5 d’octubre de 2014

Axarquia. Un lloc molt recomanable molt a prop de BCN

Axarquia



Axarquia


Jaume Casanovas, 6



El Prat de Llobregat,



T. 931813230


http://www.axarquiarestaurant.com/




Avui toca comentar Axarquia. De tant en tant amb l’amic Jordi Castaño del blog La Cuina del Mindundi, ens agrada quedar en divendres migdia i entre xerrades i riures, compartir un bon dinar. El darrer cop va ser Ca l’Esteve i aquest ha estat Axarqia. Si feu clic al link anterior, podreu veure la percepció del Jordi. La meva com veureu i un cop salvats alguns “obstacles”, va ser molt bona...

Feia temps que tenia aquest restaurant a l'agenda, degut que me’l havien recomanat gent de confiança. Fins i tot havia intentat anar-hi, però el fet d'obrir de vespres, només de dijous a dissabte, per mi és un obstacle.

Però amb el Jordi ens vam animar per anar un divendres migdia i amb l'ajuda del Tom Tom, ruta cap a El Prat de Llobregat i juraria és el primer cop que visito aquesta vila.

Quan vam arribar (i que consti que “me lo temia”), un  amable (però culturalment llunyà) cambrer, ens va dir que havíem de prendre menú “si o si”... I vaig pensar per dins... “c*... travessar BCN, endinsar-me en zones desconegudes, per menjar un p* menú  de 11€, no em ve molt de gust".... I a la que va passar pel costat un altre cambrer, amb pinta de ser “de la casa”, li vaig dir amb el millor dels somriures, si no era possible alguna  altre solució.

Vam negociar en un dur cos a cos... Primer ens va oferir que piquéssim alguns primers de la carta i que ja agaféssim un segon del menú i li vam dir que ja posats a picar, que si picàvem molt, podíem passar del segon... I eureka..!!... van acceptar finalment  i va arribar la carta..!


Axarquia

I ja vam demanar tot el que veieu a continuació, que he de dir que va ser un festival...


Axarquia
Excel·lent paté de perdiu. Molt bo!!

Axarquia
Croquetes també molt bones

Axarquia
Careta de porc a la brasa. La meva opció guanyadora!

Axarquia
Aletes de pollastre, molt , mot bones


Axarquia
Un parell de mini hamburgueses de salmó.

Plats guanyadors destacats i sense desmerèixer la resta: La careta de porc a la brasa  (hagués repetit 5 plats!) i el paté de perdiu.

I fins i tot vam demanar postres: Una creació de "pa amb xocolata" que ens van suggerir i jo vaig optar per una bunyols de plàtan amb gelat de cafè.

Amb el vi ens els vam gastar una mica, agafant una opció gamma alta del lloc (la carta de vins està bé i ben presentada en un mapa de DO's).


Axarquia-vi

El lloc és recomanable i la cuina de MOLT NIVELL . I voldria deixar clara una cosa i no em mal interpreteu amb lo de “p* menú de 11€”... Jo agraeixo els menús de migdia i sabeu que en sóc un client intensiu. Però sempre que els tingui a prop del lloc on sóc, visc, passo o treballo. Fer-me l’excursioneta per anar a un menú de 11€... “va a ser que no”.

Per trobar un però a aquest lloc, dir que potser els falta una mica de mà esquerra en el tracte.. Segur que el nostre servei va portar més feina que un menú, però tampoc el restaurant estava ple. Estava al 50% (amb el restaurant ple, no haguéssim demanat cap canvi). I al final de tot, van facturar com 8 menús... Vull dir que penso que en ocasions cal una mica més de sang en la voluntat de servei, però tot i la meva reflexió CONSTRUCTIVA, us dic que si aneu, gaudireu. I he de reconèixer també, que els plats que vaig veure passar del menú, tenien bona pinta. I us deixo fins i tot una imatge del famós menú...:)


Axarquia


I per acabar el que vam pagar, que pot semblar car, però hi havia un vi de quasi 30€ a més de cervesa i quatre cafès.


Axarquia

25 comentaris:

  1. Bon lloc i bona cuina, eh? La companyia es pressuposa... Hem de tornar per acabar de tastar la resta de plats de la carta.

    Potser fora bona ocasió durant la setmana que dediquen a la cuina del pollastre del Prat, que he llegit que ho broden, i que per a mi, si està ben cuinada, és de les millors i més gustoses carns que es poden trobar.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla molt bé anar-hi quan dediquin monogràfic al pollastre del Prat... No tinc ni idea de en quina època ho fan, però em sembla perfecte...

      Penso que pel proper divendres dia 30, caldrà que busquem algun de mediàtic... A risc de no agradar-nos del tot, però en tot cas riurem... I si a més ens agrada, doncs 'bingo'.

      Abraçada!.

      Elimina
  2. Vaig anar-hi al principi i ja fa uns mesos i coincideixo de que la cuina és bona. El tema del menú al migdia si o si, passa en més d'un lloc en que van a mínims de servei i el migdia només volen dedicar-se al menú... I és llàstima, en llocs com aquest que la carta és bona....

    Una abraçada,
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, tens raó en això de que amb la crisis, molts llocs van a servei mínim i la carta al migdia distorsiona...

      I amb el restaurant ple, no hagués demanat això. Tu saps lo poc que m'agrada distorsionar...

      Però el restaurant estava al 50% i amb les restriccions d'horaris que tenen, només es pot demanar carta a partir de dijous nit?. Per això em vaig atrevir i prou bé que va sortir.

      Abraçada!

      Elimina
  3. Quina ilusio em fa veure una referencia del meu poble!!!!

    Aquest restaurant es mol bo... i alguna cosa mes et podria recomanar del meu poble...
    d'aqueste es un p....ada el tema menu al migdia, perque jo el puc degustar a la nit, pero ara soc de sopars lleugers. Jejeje

    llegeixo sempre el teu blog, quan tenia twiter era @rdiazh81 i a verema, soc zizou81, algun cop em creuat comentaris... igual no et recordes... vas tastar les hamburgueseries que et vaig recomanar?

    Ho dit, m'ha fet moltq gracia i ilusio llegir aquesta critica d'Axarquia... la p...ada, que amb l'entrada d'avui no descubreixo cap restaurant, jejeje

    et recomano molt gaudir de la oferta del Pota Blava que es combina amb la carxofa, els nostres productes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola zizou81.... si que hem canviat comentaris. I tinc a l'IPhone els llocs que em vas recomanar, però surto poc d'hamburgueses i no he tornat a cap de fa mesos...

      Quan sigui lo de la pota blava, ja reservaré a veure que tal. Però no pot fallar amb aquest producte.

      I lo de les restriccions de carta als migdies, si que és una mala passada. I més ara que en un parell de mesos i per temes de feina, plego tard cada dia i ja no tinc ànims per desplaçar-me a BCN a sopar... Vull dir que em caldrà tirar de dinars per mantenir el blog viu...

      Elimina
    2. doncs, no és per fer publicitat del restaurant del video, sino perque vegis el documental que vam fer uns amics que tenen un restaurant al Prat per el seu 10è aniversari... l'estima que tener a l'aposta del producte local del Prat.

      http://vimeo.com/100764416

      aquest seria un dels restaurants que et recomanaria, pero hi ha un parel més...

      zizou81

      Elimina
    3. Esrà molt ben fet aquest vídeo..!!. Ara l'he mirat amb l'IPhone, però ell vull tornar a mirar amb un PC per veure'l millor.

      Ja fa ganes d'anar cap allà.

      Gràcies i salutacions,

      Elimina
  4. Vosaltres recorreu normalment la part interior i Maresme, però veniu cap al baix. I puc dir-voa, que nosaltres que som més asidus d'aquesta zona hi ha llocs realment sorprenents. Al Prat hi ha un parell prou bons, encara que aquest no el coneixia, a L'H, a Cornellà, A Viladecans, St. Joan Despí... Estem prou al tanto d'aquests llocs i del Pota blava, així que us avisem quan sigui (no queda molt)
    Aquesta "invasió" que heu fet a la nostra zona us la perdonem, ja que ens heu descobert un lloc nou ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no... jo res d'interior ni maresme.... La meva zona de restaurants es limita a BCN-city, Cambrils i Priorat... Pocs llocs tinc publicats fora d'aquesta àrea, que és la meva àrea de moviment habitual. Malgrat viure a sabadell, tota la "meva gent", viu a BCN i per això publico tants llocs de BCN.

      Aquest Axarquia val la pena i de fet hi vaig anar degut a rebre múltiples recomanacions, als comentaris i també en privat. Quan el van obrir ara fa uns 3/4 anys, també va rebre recomenacions dels medis habituals.

      El tema pota blava si que és interessant i com ens seguim al Facebook, segur que m'assabento per vosaltres.

      Salutacions!

      Elimina
  5. :) Com l'he dit al Jordi al seu bloc, anar al Baix Llobregat no és anar a Mórdor!!!
    Està molt bé que haguèssiu tastat alguns plats, així tenim noves opinions però pel que vaig llegint el menú està prou bé i genial de preu.
    Jo el deso al meu calaix per quan vagi a l'estiu a la platja del Prat, que per cert, està molt bé i té unes guinguetes molt maques. :)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mórdor... hahahaha. Tens raó, però crec que no havia anat mai al Prat.... :) Mai és tard per fer descovertes..

      El que si tots coincidim (i jo tb), és en el bon aspecte del menú, però amb el temps que li tenia ganes a aquest lloc, vaig voler tirar la casa per la finestra...

      Jo el tema platja, ja és un tema tancat per mi... De sempre m'ha fet mandra i el sol més... I ja de fa uns 3 anys, l'he abandonat (i estant a Cambrils!).

      Salut!!

      Elimina
  6. ui queda una mica lluny aquest restaurant no?
    Has anat al Floreta, és el nou restaurant d´un ex cuiner dels Tres Porquets, cuina de mercat molt actualitzada en un bon ambient i uns bons preus en relació al producte, és al Poble Nou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment no sé si es una provocació, x veure que dic del Floreta o una actuació d'algun expert en comunicació, burro molt burro....

      En tot cas i sigui qui sigui el crack, aquest, comentar que poques vegades havia vist tanta publicitat pagada d'un restaurant... Però els "papas" de Can Pineda, cuiden als seus "catxorros"... o "garrinets", per adaptar-ho a Tres Porquets...

      Elimina
  7. Molt bona pinta, ja el vaig veure al post de Jordi Castaño. Els Llobregats amaguen autentics tresors gastronomics Sucapa a l 'Hospitalet, El Raco a Sant Climent)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Sucapa em sona molt i en positiu, de l'altre no em sona ni el nom del poble... Hi ha un Sant Climent a prop del Llobregat??.

      Salutacions,

      Elimina
    2. JC Marini... La Maria Prats soc jo..!!... I no és lo que paresse... :). Res de tranvestir-me..!!. El que passa és que avui he creat 4 comptes blogger de prova, per un curs que imparteixo de xarxes ... I aquesta és la darrera que he creat i no m'he recordat de canviar d'usuari...

      Elimina
  8. Bones Ricard,
    Que bé!! aquestes trobades.
    És difícil aconseguir el que proposes estic convençuda. Llargues jornades, sous baixos (?)... el client. Llarga tertúlia aquest tema. En qualssevol cas gràcies per les troballes.
    Té molt bona pinta sense dubte. Merci i un bon dia!
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Salutacions Fina.... Un bon lloc aquest.

      La llàstima és que en ocasions petits detalls, oculten realitats positives.

      Elimina
  9. Ja m'agrada que vagis publicant bones adreces pel Baix Llobregat ;-) El Prat potser ens agafa lluny de casa però va be tenir una llista de llocs interessants fora de Barcelona. Pel que veig sí que va ser un festival sí, i la rqp immillorable!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Festival total Montse,

      Vam gaudir molt dels plats.

      I tampoc és lluny en "valor absolut"... el que passa és que a mi venint de Sabadell, em queda com una mica "relativament lluny", doncs travesses BCN, on ja has "viatjat", deixes un munt d'ofertes, per tornar a sortir de BCN.... Només per això fa com més mandra...

      Salutacions,

      Elimina
  10. Fer descovertes de guinguetes és feina atractiva i de bon practicar. I fer veure que no es té ni puta idea de si existeix, o no, Sant Climent de Llobregat és un derrotxe de savoir faire descomunal. Que te c...., en una paraula. Estaré enlluernat fins demà migdia. Per lo menus...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que dius em sona de lluny "Sant Climent de Llobregat", però quan em van dir Sant Climent, no em venia al cap aquest poble... Deu compartir rànquing de pobles petits amb Sant Jaume de Frontanya...!!... :)

      Elimina
  11. M'alegra molt que el meu poble desperti interés gastronòmic en gent d'altres localitats! Has encertat plenament anant a l'Axarquia, és una de les millors cuines que tenim al Prat. També t'en recomano, per exemple, l'Ona Nuit i La Lluna en un Cove; ambdós també dels meus preferits amb una molt bona cuina. Fora del Prat, pero al costat mateix, tens a Sant Boi el restaurant Marimorena, de l'antic cuiner del Bar Mut. Dels meus preferits en l'actualitat.

    Una abraçada d'un nou seguidor i amateur en això del gastroblogging.

    Albert
    http://elcoladorchino.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Albert!!.

      He mirat el teu blog i té bona pinta. Quina enveja em fas en el tema Hoffaman... T'aniré llegint per veure com evoluciona el curs i vigila no tallar-te... :)

      De moment ja et tinc al feedly i a la que publiques, m'assabento.

      I amb el teu llistat de restaurants , ja tinc controlada la zona per si torno.

      Salut!!

      Elimina