8 de febrer de 2015

El Celler de la MILOQUERA. Sorpresa al Priorat


Detall de la sala superior

El Celler de la MILOQUERA




carrer de la Bassa, 10


Marçà (a 5 minuts de Falset)


T. 977 178 075 | 680 518 902


El Celler de la MILOQUERA, és un restaurant a Marçà que vaig descobrir gràcies a un dinar de feina amb gent de la Cooperativa de Falset Marçà i que em va sorprendre molt  gratament.

Segur que molts dels que em llegiu, no sabeu on està ubicat Marçà oi?. Potser el problema, rau en que el fet d’estar a 5 minuts de Falset, al peu del turó de la Miloquera i no trobar-se en cap carretera principal, més d’un pot arribar a pensar que es tracta d’un annexat de Falset i en realitat és la tercera població del Priorat en nombre d'habitants i la segona en activitat econòmica i amb estació de la RENFE i tot (línia que ve de Reus i que segons quins trens traspassen i tot cap el país veí de l’esquerra).

Vaig entrar al restaurant amb idea de demanar plats de la carta, però un menú prou atractiu i que la cambrera que ja ens va remarcar que “el menú era molt bo i complert”, sumat en que el restaurant estava ple i tampoc era qüestió d’anar a posar la cuina potes enlaire, vam optar pel menú.

Ja avanço que vaig sortir (de fet els altres dos ja coneixien el lloc), pensant “quina troballa!”  i sorprès per la RQP del lloc. Onze euros donen per poc i a Marçà els saben estirar molt.... Vaja si els estiren que inclou IVA i begudes...!!. En tenen un de cap de setmana a 19€, però era divendres. (En una visita posterior he tastat aquest menú i poso comentari al final).

I això del menú de 11€, em va fer venir al cap una moguda dels darrers mesos a BCN, en que tothom està 'so excited' perquè ha sorgit un lloc a Balmes, amb un menú de 11'50€, que comparat amb aquest quedaria en un ridícul espantós... però es veu que la gràcia (¿?¿?) és que el cuiner és arquitecte (Déu nos en guard i igual un dia hi dedico un post). Vaja que si aquest és el paràmetre de valoració a BCN, aquí el cuiner del ser en Gaudi.

El local és rústic i agradable i el servei proper i d’un educat i amable que costa trobar. Mostro el menú aquí perquè veieu de que va el tema i segur que també quedeu copsats. 



La meva tria va ser l’arròs de conill i carxofes i la truita amb suc, dels que parlaré una mica. Els meus companys de taula van optar per la crema i l’arròs de galeres i com segons l’hamburguesa de vedella i el xurrasco. 

El meu arròs fet amb producte de temporada i conill, podria jugar a la lliga de arrosos de carta de qualsevol lloc amb pedigrí d'arrosos. Vaja... que el donem en tast a cegues i ningú es creu que és un primer d’un menú de 11€... I la truita amb suc, que és una especialitat del Priorat i rodalies,  va ser de les millors que he menjat i amb una picada a destacar. Al nivell de la que ofereixen a Lo Punt de Xalar a Móra la Nova, però per encàrrec... (quins peatges comporta això que en diuen amour...:) :) :) ..). Veieu les imatges dels plats.


Miloquera-arros-conill
Arròs amb carxofa, conill i bolets

Miloquera-arros
Arròs caldós de galeres

Miloquera-crema-carbassa
La crema de carbassa

Miloquera-xurrasco
Xurrasco a la brasa

Miloquera-hamburguesa
Hamburguesa de vaca vella amb pernil ibèric, ceps i tòfona

Truita amb suc
Els vins els vam portar “de casa” i en parlaré en dies successius en posts al bloc de vins, però va ser la nova gamma de la Cooperativa de Falset Marçà i en concret vam anar fent proves de tast amb tres dels que veieu a les imatges. No vam portar a la Miloquera, el vi estrella “Lo Senyor del Castell...” que ja havíem tastat prèviament feia uns moments i que pot jugar en lligues d'alt nivell sense cap mena de dubte. 



En resum... un lloc més a la meva llista de restaurants al Priorat i que penso que en la categoria de menús, és imbatible. Tinc ganes de tornar-hi un dia a menjar a la carta.

Segur que algun ressentir (amb el món o amb mi o amb si mateix),  voldria trobar la punta al menú amb detalls com.. "ja em diràs que hi pinta el Stilton allà al Priorat"... I jo li diria que ho compensen prou bé oferint plats com la truita amb suc, per donar un argument. I a més... si volen posar stilton, el posen i punt, que segur combina de conya amb les patates... :)

Com mostra d’èxit dir que un divendres gèlid de febrer i encara amb restes de neu, el local estigués ple i amb les reserves exhaurides. A veure si resultarà que el famós  eslògan de Media Market, és adaptable en el món de la gastronomia “out of Barcelona”.

Avui no puc mostrar tiquet pel fet d'anar-hi convidat per la gent de la Cooperativa.

Segona visita posterior:

Vaig tornar a La Miloquera per un dinar de feina i era dissabte. He pogut comprovar que el menú de cap de setmana i de 19€, també resulta súper recomanable. No fan com a més d'un lloc, que el cap de setmana "pugen preu", sinó que "pugen qualitat i per tant preu". Recomanable també per cap de setmana, però millor reserveu que sol estar ple.


23 comentaris:

  1. Avui has anat lluny :). El menú té bona pinta, però m'has fet agafar ganes de tastar la nova selecció de la Cooperativa. Entenc que el Joglar, deu substituir a la tardana no?.
    Abraçada
    CarlesP

    ResponElimina
  2. Hola Carles,

    Estàs matiner avui... :)

    La nova gamma de la cooperativa promet molt.

    El dia que puguis tastar-la, ja em diràs. Aquest dimarts fan una presentació a BCN a l'HOriginal al carrer Ferlandina 29. Jo no puc anar però si t'interessa m'envies mail.

    Lo joglar tot i la semblança de negre "dolç", té la gràcia de que està fet a partir de carinyena, mentre que la tardana estava feta a partir de garnatxa. Lo Joglar és una autèntica troballa...

    I Lo Senyor, et sorprendrà. Juga en la gamma alta de vins aquest.

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Els menus són espectaculars i a la carta hi ha la millor carn de la zona!!!tan el lomo alto gallego com la pluma ibèrica són increibles.Tot està molt bo,productes de qualitat i molt ben elaborats.El xef és un crack.Molt recomanable!

    ResponElimina
  4. Hola Carles,

    Estàs matiner avui... :)

    La nova gamma de la cooperativa promet molt.

    El dia que puguis tastar-la, ja em diràs. Aquest dimarts fan una presentació a BCN a l'HOriginal al carrer Ferlandina 29. Jo no puc anar però si t'interessa m'envies mail.

    Lo joglar tot i la semblança de negre "dolç", té la gràcia de que està fet a partir de carinyena, mentre que la tardana estava feta a partir de garnatxa. Lo Joglar és una autèntica troballa...

    I Lo Senyor, et sorprendrà. Juga en la gamma alta de vins aquest.

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  5. Veig que ets el fan número 1 Gerard... :)

    ResponElimina
  6. "...Cap el país veí de l’esquerra..." Cal? Té tot el dret del mon a escriure allò que vulgui al seu blog, nomès faltaría. Però jo gaudeixo del seu blog per la vessant gastronòmica. Per llegír o opinar sobre política en tenim un bon grapat d´altres opcions a internet i la resta de mitjans.



    Salutacions i felicitats per el blog.

    ResponElimina
  7. Mantenint el tracte de "vostè" que ha iniciat....

    Pretén dir-me que no puc donar tocs d'humor (d'una línia) al MEU bloc?. Perquè em semblaria mesquí...

    Altre cosa seria que jo dediques un post a un tema aliè a la gastronomia ... Però de veritat val la pena fer comentaris d'aquests per un paràgraf de 6 paraules?.

    I a més... per mi sempre ha estat el país de l'esquerra... de molt abans que es posés de moda la "deriva independentista". O sigui que si em segueix, sàpiga que de tant en tant, toparà amb alguna d'aquestes frases (que jo trobo gracioses).

    Salutacions i gràcies per les felicitacions...

    ResponElimina
  8. Aquest lloc sí que és una bona troballa, perquè dinar bé per 50€ no té dificultat. :-)
    M'ho apunto que aquell no em queda tant lluny.

    Salut!

    ResponElimina
  9. Si... tu el tens més a prop. Com diu un meu amic de la zona, Falset i Reus estan a un tir de pedra... Per tant tu un tir i mig... :)


    Ara seriosament... penso us agradarà. Per 11€ em va semblar increïble i ja has llegit que els caps de setmana tenen un menú de 19...


    Pel tema mobilitat, si reserves (millor reservar), demana la sala de planta baixa, que tenen també una al primer pis, que és on vaig estar.

    ResponElimina
  10. Cau lluny, una llàstima, però hi ha llocs per aquells voltants que valen molt la pena d'escapar-se un día entre setmana a ver una incurrió gastronòmica. Y fins i tot cap de setmana. Ja saps que hem de traspassar fronteres que hi ha molt de món allà fora ;-)
    D'allà conec l'Hostal Sport, de Falset, que vam anar l'any passat aprofitant que feiem una visita al Celler Devinssi. Ho vam publicar i allà vam provar la truita típica de la zona.

    ResponElimina
  11. Realment és una comarca que conec molt bé i que trepitjo sovint... I tinc allà un munt de referents. Aquest s'ha convertit en el referent "low cost", però a nivell carta m'encanten el Celler de l'Aspic i La Cooperativa de Porrera... però hi han altres llocs que també m'atreuen...

    ResponElimina
  12. Hola Ricard
    Té molt bona pinta, la veritat. La propera vegada que m' apropi a la zona no dubtaré a anar-hi. Per això serveixen aquests blogs!
    Ara, el que si que m' apunto és això de la nova gamma de la Cooperativa. Espero el teu post!

    Salut!

    ResponElimina
  13. I dius que hi ha un arquitecte que fa menús per aquest preu a Barcelona? Crec que hauríem de fer-li una visita... ;-) Si aquesta és la gràcia d'un menú per aquest preu, imagino que els plats seran com a poc, d'equilibris impossibles i dissenys agosarats en consonància amb la nostra ciutat... No tinc ni la més lleu idea de quin és el lloc a que et refereixes, però amb la de llocs que per aquest preu donen menús més que dignes, tornem a estar com sempre amb el circ mediàtic gastronòmic.


    Pel que fa a aquest restaurant, m'encanta el menú que tenien aquest dia i hauríem de veure que és el que donen amb el de 19 € del cap de setmana... Ja ha passat a la llista de pendents. De fet, volia mirar l'entrada per si podia passar avui, però s'ha precipitat una mica la tornada...


    Abraçada!!

    ResponElimina
  14. Hola Enric, fa goig veure't per aquí... :)


    Els vins els aniré publicant de mica en mica... Ja vaig publicar el dolç i ara vindran els altres.


    Salut!!

    ResponElimina
  15. El menú "arquitecte", és el del carrer Balmes on abans hi havia el Topo Gigio i ara amb un bucle 'so excited', el venen com el must del must... Es diu can Boneta...


    Jo hi vaig anar i no vaig pas menjar malament.... però a nivell de 50 més que trobes a BCN... i els pavos de TimeOut, l'anomenen restaurant millor de 2014...


    So excited em posa.... :)

    ResponElimina
  16. Estic a la presentació! ☺

    ResponElimina
  17. T' ho he llegit i aquí estic a punt de començar

    ResponElimina
  18. :)


    Jo encara al despatx... :(


    Per això ja vaig dir que no aniria...

    ResponElimina
  19. Bona troballa, Ricard,
    L'arròs té molt bona pinta amb carxofes, que bo:))
    Les galeres que bones són i quin gust que donen.
    El Priotat enamora.
    Fins aviat,
    f.

    ResponElimina
  20. La veritat és que vaig quedar estranyat i tot... el que ja no sé si els surten els números, doncs els arrosos, jugaven a la lliga de arròs de menú... Suposo que els caps de setmana, deuen ajudar a quadrar els números...

    ResponElimina
  21. Doncs jo sóc de la comarca i ni m'agrada el Celler de l'Aspic, ni l'Hostal Sport, moltes pretensions i per a mi res de res. En canvi estic totalment d'acord amb el Celler de la Miloquera, bon menjar a bon preu. L'Hostal Sport és un intent del mateix però a preu molt alt i menjar congelat i del Celler de l'Àpic val més no parlar, ni del propietari amb molts fums i poca destresa en el tracte al públic.

    ResponElimina
  22. Si en gran part, estem bastant d'acord...


    Fins i tot amb que el propietari del Celler, té (en ocasions) poca destresa en el tracte... Però com que jo tampoc mai he estat persona de gran destresa en aquest àmbit, el trobo prou correcte.


    Vaja... que a mi em cau bé... Però com que jo soc força pocasolta (quan vull), igual ens atraiem per això i el Celler, seguirà sent un referent..


    Però ara que hi penso... No parlarem aquí de La Miloquera?.. :)

    ResponElimina
  23. Jajajaja. Doncs mira en això ens semblem jo també en sóc de poca-solta i força, però deuen haver-hi categories en aquest atribut, perquè la mena de poca-soltesa d'aquest home no és del tipus que m'agradi i menys quan pago una factura de 130 euros per un dinar de tres persones.


    Al marge d'això, referent al menjar que és el que pertoca en aquest bloc, no m'agrada gens la preparació que fan dels peixos. Per exemple tenen una especialitat de la ralla, que jo he menjat molt ben cuinada al Xaloc de Tarragona (no sé si el coneixes, però és un local excel·lent, però de cost elevat), i que aquí neda amb brou amb gust d'avecrem. Ja et dic sóc de la zona i hi dec haver anat tres vegades, sempre pensant que potser no l'havia ensopegat la vegada anterior. Ara bé, després del darrer intent, no hi penso tornar més.


    I sí, xerràvem de la Miloquera, i aquí si estem d'acord penso que aquest és un local on el preu, la qualitat i la quantitat estan molt en consonància, m'agrada moltíssim i també el seu entorn. I aquí, sí, veus per una factura de 35 euros puc acceptar que em maltractin i siguin tot el poca-soltes que vulguin amb mi. Els ho aguantaré tot.

    ResponElimina