24 d’agost de 2014

Nanit. Un xinès discret, cèntric i recomanable

Una de les milors pel·lícules que he vist mai
NANIT



Balmes 79 (cruïlla València)



T. 934519839




Aquest agost ens ha calgut anular la sortida de vacances i canviar la Costa Blava Francesa (intercanvi d'apartaments a zero cost http://homelink.org/, per si algú ja tenia a punt el fusell de criticar), per unes vacances a BCN on hem alternat llocs que ja tinc publicats, amb alguna novetat. I una d'aquestes i per cert molt agradable, és Nanit, un discret xinès a la cruïlla Balmes – València, costat muntanya.

Havia passat infinitat de cops per Nanit i mai m'hi havia ni tant sols fixat. S'hi passa pel davant anant cap a Topik, que com sabeu és un dels meus llocs habituals. El vaig descobrir a partir del post de Kao Dim Sum, en que un dels comentaris, em recomanava aquest lloc si volia menjar farcellets bons i a preu terrenal.



Ens vam apropar i després d'una discreta inspecció externa, vam decidir entrar (el local és discret i sense decoracions amb dragons ni cutrades semblants i fins i tot amb algun poster a una de les meves pel·lícules de referència). La planta baixa té poques taules i tenen també un agradable altell amb 4 o 5 taules més.

La carta tipus àlbum de fotos, no promet massa d'entrada.... Et donen una llista i un llapis i has de marcar el que vols. Però quan arriba el menjar, la cosa canvia i està tot molt bo... I quan pagues al final, et queda el somriure de excel·lent RQP, que els que paguem el compte als restaurants, agraïm de tot cor. El servei és molt agradable i han incorporat fins i tot algun nadiu catalanet... (si... catalanets com jo, que no és pas pejoratiu, dir catalanet).

Avanço que hi he anat dues vegades aquest agost. La primera vam sortir tant satisfets, que vaig voler tornar per veure si havia estat un miratge o un “dia de sort”. I el segon dia vam sortir també igual de contents o encara més al anar ja ensenyats. Els plats que vam demanar van ser el següents:


Aquest Wok fred de vedella, es pot demanar no picant o picant. En la primera visita vam demanar el no picant i en la segona el picant. Jo recomano el picant. El brou és excel·lent i incorpora vedella i formatge que fila... S'ha de deixar coure una mica. Molt bo...


Excel·lents fideus orientals dels que ofereixen varies possibilitats. Vam triar el de gambes.

I tot seguir els tres tipus de farcellets que vam demanar: De gambes, de porc i de llagostins (crec)




La reflexió al sortir i encara amb el record dels farcellets a 3€ /unitat del Kao Dim Sum, va ser doble... “Com ens van prendre el pel al Kao Dim Sum”... (tot i que culpa meva de llegir i fer cas de l'Arenós!) i  “Hem menjat amb una RQP impressionant”.

Pel que vaig veure fan els farcellets a vista de carrer (no entenc com mai m'hi havia fixat al passar) que li dona un toc curiós. Veieu aquí la foto amb uns nens salivant i mirant afamats... :)   (eren nens orientals que esperaven sopar i tenien els pares en una taula a l'interior).


A la part superior es veu l'altell...
El cost de la primera vegada va ser de 38,35€ els dos,  prenent 3 cerveses (Moritz!). I el de la segona vegada també curiosament 38€, tot i que en aquest cas vam demanar uns farcellets de menys, vam canviar els fideus per un excel·lent ànec fregit i en lloc de cerveses, vam demanar vi: Un Cigonyes de la DO Empordà...

Us recomano el lloc sense cap mena de dubte, si sou dels que valoreu la RQP. El servei és amable, tenen fins i tot algun vi que és pot prendre i també el freqüenta públic oriental... Molt digne en tots els sentits, seria la millor frase per descriure'l.



18 comentaris:

  1. El mateix que dius tu, que el local deu ser transparent pels que no hi hem anat mai. També he passat moltes vegades per allà i no l'he vist. Igual li falten els dragons :D
    Et conec els gustos i si a tu t'ha agradat en dues ocasions diferents, la teva opinió va a missa per mi. El preu em sembla molt raonable i encara més amb vi bebible.
    Una abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va agradar i com explico he estat dues vegades. Tampoc t'imaginis cap 'must'... és un lloc que en el seu nivell, és una excel·lent opció.

      Si li he de buscar un "però" i que en tot cas no és culpa d'ells, és que al ser econòmic, s'omple amb facilitat i amb gent amb criatures... I la darrera ocasió, just quan acabaven, ens van arribar uns russos al costat que tot i tenir una aire distingit, els nens feien soroll com la majoria... Total que vam demanar el compte ràpidament i cap a fer una copa per seguir xerrant a la terrassa a l'Aire... I ja veus... costa pràcticament el mateix una copa allà que el sopar a Nanir..

      I és el que sempre dic... que el BBB, no existeix.... Però penso quan acabin les vacances, el tema nens pot millorar... ;)

      Elimina
  2. Em sap greu el contratemps que has tingut, nosaltres canviem el pis amb amics, no sabia res d'aquesta pàgina.

    Aquest lloc té una molt bona pinta, l'afegeixo al foursquare (encara que ara ja no m'agrada tant) i com que tinc uns dies a Bcn pot ser que hi anem.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són coses que passen Pepa... pitjor que perdre les vacances, serà pagar el cost de l'enderroc... :(

      I lo d'aquesta pàgina d'intercanvi, m'agrada publicar-la, ja que ens ha donat moltes satisfaccions i gràcies a ella, hem "estat vivint" a Canadà, Suècia, París, Londres, etc. com si estiguéssim en casa pròpia.

      El lloc aquest Nanit, pel poc que ens coneixem, estic segur que t'agradaria si acabes anant.

      Salut!!

      Elimina
  3. Molt bons els dumplings !!! els fideus també van agradar-me, però la vedella la vegada que hi he estat, no va acabar de fer-me el pes... tot i així una bona i econòmica opció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El proper cop demanem la picant... Tenia molt més "enjundia" que diuen al país de l'esquerra....:)

      Elimina
  4. Fantàstic descobriment. Un mes per la interminable llista. Necessitarem 4 vides per fer totes les visites que tenim pendents. Per cert, gran pelicul.la i gran BSO (juntament amb 2046)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però em va agradar molt més aquesta que 2046... L'he vist 3 cops al cinema.... que té el seu mèrit. I la 1a vegada en V.O.

      Salutacions!

      Elimina
  5. Xinés i recomanable és quasi un oxímoron... ;-), però et faré cas i l'anotaré. I més amb aquests preus que publiques.

    Està bé lo de la iaia fent les empanades a peu de carrer. Sembla un bon reclam per atreure clients. Saps si s'ha de reservar o és convenient fer-ho?

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si... recomanable i sortint els dos cops sense cap mena de sensació negativa... :)

      De fet lo de la "iaia" ho posa el Jordi al seu comentari. Jo vaig veure com les feien, però era una noia oriental jove.

      Els dos cops que he anat, ha estat sense reserva aquest mes d'agost en el que si trobava un lloc ple, tenia alternatives i per tant -i rarament en mi- no he reservat.

      Una abraçada!

      Elimina
  6. "al país de l'esquerra...", cal?

    Baldrich

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... M'ha vingut de gust.... Passa alguna cosa Baldrich?.

      No tinc llibertat d'escriure el que vull al meu bloc?.

      Elimina
    2. Ans el contrari...total llibertat d'escriure allò q consideri adient, al seu bloc i arreu. I evidentment un posicionament polític amb plena legitimitat. Simplement, considero que si parlem de gastronomía i restaurants, raó per la que gaudeixo del seu excel.lent bloc, no cerco temes de política. Per això i filibusterismes similars varis, ja tenim i patim infinitat de diaris, blocs, tertúlies i opinadors...de molts colors i diferents ideologíes.

      Salutacions,

      Baldrich

      Elimina
    3. Entenc el que diu... En tot cas el meu "comentari polític", no estava ni tant sols al cos del bloc, sinó com resposta a un comentari que em va fer la meva parella (la Marta), amb la que sempre fem broma d'expressions llunyanes com pot ser el mot "enjundia" i sempre utilitzo un toc d'humor quan ella participa al blog, cosa que no fa lo sovint que jo voldria.

      Aprofito per agrair-li que li agradi el meu bloc i saludar-lo.

      Elimina
  7. Ara mateix m'han agafat unes ganes terribles de cruspir-me unes quantes safates de farcellets... es nota que és l'hora de dinar!!! Tot un descobriment aquest lloc, es mereix una visita només per veure la dona preparant-los. Molt bona la foto amb la cuinera i la canalla (amb samarreta del barça i tot, que autèntic...). Per cert, ara m'has fet recordar una escena d'aquesta peli, quan la noia portava la carmanyola... molt apropiada ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la pel.lícula tenia moltes escenes per recordar... En aquells temps em vaig enomorar de la bullidora d'arròs.... Ara és un estri freqüent, però llavors per mi era exòtic total... I just unes setmanes després, la veig a Vinçon i ja vaig sortir amb ella.... :)

      I d'aquella bullidora, ja han sortit 4 més, repartides entre Cambrils, Llivia i la meva mini familia... Hi faig les verdures... Algun tronc de lluç....I el basmati al vapor, queda molt bo...

      Elimina
  8. el Baldrich aquest no era el company de l´escurçó negre?
    Hi han plats que sorprenen més que d´altres al Nanit, la cansalada amb arrós hem va defraudar al igual que els fideus saltejats, excés de grassa al meu gust, l´ànec i els dumplings m´encanten.
    La veritat que és una zona amb molts recursos, a part de Topik que és una aposta segura al igual que Gresca, encara que són dues ofertes diferents, tens tot tipus de tabernes a Enric Granados o fer un veure sense necesitat d´entaular-se.
    Un nou que hem va defraudar de la zona és Bitxarracu, té que veure algo amb Lluerna, pretén donar una oferta low cost encara que de tan low cost s´olvida de coses bàsiques, Sergi de Meià hem va agradar peró ho trovo excesivament car.

    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que coincidim amb moltes coses..... l´ànec i els dumplings de Nanit (no he tastat la cansalada). I també amb Topik com aposta segura, també Gresca.

      El tema tavernes a Enric Granados, no el tinc controlat, ni tampoc el Bitxarracu, aquest. I si dius té a veure amb Lluerna (que a mi no m'enlluerna), ja tampoc m'interessa massa... I no ja per la cuina, sinó per les "capullades"...

      Sergi de Meià hem va agradar i ja vaig fer la reflexió al post de que no sé si trobaria el target de públic... I no es frase meva, sinó del professional del món del marquèting que m'acompanyava. I potser el problema, és que de components tant "exclusius" que vol posar, el preu ja li creix de base, més que ser car...

      Encantat dels teus comentaris Jordi.

      Elimina