14 de gener de 2015

Restaurants de NYC... on NO anar el primer cop que hi viatges

Restaurants on NO anar el primer cop que viatges a NYC

 Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya HISTORIC a la secció final "Altres Posts...." i a la pestanya CONVIDATS)



Aquesta crònica se surt de la línia habitual del bloc del Ricard i també del que podria ser una recomanació de restaurants quan visites NYC (Manhattan, bàsicament). 

Vàrem viatjar a NY pel mes de novembre, aprofitant Thanksgiving Day, per veure uns amics i el Ricard i em va animar a fer el post. Però com hi hem estat força vegades, els restaurants que vàrem fer no són els habituals que recomanaries a algú que hi va per primer o segon cop. I per això em va animar a fer una contra crònica. D’aquí el títol! (ell sempre provocant...).

Abans de començar la foto del gall dindi del dia d’acció de gràcies. Increïble. I boníssim. No en va quedar ni rastre! Fixeu-vos en el detall de la moneda, per imaginar la mida... ;-)




Comença la descripció...

1.- Pampano: Mexicà “pijo”

Pampano: 209 East 49th Street, New York
http://www.richardsandoval.com/pampano/

El Pampano és un restaurant mexicà que està al Midtown. Amb bon nivell. Bon servei. Tradicional. És un dels restaurants d’un xef força famós allà, el Richard Sandoval. Mexicà, amb força restaurants per diferents estats i alguns fora inclús. A Manhattan en té 5 (que són 4, en realitat). Jo n’he tastat un parell i molt bon nivell.

També de decoració i espais. Aquest és com una casa, gran, amb dos pisos i diferents espais. Molt càlid i molt allunyat de la decoració típica tex mex. I de la cuina tex mex també. 

Vam començar amb uns margarites, molt bons. I vam dinar-hi també. De mezcalita de cogombre, de maracuià, d’or i tamarinde. I vam tastar la michelada.



De primers vàrem demanar peix espasa fumat i guacamole. Els dos molt aconseguits. Sóc bastant perepunyetes amb els guacamoles i aquest era fresc, acabat de fer, amb punt de cilantre correcte i els xips fets al restaurant. A tenir en compte. 




De segons, tacos de llagosta, ceviche de tonyina i quesadilla de camarones (gambetes). 
Els tres plats amb molt bona nota. Peix molt fresc i barreges de sabors molt treballades i ben aconseguides. 

Les fotos 6 i 7 són de la web del restaurant, perquè algunes fotos les he perdut. 
No vam fer postres. Però NYC fa molt de fred i es necessiten calories! Els vam substituir per tequila i “chocolate de la abuelita”. Tequila molt bo. La xocolata estil americana, rollo nesquick. Que ja m’agrada, per segons quines ocasions. 



En resum, un molt bon mexicà per tastar a NYC, però quan ja has tastat alguns prèviament com La Esquina, Toro Blanco o Rosa Mexicano, entre d'altres. 

2.- Yunnan Kitchen: Xinès hipster


79 Clinton Street, New York
http://yunnankitchen.com

I passem de dinar al midtown a sopar al LES (Lower East Side). A un xinès molt ben recomanat al NYT, amb 4 estrelles. I amb raó. 

Local petit, decorat senzill però maco, molt estil de la zona, pedra a la vista a les parets, cuina a la vista, taules petites i enganxades (molt típic de Manhattan, tot i els abrics, bolsos, bufandes, etc... menges sempre prou apinyat). I al LES, barri de moda, molt estic certes zones del Raval a Barcelona. Seria un BBB en tota regla. Bo, barat i maco. Més que bo, diria jo. De molt nivell. 



Cocktails abans de demanar. Per entendre la carta. Espectaculars. Sabors xinesos dins una beguda. Molt encertat. Tot i que no fàcils de prendre. I també la michelada xinesa. 



De primers, “Jia chang mushrooms” i “seasonal market greens”. Els xampinyons estaven molt bons, però amb sabors ja coneguts. Les verdures picaven força (massa pel meu gust) i per sobre duien tires de pell de tofu. Que m’encanta. Però amb una textura molt especial, com seca. Molt destacable. 






De segons “chinese eggplants”. Increïbles. I “Duck egg fried rice”. Sóc una fan de les albergínies. Cuinades de totes les maneres possibles. I aquestes em van sorprendre moltíssim. La barreja amb els cacauets, molt aconseguida. I l’ànec no el vaig tastar. Però sí l’arròs i l’ou. Sorprenent la barreja de les tres coses, segons em va dir el partner in crime. 

Postres? No n’hi ha. És un restaurant minimalista. Galetes de la sort. Té la seva gràcia per acabar un àpat ben diferent. 




3.- Delicatessen: Brunch fashion


54 Prince Street, New York
http://delicatessennyc.com

I canviem de barri, cap al Soho (South of Houston street). Barri fashion per excel·lència. Moltes botigues, alguns cafès i no massa restaurants. De fet, el Delicatessen tècnicament estaria entre Soho i Nolita (north of Little Italy). Nolita sí és un barri amb molts cafès, ambient bohemi hipster. El Soho és més pijo. 

El Delicatessen és un lloc per un bon brunch. El vam fer d’hora i en diumenge. Local gran i maco, amb força llum- Molt bon servei. Com quasi sempre a NYC. Però aquí especialment. I amb decoració original als lavabos. Sempre m'ho miro això... 


Per començar, com sempre, cocktails. És un costum de Manhattan que m’encanta. Que quan et porten la carta, mentre mires el menjar, ja et demanen què vols beure i puguis anar fent mentre decideixes.  

Margarita jalapeño i Passion fruit vodka. Molt bons els dos. Vam repetir, de fet. 



I de brunch, típic. Ous. Uns “Benedict” i una truita de mozzarella i tomàquets. Els benedicts, molt bons. La truita, pèl sosa. Lògic, la mozzarella en truita perd bastant. Això sí, són uns bèsties amb les quantitats en general. Truita enorme, patates fregides i pa amb mantega, per si de cas et quedes amb gana. 




I el plat estrella de la casa, per brunch o no, les “Truffle fries”. Patates fregides amb tòfona negra. Espectaculars. I jo sóc més de blanca, eh!!.  Molt ben tallades, molt ben fregides, gens olioses i amb força sabor a tòfona. Òbviament, sense postres. Impossibles. I cap a l’aeroport!


13 comentaris:

  1. Nova publicació d'Esther Meya... aquest cop NY... Ni els que cal anar a la primera vista, ni col·lecció de 'burguers guarrindongos'... :) :) :)

    ResponElimina
  2. jajaja.... moltes gràcies pel post ricard, una xulada!!! tot i que quedi malament que ho digui jo... ;-)

    ResponElimina
  3. Prenc nota per a una segona visita a NYC, tot i que no sé quan hi tornaré... espero que aviat!!!

    ResponElimina
  4. montse, i tant! hi has de tornar ben aviat! :-)

    ResponElimina
  5. Doncs ja sé a qui preguntar i demanar més recomanacions el dia que em decideixi a creuar a l'altre banda... (ara no sé si això ha quedat bé)


    Molt bon post, de debò. Tot i que no són els llocs que jo visitaria... ;-)


    Salutacions!

    ResponElimina
  6. merci jordi! quan vulguis anar al "otro lado del charco" (millor? 😃), ja saps...

    ResponElimina
  7. Molt curioses les teves NO recomanacions :-D Cap hamburguesa o huge steak!!!
    I de preu, què tal? Ho dic per si mai m'animo a visitar Yankeeland ;-)

    Salut

    ResponElimina
  8. merci pepa! si t'animes, em dius! pq tinc bons llocs carnívors. de preu força bé. el què puja el compte final sempre és la beguda, és força car l'alcohol!

    ResponElimina
  9. https://www.youtube.com/watch?v=d0fUebDm9EQ

    ResponElimina
  10. Mireu que posa l'anònim pertorbat (el de sempre)... :)


    Avui no l'esborro... Pobre home... (o dona)...I així també veieu les seves aficions televisives....


    El proper va a la paperera....

    ResponElimina
  11. Gràcies per les no recomanacions Esther, :))

    Seria interessant saber el procés fins que arriba a ser tant gran

    El pollastre amb que l'acompanyen?

    Un bon dia!
    fina

    ResponElimina
  12. M'agradaria afegir un local on vam quedar meravellats en la nostra estada a NY. Un lloc que totohom li agradaria creiem estar un cop a la vida, a l'altura d'auesta ciutat: Tao Downtown.

    http://elscriticats.blogspot.com.es/search?q=tao

    ResponElimina
  13. Gràcies per la recomanació. Queda aquí guardada.


    Salutacions!!

    ResponElimina