16 de novembre de 2014

Caldeni. (2014) Carns selectes amb èxit assegurat


CALDENI




València 452



T. 932325811



www.caldeni.com/





Feia temps que no anava a Caldeni i com sempre és sinònim d'èxit. Era el 25é aniversari del meu fill i buscava un lloc on anar sobre segur... Fins i tot havia mirant alguns estrellats de BCN i li vaig proposar un parell. Tot i que em va dir que li semblaven bé, vaig notar amb la veu, que no li feien il·lusió i de cop em vaig dir... Caldeni!

No soc massa fan dels menús degustació, però a Caldeni, sabia que m'agradaria i vam tirar directament cap al menú i com vi un Furvus que és el vi que he demanat sempre en aquest lloc.



Caldeni-Furvus

El menú va ser espectacular i la percepció de plaer, va anar de menys a més, fins al punt de sortir “exciteds” de veritat... La cosa va anar així ...
Caldeni
Capuccino de carabassó i escopinya
Pernil de mar, anxova i pinyons (la foto va arribar tard)

Caldeni-
Sardines marinades amb piparra
Fins aquí dius.... "ta bé", però saps que anirem a millor... :) ...Continuem amb:


Caldeni-foie
Foie gras, rovellons escabetxats i blat de moro


Caldeni-canelo
Caneló de cua de bou amb sipions i rossinyols

Caldeni-galta
Galta de mamet (36h / 58ºC)
Aquí, la cosa es va començar a animar... però com es diria amb estil èpic... "lo mejor de la noche, estaba por llegar".. :)

Caldeni-arros
Arròs de muntanya amb gamba vermella

Caldeni-tartar
Steak tartar a l’estil de Caldeni

Caldeni-Filet-Nebraska
Filet d’Angus Nebraska, al cafè de París
Ja entregats total en aquest punt... Però donant una volta més a cargol... I ja en plan "Fot-li Pou", arriba això...


Caldeni-bou
Llom de bou Charolais


Caldeni-onglet
Onglet  de Wagyú amb salsa priorat
I ja vam passar als formatges, els Dos xocolates amb Maria Lluïsa i la  Síndria amb cítrics





Caldeni-postres


La traca final (em refereixo a partir de Steak tartar), va ser de les sensacions més agradables que recordo en un restaurant. I en trepitjo bastants..

Mentre escric no puc deixar de comparar l'anterior post del 'Nen Vell', on si arribem a demanar vi i les recomanades margarites, acabem pagant el mateix o més i menjant p* tacos...  

Caldeni és un restaurant, del que no he conegut ningú a qui deixi indiferent... Segueixo les publicacions de restaurants i llegeixo tots els blogs coneguts i per conèixer i tothom surt d’allà “excited”. No us el perdeu...  i si el pressupost se'n va una mica amunt, sempre teniu l’alternativa Bardeni, just al costat, que com deia un  'professional del màrqueting'... “pot convertir-se en la gran competència de Caldeni”. Per sort per ells, tot queda a casa.... ;)

Aquest va ser el cost... Ja sé que se surt de la meva despesa mitjana, però era un dia de festa i només un cop es celebra un 25e aniversari..  I tampoc cal demanar cada cop aquest festival de menú..!!



26 comentaris:

  1. Quin festival us vàreu donar!. He estat un parell de cops a Bardeni i un a Caldeni i sempre amb gran satisfacció. No m'estranya que fessis la comparativa amb el NenVell que dius tu i amb altres que has publicat sense massa convenciment.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Soc el Carles!. M'he oblidat de signar

      Elimina
    2. Hola Carles,

      Amb el tema Caldeni, tothom està d'acord.... No és lloc per a vegetarians ni tampoc per aquella gent de "la carne muy hecha", però tret d'aquests excepcions, no hi massa a discrepar.

      Si estès ubicat en en lloc més comercial a nivell restauració l'èxit seria major... Però després ja seria impossible entrar a Bardeni, doncs a nivell low-cost, no té comparativa...

      Abraçada!

      Elimina
    3. Hola Ricard,

      Un menú impecable amb un bon preu. Cal anar-hi sens falta.
      Salutacions

      Elimina
    4. En realitat vam gaudir molt Alfredo... Es d'aquells que van segur al top personal

      Salutacions,

      Elimina
  2. Hola ,siempre pendiente de tus consejos y totalmente de acuerdo.
    Nos encanta el Caldeni y en el tema de la carne es de los que mejor recuerdo nos ha quedado.
    El bardeni lo conocí hace poco ,para la opción rápida también está genial y claro, sale mejor de precio.
    Hay que ver que morro tienen estos hijos nuestros ,en casa cuando les dejamos elegir a ellos....que tiemble la cartera ja ja.
    Un saludo
    Lourdes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Lourdes, el meu ja està crescut.... Fins i tot en alguna ocasió, em convida ell...:)

      Però si que els dos llocs són aposta segura.

      Elimina
  3. Enveja de la sana. És, dels restaurants pendents d’anar, al que li tinc més ganes...

    La galta 36-58, vas preguntar per temps i temperatura o ja anava així especificat al nom del plat?

    I amb el comparatiu que fas del Niño Viejo, és el que ja vàrem comentar: no hi ha color, ni en el menjar (entenent cuina i gènere), ni en el vins, ni (pel que sempre t’he sentit comentar) en el servei.

    Un bon menú. Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema 36/58 el va comentar ell en el moment de servir-la. I vaig pensar, 10ºC menys que jo.... i un dia i mig... I com som gent de roner (tu i jo), vaig memoritzar-ho..

      Lo de la comparativa, és que no hi ha comparativa... Era per provocar a veure si pica algun dels anònims... En ocasions escric per ells... ;)

      Abraçada!.

      Elimina
  4. Moltes felicitats! i per molts anys!! Ricard, quin bon regal!
    N'he sentit a parlar mb!.
    gran i llarg el menú...recomanaré algun amic (fan de les carns) després de llegir el teu post:)) sembla excel·lent.
    Bona setmana,
    fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Fina....

      Faràs content al teu amic.... Allò és una festa.

      Salut!

      Elimina
  5. Ja saps que vaig anar la setmana passada i vam sortir prou al.lucinats. Teniem un sopar amb amics que deixaven a les nostres mans l'elecció del lloc (això és una "responsabilitat" que cada cop m'agrada menys) i aquest el teníem pendent feia la tira. Un dels llocs que vaig consultar per escollir va ser el teu blog i quan vaig veure Caldeni el vaig recordar de seguida, li vaig comentar al Jordi i sense cap mena de dubte als deu minuts havíem reservat. No ens va decebre res i del que vas tastar vam coincidir amb algunes coses: El tartar, les sardines, l'Onglet... però no dire més que ho tinc pendent de publicar a Baco y Boca!. No vam poder fer el degustació perquè era molt tard i ens ho vam deixar pendent...encara que és sorpresa i pot ser quan anem a fer-ho serà un altre. En qualsevol cas, com tu dius, una aposta segura. Gràcies per publicar-ho el primer cop, per recordar-m'ho i per passar per la nostra pàgina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el meu fill vam gaudir molt.... Li vaig proposar un parell d'estrellats i quan li vaig dir aquest se li van obrir els ulls... Pels aniversaris, m'ho miro molt per no pifiar-la...

      Suposo que el publicareu aviat.

      Salutacions!

      Elimina
  6. Només diré... Un furvus a 24,20€ a un restaurant és com dir o benvinguts passeu passeu... I no us canseu de passar per que us tractarem d'allò més bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I quin preu penses que seria lògic en un restaurant, per un vi que en botiga està al voltant dels 16€...?. Carregar un 50%, sobre preu de botiga, ja ho signaria directament en tots els llocs que vaig...

      (si... si.... i ja sé que els restaurants no compren a preu botiga... no calen 'estudis' de vi per això. Però la realitat de la restauració és la que és..)

      I ara com pràctica- penitència, pots dedicar-te als 100 darrers posts a posar el mateix comentari... (pots fer cut & paste)... :)

      Elimina
  7. Bona tarda,
    Precisament havia pensat en aquest restaurant per celebrar el meu aniversari ja que havia llegit la teva anterior crítica (del 2010?) i algun comentari teu en altres blogs i em feia gràcia. L'única pega és saber si seria convenient portar a una nena de 10 anys... i per això no m'acabo de decidir
    Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot depen Maria de si a la teva filla li agrada la carn... Jo no li demanaria el menú degustació,,, triaria alguna cosa de la carta q li vingués de gust... I l'ambient no és gens estirat si ho deies en aquest sentit... En tot cas q tinguis un bon aniversari..:)

      Elimina
    2. Moltes gràcies pel comentari...la meva filla, per sort, menja i li agrada gairebé tot i el dubte de si era convenient per a ella ja m'ho has resolt . Si finalment hi anem (perquè l'altre part convidada té en ment menjar arròs i llavors aniríem a un altre lloc) ja t'explicaré l'experiència.
      Maria

      Elimina
  8. Germà gran, germà petit. Els tinc pendents tots dos perquè em confesso una carnívora i aquests talls em fan la boca aigua.

    No diré res del vi, tots sabem que és un 50% més del preu en botiga, i tot el costi menys, benvingut sigui!

    Per molts anys!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit Pepa.... La boca aigua fan les fotos...:)

      I el comentari que em van fer del vi, no el vaig acabar de pillar... No vaig entendre si es considerava el preu alt o baix.... (50% d'increment està correcte). per això vaig contestar mig en broma... :)

      Salut!!

      Elimina
  9. Hola anònim "Pere Puig Munells".... :)

    Tu com un cabroncete, teclejant quasi 20 línies i traient bílis.... I jo
    faig un senzill clic i t'esborro...

    Aissss... que dura deu ser la vida dels xiflats...!!. Però et dedico 3
    línies per fer-te content... Vaaaa... fes un altre, que tornaré a fer
    clic....

    ResponElimina
  10. Sóc massa fàcil si hi ha carn pel mig... me l'apunto i el demano per reis o desig d'any nou. És un lloc (i el Bardeni) que també n'he llegit força i mai hi penso a l'hora de la veritat.

    Et cuides molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que gaudeixo amb tot.... però la carn bona, és molt bona....

      A veure si hi vas i llegeixo ressenya...

      Salut!!

      Elimina
  11. Hola desde Euskadi, estoy planeando una escapada por Barcelona y me parece un sitio interesante.
    Tiene todo muy buena pinta, entiendo que las fotos quesacas en el Blog corresponden al menu degustacion de una persona ¿no?
    Aqui en euskadi somos mas de chuleton aunque no hacemos ascos a unos platos mas pequeños, siempre que sean muchos, ja ja .
    Saludos desde Euskadi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jon,

      El sitio es interesante de verdad... :) Y como ya supones, las fotos corresponden al plato de cada persona.

      Aquí también apreciamos el chuleton, a pesar de no tener vuestra facilidad para elegir. Pero esas carnes que ponen en Caldeni, valen la pena. Además... para un dia que salis, no vais a comer lo mismo.

      Un saludo y suerte si vais... Ahhh i un comentario de que os ha parecido..!

      Elimina