tenia curiositat de veure el restaurant del meu proveïdor habitual de peix, El Ramon al Mercat de Santa Caterina i com era d'esperar no ens va decebre en absolut. De fet ens va sorprendre molt positivament i sense cap mena de dubte hi tornarem, no tant sols pel producte i l'amabilitat, sinó pel marc, que amb la foto que he fet des de la taula, penso que poc més cal afegir.

Ofereixen menús molt interessants, però vam optar per la carta. Anaven a “dinar bé i sense mirar prim". A la web, podeu veure el que ofereixen, però ja avanço que és cuina clàssica de peix, sense escumes, textures, ni plats de gambes d'aquells en que t'acaben servint una sola gamba “so exited” posant a manera d'escultura... I ja enteneu que vull dir.

Érem 4 i vam demanar 3 primers per a compartir

Un plat de Peixet fregit (morralla), uns Calamars a l'andalusa i un Pop amb  patates i all i oli ( plat típic badaloní). Els tres d'excel·lent elaboració i que ens van complaure totalment.


La Donzella de la Costa Badalona

La Donzella de la Costa Badalona

La Donzella de la Costa Badalona


Com segons, anàvem més forts i vam optar per:

Suquet de llamàntol nacional amb cloïsses musclos i pa torrat


La Donzella de la Costa Badalona

Graellada de peix de temporada (la meva tria!)


La Donzella de la Costa Badalona

Sarsuela (un exercici de nostàlgia de la Marta) 


La Donzella de la Costa Badalona

Turbot al forn amb patates i allets 


La Donzella de la Costa Badalona

Els vins són l'assignatura pendent del restaurant, però com passa en més d'un lloc com aquest, també cal considerar que el públic que hi va, no sol ser massa exigent en aquest àmbit. Ens vam decantar per un vi d'importació (que sabeu no és freqüent en mi). Un parell d'ampolles d'Alvarinyo que va resultar prou bones.

Com postres vam compartir un parell de racions de bunyols i ja vam passar als cafès, declinant els xupitos a que amablement ens volien convidar. El compte el veieu a continuació. Tot un festival per menys de 45€ per cap. 


La Donzella de la Costa Badalona

Realment és un lloc fàcil d'arribar (fins i tot en metro!) en el que es pot menjar de primera, just tocant platja i que permet tot tipus d'opcions. Els menús tenien molt bona pinta i a la carta, aquí en teniu una mostra. Tenim moltes ganes de tornar-hi quan comenci l'hivern.

31 comentaris:

  1. Ricard, acabo de veure l'entrada d'aquest restaurant.. Té molt bon aspecte!!!! Quines vistes!
    I el peix es veu molt bo i fresc. Una molta bona RQP...! L'afegeixo a pendents! És de fàcil accés... i ho té tot!
    Gràcies un cop més!. He vist el nombre de visites al blog. Ufff.. Vas pel milió! Com ho celebraràs?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que és una troballa i amb la garantia de peix de primera. T'agradarà segur..... I amb aparcament fàcil crec, tot i que jo vaig deixar el cotxe a "l'atre cantó de la via".

      I el nombre de vistes creix i creix... I tot això amb un cert "boicot" de bona part del sector blocaire que se senten senyalats quan parlo de posts a canvi d'un àpat gratis... Però en total són 4 ... i la resta del món, un munt...

      Gràcies

      Elimina
  2. Jo que no havia estat mai a Badalona... imaginava una imatge totalment diferent del que vam trobar.....
    Espectaculars les vistes damunt mar, d'aquest restaurant.... l'imagino en un altre lloc de la costa i segurament seria un referent del que es parlaria molt més.....
    Si afegim la qualitat del peix.... mare meuaaaaaaa !!!!
    Però per a no fer la pilota en excés, dos petits detalls: la salseta amb un toc més fort, ja hauria tocat el cel..... evidentment aquest mal té fàcil remei i és total i absolutament qüestió de gust personal.
    I el tema vi, que ja has comentat i del que hi ha massa llocs al país on incomprensiblement no s'aprofita la varietat i qualitat dels nostres vins
    M'agradarà tornar-hi i llàstima que em cau tant lluny de casa..... Un molt bon lloc per a menjar peix de qualitat amb unes vistes impressionants !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara que ho dius, crec que tampoc havia estat mai a Badalona..!!.

      Si a aquest restaurant el redecores una mica (tot i que penso que el seu aire vintage li dona gràcia) i encarregues a una agència de publicitat que comencin a actuar, és converteix en un referent, com tu dius.

      En el tema salsetes amb "poca enjundia", com diria aquell amic que sempre està encantat, no sé massa que dir. La meva graellada no portava salseta,,,, i menjàveu tant a gust que ni em vareu convidar a tastar-les.... ;)

      Hi tornarem un dia plujós d'hivern.... I si no han ampliat la carta de vins, agafarem l'Ètim, que prou ens agrada, tot i que el menjar demana una mica "més" amb el vi....

      Elimina
  3. Espectacular, no? Un restaurant especialitzat en peix que està sota la batuta d'un proveïdor d'aquest genere del mercat de Santa Caterina, ja hauria de ser suficient garantia de menjar bé...

    I el preu em sembla força ajustat i més en vista del que pots pagar pel mateix a qualsevol dels restaurants de la Barceloneta...

    Tot i que tampoc és una població que conegui especialment, em sembla una bona troballa que passa a la meva agenda de pendents...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó... com ja dius en el primer paràgraf teu, ja hauria de ser suficient garantia de menjar bé...

      A mi en va representar com un "retorn al passat".... Feia temps que no m'apropava al "maresme", amb la típica via del tren just al costat de la platja (crec que mai havia estat a Badalona, però tampoc ho vaig veure massa diferent dels records que tinc de Mongat i d'altres pobles)... Amb la platja típica de la zona, tampoc massa concorreguda... i un menjar que em va fer recordar "años ha", com pot ser la sarsuela que es va demanar la Marta o la meva graellada...

      Mira que és difícil avui en dia trobar una bona graellada de peix... tot i que per mi no va arribar a ser la "graellada perfecta", doncs pel meu gust, m'agrada només de peix i sense marisc... Però tampoc sabia com seria i prou que la vaig gaudir... El proper cop negociaré canvi de gambes per un tall de peix... :)

      Una abraçada!

      Elimina
  4. Ja pensava que no publicaves durant l'agost. I si que és una bona troballa aquest lloc. Conec Badalona, però de via endins i no pas de via cap al mar.. I de restaurants conec Can Quim que ens va agradar quan hi vam anar, però ja fa mesos.
    Faré servir la típica frase de "me'l apunto", però ho dic amb sinceritat. Un bon lloc per dinar bé i amb tranquil·litat, en front del mar i sense quasi sortir de BCN.

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      En principi no pensava publicar a l'agost, doncs teniem previst passar dies a França, però un imprevist (un enderrocament d'un local semi abandonat que tinc), ens ha canviat els plans i ens hem quedat per aquí... I ens hem fet alguns restaurants de la zona, que ja aniré publicant.

      Una abraçada!!

      Elimina
  5. Doncs, a mi, l'afoto em fa pensar en la vista des d'un tren de rodalies quan passa per Premià. Malgrat això veig a la gent entusiasmada, eufòrica. I tothom "se l'apunta". Fantàstic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Comparteixo el tema de la vista, tot i no haver agafat mai aquesta línia de tren de rodalies ... però si que en aquells trams en que passa tocant sorra, imagino que la vista pot ser equivalent...

      Veus...?... M'has donat una idea... un dia que estigui avorrit, agafaré un bitllet d'aquests de "ida y vuelta", des de Triomf, aniré i tornaré fins Mataró... més lluny ja em semblaria excessiu...

      Elimina
  6. Em sembla curiós tants comentaris sobre les vistes des del restaurant. Hi som a una terra que té uns quants km de costa, no hauria ser tant sorprenent, o es que ja m'he acostumat al mar després de viure aquí 11 anys... :)
    Coincido que si hi ha un bon proveïdor, el resultat ha de ser bó, o ens carreguem al cuiner!!!!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que passa Pepa, és que tancats (no xiringuito de platja) i per tant que permetin oferir servei tot l'any i tant a "sobre l'aigua", tampoc hi ha tanta varietat.... I la llei de costes afortunadament ho ha evitat.

      Però el gran actiu del lloc, és el peix... :)

      salut!!

      Elimina
  7. Posats a fer, arriba't fins a Caldetes i ves a veure les filles de la Mestressa a l'Hispània: la Paquita i la Lolita amb el fastasma del Carvalho sucant-hi pa (de coca).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com bé saps, tots aquests mites, em rellisquen..

      No em va l'aire de somia truites...

      Elimina
    2. Ara diràs que no hi has estat mai...!

      Elimina
    3. Dels darrers 10 anys (o més), puc afirmar que mai.... Però tampoc a la La Tour d'Argent (aquest cau encara més amunt)

      Elimina
  8. Hola, Ricard!, bon dia!
    Caram! perquè és l'hora del cafè que sinó fan ganes de posar-hi la forquilla!!
    Badalona és molt sorprenen, molt, com dius tu podem anar en metro! trobem unes vistes i uns plats mariners realment espectaculars. Fas ganes d'anar-hi i tornar-hi
    Com sempre gràcies pels descobriments i per la bona guia!
    Fins aviat,
    fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Fina,

      Per mi va ser un doble descobriment... La primera línea de mar de Badalona, mai l'havia ni imaginada. I un cop ets allà, no té pas mala pinta..

      Salutacions i gràcies per les teves paraules..

      Elimina
  9. Uf amb el que ens agrada el peix!!. Té una pinta magnifica. Com ens agraden aquests "desconegut", clàssics, sense grans pretensions (encara que també ens agraden els altres...). Està clar que al voltant de Barcelona hi ha gran joies per descobrir. Nosaltres, que tirem més cap al Baix Llobregat donem fe!!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El vaig descobrir a partir d'un dia que vaig parlar amb el meu proveïdor de peix a Santa Caterina (El Ramon de peixos Ramon) i em va explicar que s'havien fet càrrec d'aquest restaurant , junt amb els fills. I ja em va picar la curiositat.... i com aquestes vacances m'ha calgut quedar-me a BCN, doncs un dia cap allà....

      I com vosaltres gaudeixo del peix.... Al restaurant i a casa també, que al peix bo, no li calen masses coccions....

      Elimina
  10. Hola Ricard.
    Veig que tot i pasar les vacances a Bcn, heu aprofitat el temps...
    Aquest el tinc a pendents ja que tenim uns amics a Badalona que ens hi han de portar.
    Ja t'explicaré com ha anat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aprofitar-lo si... Tinc llocs per publicar pendents. Els dosificaré a un cada diumenge, que és el meu ritme.

      A veure com us va... a nosaltres ens va agradar molt, però també s'ha de dir que ens coneixem de la parada amb el Ramon i això pot influir en la meva objectivitat.

      Una abraçada!

      Elimina
  11. Hola Ricard, com han anat les vacances? jo ja de tornada i currant, però no em queixo ;-)
    Tinc un dubte, la donzella de la costa i el donzella beach club són el mateix (el logo és tb una sirena)??
    Tinc pendent un dinar amb uns amics de Badalona i aquest lloc pinta molt i molt bé, també em van recomanar el DBC, però ara dubto si no es el mateix o del grup... Merci!

    ResponElimina
  12. Les vacances força malament Montse.... "una de les coses" que m'ha passat, és l'esfondrament d'una nau abandonada, just la nit abans d'anar de vacances... I ja imagines, policia, bombers.... Buscar una empresa d'enderrocs x fer baixar tot el que perillava... I ja no he fet vacances doncs ha calgut tot un procés... A més ha provocat algun desperfecte als murs dels patis veins...:(
    El tema del Beach Club de sota, no tinc ni idea de si és de la mateixa propietat.... No ho vaig preguntar... Però es veu com molt independent...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres quina putada!! confio en que tot s'hagi resolt de la millor manera possible, quina mala sort. A veure si més endavant us podeu escapar un parell de dies per desconnectar d'aquest malson!!

      Elimina
    2. Farem el que es pugui, que tinc algun altre front obert...

      En tot cas ho porto prou bé.

      Mentre em vegis publicant restaurants, vol dir q l'estat d'ànim is on...:)

      Elimina
    3. No hi ha res que no tingui arreglo. Un porrò de montsant ben fresquet i quatre ametlles ben torrades. I narinant!

      Elimina
  13. Hola, crec que es diu Mala Vida, vaig anar Dijous, fan un Menu bastant aceptable, a un preu mol ajustadet, 12.50. si ve es veritat que no tenan massa varietat, y com be dius, es retornar als anys 70.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sé que tenen diferents menús, però no vaig tenir l'oportunitat de veure'ls. Aquest que dius deu ser l'econòmic de diari. Però sé que en tenen d'altres a diferents preus.

      Elimina
    2. Hola Ricard !! Feia temps que volia comentar quelcom en el teu blog que miro molt sovint però que em costa fer comentaris pel "nivell" que hi ha.
      Jo que ara comparteixo el Maresme amb el Vallès, em va fer gràcia lo de Badalona (el meu "Ricard" és d'allà). A la donzella hem anat poques vegades i la darrera va ser arrel del teu comentari. Tot força bé, la matèria prima, el servei, les vistes (per mi més que conegudes). Vam fer entrants per picar i un arrós amb bou. Vam comentar que li faltava una mica de gust a l'arrós (tema del brou suposo) pero que per la resta molt bé. Al maresme (jo estic a Premià), sortim per la zona a sopar/picar sovint (Alella, Vilassar, Mataró, etc... ). Hi ha de tot com a tot arreu. Algún dia et faré una petita llista per si vas per la zona . Ara bé.....si algún dia agafes el tren "cap amunt i avall" ja saps... em feu un truc i podem anar a fer uns vinets a Alella (ja se que et tira molt "l'Ebre"), Un vermutet a l'Espinaler.... i unes tapetes al Bar Europa de Mataró o un sopar al "so excited" del moment pel premi al millor cuiner 2014 però que m'encanta la RQP que tenen a L'Axol de Cabrils...Apa-li ja ho he fet...un petó. Teresa

      Elimina
    3. Quina il·lusió Teresa, trobar-te aquí....!!. I ho dic de veritat.

      La veritat és que no vaig massa pel maresme i abans encara hi anava de tant en tant amb motiu de que tenia contacte professional amb una empresa de formació amb seus a Premia i a Mataró. Però ara ja no... tots estem en crisis com per intercanviar coses com feiem abans..

      Però prenc nota i si un dia m'apropo o ens apropem, ja compto amb tu.

      Petons també per tu!!

      Elimina