14 de setembre de 2014

Don Giovani. Un italià que aspira a liderar

Don Giovani



Hotel Constaza NH (Illa Diagonal)
Entrant pel pati interior o per Deu i Mata

T. 93 281 15 00

http://dongiovanni.es/web/



Don Giovani ens va agradar i ho vull dir d'entrada. Realment ens va agradar i confesso que no hi vaig entrar massa convençut, però era el dia de la diada i volia dinar tranquil, còmode, sense soroll i amb espai, en un lloc proper al meu tram. Que per què no estava convençut?. Ho enumeraré:


1.- Havia estat massa promocionat utilitzant la típica literatura amb filigranes, hipèrboles, barroquisme, que s'utilitzen per marejar la perdiu en aquestes ocasions... Masses jocs de paraules 'low-level' a l'estil de ”Tumbarello te tumba” (on Tumbarello  és el nom del xef i suposo que “ te tumba” va en sentit de satisfacció... o potser perquè és corpulent). I una més: "Tumbarello es conocido como Trufarello… Y seguro que no se te escapa el por qué"... Vaja ... que ja veieu el nivell.. :(

2.- És un restaurant dins un hotel... i si... ja sé que tot és possible, però ens costen a BCN els restaurants d'hotel..... Són com freds... Jutgeu la foto, que he tret de la seva web.

3.- Tenia por de trobar-me en un lloc “madrilitzat” o “marbellalitzat”, degut a que aquest restaurant és una mica “cadena”, ara amb nova seu a BCN.


Don-Giovani-Barcelona
Però la veritat és que ha estat un èxit ... El tracte professional i amable, l'oferta de plats impressionant i els que hem triat, excel·lents. Els plats que vam escollir, que vam procurar no fossin massa pesats degut a que m'esperava després la “V”, van ser primer per compartir una burrata pugliese impressionat i una graellada de verdures i ...  (si hi aneu, no dubteu en demanar la burrata!).


Don-Giovani-Barcelona
Una miqueta massa gran a no ser que sigui per compartir

Don-Giovani-Barcelona

Don-Giovani-Barcelona

I com segons un salmó afumicato i una excel·lent tagliata amb parmesà i ruca, que és un plat que m'encanta i estava deliciós amb carn de gran qualitat.


Don-Giovani-Barcelona

Don-Giovani-Barcelona
En groc el parmesà... que a la foto sembla que sigui un "forat"...:)
De postres, només en vaig demanar jo (cosa rara en mi): un sorbet de mandarina amb rom.


Don-Giovani-Barcelona

La veritat és que ens va agradar molt i diuen que el seu objectiu és convertir-se en el millor italià de BCN. Potser que ho acabi sent, tot i que penso que els italians s'han de classificar en categories... No és la mateixa lliga la dels restaurants italians “rústics”, com poden ser Meneghina, Bacaro, Contadino ... que la de local de més nivell, tipus aquest o Massimo...  I espero que ningú em pregunti on ubico La Tagliatella... que el bloquejo!!.... :)

El cost va ser el que veieu i com vi, una única copa de Priorat (insisteixo que em tocava una tarda dura de cansament i calor i no volia alcohol). No té res d'econòmic, però vist l'escenari, el servei i la qualitat, no puc dir pas que sigui car.. I el 11-Set-2014 s'ho mereixia.



Anècdota....

Potser lo millor del dinar, va ser lo que vam riure, jugant a fer-nos la pel·lícula de que degut a la Diada, havien "disfressat" el restaurant de 'catalanet', posant una plantilla alternativa, en la tothom parlava perfectament en català (recordeu l'origen madrileny del lloc i millor no cerqueu per Internet que trobareu amistats perilloses entre el xef i la plantilla del R.M.). Però ja l'èxtasi va arribar, quan al demanar si tenien vi a copes, van contestar ràpidament “És clar que en tenim... Li va bé un Priorat?... Un Scala Dei?”. Em vaig quedar copsat... m'esperava altres "alternatives" i em va costar uns segons refer-me de l'agradable sorpresa, abans de respondre... “perfecte.. em va bé”.


Don-Giovani-Barcelona



22 comentaris:

  1. Ays Ricard, es que no es pot anar amb aquests prejudicis, que no tot el que arriba (o hi ha) a Madrid és dolent. Mira, jo hi sóc aquí i sóc molt bona persona ;-)
    Ja tinc ganes de trobar una excusa per a tastar una mica de pasta farcida al Don Giovanni!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però una cosa és Madrid.... l'altre es tenir sucursals a la Costa del Sol.... i l'altre portar pizzas amb Cayene al C.R....

      No em diguis que no feia una mica de por .... :)

      Però tot i els perjudicis previs, soc capaç de canviar d'opinió, quan una cosa està ben muntada... I ja veus que vam sortir 'so exiteds'... :)

      Elimina
  2. Porten pizzes amb Cayene???? Osti tú!! Potser truco per veure si quedo a la seva àrea de repartiment, i potser em regalen cromos del jugadors de fumbol ... ;-)

    Aquest també l'havia sentit comentar (imagino que als mateixos cercles que referencies) i són dels que em fan com mandra quan sento tan soroll (com aquesta setmana amb el Poncelet Cheese Bar...).

    Només una pregunta tonta... cafè per acompanyar la burrata?? No se'ns està anant de les mans això del maridatge?

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha Jordi,.... M'he oblidat d'explicar-ho... la burrata anava acompanyada d'una salsa en un bol apart que hi quedava de conya... I deu ser la tassa de cafè que has comentat.

      Però aquest cop i tot i el soroll mediàtic previ, ens va agradar... Saps que soc una mica torra-cullons i vaig entrar a buscar el "defecte", però si no el trobo, m'agrada reconèixer quan una cosa està ben muntada..

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Sense discutir la bona experiència del Ricard, a nosaltres, globalment, no ens va agradar massa.
    Apart d’això de l’ambient, que tampoc no ens va molestar, ja que s’estava tranquil:

    1- vem demanar la pizza amb trufa (era obligat demanar l’especialitat de la casa) -> poca trufa, poc saborosa, preu desmesurat, i una altra de vegetal amb poca quantitat de vegetals;

    2- et muntaven el postre a la taula, només consistia en que et posaven una mica de nosequè sobre el postre i tal paripé es feia pagar a un preu proporcionalment alt.

    El vi, un pinot gris, era bo però massa car (fa uns dies ens hem pres un altre a un italià més rústic per molt menys).

    El tracte excel·lent, això sí, però el nostre resum és: poc a destacar a preu elevat.

    Això no va en detriment, evidentment, al que objectivament reporta en Ricard i jo no tinc tantes proves objectives, més que el meu record :D

    (I de la Tagliatella, evidentment, ni en parlem)

    Joan S.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,

      Et contesto el mateix que he posat a Facebook... És una mica el que deia que els italians caldria comparar.los per categories, en el sentit de que jo he menjat plats altíssim nivell a Baccaro o fins i tot a Cuccine Mandaroso... Però l'entorn i el servei d'aquest lloc, té un preu i crec és el sobrepreu que comentes...

      De fet jo no soc massa de llocs cars... però precisament aquell dia buscava un lloc tranquil amb taules separades i per això vaig anar allà... però si és car, doncs fixa't q sense vi, va arribar a 80€... doncs amb vi i unes altres postres, passem de 100€. ... I el tema tòfona, no en vull ni sentir parlar.... (com les ostres).... són plats que compro el producte i els deixo per casa.... igual que els vins cars.... per casa....

      Salutacions Joan!!

      Elimina
  4. En general ja saps que nosaltres si ens agraden els restaurants dels hotels. En aquest cas, no el teníem fitxat, també és veritat que no tirem molt d'italians curiosament...Pot ser l'ambient és més fred que en restaurants més petits o en aquells que només són exclusivament restaurants, és a dir, que no són hotels, però el servei normalment és molt bó. Una extensió de la categoria de l'hotel... De totes formes, sempre és agradable tenir una sorpresa d'aquestes ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No... si lo dels restaurants d'hotel a tot el món és normal... Però a BCN sembla que faci mandra... I és una tonteria que he /hem de superar...

      Però aquest ens va agradar... i encara que hi vaig entrar amb perjudicis, si un lloc m'agrada, canvio de xip i ho dic... (I per desesperació dels 'detractors' que diuen que soc un animal carregant-me restaurants...)

      Salutacions!!

      Elimina
  5. Li agraiexo la recomanació d´aquest restaurant, té molt bona pinta. I com diu vostè, la burrata sembla excepcional.

    Disculpim la meva ignorància, però em podría fer cinc cèntims sobre el seu comentari del Tagliatella?

    Entenc que és una franquícia, amb preus (relativament) ajustats , no és un restaurant de luxe...però trobo que té una qualitat molt digna, de fet algún cop he pogut menjar millor allà que a alguns italians "rústics" i/o familiars.

    Parlo en concret de les seves pastes i pizzes....són dolentes? Realment hi ha una diferencia substancial amb molts restaurants italians? O potser, com pensa molta gent....fins i tot els supera?

    Si comparem un Tagliatela amb moltíssims restaurants de menu de migdía, nostrats, casolans...realment no admet un paralelisme en qualitat?

    De fet no és un fast-food...i la seva gran expansió territorial i èxit de públic, amb preus de restaurant normal, potser indiquen que l´invent no és dolent del tot. O potser estic totalment equivocat i m´agradaría, si vostè ho troba adient, que m´indiqui els motius.

    Mercès per la seva atenció,

    Salutacions,

    Enric.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia anònim Enric,

      No voldria entrar en el post de Don Giovani, en un debat sobre una franquícia, que de fet quasi no conec... En els meus posts sempre hi sol haver alguna cluc d'ull, envers amics que em llegeixen i amb els que fem bromes de determinats llocs.

      Segurament l'invent deu ser bo (al menys per ells), quan és evident que es tracta d'una franquícia d'èxit. Però pel que fa a mi, no té cap dels ingredients que em poden atreure d'un restaurant. Però com he dit abans, no vull dedicar els comentaris de Don Giovani a un altre restaurant que no té res a veure i menys a partir d'un comentari anònim que igual que ve signat per Enric, podria venir signat amb un altre nom.

      Salutacions,

      Elimina
    2. Respecto la seva decisió, tot i que només cercaba una explicació gastronòmica.

      Salutacions,

      Enric.

      Elimina
  6. ¿Existe la esperanza de que algún día redactes un comentario de restaurante hablando de gastronomía y sin tus chascharrillos impertinentes de provinciano resentido?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No... No hi ha cap esperança.... T'aconsello llegir altres blogs amb més afinitat amb el que cerques....

      Dit això i posant-me al nivell del teu comentari (provinciano resentido), ja t'envio directament a pastar fang o a fer-te un treballet amb dues pedres... (a la propera t'esborro... )... :)

      Elimina
  7. A l'anònim de les 12:15: Jo crec que en Ricard ha parlat de gastronomía. I tu l'has insultat de gràtis. Si no t'agrada el que diu, no ho llegeixis. Pel poc que conec l'autor d'aquest bloc no em sembla ni provincià ni ressentit. I tu si, bastant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hi pateixis... En realitat em fan gràcia aquesta gent q es retraten sols.... Deu estar "ressentit" per alguna cosa i de fet tinc un munt de ressentits.... No problem... ;)

      Elimina
  8. M'ha dit en Salvador Sostres que no té temps i que, per favor, et faci arribar la seva felicitació més sentida i legal. Sempre que pot et llegeig i creu que és un dels millors blogs de restaurants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres.... ja tornes a anar com una esponja de sake?

      El tal Sostres em sona de nom, però no segueixo massa els peRRiodistes estrangers...

      Elimina
    2. Ostres, el Sostres no és pas estranggerr! I en sap un ou del bon papejar...

      Elimina
  9. I... en quin lloc posaries els italians Murivecchi i La Bella Napoli?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bella Napoli al carrer Margarit, molt bo. Però amb risc de soroll elevat i algun cop ho he patit. El darrer cop el soroll em va arruinar la conversa... Però molt bo...

      Murivecchi és un dels llocs on he anat més d eBCN al migdia (tema a prop d'una de els feines). A carta he anat un parell de cops i també bé, tot i que era estiu i estavem envoltats de turistes de pizza, soroll i coca-cola...

      En cap cas m'atreveixo a posar números d'ordre i menys pel tema de que com deia al post, juguen a altres "lligues".

      Elimina