28 de setembre de 2014

Gat Blau. (2015) Bona qualitat a bon preu... Tendint a BBB

Gat Blau
Gat-Blau-restaurant


Consell de Cent, 139 (Viladomat)
T. 933 25 61 99


http://www.gatblau.com/




El Gat Blau és un d'aquells restaurants que mai hagués descobert, sense l'ajut dels que em llegiu i em feu recomanacions a través dels comentaris o per correu. En pocs dies havia rebut dues noves referències d'aquest lloc (gràcies Joan S...!) i ens vam decidir anar-hi, aprofitant que vam sortir a sopar en dijous (només obren les nits de dijous a dissabte). També em van dir a les mateixes fonts, que al migdia, ofereixen un menú molt recomanable.

Avanço que ens va agradar i ens va agradar tenint en compte el bon tracte, el bon preu i el bon menjar. No el puc catalogar com un lloc gastronòmic, doncs els preus molt moderats, són una trava en alguns plats, com per exemple el tàrtar de bonítol que vaig demanar, que evidentment no és el millor tàrtar la meva vida... però quan valoro que el preu és de 9€, la percepció, és diferent. 

Porten la bandera d'ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just. He de confessar que tot i trobar-ho admirable, no està entre els meus objectius prioritaris,  la cerca d’aquesta etiqueta, quan busco restaurant. Però si la trobo, com diuen a espanya “a nadie amarga un dulce”. A la seva web, detallen la seva filosofia...
Podeu veure detalls de la carta:


Gat-Blau-restaurant

Com primers vam triar una escalivada que va resultar excel·lent i aquí si que quedava clar el segell de molt bon producte i elaboració acurada i una coca que portava figues, papada i formatge fumat, que també va resultar com per repetir. Llàstima que em vaig oblidar de fer la foto...


Gat-Blau-restaurant

Els segons van ser el tàrtar de bonítol amb ‘ajoblanco de xufla i meló, que comentava i uns canelons de vedella eco d' Espunyola amb beixamel d'avellanes. Com deia a l'inici del post, el tàrtar no em va acabar de convèncer... però si tinc en compte el preu, la cosa canvia... (aisss... la meva mania de valorar la RQP... !!!). I els canelons bons i quasi en quantitat excessiva i dit en positiu. La beixamel, em va semblar amb massa gust d'avellana, però ja sabeu que NO soc dels que en aquest cas escriurien “... reduciendo en un 36,4% la proporción de avellana el plató mejoraria ostensiblemete...”...I mira que alguns ho escriuen sense tenir ni flowers de cuina ... :)  #fentamics


Gat-Blau-restaurant

Gat-Blau-restaurant

Tenien vi a copes i tenien més d'un. Vam triar el  Heus Negre e la Vinyeta DO Empordà.... Un vi que ja coneixíem i que és prou correcte. I vam demanar postres i tot


Gat-Blau-restaurant

Gat-Blau-restaurant

En resum, que ens va agradar força. Dels llocs que al sortir penses “Cap problema en tornar-hi i passa a l'agenda”. I si tenim en compte el cost al voltant dels 50€, encara amb més motiu.



Sense ser cap 'must gastronòmic',  doncs com sempre dic, no hi ha duros a 4 pessetes, el lloc val la pena, amb servei digne, local agradable i ben resolt i amb detalls com el de l'aigua, que ja apareix a la taula en unes atractives ampolles blaves (obsequi de la casa). I aigua bona... que en algun lloc que presumeixen de tècniques d'osmosis guais, té un regust que Déu ni do....i a sobre la cobren  (oido amics de Saboc?)... més #fentamics

12 comentaris:

  1. Bon descobriment ! Apuntat a l'agenda per anar-hi, jo tambe valoro la RQP.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que el tema RQP el valorem tots els que paguem el compte... :)

      Per mi és un tema clau..

      Salut!!

      Elimina
  2. Veig que a la carta tenen un pop a baixa temperatura. Acabes de donar-me l'objectiu per una propera prova amb el roner. I quan se'm fica una idea al cap... :-)

    Aquest pot ser una bona opció per anar un migdia de menú a veure que tal (està relativament a prop d'on treballo). Si vaig, ja et faré cinc cèntims.

    I per la fotografia dels canelons, home... jo només ho reduiria en un 28,1%

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa dies que vaig al darrera també a fer un pop a baixa temperatura... A veure qui té l'oportunitat primer... Per mi l'obstacle principal, és aconseguir un pop amb les potes prou gruixudes i que no sé que fer amb tot el que no són potes...

      I ara que ho dius, si que un 28,1%, milloraria la recepta de manera "ostensible"... :)

      Abraçada!

      Elimina
    2. Amb tot el que no són potes, jo ho pico ben finet i amb quatre coses que trobo per la nevera i un fons expres de peix, preparo un arròs de pop que no és que sigui excels, però m'evita llençar-lo (que no m'agrada gens). De fet és el que vaig dinar ahir després de fer neteja de congelador. Va ser una mica poti poti, però vaig repetir i tot...

      Si veig algun exemplar que valgui la pena, t'aviso i ens el partim.

      Abraçada!

      Elimina
    3. També és una idea lo del arròs...

      Ok amb lo del pop... Pot ser una bona idea partir un de gran. Jo també donaré la veu amb el meu peixater de capçalera...

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Bromes a part de les proporcions d'avellana, sempre penso el mateix quan llegeixo comentaris com el que ridiculitzes "con bla, bla, bla, mejoraria ostensiblemente".

    I bàsicament perquè els que ho escriuen, en un 90% no tenen idea de cuina i encara que hagin fet alguns "cursillos", no arriben a la sola de la sabata de la majoria de cuiners dels llocs que visiten, doncs no estem parlant de bars qualsevol, sinó de llocs amb professionalitat.

    Per tant d'acord amb la teva ironia, entenent que igual que tu hi vas trobar excés d'avellana, un altre paladar igualment respectable, hi troba el punt just.

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord... fa bastants mesos, vaig publicar una reflexió que es deia EMHO... (En Mi Humilde Opinión) que anava en aquest sentit... No va ser massa ben rebuda per part dels "experts de pacotilla", però és que com la gastronomia està de moda, ara sembla que tothom hi entengui... o hi vulgui entendre...

      Ara fins i tot tenim crítics que parlen de textures impossibles i no han menjat calent fins que han entrat a la "roda de les convidades".

      Per això jo sempre em bellugo en l'àmbit de la prudència pel que fa a opinió concreta dels plats... excepte que sigui alguna cosa ja d'errada evident com excés de sal o carn sobre-cuinada (i demanada explícitament molt poc feta..).

      En fi... que la crisis i la misèria ens han portat fins aquí.... ;)

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Sí que és un bon lloc. El meu company treballa per allà i és un dels seus habituals al menú del migdia, sobre tot quan diu: "avui dinaré sa!!!" Deu ser que ho pensa per això del Km 0 :)
    Alguna vegada li he acompanyat i d'aquells llocs que et conviden a tornar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra de que comparteixis opinió...

      Realment ens va agradar i amb el compte moderat, encara més.

      Salut!!

      Elimina
  5. Home, es veu prou bé. Al final, sempre és el que diem: un queda decebut quan, "se piden peras al olmo" i no s'és conscient a on s'entra a menjar. I passa molt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És d'aquells en que dic "aquí tornaré"... Tracte amable i amb un pressupost força reduït... I com molt bé dieu "no se pueden pedir peras al olmo".... :)

      I això que per fer temps vam agafar postres, que sinó encara surt més econòmic... I dic lo dels postres, perquè en general passo...

      Salutacions!

      Elimina