2 de novembre de 2014

Petit Pau... Poseu-lo a la llista sense cap mena de dubte

Petit Pau
Petit-Pau-Entradac/ de l’Espanya Industrial, 22Teléfono: 93 331 32 75. Petit Pau ha estat una agradable sorpresa. Són varies les recomanacions que havia rebut del lloc i ja  fa uns dies vaig intentar reservar per dissabte migdia i em van dir que tenien ple i que de cara a  dissabtes, millor reservar amb uns dies d'antelació i així ho vaig fer. Necessitava que fos dissabte, degut a que tinc actualment, uns horaris de treball que m'impedeixen sortir a sopar a BCN.

Poden semblar bestieses, però vaig detectar detalls que ja auguraven que estàvem en un lloc especial... Per exemple aquest als wc:


Petit-Pau-wc
Sabó de la marca de la meva crema d'afaitar.. :)
Pot semblar insignificant, però m'emprenya molt anar-me a rentar les mans i que no hi hagi sabó i/o alguna alternativa per assecar-se les mans... Doncs aquí, en lloc del típic sabó T.C. (*) em trobo una ampolleta d'uns de les meves marques de referència... [(*)=Toma cabron]

I ja amb les mans netes, comencem la tria. Difícil doncs tot i lo reduïda que és la carta, masses coses que m'agradaven. Al final i amb molts dubtes, com primers la coca i l'amanida d'albergínia. Molt bons els dos, tot i que la cocció de l'albergínia no coincidia amb el meu punt ideal de cocció. Però com sempre insisteixo, això NO és cap crítica... No tenen perquè coincidir els gustos i en tot cas el plat era de notable.


Petit-Pau-carta
La carta curta però molt interessant

Petit-Pau-Entreteniments
Entreteniments

coca-brioix-Petit-Pau
Coca de brioix i foie

amanida-alberginia-Petit-Pau
Amanida albergínia tèbia
Com segons un filet a la Antigua i jo em vaig decantar pel xai confitat amb torta... El plat puc afirmar “que se sale”. Molt bo, potent, però molt bo... Mentre el menjava, ja barrinava com fer una imitació (tot i les meves limitades capacitats... però us mantindré informats).


Petit-Pau-Filet-antiga
Filet a l'antiga

Petit-Pau-xai-confitat
Xai confitat amb torta i tomàquet

Quasi mai demanem postres i quan ja anàvem als cafès, es presenta el cap de sala (de fet és l'únic, ja que el restaurant funciona amb un a la cuina i un servint) amb un petit carretó amb 4 postres, que semblava fet a mida.... Un Stilton (mai em puc resistir a un stilton), un strudel.. (quasi tampoc) i dos més que també feien prou gràcia... Una espècie de brownie de xocolata i un altre a l'estil de cheescake. Per tant, canvi de guió: stilton + strudel... 


Petit-Pau-Stilton
Stilton

Petit-Pau-Strudel
Strudel

Com vins a la carta tenen tres opcions i no sé si en tenen més. Però ja ens anava bé el Petit Bernat 2013.

RESUM: Sense cap mena de dubte aneu-hi... En sortireu contents i amb la cartera no massa castigada. 


Petit-Pau-compte

PS. Quan ja tenia el post a punt, el Feedly m'ha alertat, de que aquesta mateixa setmana, s'havia  publicat aquest restaurant, en un bloc d'aquells en que “curiosament”, apareixen les fotos amb el restaurant buit i l'equip posant per la 'afoto'. Pot semblar un obvietat, però vull remarcar que qualsevol semblança que podeu trobar-hi, és pura coincidència...:D 

I si m'ho permeteu vull compartir un dubte que sempre em ve al cap ... Com s'ho deuen fer per fotografiar un restaurant buit? ... Imagino que avisant de que hi van abans i presentant-se segurament així:


(En ocasions penso...Déu meu... com m'has fet tant cabró...!!)... :D :D


32 comentaris:

 1. hehe, i jo que vaig amagant la nina Pepa Pink per fer les fotos quan no tinc el cambrers a la vista :-)
  Estic totalment perduda quan parles de bloggers, foodies i tot un món que desconec i no vull conèixer, jo vaig a la meva.

  El filet té una pinta "mouthwatering" ;-) i els preus, com dius, molt bons, no m'ho esperava pas.
  El Stilton estava en pastís? no ho he vist mai. I la foto per poder aprendre????? Gràcies! :-)

  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Imagina la meva lluita també per les fotos. A part d'amagar-me del cambrer, quan vaig amb el meu fill o la Marta, a sobre bronca perquè faig fotos... :)

   El món de bloggers palmeros, no et perds res en no conèixer-lo ... Personatges patètics en general...

   I gràcies a tu m'adono que m'havia deixat les fots dels postres. Ara solucionat. Era stilton-stilton.

   Salut!!

   Elimina
 2. Molt bo elscomentari final. Nosaltres sempre fem conya de les publicacions aquestes amb tota la sala buida i tot ben endreçat. I entenc que els professionals ho hagin de fer així, però els mindundis aquests, és patètic. I tens raó amb el missatge subliminal "be carefull", que vigila el que escriuré.

  Una abraçada,
  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo he vist mindundis d'aquests presentar-se pels llocs, anunciant-se com bloggers i en algun cas el cambrer amb cara de "i ezo que ez??"... :)

   I et diré més.... He vist ja ratllant el ridícul total, presentar-se amb el nom del blog... Una mica extrapolant per posar un exemple ... "Soc de La Vanguardia".... li vinc a fer un reportatge... el problema és que en lloc de La Vanguardia, que la gent coneix, diuen el nom del seu blog desconegut...

   Elimina
 3. Aquest si que el conec i el tinc a tocar de casa....es la revolució del barri!! I es veritat que tothom en parla molt be!!!
  Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Per mi va ser un descobriment arribar-hi... Ni sabia que hi havia un parc allà amb llac i tot... I això que el meu fill viu a prop, però un parell de carrers pel damunt de la estació...

   Recomanable si o si...!!

   Salutacions!

   Elimina
 4. Hola Ricard!! El Petit Pau és una joieta que tenim a Sants. Estic d'acord amb tu respecte al detall del sabó. A mi em va sorprendre gratament. I el xai amb torta, espectacular!!!
  A veure si altres segueixen amb l'exemple i anem millorant la qualitat al barri.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Per mi encantat que millori la qualitat del barri... Quan ara fa un any el meu fill va anar a viure a Sants, lo primer que vaig fer, va ser rastrejar la zona i no vaig trobar gran cosa... I aquests ha estat la primera troballa...

   I lo del sabó, ja dona un aire diferent quan entres a rentar-te les mans.... Estic tant tip de dispensadors buits o amb sabó de baixa qualitat....

   Elimina
 5. Aquest no l'havia sentit mai. Té bona pinta i els preus són prou correctes pel que vau demanar. Ara, com a maco... les postres del Strudel es veuen magnífiques ;-). Per cert, a vegades es pot fer una foto a un restaurant que sembli buit i no ho està o a l'equip, demanant permís. i pots dir que tens un blog i presentar-te sense cap pretensió de res home... . Inclús molts cops optes per fer-les per tal que no surti ningú, no sigui que encara fotografiis algú que no hauria d'estar allà i provoquis algun conflicte ("com que treballant eh?? i la que hi era al teu costat qui era?)...no siguis dolent... ;-).

  ResponElimina
 6. Pot ser si que ho haviem sentit...ara que recordo

  ResponElimina
  Respostes
  1. La meva opinió de com fer les fotos en un restaurant i de com interaccionar, evidentment és meva i prou i no té perquè ser la veritat absoluta... Dit això, la meva posició és prou coneguda... anonimat, interacció mínima and so on...

   En quant a la discreció de qui es mostra a les fotos, si que comparteixo el que dieu i de fet mai mostro persones físiques a les meves...

   En la diversitat està la gràcia.... O sinó amb qui em podria ficar jo??... :D :D

   Elimina
 7. Com saps, ja fa temps que el tinc al punt de mira, i és dels que aniré si o si. Ho tinc més bé per escapar-me a dinar entre setmana, però crec que no tenen menú de migdia, oi?

  El xai amb torta, ja m'explicaràs el com, si és que ho fas... Té una pinta brutal.

  I no et fiquis tant amb els mindundis, home... ;-)

  Abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Epsss.... que jo soc el primer mindundi... :)

   Ho soc i toco de peus a terra... El problema són els que sent-ho (fins i tot més), no s'adonen...

   El teu cas és el més escandalós, doncs el teu blog en porta el nom i tu cada cop menys mindundi... :)

   Ja escalfant motors pel post "conjunt" al més pur estil "Ándele" del proper diuenge..

   Abraçada!!

   Elimina
 8. Bones Ricard,

  Som-hi, cap a Sants, doncs. Cada cop em sento més còmode en aquest tipus de restaurants. No ho sé, però estic com una mica cansat de fusions, exotismes i invents. Aviam si un dia fem una trobada i ens fas el mapa "foodie" de Barcelona, que riurem.

  Abraçada,

  Guillem

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bé... jo fa temps que també estic cansat de "fusions, exotismes i invents" i més quan me'ls volen vendre com un 'must' o una alternativa que si no saps apreciar (i posar-te so excited), quedes convertit en un "paleto". La setmana vinent publicaré el "Niño Viejo" i ja ho avanço... Està bé... i si fos un lloc qualsevol, el destacaríem... però quan li poses tota la parafernàlia, el curset de màrqueting als cambrers per intentar facturar al màxim i un rati de personal de 3/4 treballadors per cada comensal, dius.... "pos no"...

   La trobada per quan la volgueu... Els vespres els tinc més complicats ja que acabo la feina tard i a Sabadell, però els migdies els tinc bé en general..

   Una abraçada!!

   Elimina
 9. Home, per fí has aconseguit provar-ho!!. És o no és una veritable joia?.
  Salutacions,
  Alfred

  ResponElimina
 10. Oblidava dir-te que ara has de tornar pel PRAT i dinar a LA LLUNA EN UN COVE.

  ResponElimina
  Respostes
  1. De fet el tenia apuntat a partir de la lectura del teu post... I ens va ENCANTAR..!!.

   L'altre del Prat, està també apuntat a la llista, però per qüestions logístiques, és més difícil. En tot cas està pendent i si no és ara en uns 6 mesos, tindré temps lliure i podré fer tots aquests que ara per temes de feina em costa trobar l'oportunitat.

   Salutacions!!

   Elimina
 11. Hola, Ricard,
  Bé, l'altre dia quan vares publicar em vaig fixar en el comentari del sabó. (avui he llegit tot el post)
  Poques vegades s'ha comentat aquest tema. Quan ho vaig llegir. De seguida em va venir al cap un altre article de Santi Santamaria (ara mateix no el tinc aquí) i escrivia alguna cosa així: " si arribes a un restaurant una de les primeres coses que s'han de fer és veure el bany de com estigui pots decidir quedar-te o marxar.
  A sobre avui les notícies de salut pública d'avui no són gaire bones...(m'estic allargant)
  Tot té un cost
  Gràcies per la recomanació.
  Un bon dinar i molt ben elaborat, amb temps,
  Els blaus.... i la strudel-poma, lleuger. Bones postres!
  Fins aviat,

  ResponElimina
  Respostes
  1. És important sentir-te bé tant a la taula com rentant-te les mans.... M'agrada rentar-me les mans abans d'un àpat (i més si he arribat conduint). I tampoc és tant car oferir un sabó en condicions.

   Potser aquest és molta pijada, però tampoc desequilibra el pressupost i dona molt bona imatge. M'emprenya molt anar a un lavabo i no trobar sabó o alguna alternativa per eixugar-se les mans de manera decent...

   Però hi han tantes coses obvies que no es fan en el món de la restauració, que donaria per un llarg document...

   Elimina
  2. el tema del sabó és MOLT important! perquè si no hi ha sabó per a tu, i el cuiner quan va al lavabo, què? sí, clar, es pot rentar les mans a la cuina, però...

   Elimina
 12. Feia temps que no em passava per aquí, però avui preparant un cap de setmana per la zona de Banyoles he pensat "a qui li puc demanar un bon restaurant" i "tachán" m'has aparegut com una visió :-))
  t'ho demano aquí perquè no he vist cap email de contacte (sí, ja sé que és per comentar el post del restaurant Petit Pau...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hi ha un mail de contacte a la columna dreta (ricard '@' esec.cat), però ja et contesto pel que entenc.... Per la zona de Banyoles, fa anys que no he anat i no en tinc ni idea... El meu habitat queda reduït a restaurants de BCN, tranquils i de nivell mitjà... I alguna cosa del sud...

   Sento no poder ajudar-te...

   Elimina
 13. M'ha agradat la nova secció "so glamorous" iniciada amb: KIEHL'S MAN CARE.

  Una vegada confirmat que el nostre blogger no compra els seus productes al lidl o mercado. Crec que seria d'utilitats que desenvolupés aquesta nova secció

  Un maridatge de formatges, prioridat; amb el aroma d'un montecristo un Grey Flannel. Seria un tema a comentar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bones Zaca... :)

   No has d'escriure comentaris després d'haver fumat, allò que està prohibit....!!!

   Una abraçada Zaca!!

   Elimina
 14. Totalment d'acord amb aquesta idea de que hi ha elements d'un restaurant que ens poden donar pistes sobre com pot anar la cosa. Recordo que les germanes Reixach, les de l'Hispània d'Arenys, sempre recomanaven para atenció a... el lavabo, l'oli, i el pa.

  ResponElimina
 15. Totalment d'acord amb aquesta idea de que hi ha elements d'un restaurant que ens poden donar pistes sobre com pot anar la cosa. Recordo que les germanes Reixach, les de l'Hispània d'Arenys, sempre recomanaven para atenció a... el lavabo, l'oli, i el pa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No havia vist aquest missatge i em disculpo per no haver contestat....

   Però si que és important posar atenció a tots els elements.

   Salutacions!

   Elimina
 16. Un any i mig després de la teva vista, vaig passar per aquest restaurant que es menja francament bé, la base és la mateixa que la que tu expliques i pràcticament són els mateixos plats ja que la fórmula els funciona, dels 5 primers i 5 segons hi ha uns bàsics i els altres o bé els canvia el nòm o per ser producte de temporada simplement no troba matèria primera. Resum llàstima de l'aforament qual cosa origina una llarga espera per poder anar. El que no entenc és com havent llocs diferents (ni millors ni pitjors) ha arribat a ser nº 1 durant moltes semanas al trip....com si es tractés de la llista dels 40 principales, perqué realment no s'ho mereix i aixó que es menja molt bé. Vaig penjar unes fotos al instagram

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estic d'acord amb el que dius.... Però ves a saber com es va muntar el tema Tripadvisor. Tinc clar que no és "aigua clara".

   Es un bon lloc, es menja bé, però d'aquí a número 1, res de res.... I això de les reserves d'espera, per part meva "ja s'ho faràn"... :)

   Salutacions!!

   Elimina