25 de febrer de 2015

El Informal (Hotel The Serras).Bona cuina del Marc Gascons (Els Tinars) a Barcelona

El Informal (Hotel The Serras)



Passeig de Colom, 9


T. 931691868


www.hoteltheserrasbarcelona.com


Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l'Esther a la pestanya CONVIDATS)

Fa uns dies vaig llegir el post del Philppe a OG en què parlava de El Informal i em va picar la curiositat al veure que el xef que el duia era el Marc Gascons, ja que a Els Tinars (el seu restaurant, amb una estrella Michelin, a Llagostera) s’hi menja molt bé i a un preu molt moderat, tenint en compte que és estrellat.

L’hotel The Serras és una xulada, per fora i per dins. A banda que molt ben situat. I vam tenir la sort que feia un dia d’aquells clars de Barcelona.

El-Informal-The-Serras

Dia clar però pèl ventós i vam decidir dinar dins. La sala és com allargada davant la cuina i la barra, però força ben muntada. Tot i que sí tens la sensació una mica que estàs a un hotel. I això no li agrada a tothom..

El-Informal-The-Serras-vistes
Bon servei. Força atent, un pèl distant (no em molesta). Millor distant que aquells que seuen amb tu a la taula... I destacar que el bloody mary va arribar de seguida (mediocre: tomàquet de pot, poc vodka i preu d’hotel, per variar... indecent) i me’l vaig poder veure abans de dinar.

El-Informal-The-Serras-Bloody


De primers vam demanar l’amanida tèbia de carxofes, formatge, pernil i ou de guatlla i l’arròs sec de calamars, pèsols i sepionets. Com ens van avisar que l’arròs podia trigar (ben fet) vam demanar unes anxoves. A la foto queden restes! Ho sento, però teníem molta gana. Sí és cert que finalment van ser lents en general. Però hi estàvem a gust i cap problema.

El-Informal-The-Serras-anxova

L’amanida estava espectacular. Sabors molt ben integrats i pernil i carxofes de primera. L’arròs sec molt bo. I mira que és difícil. Doncs molt destacable. I una bona ració.

El-Informal-The-Serras-entrans

De segons, tàrtar de filet de vedella amb ou ferrat i sashimi de salmó a la flama amb vegetals i guacamole.

El-Informal-The-Serras-principals

Jo de carn no en gasto, ja ho sabeu, però el report va ser molt bo i el sashimi estava passat pel foc un punt i li quedava molt i molt bé. Un molt bon plat. Que repetiria, sense dubte.

No vam fer postres, sí un gintònic. El maître ens va indicar que hi havia unes postres de gintònic, però no ens vam animar. Tot i que hi havia algunes altres postres que cridaven prou, no vam caure en la temptació... 

El-Informal-The-Serras-Gin-Tonic

De beure (on acabes pagant el gust i les ganes) 3 copes de vi Mas Picosa (molt bé) i cervesa.

Bon tallat (no cosa fàcil en aquests dies que corren... ben al contrari!). Llàstima que no hi havia petit fours. Quina ràbia em fa! Defecte a corregir, pel meu gust, si estàs en un hotel de luxe, segons la seva pròpia definició.

En definitiva, un molt bon dinar a un preu no de Llagostera si no de Barcelona, però cuina i producte molt  destacable.

El-Informal-The-Serras-Compte




17 comentaris:

  1. inauguro.... moltes mercès ricard, per poder-hi ser!!!

    ResponElimina
  2. I jo agraït pel post..... :)

    ResponElimina
  3. Bona nit, Ricard i Esther.

    Vaig estar al Informal fa dues setmanes, i he dit "estar" amb tota la intenció, doncs si bé l'amanida de carxofes, el roast beef o els nyoquis van ser de "chapeau", altres plats o les postres no van estar a l'alçada de la factura final.

    Eduard.

    PS: quan vulguis, Ricard, et faig de "Convidat".

    ResponElimina
  4. Seria un honor Eduard... T'ho dic de cert... A la que vulguis, només tens que dir-ho i jo ja 'maqueto' el post...

    ResponElimina
  5. Bon dia Eduard! merci pel comentari. nosaltres vam enganxar que els plats estaven tots de nivell. això sí, a molt alt preu, com bé dius!!!

    ResponElimina
  6. Hola, Ricard. Soc de Barcelona, pero visc a Holanda, aquesta setmana estic aqui i estic anant a restaurants recomenats per tu. Ahir voliem anat a Caldeni, pero hi havia una festa privada, aixi que ens vam quedar a Bardeni. Vam menjar el canelo, la coca de foie i poma, una hamburguesa amb allioli picant i les mandonguilles. Regat amb un vi blanc (ho sento, no recordo quin era). I de postres la crema catalana (a mig punt entre souffle i sifo) i el Dos xocolates: brownie de xocolata blanca amb mousse de xocolata negra. Tot 60 euros (2 persones). Impressionant de bo. I a mi tampoc m'entusiasma menjar a cadires altes, pero eren força comodes. Gracies per la recomanacio.

    ResponElimina
  7. A mi també m'agraden els petits fours amb el cafè, i mes quan el compte puja a més de 30 per persona. Crec que aquí tocaven els p.f.


    Salut!

    ResponElimina
  8. Gràcies Sònia

    No saps la il.lusio q em fan aquests comentaris ...

    Salutacions i gràcies x passar.

    ResponElimina
  9. pepa, gràcies pel comentari!! totalment d'acord amb tu!! 😃

    ResponElimina
  10. Tenim els Tinars pendent des de fa molt de temps, com 5.687 restants més o menys. Però és cert que em sentit molt bones opinions sobre el Marc Gascons i la seva asequible cuina. Respecte als cambrers, comparteixo totalment la teva opinió. Prefereixo que tirin cap a distant, que no antipatia, que a massa "cordials".

    ResponElimina
  11. Segur que ens coneixem de vista... Fins fa 3 anys donava classe a Jaume I, però van canviar el pla d'estudis i ja vaig preferir no casnviar d'assignatura. I ara només faig classe a ESCI i ja no passo mai per Jaume I. Però mantinc contacte amb la gent del meu departament... El Joan Trench, el Zaca i algun més... :)


    Estem en contacte per aquí..!!.

    ResponElimina
  12. Hola!! doncs no us perdeu els tinars! es menja molt i molt bé a un preu molt assequible!!! merci pel comentari!

    ResponElimina
  13. M'he cansat de jugar amb les dues pedretes, tiu. Per què no em deixes el teu Iphone i el teu Ipad. Va... deixe-me'ls!

    ResponElimina
  14. Sembla que coneixis en Philippe Regol... Mas Picosa molt bé?????? correcte per un menú de 10€ però per, segons dius, un bon dinar bfffffff

    ResponElimina
  15. Bona tarda,
    Soc una fanàtica del menjar i la restauració... Tinc la sort d'estiuejar a Tossa de
    Mar i cada estiu sopo una nit als Tinars, m'encanta la cuina que s'hi fa!
    En veure que Marc Gascon era qui portava el restaurant l'informal de l'hotel The
    Serras, ahir per celebrar Sant Jordi vaig decidir anar-hi amb la meva parella.
    Quina desil·lusió! El dia era espectacular i vam poder dinar a la terrassa però
    van succeir varis incidents durant el dinar. Vam decidir fer el menú de paella
    (25 euros per persona), podies escollir entre 3 primers, el segon era paella i
    entre 2 postres. En primer lloc van tardar moltíssim a servir-nos i quan ho van
    fer, ens van servir el primer i el segon plat amb 2 minuts de diferència i
    sense canviar-nos els plats. El vi blanc (el vaig demanar a copes) estava
    calent i la meva parella va demanar una cervesa que no va arribar mai! He de
    dir que el menjar estava bo, però no el vam poder gaudir. La veritat es que esperava
    molt més d'un hotel 5 estrelles de Barcelona i d'un restaurant que firma sota
    el nom de Marc Gascon.

    ResponElimina
  16. Bon dia Mariona,


    Et contesto jo mateix.... Com ja deus haver vist, jo no vaig visitar aquest lloc i va ser l'Esther que hi va anar. De fet no el tinc pas previst i mira que a la meva llista de pendents, en trobarien més de 20...


    Com opinió personal, aquestes cessions de marca, sempre solen ser un bluff... Una mica de crida per la gent. Tampoc són "Déus" aquests cuiners com perquè sigui necessària la seva "direcció" d'una cuina externa... I menys en uns temps en que hi han cuiners anònims realment preparats.


    Al meu parer, són modes del màrqueting.. Sense tota la moguda de "el Gascon baixa a BCN"... ni tu ni l'Esther, ni un munt més de gent, mai haurien anat a dinar a aquest hotel...


    Salutacions i gràcies per passar.

    ResponElimina