4 de gener de 2015

La Cuina del Guinardó. Un clàssic que val la pena visitar



La Cuina del Guinardó



Varsòvia, 148 (hospital de Sant Pau, cap amunt)


T. 934 36 09 19



www.lacuinadelguinardo.com



La Cuina del Guinardó és d'aquells llocs que em sonava de feia temps com recomanable, però segurament per la ubicació i també pels horaris (no fan sopars), mai havia estat. Aquella zona de BCN, no és habitual per mi i quan intueixo que no tindré un pàrquing "al costat", encara em fa més mandra.

Just fa ara uns 3 o 4 anys, es va parlar molt de La Cuina del Guinardó, amb motiu d'un guardó que va guanyar la filla de la casa, referent al món del vi. En concret un premi Premi “Nariz de Oro organitzat per la revista Vino y Gastronomía”. Però precisament després d'aquest fet, unes declaracions relacionades amb les zones vinícoles, fetes per la guardonada i que discrepaven totalment amb la meva manera d'entendre el món del vi, em va tirar enrere la visita i el vaig eliminar de la llista de pendents. Però ara abans de festes, buscant lloc pel dinar mensual amb el Jordi Castaño, ell em va proposar La Cuina del Guinardó i vaig pensar que podíem provar. Podeu llegir el seu punt de vista, al seu bloc La cuina del mindundi.

Ja vull avançar que pel que fa al menjar i al tracte, el lloc és prou recomanable. Pel que fa a l'aparcament, com ja em temia que seria complicat. Vaig tenir sort amb la poca zona blava d'un carrer proper, però el Jordi ja va haver de aparcar a l'hospital de Sant Pau i amb la pujadeta va arribar esbufegant...:)

El local és una botiga acollidora amb un altell, que fa de restaurant amb només 8 o 9 taules. L'entorn és agradable i natural cosa que s'agraeix. La carta és prou atractiva i a la web podreu veure en quin tipus de cuina es mouen. Vam demanar plats per compartir i tots van estar a l'alçada de les expectatives.

Com podeu veure, tots els plats són clàssics – clàssics. Aquesta va ser la nostra selecció


Cuina-Guinardo-piquillo
Pebrots de piquillo, farcits de bacallà
Cuina-Guinardo-trinxat
Trinxat
Cuina-Guinardo-croquetes
Croquetes amb excel·lent textura



Cuina-Guinardo-mandonguilles
Unes excel·lents mandonguilles, tot i que fotografiades tard... :)

Cuina-Guinardo-callos
'Callos' amb cigrons.. Impecables.. 

I com postres vam optar per uns carquinyolis i mató amb nous


Cuina-Guinardo-carquinyolis
Carquinyolis 

Cuina-Guinardo-mato
Mató amb nous 
Vam menjar-hi molt a gust i no sabria quin plat triar, com més satisfactori. El públic era el característics d'aquests llocs on la gent va a dinar bé i tampoc es preocupa massa del cost, que sense ser car, tampoc és econòmic. Fent broma amb el Jordi, el vaig definir com públic "Mercabarna" / "Granja Elena"... Més d'una taula d'homes amb força gana i gaudint del lloc... Però ves a saber com ens veien la resta a nosaltres. Que no ens passis allò de "veure la palla en ull aliè i no veure la biga en el propi"... :D


Cuina-Guinardo-vi
Cuina-Guinardo-compte

Com resum del post i si us agrada aquest tipus de cuina, puc afirmar que és prou recomanable fer-hi una visita. Bon menjar, bon tracte i res de cara a la galeria. A partir del premi que comento a l'inici, podrien haver-lo exprimit més (ara em ve al cap un cas "paral·lel", en que un premi equivalent s'ha exprimit fins a extrems patètics)  i pel que he deduït, passada la primera rauxa d'entrevistes i l'al·legoria a les copes negres per part d'algun periodista, van decidir continuar en la seva línia de discreció amb bon producte i anar fent...

20 comentaris:

  1. De bacallà??? Doncs això reafirma la meva sensació de pèrdua progressiva de memòria... Hauria jurat que eren farcits de tonyina.... :-( També és el que té, deixar passar masses dies entre el dinar i començar a escriure d'aquest (que és el que m'ha passat per festes). Tot i que de fet, poca importància té, oi? Estava bo de totes formes...


    El que si és una mica incòmode, és el tema de l'accés. I més tenint en compte les inclinacions que tenen els carrers d'aquell barri. Esbufegant, eh? Però si estic més en forma que mai... :-)


    Abraçada!!

    ResponElimina
  2. La veritat és que no recordo de que anava la farsa dels pebrots (ostres... sona malament això!).. :) . De fet és l'únic plat que no vam triar, ja que va ser una proposta que ens van fer i vam dir "porti, porti...". Ho deixarem en el dubte...

    I ara reflexionat, no entenc com anem a aquests llocs que no fan "fi", en lloc d'anar a llocs de "gente bién" com Yubari o al nou http://www.oneoceanclub.es/es/ ..."creado para unir en sus espacios al público más distinguido: los ocupantes de los superyates más reconocidos a nivel mundial junto a la élite social de la ciudad....".



    Toma ya...!!!


    Abraçada!!

    ResponElimina
  3. Doncs a que esperes??? Jo ha sigut veure-ho, i fer-me soci. Començo a estar una mica cansat d'anar a llocs, a on no ens tractin com realment ens mereixem. Ja tenim un nom i hem de començar a fer-lo servir, no creus?


    A veure si de cara al mes de juliol i amb el bon temps, podem anar directament amb el iot i portem també a aquelles bielorusses que vàrem conèixer a Yubari l'altre nit.


    Ssshhhhh...

    ResponElimina
  4. Déu nos en guard...!!

    ResponElimina
  5. A mi el tema aparcament no em preocupa gens, és el que tenim el coixos, que gaire bé sempre aparquem a prop dels llocs :-)
    Però no crec que hi vagi, tal com l'he dit al Jordi al seu bloc, els preus em semblen elevats. Clar que no l'he tastat i pot ser sigui un menjar espectacular pel que pagaries el que fos, jo només opino sobre les fotos... Un pebrot 3€, una mini-croquetes 2,50€, quatre forquillades de cap i pota 14€...
    No trobo una bona RQP, llevat que sigui un autèntic "menjar de déus".
    I no recordeu el que tenia dins un pebrot de tres euros???? :-)


    Salut! I bon any Ricard!!!

    ResponElimina
  6. Veient aquests preus, cada cop trobo el menú del Disfrutar més barat! ;-)

    ResponElimina
  7. Bon any Ramon!!. Ens veiem aviat...


    Pel que fa a preus, jo sempre he dit (i he escrit) que Disfrutar té molt bona RQP... De fet quasi sembla impossible que els surtin els números, doncs per fer molts d'aquells "trampantojos" i una feinada..


    Altre cosa és que jo ho valori... Però en el fons (i sé que els fans mai ho entendran), els vaig fer una bona crítica... ;)

    ResponElimina
  8. Ricard... que no vau pendre cafes???? No estan al compte !! JE,JE,JE.


    Ara en serio, com li comentava al Jordi, aquestes cases de menjars que cada cop queden més difuminades són una bona alternativa per menjar bon producte cassolà, de bona qualitat i senzills. Encara que normalment no són econòmics però... hi ha millor diner gastat en un àpat que s'ha gaudit?. Per mi no!.
    Per cert, Yubari i Oneocean també són opcions que s'han de provar home!!!! No s'ha de tancar un a res, ens em de deixar sorpendre!. A Yubari ja vaig estar, ja ho saps i no és el primer comentari que sento respecte a russes. Però bé. Anotat queda aquest per la zona del Guinardó, també molt desconeguda per mi. Ah!. I a Barcelona us heu de moure en transport públic o al "Tren de San Fernando"

    ResponElimina
  9. De fet, de menjar vam menjar bé.. I per això tampoc em vaig fixar a la primera amb la RQP. Tal com tu dius, si s'ha gaudit, els diners són ben gastats...


    Pel que fa a la secció restaurants tipus Yubari, són com molt llunyans al meu full de ruta.. Malgrat per temes de feina, he mantingut una aparença que podria semblar coherent amb aquests llocs, la realitat meva correspon més al estereotip de físic escèptic i que viu paral·lel al món. I per això se'm fan molt difícils els llocs on prima l'aparença i tot aquest rollo...Les russes, és el que m'importaria menys... si no els tires menjar, no s'apropen... :).


    I el tema moure'm per BCN, ja em va bé el tren de Sant Fernando...:). Però pensa que jo vinc de Sabadell... i quan faig la comparativa d'arribar al Guinardó entre cotxe i FFCC + metro, és una mica feixuga pel que fa al temps d'anada i tornada... I en cotxe són 30 min.

    ResponElimina
  10. estic totalment d'acord ricard!

    ResponElimina
  11. El tinc a la llista de pendents! aquest i la granja elena, pq em fan pal tan lluny!! si algun dia ho aconsegueixo, et dic... i també em fa pal pagar pasta per estar incòmode... estic gran per segons què jo ja....

    ResponElimina
  12. Ostres d'aquest lloc tampoc en tenia ni idea, ni per allò de la Nariz de Oro, ni de visites a Sant Pau... és bo tenir referències de la zona per si algun dia hi passo. Per cert, on està el link del teu google maps?

    ResponElimina
  13. En el seu moment la premsa en va parlar força... Es menja bé, tot i que d'acord amb els comentaris de que surt una mica car... Vaig treure de de Google Maps... Costava molt de mantenir... Si no aconsegueixo més temps, no ho reposaré... :(.


    Per cert...al proper post (Cerdanya), parlo de tu... :)

    ResponElimina
  14. clàssic, clàssic,

    no he anat mai. Si vaig llegir la notícia de la millor nariz de oro era la filla d'aquest restaurant, també vaig escoltar l'entrevista i vaig pensar en quanta gent anònima està fen una bona feina i de com una família en un restaurant de barri (tipus casa fonda no?) portava la bodega, la botiga i un restaurant mb.
    Els plats són clàssics, cuina de sempre, poder per això no hi ha error possible.
    M'ha agradat el comentari final.

    I el comentari amb en Ramon R. bé:))
    He llegit també La cuina del mindundi. bueno, els preus els impostos la feina doncs ja deu ser això.
    La foto dels callos m'ha agradat està mb!

    Vareu dinar de rebé.

    He llegit que proper post és la Cerdanya. Una sopa de ceba a l'hotel el Prado també l'he vist deu estar relacionada

    Et recomano el trinxant de cuina cinc i la sopa de ceba. T'agradaran. Són fàcils i bons

    Tinc facebook-pàgina pel blog no biografia i no puc fer els m'agrada en el teu i tot això.

    Gràcies,

    pd.
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/01/trinxat-amb-rosta-o-col-i-patata-amb.html

    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/03/sopa-de-ceba-gratinada-soup-gratinee.html

    ResponElimina
  15. Si... el proper va de Cerdanya amb un lloc molt interessant i canya pel Prado... La sopa va estar excel·lent, però hi van haver altres detalls molt deficients... Diumenge el deixo anar... (ja el tinc escrit).


    Els dos plats que em dius, els faig... El cap de setmana passat vaig fer trinxat... Molt semblant al que enllaces. Sopa de ceba també en faig, però ara fa temps que no...


    Salut!!

    ResponElimina
  16. imparable! Els meus restaurants!
    que bé!
    quanta feina avançada.
    Si puc també el cap de setmana publico,
    f.

    ResponElimina
  17. El meu títol seria: "No repetiré". Per proximitat a casa és un lloc que vam triar la meva parella per anar a dinar un dia de l´any passat, i sincerament, ens va defraudar. Relació qualitat preu gens raonable en el nostre cas. La persona que ens servia els plats massa a sobre i observant-nos, els segons plats estaven tots reescalfats. I el compte va pujar com l´escuma sense sortir satisfets. Això sí vam descobrir un vinet Rioja blanc " Bécquer" que hem continuat repetint en alguna ocasió...( malgrat no som de Riojas i optem en el 98% dels casos per vins catalans).

    ResponElimina
  18. :) Si.. una mica és el que ha anat sortint als comentaris, de que el preu no és massa ajustat. I si que és veritat que l'home "observa"... Crec que quan té clients nous, deu fer això. Pel que vaig veure la majoria de les altres taules, eren ja conegudes..


    I sort que em dieu lo del 98%, que sinó ja m'encabronava amb la paraula "rioja" que em provoca al·lergia... :) :).


    Gràcies per passar per aquí..!

    ResponElimina
  19. Gràcies a tu Ricard! Un plaer seguir-te, com sempre.

    ResponElimina