30 de novembre de 2014

El celler de Matadepera. Bon lloc no lluny de Barcelona

Celler-Matadepera-sala
Agafada de la seva web

   

El celler de Matadepera


c/ de Gaudí, 2, Matadepera


T. 937 87 08 57

www.elcellerdematadepera.com

El celler de Matadepera, és un restaurant del que sempre havia escoltat bones referències. Ha estat aquest novembre, el restaurant escollit pel dinar mensual que fem amb el Jordi Castaño. Ja vam decidir el dia de l'experiència a Niño Viejo, que a la propera trobada, volíem anar sobre segur. Al seu blog La Cuina del Mindundipodreu llegir el seu punt de vista.

De sempre he conegut de nom del Celler de Matadepera. Fins i tot abans del període en que van rebre una estrella. Però segurament degut a la meva tendència de sortir a sopar per BCN, mai havia estat, tot i que  recordo un dia ja fa molts anys, en que vaig fer l'intent d'anar-hi i crec que tot i tenir taula no ens van acceptar... :)

Però no els culpo pas a ells. Jo soc client d'entrada difícil  i el meu escepticisme natural (i una mica teatralitzat en ocasions), fa que el primer tracte amb mi sigui difícil. Sempre comento que en un dels meus llocs de referència, El celler de L’Àspic, el primer dia que vam entrar, va anar del canto d'un duro, que no em foten al carrer... Però no va passar i ara m'encanta anar allà.

Vam mirar la carta, però el propietari i antic cuiner del lloc (ara semi-retirat, segons ens va comentar) ens va recomanar que agaféssim el "Menú Brasa". La nostra idea era anar a la carta, però en front d'un menú amb molt bona pinta i a sobre recomanat pel responsable, ja no vam dubtar. I també he de dir que el menú, no era el menú bàsic típic, sinó que  era una petita festa.

Tot i que hi anava un vi inclòs, vam demanar la carta de vins i de nou el propietari ens va dir que tastéssim el vi inclòs al menú. A mi em fan pànic els  vins "incluidos" i sempre tinc el pànic de que m'apareguin amb un “riojilla que se toma bién”, però no... El vi era un DO Terra Alta i en concret el Raig de Raïm de Celler Piñol , el vam tastar i amb ell vam fer el dinar.

El menú que anomenen ‘Brasa’ i que té un cost de 30€, inclou un pica-pica a base de Amanida d'albergínia i formatge de cabra, Sardines a la brasa, Croquetes casolanes, Pernil ibèric, Pop a la Brasa,  i Verdures a la brasa amb romesco.Celler-Matadepera-alberginiaCeller-Matadepera-sardines

Celler-Matadepera-croquetes
Celler-Matadepera-pernil


Celler-Matadepera-pop

Celler-Matadepera-verdures

M'agraden molt aquests pica-pica per iniciar un àpat. I coses tant senzilles com unes sardines, són benvingudes. El menú anava al voltant de la paraula "brasa" i de fet, tot excepte òbviament el pernil, estava fet així. Tots els plats i cada un en el seu estil, em van agradar com per repetir-los en una altre ocasió.

Com segons podíem escollir entres dos plats i cada un de nosaltres va demanar un de diferent que podeu veure  a les imatges. Els dos amb molt bona presentació i excel·lent qualitat: Pluma ibèrica brasa amb patates i tres salses i Lluç a la brasa que va ser la meva elecció.


Celler-Matadepera-plumaCeller-Matadepera-salses

Celler-Matadepera-peix
I com postres Pinya a la brasa amb cremós cítric i gelat.
Celler-Matadepera-postres

La veritat és que el menú estava molt bé i també el tenen de nit. La carta també tenia molt bon aspecte i quedarà pendent per un altre dia. Per mi no és un lloc fàcil d'anar, doncs posats a agafar el cotxe, ja tiro cap a BCN, però entenc que per la gent que es mou més en família per la zona del Vallès, pot ser un lloc molt recomanable. I el cost tal com he comentat, és de 30€ per persona amb vi inclòs.

21 comentaris:

 1. Resulta curiós que coincidim (com imagino ja hauràs llegit) en destacar gairebé els mateixos punts, tant del menú com del restaurant. Un preu molt bo, per qualitat i quantitat de menjar.

  Tot i quedar una mica allunyat de ciutat, jo segur que tornaré alguna nit entre setmana.

  Abraçada!

  ResponElimina
 2. Bé... és que a més d'haver coincidit en el mateix espai i temps, els dos portem molt rodatge en restaurants... I el que és obvi, és obvi. El lloc és aposta segura dins els paràmetres que ofereix.


  Curiosament crec que tu, tot i viure més lluny, el tens més a prop si parlem de temps d'arribada. Si vas cap a Terrrassa, d'allà s'hi arriba molt fàcilment, mentre que a mi em cal creuar tot Sabadell, el barri de Ca n'Oriac.... I a més, sempre quedo amb gent de BCN per sopar... Ho tinc més difícil, però penso tornar-hi també.


  Abraçada!!

  ResponElimina
 3. Bon lloc el Celler de Matadepera!. Segons quin dia, el públic pot ser una mica estirat, però ells no en tenen la culpa.
  El que m'has deixat sorprès és amb el tema de quasi et foten fora de l'Aspic. Quina en vas fer?. Alguna de les teves!.
  CarlesP

  ResponElimina
 4. Ricard, fa molt bona pinta i jo hagués tingut molts dubtes entre el plat de carn i el de peix. Però veient la fotografia, la ploma ibèrica m'ha entrat especialment pels ulls. Entenc que les fotografies dels entrants, eren de plats per compartir entre els dos i no racions individuals, oi? Ara bé, a l'hora de dinar o sopar fora, tendeixo a preferir propostes més elaborades que les brases, tot i que també és cert que cal saber-ne i tot té la seva tècnica: no les vull desmerèixer!
  Salut!

  ResponElimina
 5. Hola Carles.

  Lo de l'Aspic a Falset, no té més importància. Imagina'm entrant un dia feiner sense reserva, veig una taula molt gran de 'giris de nivell' però amb molt soroll (el Priorat els anima) i un parell més amb una d'elles amb criatures que "prometien"... i quan em diuen, "té aquesta i aquella lliures, trií"... deixo passar 4 o 5 segons mirant les taules amb aire de "quina merda una i l'altre"... I quan ja noto que la persona que m'ubica està a punt de saltar, dic "aquella"... i s'allibera la tensió... però em coneixes i saps que ho faig per pura provocació... i no sempre surt bé... :). I ja a partir de "prova superada", passo a l'estadi de "amics per sempre... :)
  Abraçada Carles!

  ResponElimina
 6. Hola Albert,


  Si... eren per compartir. I a mi que soc de propostes poc elaborades (sempre reitero com carta de presentació, que un dels meus plats estrella és el sashimi)

  ResponElimina
 7. Hola Enric,


  Casualment estava buscant una bona brasseria per fer un dinar de grup. M'ha vingut de perles el teu post!!!. Tot sembla perfecte en aquest restaurant.

  ResponElimina
 8. A més pel que vaig veure, tenen una sala a part just a l'entrada, pensada per grup reduït i amb llar de for i tot!!.


  Salutacions!!

  ResponElimina
 9. Fer teiatru gestualitzat té sempre risc i a voltes deus ser una pèl plom (suposo)
  Un ha de saber quan s'ha fet gran i es perd la gràcia. Pocs la conserven fins el final.

  ResponElimina
 10. Són actuacions curtes i intenses... 4 o 5 segons com molt.... Adrenalina pura... :)

  ResponElimina
 11. Quan vaig llegir el post vaig anar-me a Peramola!!! Sort que el Santi em situa al mapa!!! :-)
  Doncs a mi m'agrada la brasa, i no la trobo pas "ordinaria", de fet algú que altre cap de setmana "organitzem brasa" amb carn o arrosos i la brasa els hi dóna un sabor diferenciat.
  Fa molt bona pinta aquest lloc i el trobo un bon punt per quedar amb la meva amiga de Manresa (si jo hi vaig des de Barcelona, esclar, -o és clar-???)


  Salut!!

  ResponElimina
 12. Està clar que això no te res a veure amb el Niño Viejo... Ho dic pel que publiqueu, és clar que també és cert que hem de saber que estem visitant, són dos estils totalment diferents. On gaudiriem mes??? doncs com que no he provat cap dels dos no puc opinar, encara que segur que cadascú té el seu moment ;-)
  Salut!

  ResponElimina
 13. És un bon lloc i el tema brasa està ben tractat. El propietari i ex cuiner, és una persona afable que val la pena conèixer... de la seva època d'estrella, explica amb una senzillesa impressionant, batalletes, que altres explicarien inflats com pollastres...


  Em va sorprendre el lloc i em va sorprendre la saviesa del propietari... i mira que jo soc difícil de sorprendre.... ;)


  Per quedar amb la teva amiga de Manresa, pot ser bon lloc... sortint per Terrassa, està a un tir de pedra... o dos....


  Salut!!

  ResponElimina
 14. Per mi no hi ha color.... El Celler és una restaurant amb el seu estil propi i el Nen Vell una 'fantoxada' més de les que s'obren a BCN ... Però ja saps que jo soc radical i no faig cap esforç per #feramics... :)


  Salut!!

  ResponElimina
 15. Bon dia Ricard,

  No coneixia El celler de Matadepera. Té que ser un clàssic. Trieu molt bons llocs amb en Jordi.

  Interessant reflexió sobre un mateix:)) Endavant

  El Celler de l'Àspic és tot un referent, m'agrada. Vaig escriure un post. Un lloc i un paisatge que acompanyen.

  Del Vallès un dels meus llocs preferits és la Fonda Europa. Mai tinc cap dubte.

  El celler de Matadepera tenen molt bona presentació els plats i han de ser molt bons això es transmet amb les fotos.

  També el lloc sembla confortable, acollidor i també al Vallès! a prop de Barna.

  Aquest nou sistema de fer comentaris no permet fer la visualització prèvia. I sembla que t'ha de registrar. Prefereixo el Blogger.

  Un bon dimarts,

  ResponElimina
 16. Bon dia,


  La Fonda Europa havia estat un dels meus referents i fins i tot una de les condicions de quan em vaig casar, va ser fer l'àpat de noces allà. I va ser un èxit i una lliço per molts dels meus amics en una època en que començava la "bombolla de banquets amb llagosta", doncs van poder observar el que era un banquet amb RQP justa...


  Però els darrers anys, em costa anar a sopar o dinar en llocs que no siguin BCN. I per motius tant senzills com que tinc les amistats allà o que l'ambient de BCN pre o post àpat, no el trobes a les rodalies,


  El tema de comentaris té potser algun inconvenient, però tb té avantatges com diàleg a més d'un participant, poder corregir un comentari ja posat i NO CAL registrar-se... Si tries l'opció identificar-te amb el nom i escriure com CONVIDAT, és fàcil i fins i tot els meus estimats anònims poden participar inventant-se un nom i un mail...

  ResponElimina
 17. El Sr. Varela seguirà pensant que en una brasserie tenen bona brasa. Feliçoi. el poborot!

  ResponElimina
 18. Italianet sarà la troia di tua mamma

  ResponElimina
 19. Es pot críticar pero lo que no es pot fer considero es faltar el respecte. Pots criticar a GianLuca, pero lo del apodo mec.Llavors,.tu i jo que som, catalanets? Es despectiu i gens admirabe.
  Si volia ser una provocació tampoc li veig la gracia.

  En fi, només dir també la meva opinió: que allà tant el GianLuca, que conec personalment, com la resta de l'equip son una gent molt maca amb moltes ganes d'apendre. No comparteixo en absolut l'opinió. Des del meu punt de vista es menja molt i molt bé i es beu millor.

  I reiterant lo del equip, allà jo estic veient formar-se una escola molt maca de gent jove apasionada i super engrescada pel vi, no importa d'on vinguin.

  ResponElimina
 20. Hola "company"... :).... (ho dic pel cognom eh?)


  Començo dient que jo soc catalanet... I per tant no hi veig massa problema amb lo de italianet.... Per cert el comentari que hi abans que aquest també és teu (o vostre)?. Curiosament ha aparegut ahir, a poques hores del teu i després de mesos de que ningú publiqui a aquest post.


  Estic fins els ous de que us agafeu la paraula "italianet" amb pinces... Ja va participar aquí el Déu dels vins naturals (... deixam un segons que quan es parla de Déu cal fer una reverència....... ok... ja estic incorporat de nou). Doncs el Déu dels vins naturals, fins i tot m'anomena "xenòfob" per la parauleta. Evidentment no s'atreviria a dir-ho a la cara, però ho va dient pel món, cosa que tampoc em preocupa massa...


  En el meu post, em vaig limitar a reproduir el diàleg amb amb l'italianet... El diàleg va ser tal com comento. En tot cas m'alegro de que tot vagi tant bé com expliques... ;)

  ResponElimina
 21. Oisssss.... quin italianet més simpàtic.... ;)

  ResponElimina