7 de setembre de 2014

Saboc. No és el meu estil :(

Agafada de la seva web
Saboc



Fusina, 3 (Born-Born)

T. 932 68 30 80

http://saboc.es/


No ens va fer el pes Saboc i ja ho dic sense embuts. No recordo qui me'l va recomanar com molt interessant fa uns mesos i crec que més d'una persona. Ja llavors, un dia que estava per la zona, vaig apropar-me per mirar la carta i no em va fer massa bona pinta ... Massa comèdia amb els plats ordenats per temperatures de cocció... (quina gràcia oi??)... I massa comèdia amb els objectius... (jo soc dels que van a sopar, i socialitzar-me, no pas a trobar emocions i divertimentos "saltant de tapa en tapa")



Però era un dia d'agost, en que ja havíem dinat bé i estàvem per la tarda al Born, de turistes totals. I quan algú et diu a les 21h... “tu que coneixes restaurants, on podríem sopar per la zona?”, ja et posen pressió. Vaig repassar mentalment l'àrea propera... ja no teníem temps de reservar ni tampoc volíem res complicat... I em va venir al cap la “recomanació”.

Anàvem 4 i ja vam veure just llegir la carta, que la tria seria “difícil” i el servei tot i que amable,  no inspirava massa confiança per demanar consell gastronòmic. I com hi havien unes propostes de degustació, vam decidir escollir una d'elles i en concret la més senzilla (l'anomenada “S”). I ens van portar això (atenció a les temperatures!!) ...

De primer i com plat de 20º: "Sardina marinada amb mató, tomàquet fresc i olivada negra".... Correcte el plat:



A continuació  i com plat 80ºC, va arribar el “Ou a 62 ºC amb engrunes de xistorra i lamines de patata”... Francament desafortunat... Les patates laminades, crues com si mengessin poma... Poques vegades deixo un plat sense acabar i aquesta va ser una..




Com tercer i corresponent a la secció plats de 100ºC, la "Cassoleta d'arròs de pollastre fumat".... No em va acabar de convèncer i la resta de la taula (amb més paladar que jo), van diagnosticar que ranciejava....



Com quart i final i el millor del sopar Petita hamburguesa amb gorgonzola i mascarpone, de la secció 200ºC.... (però vaja...una p* mini-hamburguesa)



I com postres va arribar això.... Unes textures de xocolata....




El vi va estar bé, tot i que va arribar fora de temperatura (que ja té tela en el lloc que tot gira al voltant de les temperatures)... Però vam demanar la glaçonera i tema solucionat..



En resum... com podem veure, vam sortir gens “so exciteds” i dient de manera consensuada “Hem sopat malament”... I això em passa poc, doncs abans d'entrar als llocs, miro, llegeixo, ect... i a aquest ja ho havia mirat i m'havia dit “no”.... però és el que té una “tria loca”, que al matí següent... (ostres ... que estaria jo pensant!), volia dir a la sortida et dius... “uffff.... no repetiré pas”.

I sort que el preu era molt contingut i suposo que això els manté "on".


Preu pels 4 amb una ampolla de vi

29 comentaris:

  1. Hola Ricard,

    Jo he dinat un parell de cops i va anar prou bé, encara que le LLamber és una aposta més segura i més cara. Sí que has d'anar amb molta cura a l'hora de triar, la carta té molt de focs d'artifici i pots arribar-te a perdre sense saber què demanar.

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no sabiem que demanar... I tal com dic al post, no soc massa de comédies ni jocs d'aquests. I per això ja vam passar a demanar un dels menús dels que proposaven..

      Senzillamant no ens va convèncer i és d'aquells llocs que sense quedar-te amb record pèssim, dius "no torno"... I menys amb la varietat de llocs que ofereix BCN.

      Salutacions!.

      Elimina
  2. company, si tornes per aquella zona, ves al TAPEO, al carrer montcada, davant del xampanyet.Quan ho vegis per fora diràs ....AQUI NO, però fes-me cas, allà no enganyen, les coses son el que diuen ser, amb sabor.Tot son tapes, però pots menjar bé.l'ensaladilla russa és de les millors que he tastat, el verat marinat i el pop amb humus, molt bons, les costelletes de conill amb allioli es deixen menjar d'allò més.A la cuina en Dani Rueda, ex comerç 24 i es tapes 24.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eissss.... Que aquest el tinc publicat i ens va agradar.

      I si mires a la dreta del blog, és el que té més visites segons Google. Segur que el nom influeix en les cerques "tapa", "tapeo"

      Salutacions!!.

      Elimina
  3. Hola!
    Llavors la "S" fa referència a saltar,senzill, sortir, sofrir...? Ah, va ser de "Small"!!!!

    Doncs gràcies pel post, m'apunto el recomanat per l'Alfons. :)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que deu ser "s" de small .... I sort que vam demanar aquest...:)

      Tapeo com ja he dit en la respo anterior ens va agradar i segons Google, és el post amb més vistes.

      Em caldrà cobrar comissió...:)

      Salut!!.

      Elimina
  4. Bones Ricard:

    és el que té el Born, trobar algo decent costa, la meva experiéncia va ser pitjor, a mi aquests locals que van amb el pinganillo a l´orella com que no, el meu cas al Saboc va ser patétic, quan comencen amb el rotllo de les temperatures hem perdía, al veure les mini racions vaig alucinar, la calitat tenía molt que desitjar, a sobre hiperecomenat per alguns so exciteds que dius tu, encara té més delicte, com és posible que parlin bé si tan sols no paguen, aixó els fa perdre la credivilitat, si es que en tenien com el senyor francés que regenta un blog.

    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,

      Jo de fet soc persona de pocs riscos i ja vaig anar allà un dia de gana limitada.... I és d'aquells sopars en que acabes agraint que les racions siguin curtes... :). Només m'hagués faltat "doble" de patates crues...I també de pocs riscos en demanar el menú "Small"...

      El tema credibilitat dels reportatges camuflats de blocs o del Que Fem o de webs amb noms tipus "Gastropollas", on els posts no tenen més nivell que un treball d'ESO fet a partir de la wikipedia, està sota zero...

      El senyor francès que tu dius, et diré que segons com, em dona confiança... tot depen del lloc que publica. Però a partir d'ell he descobert alguns llocs interessants... Però entenc que viu d'això i no es pot posar contra el món, com puc fer jo...

      Elimina
  5. No ho hem visitat. És un d'aquests restaurants que tenim vistos de passar pel davant, però res més. En aquestes zones i aquests restaurants... sempre provoca aquesta dualitat de si són bons o no. Molts cops els descartem per estar a zona de "guiris", cosa mal feta donat que hi ha opcions boníssimes i els guiris no són tontos...però altres vegades confirmes que realment es tot "façana" i que gastronòmicament encara els hi queda molt camí, si és que han començat a caminar. De totes formes, això, como sempre, qüestió d'opinions i d'arriscar-se. Tot te el seu moment, inclús anar a un restaurant on la carta sigui més o menys "càlida o freda" però estar al Borne.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el meu cas, el tema giris, no em fa descartar cap lloc i aniré en compte amb aquesta paraula que fa dies algú em va esbroncar en un comentari per utilitzar-la. I m'encanta estar en un restaurant de nivell, envoltat de guiris de nivell... es a dir turistes amb coneixements de gastronomia... :)

      En canvi em fa repelús, la tonteria per la tonteria.... I d'això en el món de la gastronomia i "palmeros" associats, avui en dia en tenim ple.

      Elimina
  6. Hola Ricard,

    Nosaltres vam anar-hi fa uns mesos i també vam sortir amb la mateixa sensació... Vam escollir diferents plats de la carta i de tots ells potser un o dos ens van acabar agradant. Als altres tots hi trobàvem pegues. Vam tenir la sensació de ser massa crítics, però ja veig que no!
    Pensa que enlloc de fer postres allà, ens en vam anar a una creperia... i tan feliços!!

    Records!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No saps com t'agraeixo Bet, la teva aportació.
      Aquestes són les aportacions que valoro, doncs es manifesten en sentit positiu o negatiu.
      En canvi i no és que abundin molt pel meu bloc, però les opinions de "marejar la perdiu", em cansen.
      El que si veig clar és que vam sortir amb les mateixes sensacions el vostre grup i el nostre...

      Una abraçada Bet!!

      Elimina
  7. No et sé veure a un lloc així Ricard... :-)))

    El joc de les temperatures! Ja no saben que més inventar... Que serà el proper? Classificar la carta per colors de producte? O bé per textures (secció aires, escumes, cruixents,...)? O potser ja ho han fet i no tinc noticies... En fi...

    Ja m'agraden a mi les tonteries, però trobo que a determinats locals haurien d'estar més per donar de menjar i fer-ho bé i deixar determinades elaboracions per altres.

    Aquest no te'l compro... ;-)

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sé un lloc on classifiquen la carta per colors, a Kan Bakus d'Igualada... No s'hi menja malament, tot i que tampoc és la cuina que més m'agrada.

      Elimina
    2. Penso Jordi que aquests llocs deuen tenir el seu target de públic....

      Gent que els agrada excitar-se a la mínima sensació.... La cançó que vaig publicar al post de Porks... la de "On anem??..... A la muntanya", descriu l'estat d'ànim amb que uns palmeros panxa agraïts, poden respondre en un lloc d'aquest....

      En fi.... Una abraçada!!

      Elimina
  8. Doncs en recomanarè un altre al born.Montiel, al carrer flassaders 19.Flassaders és un carrer estret que va des del passeig del born fins a princesa.He de dir que fa més d'un any que no hi vaig, però espero que no hagi canviat a dolent!!!!!!!!.Les tres vegades que hi he anat, he menjat bé.Diguessim que és una cuina normal, algún plat té quelcom moderniqui, però sense passar-se.Recordo que picava una mica però no pas més que altres a ón si menja pitjor.El cap de sala és un argentí que parla un molt bon català i es diu Marcos.Li podeu dir que hi aneu de part del Alfons de mam i teca, no se si servirà d'alguna cosa, però provar-ho no costa gens.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira que l'he mirat cops aquest.... però em passa una mica com Mam i Teca, que per decidir-me a anar-hi, volia alguna recomanació de confiança. A Mam i Teca, ja ho vaig superar i he de dir que amb nota molt alta....

      Ara ja a partir de la teva recomanació, ja queda a la llista de pendents, que és molt llarga.

      Gràcies!!

      Elimina
  9. Aquest local té mala astrugància. Abans hi havia un que es deia Animalarium o un nom semblant, en que les fites més importants aconseguides, eren matar de gana amb els seus menús de migdia.
    Jo penso que hi han locals que ja estan predestinats al fracàs, tot i que aquest sembla que aguanta segurament per les seves possibilitats de sopar amb menús com aquest que al cap i a la fi, són de 22€
    I amb la conyeta de les temperatures, la gent pensa que ha sortit a sopar en un lloc guai i si a sobre no pren vi, doncs el cost pot ser baix. Vaja que cobreixen l'expedient de "sortir a sopar".

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres si... l'animalarium. Hi anava algun cop a la sortida de classe i es menjava bé, però si que un dia alguna ració, ratllava el ridícul per petita.

      I tens tota la raó amb lo dels "sopar miratge" en lloc guai, que doni la sensació de que "han sortit a sopar"

      Abraçada!!

      Elimina
  10. Hi ha una cosa al món que em perd... els ous, cuinats de tota i qualsevol manera....
    Dit això.... no podia imaginar-me que un plat tant bo i fàcil es pogués espatllar d'una forma tant bèstia....
    Sorra de xistorra... sense sabor i dura (això si, tenia tota la textura de les pedres, en això van encertar)
    Patates crues, crues... i és clar sense sabor també...
    Un pobre ou, deprimit total que ni sabia que hi feia allà al mig.....
    I això per no comentar altres plats, com la tapa d'arròs que ranciejava.. a l'alçada de la DESTRUCCIÓ total.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jolin Marta.... i després dieu que jo soc dur.... Si ho arriben a llegir, els deixaràs "depres" total...

      Dons es veu que a més d'un va posar 'so excited' el lloc... Per privat m'han recordat els "professionals" que el van publicar com un "sumum". No dic els noms, per no generar més 'guerra', que ja tinc masses fronts oberts....:)

      Elimina
  11. Doncs jo ara quan un plat no està com és d'esperar demano que el canviin i que m'expliquin perque no està bo. Ja n'hi ha prou de pendre el pel.


    Xibeca

    ResponElimina
    Respostes
    1. També tens raó....

      Però fa una mandra el diàleg.... En el meu cas és més problema se mandra que de timidesa....

      I amb lo guais q es deuen trobar amb l'invent de les temperatures.... Qualsevol els torna al món terrenal... :)

      Elimina
  12. Ja ho tinc solucionat, quan s'em torni a trencar un pa de pessic o una coca, al treure-la del motllo, l'anomanare "textures de ..." i tema resolt ... jajaja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si... solucionat ...

      Les patates crues? .... doncs en diem "cruixents"....

      L'arròs ranciejant.... ? Li diem "Afumicato"

      I així tot té solució...:)

      Elimina
  13. Ricard, quina casualitat que nosaltres també vam anar a aquest lloc fa una setmana i estic totalment d´acord amb el teu parer. No teníem gaire gana i vam demanar platillos "sueltos": La sardina marinada amb mató: era això, però gustativament la queixalada no ens va dir gaire cosa. Els ous ens van arribar tebis ( és clar que potser cuinats a 62 graus pel camí ja es van refredant...) sense sal, i sense pa! ( com sucarem llavors?). A casa evidentment xalem molt més amb un bon ou eco fet amb carinyet... Vam tastar una copa de "12 volts" (mallorquí), que va estar bé ( conjuntament amb la minihamburguesa el millor d´un àpat "sensepenaniglòria"). Volíem ressarcir-nos i se´na va ocòrrer demanar el pop al ferro...mooolt poquet pop,alguna patata amb ganes de ser al caliu però que no ho era, i unes minirodanxetes d´oliva verda per donar el contrapunt ( que sí), però el pop ni de cocció ni de gust al punt. Ja no ens van quedar ganes de postres. I vam sortir a caminar una bona estona mentre parlàvem d´anar a tastar aquests últims llocs que ens has fet descobrir a tots gràcies als teus posts. Enfi: lloc ben situat amb molt de guiri pels voltants que segurament ja els pot anar bé un lloc així...Sort a la propera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!

      És una mica el que dic en un comentari anterior... que més que per sopar, és per fer veure que vas a sopar... i amb la conya de les temperatures, marejar una mica la perdiu i contents...

      Però són coses que passes i portava uns dies de bona ratxa...

      Salutacions i gràcies per passar!!

      Elimina
  14. Fusina 3 porta incomptables locals en la darrera dècada. O el local està maleït o als que regenten el negoci els agrada molt canviar de nom.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment si que hi han passat llocs... Jo el que recordo més era l'Animalarium que ja parlava en un comentari més amunt.... Deu estar maleït.. :)

      Salutacions!

      Elimina