14 de desembre de 2014

Margherita. Amb descompte i sense engany!.

Margherita-restaurant

Margherita


Rosselló 253 (passeig de Gràcia)
Tel. 936 115 667http://www.ristorantemargheritabcn.com
A Margherita, hi vam arribar de rebot aquest passat agost. En realitat volíem sopar a Magazino, (que del carrer Londres, es va traslladar a Roselló) i tenia anotada mentalment l'adreça. I quan ja hi estàvem entaulats, la Marta em va fer adonar de que no es deia Magazino. Els cracks de Tripadvisor confirmen la "dualitat"... :)

Ja hi vam sopar-hi el passat estiu i ens va agradar molt, tant a nivell de menjar com de tracte. Però no sé per quina raó, no el vaig publicar... De fet, em passa amb més d'un.

Just fa un parell de dilluns, havia quedat per sopar a BCN, amb la problemàtica de que dilluns , molts llocs estan tancats. Revisant llistats, vaig veure que estava obert i tenia l'oportunitat de tornar-hi i publicar-lo. Era un dia que anava enfeinat i vaig reservar a través d'una pàgina d'aquestes típiques, sense parar massa en detalls.

Quan feia temps per entrar, vaig revisar la confirmació de reserva i em vaig adonar de que hi havia un descompte del 30% en els plats i vaig pensar “pifiada!!”, però ja estava allà i em vaig resignar. 

Però avanço que va ser una EXPERIÈNCIA POSITIVA 
.... amb un descompte inesperat (al final del post, teniu una altre de “negativa")

Com animal de costums que soc, vaig demanar els mateixos plats que havia demanat a l'estiu. És freqüent en mi repetir plats quan m'han agradat. I realment el nivell de qualitat, satisfacció i amabilitat de servei, va resultar el mateix, cosa que em va sorprendre favorablement, doncs soc incrèdul en el  tema descomptes, passaports i tot aquest 'festival' fomentat en els temps de crisis.

Però com soc tossut i sé que tinc raó, em vaig proposar: “en pocs dies provo un altre, per demostrar-me que això dels descomptes, és una “conya”. I al final del post, explico breument la meva segona experiència amb els descomptes, que ja no va resultar satisfactòria, però ara toca parlar de Margherita.

Com primers vam demanar La Burrata i un plat amb parmesà i mortadel·la al 'tartufo', que és que ja havia demanat a l'estiu. Excel·lent la Burrata i també la mortadel·la. Són plats de zero elaboració i que només depenen de les matèries primeres.


Margherita-burrata
Excel·lent Burrata

Margherita-parmigiano

Com segons vam optar pels Macarrons amb albergínia, tomàquet, formatge de cabra i menta i la meva elecció va ser els parppadelle amb bolets i speck cruixent. Les pastes al punt de cocció i en la meva tria, el speck, és sempre exitós, doncs m'encanta el toc que dona als plats.


Margherita-pene

Margherita-parppadelle

A la web podeu veure la carta, tot i que cada dia tenen suggeriments interessants. He llegit per cometaris que les pizzes també són molt recomanables. Vam acompanyar el sopar amb un vi italià ben correcte i va arribar el compte amb el descompte del 30% a tots els plats excepte els begudes. El cost sense el vi, va ser de 42€. i vam sortir molt tips, potser perquè la burrata convidava a consumir l'excel·lent focaccia que ens van servir per acompanyar.. . Si sense descompte ens va agradar, ja em descompte ho vam trobar més que recomanable. Per tant un nou italià a BCN que queda a la llista de tornar.

El local és ampli i molt ben decorat i el servei molt professional i amable. Fins i tot a l'estiu, el dia que vam anar, el local estava a rebentar (tu diràs un local bonic, tocant al Passeig de Gràcia i que a fora posa pizzes, amb l'afluència de turistes, estava al complert total) i recordo que van tardar a portar-nos uns dels plats, però tampoc cap cosa greu. Doncs a l'hora de pagar, van venir a disculpar-se i ens van portar el compte amb un descompte aplicat  com “disculpa”. Tot un detall. Si us agraden els italians, no dubteu de que us agradarà.

SEGONA EXPERIÈNCIA AMB DESCOMPTES...: Antigua :(
... #fiasco...  #melotemia....  #nodurosa4pessetes.... :)


Com pressentia que el tema Margherita era un miratge i tenia un dinar a BCN, volia experimentar de nou. I  vam escollir un amb descompte al 50% (!!). La pura lògica, ja et diu que no és possible, però volia referendar-ho. El restaurant “víctima”, va ser L'Antigua del carrer Marià Cubí, 59.

Va tenir molt de morbo, doncs vaig demanar el tàrtar que prometien tallat a ganivet i bla, bla, bla... I em va arribar un tàrtar nefast. Però el morbo està que la taula del costat, anaven a menú (d'uns 15€) i el menú del dia tenia també tàrtar i el meu tàrtar i el del me veí, eren idèntics!!. Els dos trinxats a màquina i bastant petits.  La sola diferència era que el meu tenia unes patates (per cert no massa ben confitades).

I la reflexió és... per un menú de 15€ aquell tàrtar pot resultar passable tot i que molt  just, però a 22€ que marcava el meu, era inacceptable. I així amb la resta de plats que eren justets... i si hagués pagat per allò el que marcava la carta, hagués estat l'emprenyada de l'any. Però amb el descompte, dius “que hi farem”. La veritat és que em vaig menjar el tàrtar una mica amb fàstic... No suporto la carn "xafada" amb picadora...

És de CALAIX que amb el 50% de descompte, no et poden donar un àpat massa correcte. Els fans de #todogratis o els #cercaconvidades, es deuen pensar que els restaurants treballen per amor a l'art.

Tampoc em vull “ensanyar”, amb la pobre gent de l’Antigua (que el tenia apuntat a la llista de pendents i ara si que ja no hi torno més!). Tampoc poden fer massa més...  Però tampoc està bé jugar a aquest maliciós joc dels descomptes, que si en voleu saber una mica més, podeu llegir aquest post de la Eva Ballarin, que porta un títol molt encertat  títol Apadrinado la miseria.23 comentaris:

 1. Ara que veig la foto de les pappardelle penso en el sopar d'ahir a la nit, un sopar d'amics de la feina. No era un italià, però el menú deia fettuccine i al plat van aparèixer uns cappelletti de ??? Sort que no havia demanat això! Com que és pre-Nadal, ningú es va queixar, jo no m'hagués quedat amb el plat, segur.
  Jo tampoc en refio dels "bonos", descomptes i "engañazagales" que diu el meu pare.
  Salut!

  ResponElimina
 2. Ricard,


  O canvies de mòbil o fas un curset de fotografia... O potser la burrata era vegetal i d'aquí el color verdós? ;-) Ànims!


  Bona recomanació d'italià aquesta setmana. Un lloc cèntric i a un preu raonable.


  I no sempre són dolentes les experiències amb promocions i descomptes, tot i que habitualment són majoria les negatives. Jo he anat a unes quantes (tampoc gaires), i si discrimines amb una certa lògica, pots trobar coses força interessants. L'article d'Eva Ballarin, molt aclaridor, per cert.


  Abraçada!!

  ResponElimina
 3. Ostres Ricard


  L'any vinent que la meva filla anirà a viure a Paris, ja et demanaré una guia il·lustrada de restaurants per quan em convidi a casa seva (si és que em convida...).


  Abraçada!

  ResponElimina
 4. Els sopars de pre-Nadal só això... :)

  I encara que sembli impossible, aquest any m'hauré lliurat de tots... I això no treu que per la prpera setmana, tingui 3 reserves a restaurants, però cap d'elles "sopar de Nadal"...

  I m'ha agradat lo de "engañazagales". En tot cas la única utilitat que hi veig als descomptes, és per al·lucinar a algú, quan li dius "te voy a sacar a cenar", sense voler pagar massa... Doncs l'altre persona veu la carta que és cara i no sap quan pagues... i si no té massa paladar, fins i tot s'acontenta amb el tàrtar xafat q em van servir...

  I amb això del "te voy a sacar a cenar", no m'hi foteu cap connotació sexista eh?... que pot ser H->H, D->D, D->H o fins i tot H->D


  (per anònims curtets que m'espieu , deixo aclariment: H= home, D= dona)

  ResponElimina
 5. Si oi?... les fotos cada dia pitjor... No sé massa que fer.... Però actualitzar-me l'IPhone, per les fotos, em fa mandra i anar amb una càmera de fotos, encara que sigui petita, ja no em permet fer fotos d'amagat.... Però cada dia pitjor...


  I amb l'Eva Ballarin, sense posicionar-me ni a favor ni en contra (divendres t'explico més), en ocasions, té algun post clarivident. I aquest és un d'ell... :)


  Abraçada!!

  ResponElimina
 6. Ja em perdonaràs, però jo encara no he entès el tema de la dualitat. Vaig veure que el Magazzino s'havia traslladat, però ara han canviat de nom?.
  I pel que fa a l'Antigua, jo només el conec de menú migdia, que sense ser cap cosa de l'altre món, és acceptable. Però anar a la carta allà, amb aquella decoració que sembla la biblioteca d'Alexandria, no em passaria pel cap. Tot i que amb el descompte i ara que ho dius ;)  Una abraçada
  CarlesP

  ResponElimina
 7. Tampoc és que jo sigui una enciclopèdia de Paris, però idees tinc alguna... El 1er i el 3er d'aquest post, són de vista obligada. Le Belisaire, no té tant d'interès, però com era el deu meu barri, em va fer il·lusió posar-lo.  Abraçada!

  ResponElimina
 8. Jo tampoc massa Carles. Imagino que es van traslladar, van canviar i ves a saber perquè van plegar o van ser adquirits per algú.


  La realitat és que Il Magazzino ja no existeix i a la seva web, posa un "volvemos pronto". I suposo que el canvi va ser cap a principi d'estiu (mirant les crítiques de TripAdvisor). Però jo vaig entrar, sense adonar-me..


  Pel que fa a Antigua, poc més puc dir. Per la meva part, faré com sant Tomàs (una vez y no más)... :)

  ResponElimina
 9. Hola Ricard,


  Jo tampoc sóc gaire amant d'aquests descomptes RESTALO, EL TENEDOR, ETC...Els restaurants s'ho prenen com a una obligació i t'acaban tractant com un apestat o fan el mínim esforç posible. Només he tingut bones experiència amb els 2x1 de la revista CUINA, això de moment.


  Salutacions!!

  ResponElimina
 10. De fet ara feia molt de temps que no feia cap prova de descomptes i aquesta va ser "sense voler" i en canvi prou satisfactòria...


  Però és el que tu dius... en general et menystenen i en més d'un cas, passa allò que quan surts, et dius "sort del descompte, que so arribo a pagar sense ell, quina estafa!!).


  I això vam pensar al sortir i també fa 3/4 anys vaig fer una altre prova, en aquell cas la víctima va ser el restaurant d'hotel de Rambla Catalunya, cruïlla Passatge Concepció (Murmuri?) i amb la mateixa sensació... "Sense descompte, quina presa de pel!!".


  I lo del 2x1, sempre ho miro, però mai ho he provat... Però ara ja espero 3/4 anys més per la propera aventura... :)

  ResponElimina
 11. Volem sortir d'italià aquesta setmana i seguint e teu bloc, recordo bones referències teves de Massimo, Baccaro, Cucine Mandaroso.... Quin em recomanaries i com queda posicionat aquest en referència als altres.

  ResponElimina
 12. Hola Montse... Potser és una mania meva, però els italians de BCN, els catalogo en dos grans grups, que segons el tipus de sopar, s'adapten més uns o els altres...

  Els de local bonic i que fa "festa", com Massimo, el que avui publico (Margherita)...

  I els de local "justet", però que dóna una sensació rústica d'autenticitat: Cucine Mandaroso, Baccaro, Menhegina...

  I d'altres que estan a cavall entre els dos mons anteriors... dels que Due Spaghi, és un bon exemple i ben recomanable.

  No sé massa que dir-te. Potser La Cuccine Mandaroso, és el que peca massa de just i al ser econòmic, comporta aglomeració que en el meu cas, em tira enrera...

  No sé massa que dir-te sense coneixe't, ni saber detalls de quin perfil s'adapta més a tu, però de tots els que he mencionat, sortiràs contenta.

  ResponElimina
 13. Jo tambe he tingut una experiencia negativopositiva amb aixo de les webs de descomtes, va ser aun restaurant (no recordo en nom) tipus Argenti amb carns que prometien, al portarnos les racions la carn, una seleccio de filet,entrama,... estava bonissima pero amb quantitat ridula erem cuatre i no arrivaba ni per dos, en varem queixar indicant que fariem una critica negativa a la web i el propietari va dir que era un error portan-nos dues racions mes... Al final varem sortir molt tips i a un preu de rebaixes, pero no he tornat a utilitzar aquetes webs, cohicideixo com tu que no hi ha duros a cuatre pesetes i esta clar que entren en el joc dels descomtes el restaurants que no omplen.
  Slts

  ResponElimina
 14. Sempre tinc la llista de restaurants italians a BCN molt buida, perquè sinó m'ho aconsella algú no m'atreveixo a provar...Així que m'encanta tenir un per provar ja!

  ResponElimina
 15. Doncs un parell de comentaris abans que el teu, ja vaig posar una llista dels que m'agraden... Vull dir que a més d'aquest, allà en trobes uns quants més.


  Gràcies per passar.

  ResponElimina
 16. Tema polèmic el dels descomptes!.Nosaltres les hem fet servir, no ho negarem, amb experiències positives i no tant. Precissament l'Antigua vam anar amb un menú degustació amb un descompte (del menú degustació) en teoria del 50 % crec recordar. Clar, no tenim forma de comparar-ho amb el que seria el preu real perquè com a tal el menú degustació no existia, però el record és prou bó: Bon menjar i molt molt abundant. També és cert que fa temps... és una de les primeres entrades del blog. En el cas de Manairó també vam anar amb un menú degustació comprat per 40 Euros que al local són 100 i era exactament el mateix. Pasaporte Gourmet també ens sembla una opció molt transparent: el descompte claríssim aplicat al compte i bons plats. També és cert que hem trobat diferències entre els plats servits amb "cupons" i els que no ho eren tant, com va ser el cas de La Balsa, amb el que vam sortir molt dessabuts en la Restaurant Week, o l'últim amb el Club Kaviar a l'Eggs... i no tant pel descompte com pel dinar en si. Clar, aquests descomptes en molts casos s'apliquen a la carta, lògic i sense incloure la beguda, però molts cops arribes al restaurant i resulta que tenen un menú potser per 20 Euros que inclou un entrant un plat, postres i beguda. Treient la beguda que es pagaria en qualsevol cas, surt molt millor el menú, ja que segurament demanaràs el mateix pagant molt menys que si ho agafes de la carta... En fi, com deiem, polèmica servida. No sabrem mai amb seguretat si hi ha diferència o no, és una intuició, de nas. Estic d'acord en que s'ha arribat a un abús i s'ha de saber escollir aquestes ofertes. Pot ser com dius tu i la meva col.lega Eva, és un aprofitament de la dura situació que s'ha viscut i encara es viu, però personalment penso que ningú obliga a aquests restaurants a pujar al carro i que si ho ofereixen algun benefici tindran no?. Pot ser parlo del que no conec... i això no està bé.

  ResponElimina
 17. Aquesta del Murmuri va ser per nosaltres també una negativa. De fet, recordo que d'ella ens vam començar a seguir perquè no em van deixar fer fotos dels plats, vaig fer un tuit i tu em vas contestar ;-). A més, havia tartar que era quasi quasi una hamburguesa... aggg!

  ResponElimina
 18. Jo tampoc estic en el món de la restauració i només puc parlar per intuïcions o situacions anàlogues en altres àmbits.


  Però en ocasions i quan els números no surten, la gent s'agafa a promeses. I si et diuen que amb el descompte, ompliràs, acabes creient-ho...


  També dir-te (i aquí si que puc parlar amb propietat), que quan el client ve gratis o bonificat, el mires diferent de quan saps que ve pagant i per tant per pròpia voluntat... I fins aquí puc escriure... :)


  I podria explicar moltes anècdotes relacionades .... però escrit no vull que quedi... :)

  ResponElimina
 19. Si... ara que ho dius em ve a la memòria... :)


  I el tàrtar "xafat", també em fa molt fàstic...

  ResponElimina
 20. Amic Ricard,


  Jo sóc dels que confia igual en un flyer de "Doctor Amunike te cura todas las enfermedades" que dels restaurants amb descomptes del 50% (Passaport Gorumet). És agosarat anar així per la vida, pero així només em puc endur bones noticies si m'equivoco. Jo en vaig fer un de 50% al Salero, tocant el Tens del Jordi Cruz i molt content. Aquest italià que ens presentes, Margherita, me l'apunto, ja que cau dins de la zona gastronòmica de l'hora de dinar a la oficina. M'agrada que ens mostris experiències de restaurants italians, ja que conec pocs per experiència pròpia (Murivecchi i Meneghina).


  Una abraçada

  ResponElimina
 21. Jo a Margherita, he estat un parell de cops i les dues bé. I si et cau a prop (gran zona la teva i enyorança de quan jo treballava a Balmes -Rosselló), ja no es pot demanar més.

  Els dos que coneixes són bons llocs... De fet Murivecchi, és el restaurant que segurament he dinat més cops al migdia de menú. i amb això ja et dic que m'agrada. Em cau molt a la vora d'un lloc de treball del darrer trimestre de cada any.

  Meneghina, amb la incorporació del cuner crack, ha perdut rusticitat... però sempre he menjat bé, tot i que quan era més rústic de cuina (de local ja no ho pot ser més.. :) ..), m'agradava més.  Mira missatges superiors en que parlo d'altres italians.


  Abraçada!!

  ResponElimina
 22. Quin fiasco això dels descomptes! jo he tingut alguna bona`i mala experiència també...

  ResponElimina
 23. Hola Montse!!.


  Jo en general hi estic en contra i si quan busco informació d'un restaurant, veig descompte, ja deixo d'anar-hi. Doncs anar amb descompte em provoca desconfiança i anar sense em fa sentir 'tonto'... I ja fora...


  En aquest cas i com ja has vist, aquest va ser de casualitat i propi de les presses meves de llegir en diagonal i a salts.... L'altre que comento, ja va ser anar per morbo... :)

  ResponElimina